Kd-medlem: Förbjud våldsamma datorspel

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Langos
intelligent design

Låt oss inte ge dessa idioter poäng med termer som dessa. "Intelligent design" är kreationism med ett nytt namn för att verka med vetenskapligt när det i själva verket fortfarande, till 100%, handlar om religion.

Permalänk
Medlem

"Ute i världen har man till och med haft mord på skolor, där eleverna har hållit på med våldsamma datorspel. Det är viktigt att sända en signal att man inte uppmuntrar ens i spelform att ta livet av andra människor."

Jag skulle nog tro att även utan de våldsamma spelen skulle detta ha hänt, garanterat nån av de som begår såna hemska saker har säkert idrottat, så varför inte förbjuda det oxo.

De som göra såna här saker är ju sjuka människor, de är fortfarande sjuka även om de inte spelat våldsamma spel. 99.99999999999% av de som kan spela kan trots allt skilja på verklighet och spel. Hade de inte skyllt på datorspelen hade de säkert kunna skylla på annat tex, vapenlagarna i USA.

Visa signatur

| AMD 5600 X | ASUS PRIME B550-PLUS | Kingston Fury 16GB DDR4 3600MHz | MSI RTX 3070 | Be Quiet Dark power Pro 10 850W | Dell S2716DG | Noctua NH-D15 | Corsair Carbide 600Q | | Sony Z2 tablet | En HTPC

Permalänk
Medlem

Jag tycker bibeln är en ruggig bok, den uppmuntrar väl i så fall också till mord? Kain dödar väl Abel (eller var det tvärtom)? Jesus blir korsfäst. Rätt makabert mord i min mening.
Eller varför inte förbjuda kristendomen. Tänk vad de gjort "in the name of God". Bland annat de katolska inkvisitionsdomstolarna (visserligen katolicismen). Häxprocesserna där många "häxor" brändes eller dränktes.

comment!

Visa signatur

Asus P8P67 Pro | Core i7 2600 | Sapphire Radeon R9 290 | A-DATA SSD 510

Permalänk

Hej jag är trött och har därmed inte läst ett enda inlägg i tråden, men vill dela med mig av min åsikt ändå.

Bättre koll på åldersgränserna tycker jag är självklart, här om dagen blev jag helt chockad då jag fick reda på att min 10 år gammla kusin spelade Call Of Duty 2. Han visste inte vad det var för krig eller varför dom krigade mot varandra.

Men ett förbjud mot Våldsamma Dator/Konsollspel är aldrig den rätta vägen att gå, Vi behöver snarare fler.

MVH laggarbacken

Visa signatur

"Jag har övergett den moraliska ståndpunkten. Moral leder till abstraktion och orättfärdighet. Den ger upphov till fanatism och förblindelse. Den som är dygdig måste hugga av huvuden."
Albert Camus

Permalänk

Klart att de handlar om våldspel, abosolut. Men visst fan fick man en kick första gången man började testa våldspel och för mig var de under C64,Amiga-tiden men idag är ju allt så verklighetstroget att de gissningvis påskyndar nervositeten i hjärnan. Klart att de finns lösningar men hur många föräldrar håller koll på sina ungar igentligen. Skärpning! De går att ta upp hur mycket som helst men folk idag är ju som dom är. Ta ansvar eller var beredd på grova konsekvenser. Sen ska man inte glömma att vissa delar av världen är riktigt korupta (ex USA) Fusk,maktpositioner, skumma lagar.. så de är inte konstigt att de blir dödlig utgång. Allt handlar om en tidsfråga, sen smäller de.

Sen de här med religion är ju en sak de också. De räcker väl med att säga mellanöstern-konfliktern. Dom får väl fanimej ta och skärpa sig *nån gång* Livssynen idag är ju bara totallt vriden.

Visa signatur

Wasserkühlung::5900X::ASSrock X570 TB3::2x8 Ballistix 3000@3800::6800Nitro+

Vilken leksak>> CH341-biosprogrammerare

Permalänk
Medlem

Dom har redan förbjudigt Postal 2... Sims 2 next?

Visa signatur

Vattenkylt SilverStone FT02B, i7 2600k, Asus P8Z68 Deluxe, Corsair AX 850W, Corsair 16GB VENGEANCE BLUE, Asus GTX 570 SLI, Asus Xonar Essence STX, OCZ Vertex2 60GB, WD Black 1TB, 2x WD Green 2TB, 2x Seagate 500GB.

Permalänk

Alla fem som har röstat "Ja" räcker upp en hand

Visa signatur

"Jag har övergett den moraliska ståndpunkten. Moral leder till abstraktion och orättfärdighet. Den ger upphov till fanatism och förblindelse. Den som är dygdig måste hugga av huvuden."
Albert Camus

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Happen
Det är inte speciellt förvånande att folk här slutar använda hjärnan när man hoppar på något så kärt som datorspel. Datorspel bidrar till att folk begår mord, det är bara löjligt att påstå något annat. Filmer, musik bidrar också till mer mord.
När man spelar våldsamma datorspel blir man avtrubbad, och det blir lättare att utföra våldsamma handlingar i det verkliga livet. Däremot tycker jag själv att datorspel,filmer osv gör mer nytta är skada, och därför ska det inte förbjudas.

Det där var nog en av de löjligaste argumenten jag har hört hittills, så Du tycker att datorspel och filmer mm. bidrar så mycket att folk begår självmord och mord på grund av det men åt andra sidan tycker du att det gör "mer nytta än skada" så därför skall vi ha kvar det?
Jag finner inte ett enda logiskt tanke bakom det där, för övrigt bidrar inte spel och filmer till mord.
Självklart finns det enstaka fall såsom den personen i Kina som begick ett mord på grund av att dens bekant hade stulit ett virtuellt föremål, men man kan helt enkelt inte basera en hel industeri på vad ett fåtal personer har gjort.
Att skyllda brott på spel och filmer är vad man politiker gör för att kunna skylla bort och ignorera dem verkliga problemen som orsakar dessa brott, den löjliga tillgången på vapen i USA till exempel är en av orsaken.
Tror du verkligen att dem som har skrivit i denna diskussion "slutar använda hjärnan" bara för att försvara spelen?
För att vara ärligt tror jag att det är tvärt emot vad du påstår, om en sak är det Vi som använder hjärnan när vi skriver.
För övrigt, om man blir avtrubbad av att spela ett Spel eller kolla på en Film har man psykiska problem och bör söka psykologiskt hjälp.

Visa signatur

LG OLED77CX • Intel i9 10900K @ 5.0GHz • Noctua NH-D15 • ASUS Strix Z490-H • Corsair 32GB DDR4 3200MHz • GIGABYTE RTX 4080 • Phanteks Evolv X • Corsair RM 850W V2

Permalänk

rhalla -> Nej, Postal 2 är inte förbjudet i sverige.
Det var till och med i en svensk rättegång som en svensk importör av nämnda spel blev frikänd på alla åtalspunkter för att ha utgivit Postal.

Köp det här om du vill:
www.webhallen.com/prod.php?id=44005

Själv spelar jag inte sån skit men tycker det är BRA att det säljs och att jag får bestämma själv om jag vill spela det eller inte.

Visa signatur

(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste
(")_(") Bunny into your signature to help him gain world domination (yes we have cookies)

Permalänk
Medlem

Först var det teater sedan böker, film och rollspel nu är det dator spel. Det är inte mycket som ändras med tiden.
Fan vad trött man blir på politiker och myndigheter som vill vara viktiga.

Permalänk
Medlem

"Ute i världen har man till och med haft mord på skolor, där eleverna har hållit på med våldsamma datorspel. Det är viktigt att sända en signal att man inte uppmuntrar ens i spelform att ta livet av andra människor."

Okej så alla som begår mord ska kollas upp ifall dom spelat våldsamma datorspel!? Och om någon kör illa i trafiken ska koppla den till att han kört t.ex Need for speed? Heja nästa generations riksdag! Ut med gamlingarna och andra nötter.

Visa signatur

Asus Prime Z390-A - Intel I7 9700KF - Corsair Vengeance 2x8GB 3200Mhz CL16 - MSI GeForce RTX 2080 SUPER 8GB Ventus XS OC - Creative Sound Blaster Z (skäms) - Corsair AX 1200i Digital 1200W 80+ Platinum - Fractal Design R6 - Sennheiser GSP 600 - Acer Predator XB271HUA

Permalänk

Vem lyssnar på politiker som på fullt allvar tror på tomtar och troll?

Visa signatur

E6600, 1GB, X1900XT 256MB

Permalänk
Medlem

Det är bara löjligt, men vad ska man vänta sig av KD? Dom måste ju få rubriker på något sätt... Ett så fullkomligt ointressant parti gör allt dom kan för att reta upp folk utan att förstå att dom just förlorade ännu fler röster. För det kan inte finnas så många blåögda moralkärringar i landet som röstar på KD helt plötsligt bara för att de vill förbjuda våldsamma spel?

För övrigt lämnade KDU in ett förslag på att barn inom äktenskapet skulle ha höjt barnbidrag, så ingen blir väl längre förvånad av deras dumma idéer?

Visa signatur

CyberpowerPC Tracer III EVO: i7-9750H | GTX 1660 Ti | 16GB | 1250GB SSD

Permalänk
Medlem

Varför allt detta trams om att det skall lagstadgas? Det är väl ändå föräldrarnas ansvar vad deras avkomma har för sig (fram tills myndighet inträder 18 år efter födseln), kan föräldrarna däremot inte ta det bör man diskutera fosterfamilj snarare än att ivra censur och ännu fler tramslagar som principiellt inte skall behövas.

För övrigt, om det inte framgick tydligt nog, tycker jag att det är trams.

Permalänk

Haha! Va smarta dom är ... Ge barn till ensamstående mindre pengar så har de råd med färre våldsamma spel! *rolling on the floor laugh...*......

Ärligt talat? Så kristerligt att slå på de svaga i sammhället ...
Och alla som vill ha söndagsskola räcker upp en hand nu!

Visa signatur

(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste
(")_(") Bunny into your signature to help him gain world domination (yes we have cookies)

Permalänk
Medlem

KD jag har en bättre ide till er! Förbjud Internet istället för tänk så mycket snusk och våldsamheter man kan hitta ute på nätet. Ni kommer få jättemånga röster vid nästa val jag lovar (håller fingrar korsade bakom ryggen).

Permalänk

KD skall hålla käften - enligt bibeln är det visst okey att ta folk av daga - ta Jeriko som ett exempel.
"Jos 6:21
Allt i staden, man och kvinna, ung och gammal, oxe, får och åsna, vigde de åt förintelse och högg ner."

Där slog dom ihjäl ALLT!

Visa signatur

AMD Ryzen 3900X, Noctua NH-U12A, ASRock X570 Taichi, G.Skill Trident Z Neo C 64 GB, Samsung 970 EVO Plus 1 TB, Phanteks P600S, KFA2 GeForce RTX 2070 Super WTF

Permalänk
Medlem

Kristdemokraterna är ett ganska brokigt parti med högt i tak. Om man följt vad som pratas om via t.ex. tvsändningarna, så inser man att det finns många enskilda personer med speciella idéer. Kanske bättre att döma KD efter det förslaget partiet lägger, och inte för enskilda röster som ingen lyssnar på i slutändan.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PanzarPaw
Demokrati gott folk!
DEMOKRATI, kan ni stava till det?

Lagar och regler behövs bara när folk inte kan eller får tänka själva!
I en fri värld och ett fritt demokratiskt Sverige är det hårresande att se hur folk viftar med lagförslag till höger och vänster!

Naturligtvis ska föräldrar ta sitt förbannade ansvar och se till att det blir folk av deras barn till slut - och naturligtvis ska konstnärer och producenter, i en fri värld, få skapa precis vad de vill. Sen är det upp till den fria marknaden vad som säljer och inte!

Om du inte tycker om en produkt så köp den inte och ta ditt eget ansvar men tvinga inte på andra dina moraliska föreställningar med lagar, hot om straff och medeltida hetsjakt!

Eller byt land för all del! För det finns gott om länder där det mesta är förbjudet och där skulle säkert somliga i den här debatten trivas alldeles utmärkt!

Frihet åt folket

Ultimat frihet, anarkism, är inget vidare bra system eftersom alltid någon skulle dra nytta av friheten att kunna leva på andras bekostnad. Man inskränker därför friheten genom att förbjuda bla mord och rån. Argumentet där är att man bara är fri så länge man inte begränsar någon annan människas frihet. Genom att ha ett jobb stör jag andra människors frihet att ha just det jobbet, men detta har ändå bestämts vara lagligt. Bara genom att finnas begränsar jag också andra människors frihet att vara där jag just nu är och andas luften jag andas. Så, var ska man dra gränsen? Den gräns vi har dragit idag är nog i stort baserad på "den kristna (dubbel)moralen". Den kommunistiska moralen tror jag nog att jag föredrar...

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat utrycks, SANT! Ingenting är subjektivt, och du kan göra antaganden baserade på mina åsikter utan att överväga mer än bara just min åsikt.
wazzabi: Varför detta prat om AMD, har de något med grafikkort att göra som jag inte förstår?

Permalänk

Kolla upp statistik på folk som sitter i fängelset för grova våldsbrott, det finns flera faktorer som kriminella har gemensamt - men jag är ytters tveksam till att de flesta spelade Doom när de var små. Problematisk barndom, anti-socialt beteende till följd av detta, överdrivet aggressiv i tidig ålder m.m. Ni behöver inte heller göra er lika dumma som KD genom att ta upp kristendom som upphov till mord etc. Människor begår mord - inte spel, inte vapen, inte religioner.

Behaviorismens ledande psykolog Watson lär ha sagt: "Ge mig ett dussin friska välskapta spädbarn och min egen speciella värld att uppfostra dem i och jag garanterar att jag kan välja ut var och en slumpvis och träna honom att bli den typ av specialist som jag väljer - läkare, advokat, konstnär, företagsledare, ja också tiggare eller tjuv, helt oavsett hans anlag eller böjelser, förmåga, kallelse och den ras han tillhör."

Jag är liberal vad det gäller spel, vapen och till en viss del droger. Jag tycker de flesta människorna är hyfsat begränsade vad det gäller att ifrågasätta vad som verkligen är rätt och fel (detta innefattar naturligtvis de flesta inom KD också). Moralpanik finns överallt i samhället, mest för att folk är rädda...

Visa signatur

Dale Lewill

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nozzredna
KD skall hålla käften - enligt bibeln är det visst okey att ta folk av daga - ta Jeriko som ett exempel.
"Jos 6:21
Allt i staden, man och kvinna, ung och gammal, oxe, får och åsna, vigde de åt förintelse och högg ner."

Där slog dom ihjäl ALLT!

sen rasade visst murarana runt stan av ymnigt tutande i trumpeter också. så vi kan ju förbjuda gäll och störande musik när vi ändå är igång. (det löser även i stort sett problemet i mp3.com-tråden)

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint

Permalänk
Medlem

Skicka ett mail till killen...

Citat:

Hej Anders,

Ville bara skicka en länk om reaktionerna på ditt uttalande om
datorspel.
Sweclockers är Sveriges största forum in datorer och mjukvara.
Tänk på att det är många 10 000-tals användare i detta forum.
Uteslutande spelar alla dessa som är över 13-14 år dom spel du vill
förbjuda. Frågan är då om alla dessa är så farliga som du tror.

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=6926...

Tänk på att datorspel inte på någotsätt skulle vara farliga, i så
fall måste du även förbjuda att barn leker tex cowboys och indianer
eftersom på låtsas skjuter med låtsasvapen.
Du måste ju även förbjuda alla böcker som på låtsas beskriver mord.
Men borde inte Nyheterna förbjudas att rapportera om något typ av
våld eller mord då detta faktiskt speglar verkligheten, någon kanske
skulle påverkas av detta...

Du får ursäkta mig men sådana här typer av åsikter om datorspel är
så jobbiga. Runt 1988 till 1993 hade jag en dator som hade namnet
Atari 520. På den tiden så diskuterades det livligt om att förbjuda
datorspel eftesom detta skulle leda till att ungdomar blev
våldsamma.
Om du får se hur dessa spel såg ut så skulle du skratta... Men ändå
var dom helt allvarliga med att det var livsfarligt att spela dessa
våldspel.

Folk blir inte våldsamma då dom VET att det är på låtsas.

Visa signatur

Dator 1: Core i7 10700K | Asus Prime Z490-P | 16 Gbyte DDR4 3600 MHz | Asus GeForce RTX2060 6 GB OC EVO |
Dator 2: Core i7 4770K | MSI Z87-S02 | 16 Gbyte DDR3 1600 MHz | GeForce GTX 650 TI |
Dator 3: Lenovo IdeaPad 5 Pro | Ryzen 7 5800H | 16 Gbyte DDR4 3200 MHz |
Kamera: Canon EOS 6d | EF 17-40mm f/4L USM | EF 35mm f/2 IS USM | EF 100-200mm f/4.5 | Speedlite 430EX II |

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lejo
Haha, religion orsakar mord också så dom borde förbjuda sig själva.

Haha som sagt! Tänkte precis samma sak när jag läste rubriken. vi kan bli som kina och börja censurera internetsidor som inte stämmer överens med det kristdemokratiska manifestet också!

Visa signatur

Det man inte vet, det lider man inte av.

Permalänk
Medlem

Åldersgränser

Efter de senaste kommentarerna får jag väl lägga till att jag inte tycker att kontrollen borde skärpas på åldergränserna på spel, utan att de borde sättas till rimliga nivåer. Dagens PG åldergränser är ett skämt, med åldersgränser som 18 år för ett spel som Half-Life och 16+ i alla spel där de skjuter är det klart att de inte efterföljs. Till exempel sätter Game (speltidningen i fall nån inte visste det) egna åldergränser, där har jag tex för mig att hl2 fick 11+, en mycket rimligare åldergräns.

Om man drar parallerna till film så är det relativt bra åldermärkt där, det är ett bra fungerade system som jag inte förstod att spelbranschen tog över.

Om det skulle sättas rimliga åldergränser skulle butikerna förmodligen följa dem, om de skulle göra det i dag skulle de gå med riktigt stora förluster eftersom stora delar av kunderna skulle bli uteslutna. Ingen bryr sig inte heller om butiker inte följer åldergränser, så det är inget minus, snarare ett plus. Men om de ändå skulle bestämma sig för att hålla åldergränserna kan man bara ladda ner spelet i exakt samma kvalitet som det köpta.

Visa signatur

[ AMD X2 4800+ 65W ][ ASUS M2N ][ 2Gb Corsair PC6400 ][ PNY 8800GTS 640MB ] [ Western Digital 500GB 7200Rpm 16MB SATA2/Western Digital 750GB 7200Rpm 16MB SATA2] [ Optiarc DVD±R/RW 18X ] [Antec Nine Hundred] [ Chieftec Smart 450W ] [ Acer 22" Wide, 5ms 700:1 ] [Logitech X-540 5.1 ] [ Logitech G15 ] [ A4Tech NB-30 ] [ Saitek GH20 Vibration Headset ] [ Microsoft Remote Control and Receiver ] [ Windows Vista Ultimate x86 (For games)] [Linux/GNU Ubuntu 7.10 (For everything but games)]

Permalänk
Medlem

Jag tycker vi ska förbjuda konsoler och datorer som gör att vi kan spela spel gjorda av Satan, samt Internet som ju faktiskt innehåller en hel del våld. Och ungar som spelar datorspel ska vi förbjuda..
MAT! Vi dör ju när vi äter för mycket skräpmat, förbjud mat ffs!
Och nakna bröst.. där går en tydlig gräns, mammor skola icke dia sina ungar.
Guds namn får man inte använda oansvarigt, förbjud Gud.
Regler håller oss inlåsta, då kan man hänga sig själv, förbjud fångvakter och regeringen.
Sniglar kan man halka på, förbjud regn och förbjud förbudet av salt.
Vatten är livsfarligt, förbjud haven.
Poliser skjuter terrorister, förbjud blått.

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk

http://news.yahoo.com/s/nm/20070702/tc_nm/videogames_dc
^Ny undersökning påstår att spel får folk att läsa och plugga mindre - men försöker de säga att man MÅSTE läsa?!...kära någon...

Soldier of Fortune 3 var ju under utveckling så förhoppningsvis får vi lite skönt spelvåld igen inom en snar framtid - märk väl att mitt brottsregister är helt rent dock!

Gör en undersökning på hur stor del av de som är tungt kriminella som spelar tv/datorspel - jag är ganska säker på att resultaten är ganska enkelspåriga. 1337 gamerz är inte 1337 killerz.

Visa signatur

Dale Lewill

Permalänk
Medlem

Usch! Vilket medie kommer bli nästa syndabock?

Visa signatur

"Just what do you think you're doing, Dave?"

Permalänk
Medlem

1: Man har försökt förbjuda/censurera alla medier. Böcker var ju väldigt syndigt när de började tryckas till allmänheten t.ex. När videofilmerna med våld i kom så var det ju precis samma visa.
2. Politiker och religiösa i allmänhet brukar vara lite hispiga och kasta ur sig liknande för att få några rader i media, inget att bry sig om egentligen.
3. Föräldrar ska inte köpa/se till att sina barn inte spelar våldsamma spel. För många "vuxna" så är dator-/konsolspel=leksaker för små barn. Så är det inte, många spel riktar sig mot vuxna människor och är precis som porr och våldsamma filmer inte är avsedda för små barn.

Att detta ska vara så svårt att förstå för politiker...

Permalänk

För de första är det vuxna ca ålder 30 som är den starkaste konsumntgruppen här - och för det andra ska väl inte butikerna göra någonting annat än att koncentrera sig på att sälja spel?

Det är väl ändå föräldrarna som ska uppfostra barnen och inte spel-försäljarna?

Men om spelföretagen är villiga att märka sina produkter tydligt och "moralistiskt exemplariskt" så blir väl alla bara gladare för det?

Lilla Kalle kan gå till konsum och köpa en liter klorin eller till macken och köpa T-röd att hälla i sig om han så vill och det ska väl expediten ändå ge fan i?

Visa signatur

(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste
(")_(") Bunny into your signature to help him gain world domination (yes we have cookies)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Farmer
Jo att religon dödar/dödat är det ingen snack om saken. Däremot måste man ifrågasätta om det är religon som är grunden till det hela.

Men med spel så är det alltså helt OK att förutsätta det då?

Sådana här förslag på förbud är bara en ursäkt för samhällets tillstånd och hur otroligt dåliga föräldrar de flesta vuxna människor är idag.

Visa signatur

[Asus P8H67] - [Intel i2500k] - [Corsair 4gb pc10600] - [Asus 560ti 1gb]