Kan ej formatera min andra partition

Permalänk

Kan ej formatera min andra partition

Hejsan!

Köpte precis ny dator med en 500GB hårddisk. När jag installerade windows delade jag upp den i 2 partitioner varav den första fick 200GB, formaterades och valdes sedan som Windows-partition. Den andra tilldelade jag resterande plats men formaterade aldrig den.

När Windows var färdiginstallerat valde jag att göra en (fullständig) formatering av min andra partition. Den tuggade på en dryg timme tills mätaren var full och sa sen "Det gick inte att slutföra formateringen".

Efter det har jag försökt snabbformatera den - samma svar. Gått in i diskhanteraren, formaterat där - samma svar. Plockat bort disken och allokerat om utrymmet återigen - samma svar vid formatering. Har testat starta om datorn där i mellan.

Vad kan vara fel? Är det något jag missar? Det är den enda hårddisken jag har i datorn, och den andra partitionen fungerar bra. Har även två USB-diskar anslutna.

Permalänk

Samma fel för mig fast jag har två hårddiskar istället för en, kan inte formatera hårddisken som jag inte installerat Windows på.

Permalänk
Hedersmedlem

Testa att ladda hem diskens egna testarprogram, och testa att formatera med detta:)

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)

Permalänk

Testa igår även att stoppa in Vista-skivan och köra installationen så långt så man får formatera diskarna. Gjorde där en format av den andra partitionen (den som vägrar alltså) och stängde sedan installationen. Detta fungerade inte heller.

Löste det tillslut genom att ta bort båda partitionerna, dela upp dom igen och denna gången "formatera BÅDA" redan innan Windows-installationen och sen ominstallera Windows. Det löste det :). Men så omständigt, och fortfarande vet jag inte vad som var fel.

Han inte testa din lösning Jalle, hoppas någon annan kan göra detta. Tack iaf.

/Pada