Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Beslutsångest, amd-uppgradering kontra "vänta och köpa Intel"

Permalänk

Beslutsångest, amd-uppgradering kontra "vänta och köpa Intel"

Hallå

Står inför ett val som jag inte kan bli klok på, har kollat runt på de flesta ställen och blir inte klok på vad som är det rätta för mig.
Det som ska inhandlas är 1. moderkort 2. minnen 3. eventuellt processor

Det jag har idag i datorn är följande AMD 3700+, 7800GTX, 2x 512mb no-name stickor och ett trasigt moderkort.

Min fråga är nu, ska jag 1. köpa nytt 939moderkort och 2x OCZ pc4000 1024mb-stickor
eller
2. spara nån månad tills jag har råd med att köpa ett 775moderkort, en E6600 och 2gb DDR2 minnan.

Är det värt att uppgradera med "den gamla" tekniken eller ska man vänta och köpa "den nya". Vore oerhört tacksam för svar på mina frågor, tilläggas ska även att om jag väljer altenativ 2 blir det minst 2000kr dyrare vilket naturligtvis svider en del.

Tack på förhand

Permalänk
Avstängd

Om det varit jag så hade jag väntat ett tag till och sett hur prisutveckling på moderkort till intel ser ut.
Rent allmänt är det inte så att du lider med den maskinen du har nu ju.

edit: Missade det där om trasigt moderkort Hode nog gjort som nedanstående ungefär. Tagit billigaste alternativ och fått igång burken så länge.

Permalänk
Medlem

Just nu är det dyrt med Intel-grejor om de ska vara bra men för en liten ekonomisk insats kan du få igång de grejor du redan har. Ett moderkort som t.ex. ASRock kostar ca 600-700kr och då är du i gång igen... men vill du ha ett moderkort med extra lull-lull och mera inställningar o.s.v. kostar det mera.

Om du vill/kan är det sedan möjligt att beställa minnen från England/Irland billigare än att köpa den här i Sverige, för det mesta. Det finns även tyska handlare med bra priser men då är frakten oftast mycket dyrare än det första alternativet.

Se dessa länkar:
http://www.memory-configurator.com/index.html
http://www.shop4memory.com/default.asp
http://www.pc-memory-upgrade.co.uk/default.asp

Sedan kan det uppstå olika "barnsjukdomar" med nya grejor och jag skulle vilja råda dig om du sitter med en ansträngd ekonomi att vänta till vintern innan du funderar på att köpa dig ett nytt Intel-system. För med små medel kan du få liv i de saker du redan har och få ett dugligt system som håller en tid till.

Du kan även "surfa" runt på forumet för att se vad som skrivs om datorteknik, olika köp råd och vad som kommer i framtidens datorsystem i största allmänhet innan du tar ett beslut på vad du ska göra med dina grejor du redan har idag.

/Saint25

Permalänk
Medlem

Kika på kompletts demosida så lär du säkert hitta något billigt och bra 939 kort där.