Vore oändligt tacksam för problemhjälp för nya burken...

Permalänk
Medlem

Vore oändligt tacksam för problemhjälp för nya burken...

Hej,

Har nyligen satt samman ett Vista 64-system fundamentalt bestående av Asus p5b deluxe, Geforce 8800gtx, 4 gb OCZ 6400 DDR2, Creative X-FI Gamer, Intel e6600 och en WD Raptorsystemdisk.

Den går bra, men inte perfekt. Om någon av er h4xx0rz fixar en lösning till något av/allt detta vore jag ödmjukt tacksam.

1. För det första får jag inte igång datorn när den har gått in i vänteläge, antingen genom energibesparing när skärmsläckaren stått på länge eller när man trycker på Vistas "av-knapp". Om jag exempelvis har stängt av den med "av-knappen" blir den helt tyst och när jag sätter på den drar fläktar och diskar igång som vanligt, men skärmen får ingen signal! Detta tvingar mig tyvärr att stänga av burken fysiskt, vilket suger. Kan tilläggas att jag köra TGB+mus via Bluetooth om det gör något.

2. För det andra kör jag en 30" Dell plus en 20" Dell i pivotläge, vilket fungerar relativt okej. Problemet skapas när jag försöker lägga in bakgrunder. Då blir det som om datorn tolkar att den lilla skärmen står till höger istället för till vänster och följaktligen blir bakgrunden helt felplacerad. Jag använder Ultramon för hanteringen av de två skärmarna och i förhandsgranskningen i minatyrformat ser allt rätt ut där. Kan tilläggas attt jag hade samma problem när jag körde 20"+19".

3. Jag kan inte heller installera från medföljande drivrutins-CD till moderkortet (får felmeddelande), så jag är orolig att jag kan ha missat några drivare till detta? Tror ni att Vista löser chipsetdrivare osv själv?

4. DVD-brännaren läser extremt långsamt (inte provat skriva), med endast några mb per sekund. Det är en SATA-brännare från Samsung av senaste modell. Kan det vara något med att den kanske hamnar i PIO-läge? Hurfan löser man detta i så fall?

5. Slutligen har jag massiva problem med Skype. Vad som händer är att mikrofonen slutar fungerar ungefär varannat samtal. Det verkar som att volymen för mikrofonen hoppar upp och ner i ljudkontrollen också. Vag problembeskrivning, men någon kanske vet?

Återkommer när datorn säckar ihop ännu mer.

Visa signatur

"Det sista kapitalisten säljer är det rep, i vilket vi skall hänga honom." - Fadern av det röda landet i öster

Permalänk
Medlem

1: Jag har samma problem, att det inte går att väcka datorn ur vänteläge ( Kör win XP ), så jag följer denna tråd.

3. Prova tanka drivrutiner från moderkortstillverkarens hemsida, och se om det ger samma fel. Kan du läsa andra skivor med dvd läsaren?

4. Såvitt jag vet finns inte PIO läge för SATA, kan dock ha fel. Jag tror iallafall att det är ngt annat. Du kan kolla detta genom att gå in på enhetshanteraren och markera din dvdbrännare eller kanal den ligger på, klicka på egenskaper och kolla.

5. Prova installera nya drivrutiner till ljudet, och prova ominstallera Skype. Spelar det roll vem man ringer, ljudet säckar ihop ändå?
Har faktiskt en vän som har samma problem, men har inte snackat med han om det. Får ibland säga till han att man inte kan höra han, och då säger han att hans ljud har gått ner till minimum av sig själv, och får höja det. Men detta händer mitt under samtal, inte varannat som för dig!

Hoppas ngt av detta har varit till hjälp!

Permalänk
Medlem

Angående 1. fick jag tips av en kille att köra nVidias senaste BETA-drivare. Har inte testat än, men det ska göras snart.

Visa signatur

"Det sista kapitalisten säljer är det rep, i vilket vi skall hänga honom." - Fadern av det röda landet i öster