Spektrogrammet (i Foobar2000)

Permalänk
Medlem

Spektrogrammet (i Foobar2000)

Det här kan vara en väldigt smal och ointessant tråd för många, men jag har funderat och mixat och tittat och begrundat några dagar och vet att det finns mer att hämta.

"Vad?"
Jo, i det eminenta programmet Foobar2000 (v 0.9.5.2) finns ett spektogram med en del inställningar. Det behöver inte vara mer än något trevligt att titta på medan man väntar på att räkningarna ska betala sig själva.
Själv har jag tittat många döa timmar på det.
Det är oerhört givande att göra bl.a. detta:

* Hitta ett svårt och snabbt gitarrsolo i en låt och helt enkelt cappa det och se påå spektrogrammet om det är något i ens plankning man missat eller som inte är nedskrivet på någon tabulatur som någon halvfåne plankat och lagt upp på ultimate-guitarr. Kan vara räddningen när man funderar över ifall det verkligen är en pull eller en hammer man hör. Man vill ju gärna få det att låta genuint och inga halvmesyrer

* Sjunga med, spela upp sjunget, cappa och i photoshop lägga över ens sång över det man cappat av originalet, för att se hur pass rätt man träffar.

* Kolla ifall det är sågtänder eller squares som används i zentixs låt Jihad för hela slanten.

* Cappa hela låtar, som den här. Om ni lyckas gissa vilken låt det är så kan jag bjuda på virtuell mjukglass. Annars kan jag avslöja att det är X-dreams låt Interface (hur censurerade man text nu igen?).
Filen är på 14 MB ioma det är detaljrik png och den är.. bred, 15244*768. Fullkomligt dödar min stackars dator med 14 lager i PS. Kunde spara den endast när jag skrev om TEMP-variabeln att peka på en större partion och använda resterande utrymmet. Kul kul kul. Tog mig 20 min bara att spara den. Klappa mig på axeln är ni snälla.
"Oh god in hell tell me whyy!?"
Kul, och man ser intressanta grejer. Man kan ibland nästan ana vilken genre bara genom att kolla på spektrumet. Vissa låtar kan jag gissa artist och vissa kan jag t.o.m. gissa vilken låt det är. Hur ofta jag har rätt framkommer inte här och bör inte framkomma, tänk på det.

"Så nu cappar du låtar i ända?"
Nja, mja, mjo, hade tänkt mig posta lite och disskutera lite om ämnen som t.ex. ljudväggar, komprimering, rena toner, effektljud, upplösning, artefakter, allmän ljudbild, kanaler, översiktlig programmering och.. fler spektrometrar.

Börja var ni vill, jag är snart klar med första uppladdningen och ska vidare med att bl.a. cappa några stycken ur låtar och rasta från det här innan jag är tibax.

Bara för att fråga nått jag har nytta av kan jag ju börja med;
Vad använder ni för program när ni kollar spektrum och spektrogram och går det att göra ungefär som i Foobar2000? Söker gärna ett program som kan cappa åt mig, hela bilden osv osv, men det är kanske lite för mkt att önska. Annars har jag ju en liten programidé på gång

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk

Tråd flyttad till Microsofts operativsystem

Visa signatur

Keytronic for keyboard!
Sanningen måste döljas!