Efix gör Mac OS X tillgängligt för alla

Permalänk
Medlem

alban - ja, det stämmer för dig och en del andra. Medan för andra är det precis tvärtom. Som sagt, låt oss glädjas åt skillnaderna, och välja det vi gillar mest.

Visa signatur

Fractal Define 7, Aorus X570 Xtreme, Ryzen 5950X, Fractal Celsius+ S36, 64GB TridentZ Neo CL14/3600 RAM, MSI RTX 3090 Suprim X, 5TB NVMe SSD + 12TB SATA SSD + 64TB Seagate IronWolf Pro HD, Fractal Ion+ 860W Platinum, LG 32GP850 + LG 42C2 OLED

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Genome
Jag gillar Windows skarpt...

Jag gillar också Mac OS riktigt mycket...

Jag kör också olika Linux-distar...

Den attityden gillar jag. Förutom det generella har jag några synpunkter.

Citat:

Det enda jag verkligen, verkligen, verkligen, verkligen inte tål är predikanterna. Som tycker att allt är bäst med det egna, som avskyr det andra och som ska försöka konvertera hit och dit. De som inte vill låta folk använda det de är nöjda med, utan ska försöka övertyga alla om att deras väg är mycket bättre. De som med nöje skulle dricka koolaiden om de blev sagda att göra det.

De är vad som är problemet med datorvärlden. Inte operativsystemen, utan de som fanatiskt ska pusha på folk sin världsbild. Fy fan för dem.

Ur användarsynpunkt skulle jag hålla med. Bland användare ser vi dock bara en symptom på en inre sjuka i "datorvärlden". Eftersom de kommersiella företagen beter sig precis så som du beskriver, hur skulle vi då kunna förvänta att användarna förblir oberörda?

Som Linux och BSD användare kan jag erkänna att det finns några mycket högljudda fantaster som i princip mer drivs av "död åt MS" än "nu ska vi utvecklas och bli bäst". För oss som är övertygade om vikten och samhällsnyttan av att försvara open-source blir det dock en balansgång mellan att dämpa de irrationella, men att samtidigt för allt i världen inte bli likgiltig för den aggression och det sabotage vi möter på marknaden.

Jag har t ex svårt att stå ut med Richard Stallman, men samtidigt blir jag tvungen att erkänna att utan sådana som honom hade kanske mjukvarumarknaden i princip varit död ifråga om alternativ. Därför tror jag att vi måste vara mer toleranta mot just dessa predikanter. Predikande användare som inte lyfter ett finger för att göra nytta är dock mest av allt störande.

Det blir kanske lite petigt, men eftersom du slog an en ton av objektivitet har jag en liten invändning vad gäller följande:

Citat:

Jag hoppas att det kommer en dag när en Linux-distribution faktiskt har nått till den nivån att man kan säga att: OK, allt fungerar, allt ser bra ut, nu har vi en plattform som vi verkligen kan åstadkomma något med.

Jag tror inte att jag blir en predikant för att säga att just den delen blev mer subjektiv än objektiv. Personligen kom jag för fyra år sedan fram till att: "allt fungerar..." osv. Det finns inget operativsystem av idag som bokstavligen är "allt fungerar", eftersom samtliga har sina svaga sidor; men ett operativssytem kan vara "allt..." i förhållande till din eller min personliga användning. Windows är för mig mindre redo än Linux, men det är ju inte heller någon generell sanning, utan bara sett ur min användarsynvinkel. Överlag, som jag många gånger tidigare skrivit, är jag en anhängare av heterogena systemparker.

[/predikan]

Permalänk
Medlem

Synd att dem kommer bli stämda, i alla fall ett försök till medling mellan två världar.

OT Tycker jag det skulle vara underbart om AMD kunde köpa mjukvaruutvecklare som Intel gör, vilka program och OS det skulle bli.

Visa signatur

Core i5 2500K@4Ghz, 8 Gb Kingston Hyper X 1600 DDR3, MSI Z68-GD55, OCZ Vertex 4, Asus GTX670 DC2, Corsair VX 450.
Kyld av Hyper 212 Plus Evo: Corsair SP120 Quiet PWM, 3 Nexus Real Silent 120 mm @ 7V.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av osgorth
Håller helt med dig, Exry.

Är Mac dyrare? Tycker inte jag. Allt man behöver följer med från början, i stort sett. Under de 3.5 år jag kört Mac har jag i stort sett inte spenderat en enda krona på datorprylar eller program. Och nej, jag använder inte piratprogram.

Titta dessutom på Mac Pro och vad man får för pengarna.. En Skulltrail med två Extreme Xeon-proppar för 24000. Inte illa, inte illa..

OpenSource communityn är väldigt stark på Windowssidan. Man behöver inte vara pirat och ändå ha valmöjligheter.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Medlem

det funkar att spela de flesta vanliga spel på iMac, men är man hardcore-game:are så är OSX inget att satsa på. Men det är ju ingen nyhet!
Jag köpte mest MacBook för att slippa bekymra mig om att behöva byta grejer i datorn och hålla på med drivrutiner som inte funkar och eller funkar sämre än förra versionen osv. jag vill ha det som funkar, är enkelt och är snyggt. Allt det har MacBook och Mac över lag!

Så skönt att allt bara flyter på och man har inte mer än det man använder på datorn. Hatade iTunes på min win-pc, laggigt och segt, men på osx funkar det riktigt bra! trodde aldrig jag skulle gilla det, men foobar2000 är fortfarande roligt att leka med

Provade att installera OSX på min pc, men såg senare att quadcore inte stödjes aja, ska ändå sälja pc'n

PS! min ex-tjejs bärbara dator har fått tuppjuck nu, bluescreens och felmeddelanden, program som stängs av mystiskt och vägra starta och stänga av sig! Men så helt plötsligt så funkar det ett par dagar, sen börjar det igen. hon köpte den 1månad före mig och jag har inte haft några problem än så länge på min, men det har hon haft i mängder Jag är glad över att jag valde att köpa en MacBook och inte en Win-pc!

Visa signatur

Apple: iMac 27" OSX 10.7 (summer 2011), ext.HDD 1TB+2TB, iPad 2 16GB och iPhone 4S 16GB.

Permalänk
Medlem

att det skulle bli pajkastning var ju ingen högoddsare direkt finns det en ända apple tråd här på swec som legat som nyhet som inte mynnat ut i pajkastning inom 3 inlägg

Visa signatur

Speed kills, but you get there faster!
Apple Macbook Dual Core 2 Ghz, 2 Gb ram, 80+400 gb hårddisk, superdrive

Permalänk
Medlem

Jag hoppas att det kommer ut billigare lösningar motsvarande denna så man kan få tyst på dessa Mac-talibaner. Att det blir en fet vagel i ögat på Apple gör inte saken sämre heller. Apple behöver få in i sin skalle att man äger rätten att göra vad man känner för om man vill hosta upp sina surt förvärvade slantar genom att köpa deras OS.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xarxos
Jag hoppas att det kommer ut billigare lösningar motsvarande denna så man kan få tyst på dessa Mac-talibaner. Att det blir en fet vagel i ögat på Apple gör inte saken sämre heller. Apple behöver få in i sin skalle att man äger rätten att göra vad man känner för om man vill hosta upp sina surt förvärvade slantar genom att köpa deras OS.

*hint* Du köper inte ett operativsystem, du betalar en licensavgift för rättigheten att använda operativsystemet (och medföljande sidoprogram förstås) enligt licensavtalet. */hint*

Så tyvärr föll ditt argument redan innan du skrev det.

Hur som helst, OSX i all ära - älskar det på alla sätt och vis - men på min standardburk kör jag helst Windows för stunden just på grund av spelstödet. Vore det inte för det hade jag inte uppgraderat min PC för ett par månader sedan, jag hade smällt till på en mac direkt. Underbara datorer och väl värda sitt pris.

Visa signatur

Desktop: AMD 3950X, 64 GB RAM, Nvidia 4070 ... (Windows 11)
Serverdesktop: AMD 5600G, 64 GB RAM (Proxmox)
Labbmiljö: Supermicro SC825 X9DRi-F 2xE5-2667v2 64GB RAM
Kamera: Canon R5, Canon RF 100-500, Laowa 100mm f/2.8, Canon RF 24-70 f/2,8

Permalänk
Medlem

De kan stoppa sin licensrättighet i sin röv anser jag! Du får inte öppna din elektronikprodukt eller då det är förbjudet enligt manualen. Men i USA tror sig Apple och andra jättar kunna peka med sina fingrar och skapa sina regler som ska tolkas som lagar, gärna världen över. Hoppas Apple får sig en näsbränna för sin attityd.

Permalänk
Medlem

Något jag har funderat länge på är om nu Apple skulle gå i konkurs så att Mac OS X försvinner helt från marknaden. Blir inte då Mac datorer väldigt farliga att använda pga att dom inte får sina uppdateringar och det släps inga nya program till just OS X.
Då sitter man med den dator som man har behövt betala en massa pengar extra för och ändå inte kan få ut något mer...

Själv skulle jag nu vilja gå över till Mac, men nu kan jag inget göra efter att ha köpt min dator(i sign) för 9k för 1år sedan. Är en fattig student och kan knappast byta den mot en mac med c2d prolle utan att jag gör en förlust på en halv pc kostnads dator.

Jag vill också gå över till linux, där finns möjligheten att modifiera allt och enkelt skapa det man vill ha genom enkla små script. Kör det redan på servern där det helt klart är överlägset. Anledningen till att jag inte kör linux är en enda sak faktiskt: Webbläsarens fonter!!! Det är helt omöjligt att få EXAKT samma som i vista. Varför går det inte få EXAKT?

Varför jag nu hakar upp mig på just denna lila sak är för att jag använder webbrowsern på datorn typ 80% av all tid som spenderas vid burken.

Vista tycker jag inte om, har fått det att hänga sig flera gånger men jag vet vilka program som åstadkommer det, ex. valfri torrentprogram.
Hibernate funkar inte heller så bra.
Det går lika bra med xp, men vista följde med laptopen så det känns fel att byta.

EDIT: Om någon vill övertyga mig till Linux så ta ett screenshot när du har både IE7(har de fina fontsen inbyggt i sig) uppe och Firefox till linux igång och kan säga att det inte är någon skillnad. Skicka då ett PM till mig.

Bild

Gjorde med virtualbox. Till vänster XP utan cleartype, med cleartype ser det lika dant ut i firefox. Till höger ubuntu:s firefox som jag har försökt göra så lika som möjligt. Det duger alltså inte för mig.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Girgoo

Det går lika bra med xp, men vista följde med laptopen så det känns fel att byta.

Det måste kännas ännu mer fel att plåga sig med Vista om det finns bra drivrutiner till XP, eller hur?

Permalänk
Avstängd

Jag har länge vart sugen på en Mac just tack vare OSX... men en Mac är ju SNUSKIGT dyr med tanke på vad man får för pengarna. =/

Visa signatur

Intel Core i7 3770K@3.5, ASUS P8Z77V-DELUXE, 16GB RAM, GeForce GTX 660 Ti, ASUS XONAR ESSENCE STX, SAMSUNG 830 256GB SSD, 5x Samsung HD204UI, 4x WD40EFRX, 1x Western Digital Caviar Green WD20EARX, 1x Samsung HD103UJ, Windows 8.1 Pro

Permalänk
Medlem

Gillar både Windows och OS X, om jag inte spelade mycke spel så skulle jag lugnt haft en Mac. Har använt en Macbook som skoldator i två år och det var ett väldigt mysigt system.

Men som sagt jag gillar båda, finns för och nackdelar med allt. Och vad man väljer helt upp till var och en.

Visa signatur

ASRock P67 Extreme 6 // Intel Core i7 2600K @4,4Ghz // 32GB DDR3 // ASUS GeForce GTX 1070 Dual 8GB

Permalänk
Medlem

Så länge de inte tänker börja göra drivrutiner också känns det väldigt mycket som pengarna i sjön, den där lilla stickan. Har själv installerat Leopard på PC:n, och enhetsstödet är ju där det faller. Ellerja, allt funkade utom ljudkortet, men då hade jag tur med övriga komponenter.

Citat:

OpenSource communityn är väldigt stark på Windowssidan. Man behöver inte vara pirat och ändå ha valmöjligheter.

Ehm... jag tror den är starkare på unix-sidan.

Edit: Fin Aftonbladet-rubrik, förresten. "...tillgängligt för alla." Jojo.

Visa signatur

WS: Asus X570-E, Ryzen 5900x, 2x16GB Ballistix E-die, EVGA 3080 FTW3 Ultra
FS: Asus X370-F, Ryzen 3600, 4x8GB G.Skill Flare, GT710, CM Stacker
HTPC: Asus F2A85-M, A10-5800K, 2x4GB G.Skill 2133MHz

Permalänk
Avstängd

Tja varför inte? Det är en billig peng för att kunna testa ett operativsystem i jämförelse med att köpa en Mac och kanske inse att man inte gillar det.

Permalänk
Medlem

Kul att läsa alla negativa inlägg om osx i denna tråd!
Det som fascinerar mig är faktum att "folket" vill/verkar vilja ha osx på sin "pc". Så ni som är så "neggo" - varför ens yttra er? Vill folket ha det så låt dom få det... (förutsatt att det är lagligt dvs...)

Största anledningen till att apple troligen inte vill släppa mjukvaran fri är: Kompabilitets problem.
Som förövrigt nämnts i nyheten om produkten i fråga och av folket i tråden.
Skulle Apple släppa osx fritt så skulle det betyda att dom skulle bli nerringa av förbannade människor som inte får igång systemet eller får en krash var 3:e minut och inte förstår varför. Vilket indirekt betyder en merkostnad för 36 timmar om dagen support (tog i lite..) OSX är in i minsta detalj gjort för de komponenterna som finns i dagens macar.

Jag (notera ordet jag) tror att apple själva skulle vilja smyga in med osx på "pc" markanden. Om "5%" av världens windows användare går över till osx så ser jag bara en satans massa pengar framför mig. Men som sagt ovan. Kompabilitets problem. Vilket företag på den här planeten vågar släppa en produkt "som kanske fungerar jätte bra"...

Visa signatur

/925

Threadripper 7980x|128Gb Ram|72TB 10GbE Synology Nas|MSI 3090 Suprim|LG UltraWide 38" - Wacom Intuos 3 A3

Permalänk
Medlem

Med efix är det alltså ingen större skillnad mot att installera en vanlig hackintosh version, bara det att svensson kan göra det utan större problem. Stöd för hårdvara kommer vara det största bekymmret, precis som med hackintosh versionen.

Visa signatur

< :: Intel i9 9900ks@5.0Ghz/Ring@4.5Ghz | 32Gb DDR4@3600Mhz | Geforce RTX 4070 :: >

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 925
Största anledningen till att apple troligen inte vill släppa mjukvaran fri är: Kompabilitets problem.

Apple tjänar väl också ganska bra på sin hårdvara, os x är idag en av de största anledningarna till att köpa en dator från apple.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 925

Största anledningen till att apple troligen inte vill släppa mjukvaran fri är: Kompabilitets problem.

Nja, det är väl mer så att Apple har bundit OS:et till viss hårdvara med flit för att som Elgot säger, tjäna en hacka på datorer med överpris.

Visa signatur

CPU: Intel Core i5-6600K | Moderkort: Asus Z170 Pro Gaming | RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB (2x8) | Grafikkort: Geforce RTX 3050 | Kylare: Be Quiet Pure Rock | SSD: Samsung 850 EVO 500 GB | Hårddisk: WD Blue 3TB 7200rpm 64MB | Chassi: NZXT S340 Elite | Nätaggregat: Corsair RM750x 750 W

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 925
Kul att läsa alla negativa inlägg om osx i denna tråd!
Det som fascinerar mig är faktum att "folket" vill/verkar vilja ha osx på sin "pc". Så ni som är så "neggo" - varför ens yttra er? Vill folket ha det så låt dom få det... (förutsatt att det är lagligt dvs...)

Största anledningen till att apple troligen inte vill släppa mjukvaran fri är: Kompabilitets problem.
Som förövrigt nämnts i nyheten om produkten i fråga och av folket i tråden.
Skulle Apple släppa osx fritt så skulle det betyda att dom skulle bli nerringa av förbannade människor som inte får igång systemet eller får en krash var 3:e minut och inte förstår varför. Vilket indirekt betyder en merkostnad för 36 timmar om dagen support (tog i lite..) OSX är in i minsta detalj gjort för de komponenterna som finns i dagens macar.

Du tror väl inte på det där själv ? Vad tror du de tjänar mer på, att sälja ett os för 1000-1500kr (eller vad det nu kostar), eller att sälja en dator för ett kraftigt överpris och tjäna 2000-5000 kr ?

Att OSX skulle vara så otroligt anpassad till komponenterna i dagens mac är kvaliciferad skitsnack. Dagens macar är en pc. Visst är det större variation bland komponenterna på pc-sidan, men om du tittar på de absolut flesta pc-datorer som säljs så är det i grund o botten samma sorts komponenter i alla. Dessutom bygger ju OSX på en BSD kärna, och BSD baserade operativsystem har ju då inte haft några större problem att köras på all möjlig hårdvara bra länge nu.

Men du har en liten annan teori så jag skulle gärna veta vilka komponenter och vad i macarna är det som är så "är in i minsta detalj gjort för de komponenterna".

Visa signatur

e6600@3.2GHz@1.35v + P5B deluxe + corsair 2gb pc6400 + HD4350 m.m.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 925
Kul att läsa alla negativa inlägg om osx i denna tråd!
Det som fascinerar mig är faktum att "folket" vill/verkar vilja ha osx på sin "pc". Så ni som är så "neggo" - varför ens yttra er? Vill folket ha det så låt dom få det... (förutsatt att det är lagligt dvs...)

Största anledningen till att apple troligen inte vill släppa mjukvaran fri är: Kompabilitets problem.
Som förövrigt nämnts i nyheten om produkten i fråga och av folket i tråden.
Skulle Apple släppa osx fritt så skulle det betyda att dom skulle bli nerringa av förbannade människor som inte får igång systemet eller får en krash var 3:e minut och inte förstår varför. Vilket indirekt betyder en merkostnad för 36 timmar om dagen support (tog i lite..) OSX är in i minsta detalj gjort för de komponenterna som finns i dagens macar.

Jag (notera ordet jag) tror att apple själva skulle vilja smyga in med osx på "pc" markanden. Om "5%" av världens windows användare går över till osx så ser jag bara en satans massa pengar framför mig. Men som sagt ovan. Kompabilitets problem. Vilket företag på den här planeten vågar släppa en produkt "som kanske fungerar jätte bra"...

Du menar att det skulle bli precis som Apple menar att Windows är?

Det är det här jag alltid har velat få fram i disskussionerna om Windows och varför det blir krångel. Det ska fan funkar med 100% av alla datorer på den här jorden. Hur många kombinationer det blir orkar jag inte ens fantisera om men gissar på ett par miljarder.

Svårt att få en dator stabil när du själv får välja vad som får sitta i datorn, vilka program som får köras och när du har <9% av användarna.

Visa signatur

ASUS P6T | Intel i7@4ghz | MSI 680GTX | 3x4gb+3x2gb DDR3 BCLK 195 |Intel X25M 160GB G2 x2 | WD Raptor X Gamer 150gb | SpinPoint F1 1TB | WD Green 1TB |

Permalänk
Medlem

hum.. har det här börjat handla om vad som är "bäst" mac eller pc?! XD
kan börja med att tillägga att Efix antagligen är en vanlig usb sticka med de patcherna som redan finns på internet. Det finns de konfigurationer där ute som gör att man för det mesta kan uppdatera från apple.
En stämning vet jag inte vad det skulle leda till?! De säljer inte någon dator med mac os förinstallerat på? och inte någon kopia eller färdigcrackat system heller?! Det de säljer är ungefär samma sak som alla chiptillverkare till spelkonsoller säljer?! Men mycke kan hända när det kommer till storföretag mot lilleputtföretag.

När det kommer till vad som är bäst av mac och pc så är det upp till var och en. Ett nyinstallerat xp och mac os fungerar antagligen båda lika problemfritt.
Jag har sedan 5 år tillbaka haft min pc men under hela uppväxten använt mac, och min erfarenhet är, precis som det alltid varit, att man får mer gjort på macen. I det långa loppet så är xp lättare att "skräpa ner".. visst... vet folk som städar mjukvara och filer jämt och ständigt på sina XP datorer och det fungerar för dom. Men även dom kommer till den brytpunkten då de måste formatera. Det har aldrig hänt att jag behövt formatera någon systemdisk på någon av familjens macar. Du behöver heller aldrig tänka på att defragmentera då det gör automatiskt. Faktum är att du förstör filsystemet om du manuellt på något sätt skulle defragmentera en osx systemdisk.

Men som slit o släng dator passar det perfekt med pc för min del, bortsett från att jag är värdelös på att städa upp systemet. Kul att på ett enkelt sätt kunna överklocka mm... även om man inte använder prestandan mer än att slösurfa och därav inte märker någon större skillnad. Grejen med att folk är att de föredrar den högre prestandan på sina billiga pc datorer är att de vill känna kraften mer än att de egentligen behöver prestandan mer än till spel.
Sen finns det ju dom som väljer att arbeta på en pc... och jag förundras över hur de lyckas med det. Att jobba i XP är ungefär som att försöka hålla konferens på ett barnkalas.

Visa signatur

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...

Permalänk
Medlem

Jag äter passionsfrukt för att jag gillar passionsfrukt
Anna äter päron för hon gillar päron.

Jag accepterar att Anna äter päron och hon accepterar att jag äter passionsfrukt. Vi har olika smak helt enkelt.

Jag kör Mac OS, för att jag gillar Mac OS.
Sven kör Windows, för att han gillar Windows.

Sven snackar skit om Mac OS för mig, säger att jag har dålig smak och är dålig datornörd. Andra Mac-användare hoppar på Per, för att Per är dålig och kör Windows.

Varför denna skillnad?
Kan inte folk bara få använda vad dom vill utan att bli trampade på? (gäller åt båda hållen).

Visa signatur

Kör väl en klassisk signatur:
9900K @ 5GHz/128GB 3200MHz DDR4/3x1TB NVME/6800XT på Aorus Z390 Elite
Samsung C34F791, Svive 34C801, Xiaomi 34", Logitech MX Master 3 + G512...
Behöver för jobb, ej gamer.

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sl2wm-rocks
Att OSX skulle vara så otroligt anpassad till komponenterna i dagens mac är kvaliciferad skitsnack. Dagens macar är en pc. Visst är det större variation bland komponenterna på pc-sidan, men om du tittar på de absolut flesta pc-datorer som säljs så är det i grund o botten samma sorts komponenter i alla. Dessutom bygger ju OSX på en BSD kärna, och BSD baserade operativsystem har ju då inte haft några större problem att köras på all möjlig hårdvara bra länge nu.

Men du har en liten annan teori så jag skulle gärna veta vilka komponenter och vad i macarna är det som är så "är in i minsta detalj gjort för de komponenterna".

"Kvalificerat skitsnack" eller inte, så hamnar generaliseringen "OSX bygger på en BSD kärna" lite i samma kategori. Visst används delar av FreeBSD även i kärnan, men vi talar om ett radikalt modifierad kärna. Kärnan benämns som XNU och är byggd på utvecklingen av Mach. Det finns ett visst utbyte mellan FreeBSD och XNU, de lånar lite teknologi av varandra, men att påstå att XNU är en BSD kärna är inkorrekt. Deras historiska släktskap är en sak, dagens teknologi en helt annan.

Många skulle nog jubla om standardiseringen av PC kommit så långt som ditt inlägg tycks antyda. För att få en känsla för hur mycket som t ex ändra i Linux-kärnan (skillnaden blir markant eftersom Vistas kärna både är mindre och inte inkluderar drivrutiner) så har du här lite siffror:
- lågt räknat var takten för ett tag sedan 3 patcher per timme
- uppåt 10 millioner rader av kod för de senare kärnorna
- över 2 000 rader läggs till per dag
- omkring 3 000 rader ändras per dag
- över halva kärnan består av drivrutiner

Detta gäller Linux, och till viss del BSD som just försöker ha så bred kompatibilitet som möjligt. Kanske ger ändå dessa siffror dig i alla fall en fingervisning om hur mycket arbete som krävs. Microsoft har valt den enklare vägen där huvudansvaret läggs på tredje part, men å andra sidan är då också kärnan ganska oflexibel jämfört med många andra operativsystem.

Permalänk
Medlem

meh! alla citerar allt det dåliga jag skrev om mac + jag har testat mac mer än några timmar på "mediamarkt" + ( en gång till ) kolla i forumet - ingen har gjort om mac så den ser coolare ut medan pc datorerna ser aofuböfuibawöfiuawböfubwuiö bra ut.
JAG VILL JU HA EN iMAC OCH EN IPHONE!!!!! KAN INGEN LINKA TILL DEN SIDAN DÄR MAN KAN KÖPA MAC BILLIGAST ÖVER VÄRLDEN?!?!

Vill någon köpa en sationär dator för 9000
AMD 6000+
Antec 900
något msi moderkort med 2 pci-e grafikkort slottar
2 gig 1ghz ram
HD 4850
750 W corsair
lite lysrör
nytt tagentbord
ny razer mus
Gammal skärm

det känns lite som alla mac människor är nöjda, men ända inte för att alla blir som galna när jag skriver lite dåligt om mac.

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Fractal Define 7, Aorus X570 Xtreme, Ryzen 5950X, Fractal Celsius+ S36, 64GB TridentZ Neo CL14/3600 RAM, MSI RTX 3090 Suprim X, 5TB NVMe SSD + 12TB SATA SSD + 64TB Seagate IronWolf Pro HD, Fractal Ion+ 860W Platinum, LG 32GP850 + LG 42C2 OLED

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ]-[ELMET
meh! alla citerar allt det dåliga jag skrev om mac + jag har testat mac mer än några timmar på "mediamarkt" + ( en gång till ) kolla i forumet - ingen har gjort om mac så den ser coolare ut medan pc datorerna ser aofuböfuibawöfiuawböfubwuiö bra ut.
JAG VILL JU HA EN iMAC OCH EN IPHONE!!!!! KAN INGEN LINKA TILL DEN SIDAN DÄR MAN KAN KÖPA MAC BILLIGAST ÖVER VÄRLDEN?!?!

Vill någon köpa en sationär dator för 9000
AMD 6000+
Antec 900
något msi moderkort med 2 pci-e grafikkort slottar
2 gig 1ghz ram
HD 4850
750 W corsair
lite lysrör
nytt tagentbord
ny razer mus
Gammal skärm

det känns lite som alla mac människor är nöjda, men ända inte för att alla blir som galna när jag skriver lite dåligt om mac.

Klart dom blir galna,ingen vill ju bli beskriven som en töntsvensson person som ju macägarna är,dom köper sin mac och är nöjda med den många år eftersom ingenting förändras i deras system så behöver dom inte bry sig utan bara surfa vidare.......(IRONI)............
P.S Elmet du skrev inget skit,du skrev bra och skit i vad dom andra säger,det är alltid svårast att inse vad man blivit:))
MvH albanen...

Visa signatur

Fractal Design Refine R2 Asus Commando(1901) Q6600@3600mhz@Vattenkylning Corsair HX620W 4Gb 2x2 dominator 8500 Powercolor HD4870X2 Ikari Laser WD MyBook 500Gb@E-Sata 3dmark06@20436+/-
Win xp sp3/win 7 ultimate

Permalänk
Medlem

Bryr mig inte direkt vad folk väljer att köra på sin dator, men jag stör mig mer o mer på myten att osx skulle vara någon gudagåva till alla som jobbar med datorn.

Tänker t ex på en polare som jobbar i grafiska branschen - de lastar sina burkar rätt hårt, och kör av konservativ tradition bara Macintosh, tror aldrig ja träffat honom o han inte klagat på hur dåligt osx är med systemkrascher och problem.. same shit som alla andra system, förutom att Apple har gjort det lätt för sig genom att bara stödja ett väldigt snålt utbud på hårdvara (sin egen).

Har en Win Xp burk på jobbet, en gammal pentium II, rullar helar dagarna som en jeevesklient, i industrimiljö, har en uptime på över 550 dagar i nuläget, funkar utmärkt..

Alla os kan funka bra eller dåligt, allt beroende på va du gör med dem.

Visa signatur

En del av mina bildlänkar hostas på egen maskin, är bildlänkarna trasiga, ha tålamod.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Karaff
Bryr mig inte direkt vad folk väljer att köra på sin dator, men jag stör mig mer o mer på myten att osx skulle vara någon gudagåva till alla som jobbar med datorn.

Tänker t ex på en polare som jobbar i grafiska branschen - de lastar sina burkar rätt hårt, och kör av konservativ tradition bara Macintosh, tror aldrig ja träffat honom o han inte klagat på hur dåligt osx är med systemkrascher och problem.. same shit som alla andra system, förutom att Apple har gjort det lätt för sig genom att bara stödja ett väldigt snålt utbud på hårdvara (sin egen).

Har en Win Xp burk på jobbet, en gammal pentium II, rullar helar dagarna som en jeevesklient, i industrimiljö, har en uptime på över 550 dagar i nuläget, funkar utmärkt..

Alla os kan funka bra eller dåligt, allt beroende på va du gör med dem.

Visst är det så,problemet är väl att virus och trojaner riktar sig mest mot det mest dominanta oset och det är ju windows generellt,därför klarar sig alla mac användare utmärkt för ingen gör virus till ett litet mac osx.Men det fattar inte alla mac användare:))
Rent generellt varför göra ett virus till ett litet os när du kan nå miljontals fler genom att göra viruset till det dominanta bolaget???
Ingen orsak alls,men det förstår inte macanvändare tyvärr:((

Visa signatur

Fractal Design Refine R2 Asus Commando(1901) Q6600@3600mhz@Vattenkylning Corsair HX620W 4Gb 2x2 dominator 8500 Powercolor HD4870X2 Ikari Laser WD MyBook 500Gb@E-Sata 3dmark06@20436+/-
Win xp sp3/win 7 ultimate

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av alban
Visst är det så,problemet är väl att virus och trojaner riktar sig mest mot det mest dominanta oset

Det är givetvis extra besvärligt att ha flest ögon på sig, men det största problemet har väl traditionellt sett varit att det har varit så lätt att skriva virus och liknande till windows; det vanliga har till exempel varit att alla kör med administratörsrättigheter och internet explorer tillsammans med buggiga activexkomponenter har gjort det lätt att attackera systemet.