Sveriges Terrorister (extremvänstern)

Permalänk
Medlem

Diskussionen har spårat ur helt och hållet, så därför sätter jag punkt efter det här inlägget. Statsskicket i en stat har absolut ingenting att göra med frågan om ett brott har begåtts i en ideologis namn eller inte. Inte heller kan jag se att det är nödvändigt att marknaderna är helt fria i kapitalistiska stater, för att brotten (politiska och/eller ekonomiska) begågna av dessa stater i ska kunna betecknas som kapitalistiska brott.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Då tar vi väl och smäller till med svenska wikipedia då: http://sv.wikipedia.org/wiki/Statsskick

En slarvig och missvisande artikel. Listan på olika typer av statsskick som jag antar att du refererar till innehåller bland annat kleptokrati, vilket inte jag betraktar som ett statsskick iallafall.

Citat:

Jag såg inget i NE utdrag som gav dig bevis för att kommunism inte var ett statsskick?

Du bad mig kolla upp ordet statsskick, och du menade på att det skulle framgå att kommunism var ett statsskick. Det gjorde det inte.

Citat:

Se även http://en.wikipedia.org/wiki/Communist_state där behandlas också statsskick som är kommunistiskt.

Det framgår i början av artikeln att det inte är ett vedertaget begrepp.

Citat:

Hitler dödade sina motståndare för att han behövde tillgång till militären och industrin, han skulle ut och kriga. Därför kunde han inte ha de som helt och hållet skulle motarbeta honom i detta. Detta gör inte honom till kapitalist. INTE för att blidka näringslivet.

Jag förstår faktiskt inte vad du försöker säga. Sitter du och spinner egna teorier om de Långa knivarnas natt? Den fungerar inte det minsta i vilket fall.

Citat:

Staten konfiskerade inte bara judiska fabriker. De fabriker som skulle frambringa militärt material tog Hitler helt sonika över till staten. Fabrikerna skulle i första hand vara trogen nationen, inte marknaden.

"Nazitysklands ekonomi dominerades av industrikapitalistiska företag" ALLA ekonomier domineras av detta, vad är det underliga? Det är vem som styr dem och om de verkligen är privatägda och får agera på en fri marknad som det handlar om. Givetvis bestod marknaden av industrier. Du har bara yrat runt lite här utan någon som helst konsistens.

Hitler var en socialist. Detta finns dokumenterat. Att du förnekar detta gör det bara mera löjligt.

Som jag sa tidigare, ge mig exempel på något kapitalistiskt Hitler gjorde. Vad i hans politik var kapitalistiskt?

Han förstatligade företag, han förkastade privat ägande i förmån för folkets eller rasens bästa och han sa att den största hjälten i tyskland var ARBETAREN. Han fick röster av ARBETARNA inte av kapitalisterna. Han bedrev en politik som handlade om just arbetarna. därför just NSDAP. Nationella socialitiska Tyska Arbetarpartiet. Hur kan du på nåt sätt få detta till något kapitaliskt?

- Nej, Hitler förstatligande inte industrierna i någon nämnvärd skala (förutom judiska). Industriföretagen hade till stor del fria händer i Nazityskland. I Sovjet vid samma tidpunkt så var det privata ägandet krossat och industrierna var under statligt ägande.
- Du omdefinierar kapitalismen, det centrala i en kapitalistisk ekonomi är att produktionen till stor del ligger i privata händer. Ju större del desto mer kapitalistiskt är ekonomin.
- Hitler hade stort stöd av industrikapitalisterna i Tyskland. Se texten nedan. Även av överklass och läkare.

Citat:

"Reported as bankrupt in December 1932, the NSDAP or Nazi Party was in poor financial health by the middle of January because the Rhenish-Westphalian industrial magnates had assumed responsibility for its debts. These financial and industrial leaders had put the Nazi party back into the political arena after a large drop in the pro-Nazi vote in November 1932. In return, they had gotten promises to be paid back as, if and when Hitler came to power. It is reported that "without the formidable assistance of the industrialists the Nazi party would have foundered on the rocks of bankruptcy." (The Nemesis of Power by John Wheeler-Bennett, Macmillan 1953.)

The magnates petitioned President Hindenburg after the November elections seeking the appointment of Hitler as Chancellor. Amongst the 38 signatories of the petition were Hjalmar Schacht, Fritz Thyssen, Alfred Krupp, Siemens AG, Bosch and the heads of Hamburg-Amerika and the North German-Lloyd Shipping Lines. Hitler was assiduous in fulfilling his promises after achieving the chancellorship by eliminating the Communists, abolishing the trade unions, forcing no nationalization of industry and beginning rearmament on a huge scale.

Representing the industrial and financial force supporting Hitler, Hjalmar Schacht was accused at the Nuremberg trials, but cleared of the charges, of conspiracy to wage an aggressive war, war crimes and crimes against humanity. He was sentenced in the de-nazification proceedings. See also the Krupp Trial was a similar trial, away from Nuremberg, where more war criminals were tried."

------------

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Psionicist
Kapitalism förutsätter visst en fri marknad, som Sentenced sade ovan. Det var det jag ville visa med citaten:

"...through the operation of markets. ..."
"...through the operation of a free market..."

Sen kanske "manifestet" eller "den lilla röda" definierar kapitalism på något annat sätt, men för diskussionen får Encyoclopeadia Britannica och Wikipedia anses vara en mycket mer tillförlitlig källa.

Ju friare marknad och ju mindre ekonomisk interventionism och protektionism - desto mer kapitalistiskt är landet. På den ena sidan har vi ren laissez-faire, och på den andra sidan har vi extrem statism. Både EU och USA hamnar nångonstans i mitten.

Du gör felet att definiera graden av kapitalism i en ekonomi genom att lägga huvudvikten på frågan hur pass fri marknaden är i ett land, istället för hur pass stor del av produktionen som är i privata händer. Att EU och USA skulle betraktas som bara halvkapitalistiska ekonomier på grund av deras ekonomiska protektionism och interventionism är helt och hållet fel, samma sak med Nazityskland.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tao
Massa text

Större delen var arbetare. Hitler skapade ett arbetarparti. Det finns inga rent kapitalistiska stater, därför kan man inte heller prata om sådana heller om de inte är fiktiva. Som både jag och Psionicist påpekat så är det elementär högstadie samhällskunskap att kapitalism innebär i sin renaste form en fri marknad.

och jag menar fortfarande att det framgår att kommunism skulle kunna vara ett statsskick om nu något sådant skulle finnas.

Långa knivarnas natt var för att få tillgång till militären och vapenfabrikerna. Näringslivet visste inget om detta och de blev knappast blidkade av mord. Det var för att få bort meningsmotståndare. Och nej det är ingen egen teori. Vedertagen fakta. Däremot är ditt absurda argument om att det skulle vara för att blida näringslivet något som föds i ditt hjärna.

Jo, hitler förstatligade fabriker för att kunna starta vapentillverkning. Och nej, det var inte bara judiska fabriker det handlade om. Det var för tysklands "bästa" enligt honom. Det yttersta målet var att få bort privatlivet och bara ha en stat , en nation en führer. Inte några med samma makt som han, vilket privatägande i den omfattningen skulle lett till.

hitler hade stöd av stora delar av tyskland, men den absolut största delen kom från arbetarna och arbetslösa. Hans retorik gick ut på att de var hjältarna och kapitalisterna var utsugare som han skulle sätta dit.

Visa signatur

"It's Tommy this, and Tommy that, And chuck him out the brute,
But it's 'Savior of his Country,' When the guns begin to shoot!"

Permalänk
Medlem

Göteborgskravallerna väckte upp ett hat hos den svenska ungdomen till den så milda grad att det har blviit en ursäkt till de nationella rörelserna frammarsch. Kan det vara så?

Visa signatur

Du vaknar en dag och ser dej i spegeln. Du inser att du är en tjock kanin med hängande öron. Du ser dej omkring i din röriga lägenhet - avgnagda sladdar och kulor av bajs överallt. Du vill inte längre leva.

Permalänk
Medlem

um ursäkta.. Det första som NSDAP gjorde efter de kommit till makten var att ta kontroll över affärsverksamheter/företag. Planering av produktion skulle göras av staten då fria marknaden var för ostabil tyckte man, speciellt efter Wall Street-kraschen år 1929.

Jag citerar NSDAPs program

# We demand the nationalization of all businesses which have been formed into corporations (trusts).
# We demand profit-sharing in large industrial enterprises.

Om staten har kontroll över företagens produktion, kapital, investeringar av vinster, priser på varorna, arbetskraft och mer så låter det inte som ett riktigt kapitalisktiskt system för mig iaf.

Det ekonomiska systemet var utanför den fria marknaden, och kapitalisters affärsverksamhet skulle i första hand arbeta för staten, i andra hand för ägarna.

Visa signatur

MSI K8N NEO4-F, AMD 64 X2 3800+, 2gb minne, XFX gf 7800GT

Permalänk
Medlem

Godwins lag slår in igen

Visa signatur

I distrust governments because I’ve studied history. Ask Joe this question: who does most of the killing? Who does most of the theft? Even the body-count of the worst criminals and terrorists pales in comparison to the death toll the average government inflicts on its own people. And it is not criminals who tax away 5/12ths of my income. - Eric S Raymond
http://www.css3.se

Permalänk
Glömsk

Nu har det hänt igen:

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=360360&ref=rss

Citat:

Migrationsdomare hotad av Afa
Med rödfärg, slagord och en yxa attackerade Antifascistisk aktion under helgen migrationsdomstolens chef i hans hem utanför Göteborg.

Visa signatur

...man is not free unless government is limited. There's a clear cause and effect here that is as neat and predictable as a law of physics: As government expands, liberty contracts.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Psionicist
Nu har det hänt igen:

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=360360&ref=rss

Dom är så söta dom små fascisterna.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av [cyb]
Godwins lag slår in igen

Givetvis!

Visa signatur

If the answer to any question requires a leap of faith, is it really an answer at all?

Permalänk
Medlem

Har inte läst allt och orkar inte göra det heller, med jag tycker att det är för lite terror i detta land. Krävs lite folk som tar över någon byggnad när inte svenska folket själva vågar säga något. Te.x som att använda skatterna bättre, taöver kaknästornet.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av guvvan
Har inte läst allt och orkar inte göra det heller, med jag tycker att det är för lite terror i detta land. Krävs lite folk som tar över någon byggnad när inte svenska folket själva vågar säga något. Te.x som att använda skatterna bättre, taöver kaknästornet.

Om du tror att du har en bättre metod att använda skattemedlet så är det bara att presentera den.

Blir den accepterad som ett bättre allternativ av majoriteten av ekonomer så kommer den mycket troligt på ett eller annat sätt att praktiseras.

Permalänk
Glömsk

Hur lågt får man sjunka?

Citat:

Politikers sambo överfölls

Sambon till ordföranden i sverigedemokraternas ungdomsförbund Martin Kinnunen blev på onsdagseftermiddagen överfallen och bunden i sin lägenhet i Abrahamsberg i Stockholm.

[...]

Det var vid 16.30-tiden på onsdagen som tre män ringde på hemma i Kinnunens lägenhet. Martin Kinnunen själv var inte hemma och hans 19-åriga sambo öppnade. Männen trängde sig genast in i lägenheten där de drog fram en kniv och hotade kvinnan innan de började binda henne med kraftig tejp.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=681056

Nu är det ju inte säkert att det handlar om vänsterextremister, men det talar för det.

Visa signatur

...man is not free unless government is limited. There's a clear cause and effect here that is as neat and predictable as a law of physics: As government expands, liberty contracts.

Permalänk
Medlem

http://www.sverigedemokraterna.net/index.php?action=fullnews&... Där är vi i vilket fall säkra på att AFA slagit till.

Visa signatur

I distrust governments because I’ve studied history. Ask Joe this question: who does most of the killing? Who does most of the theft? Even the body-count of the worst criminals and terrorists pales in comparison to the death toll the average government inflicts on its own people. And it is not criminals who tax away 5/12ths of my income. - Eric S Raymond
http://www.css3.se

Permalänk

Blir genuint skitförbannad.
"Revolution", "solidaritet"... GAH, blir tröttsamt.
Hela deras ideologi är slagord och hat känns det som.

Medelklassungar med för mycket fritid och som vill tro att de är del av nått viktigt. De slåss inte för demokrati. De slåss för censur, förtryck och våld.

Argh.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av [cyb]
http://www.sverigedemokraterna.net/index.php?action=fullnews&... Där är vi i vilket fall säkra på att AFA slagit till.

du behöver uppenbarligen studera lite bevisteori. först och främst handlar det inte om ett bevis överhuvudtaget, utan om ett indicium. jämför det med en namnteckning. utan en skriftanalys går det inte att säkerställa att namnteckningen verkligen tillhör den som sagda namnteckning utger sig för att tillhöra. men den utgör ett indicium, dvs talar starkt för att så är fallet.

vidare är det "offret" som uttalar sig i det aktuella fallet, vilket drastiskt sänker bevisvärdet ytterligare.

så att påstå att "vi är säkra på att AFA slagit till" är inte korrekt.

Visa signatur

Holler at thy dragonmaster

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av headcleaner
du behöver uppenbarligen studera lite bevisteori. först och främst handlar det inte om ett bevis överhuvudtaget, utan om ett indicium. jämför det med en namnteckning. utan en skriftanalys går det inte att säkerställa att namnteckningen verkligen tillhör den som sagda namnteckning utger sig för att tillhöra. men den utgör ett indicium, dvs talar starkt för att så är fallet.

vidare är det "offret" som uttalar sig i det aktuella fallet, vilket drastiskt sänker bevisvärdet ytterligare.

så att påstå att "vi är säkra på att AFA slagit till" är inte korrekt.

Jag hävdar att "Vi är säkra på att AFA slagit till". Jag definerar inte vad AFA är eller står för, utan den tolkningen står du själv för. AFA kan i det fallet vara en slumpmässig kombination av bokstäver någon valt att spraya på hennes hus i rent godtycke.
Vad vi kan ta fram av budskapet är att det signerats med just bokstavskombinationen "AFA" vilket jag också hävdade. Att denna signatur ligger bakom det hela är vi alltså så gott som säkra på. Detta var det enda jag hävdade. Att du sedan övertolkar min post och lägger till egna förslag på vad jag menar får stå för dig.

Det finns ett antal faktorer till att räkna med men jag ansåg de försumbara i sammanhanget.
Någon kan ha hackat SD:s server och placerat texten där, personen i artikeln kan själv ha sprayat dit det och angett signaturen "AFA", en redaktör på sidan kan ha fabricerat nyheten osv.

Visa signatur

I distrust governments because I’ve studied history. Ask Joe this question: who does most of the killing? Who does most of the theft? Even the body-count of the worst criminals and terrorists pales in comparison to the death toll the average government inflicts on its own people. And it is not criminals who tax away 5/12ths of my income. - Eric S Raymond
http://www.css3.se

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av [cyb]
Jag hävdar att "Vi är säkra på att AFA slagit till". Jag definerar inte vad AFA är eller står för, utan den tolkningen står du själv för. AFA kan i det fallet vara en slumpmässig kombination av bokstäver någon valt att spraya på hennes hus i rent godtycke.
Vad vi kan ta fram av budskapet är att det signerats med just bokstavskombinationen "AFA" vilket jag också hävdade. Att denna signatur ligger bakom det hela är vi alltså så gott som säkra på. Detta var det enda jag hävdade. Att du sedan övertolkar min post och lägger till egna förslag på vad jag menar får stå för dig.

Det finns ett antal faktorer till att räkna med men jag ansåg de försumbara i sammanhanget.
Någon kan ha hackat SD:s server och placerat texten där, personen i artikeln kan själv ha sprayat dit det och angett signaturen "AFA", en redaktör på sidan kan ha fabricerat nyheten osv.

jaha, så det var ett mer eller mindre "skämtsamt" inlägg från din sida. jag insåg inte det.

Visa signatur

Holler at thy dragonmaster

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av headcleaner
jaha, så det var ett mer eller mindre "skämtsamt" inlägg från din sida. jag insåg inte det.

Nej det var det inte.

Visa signatur

I distrust governments because I’ve studied history. Ask Joe this question: who does most of the killing? Who does most of the theft? Even the body-count of the worst criminals and terrorists pales in comparison to the death toll the average government inflicts on its own people. And it is not criminals who tax away 5/12ths of my income. - Eric S Raymond
http://www.css3.se

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av [cyb]
Nej det var det inte.

inte? så då var det inte mer än ett konstaterande av typen "den där bilen är röd", "idag är det varmt" eller "där står det AFA med sprayfärg"? jag förstår inte riktigt poängen tror jag.

Visa signatur

Holler at thy dragonmaster

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av headcleaner
inte? så då var det inte mer än ett konstaterande av typen "den där bilen är röd", "idag är det varmt" eller "där står det AFA med sprayfärg"? jag förstår inte riktigt poängen tror jag.

Ja det var ett konstaterande. Det betyder inte att det skulle vara skämtsamt.

Visa signatur

I distrust governments because I’ve studied history. Ask Joe this question: who does most of the killing? Who does most of the theft? Even the body-count of the worst criminals and terrorists pales in comparison to the death toll the average government inflicts on its own people. And it is not criminals who tax away 5/12ths of my income. - Eric S Raymond
http://www.css3.se