Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skrock
1 - Du ska inte behöva ha DigitalTV för att kunna ha IP-telefoni! Visst får du ett mer förmånligt pris om du bundlar ihop alla triple play-tjänsterna (BB, IPTV och BBT men du ska kunna ha en SMART-tjänst, dvs. kunna hyra deras Thomson TG787 router/modem och sen välja vilka tjänster du vill ha eller inte.

Som exempel så ska du alltså kunna ha en bredbandstjänst på 8Mb och IP-telefoni och inget mer.

Ett annat exempel: Du ska kunna ha en bredbandstjänst på 8Mb, IP-telefoni och digitalTV (tripel play alltså).

Ytterliggare exempel: Man ska kunna ha bredband på 2Mb och 2 st digitalTV-tjänster och inget mer (beroende då på hur långt ifrån station man bor då - tvillingabonnemang för IPTV går bara ha som SMART-kund vad jag vet hos Telia).

Men det är jävla mycket hype omkring Telias SMART-tjänst och Thomson TG787. Skit i den tjänsten och tillhörande mjukvara. Kör på ett vanligt ADSL som ni sedan porterar över till IP-telefoni och kör via vanligt ZyXEL-modem som ni endå fått/köpt via Telia. Lägg sedan lite egna stålar på att köpa en egen vettig router istället och om så önskas uppgradera till ett bättre modem och byt ut ZyXEL-skiten (ragga upp ett gammalt Intertex Surfinbird begagnat eller nått annat giftigt modem).

Enligt telias kundtjänst var jag tvungen att ha digital-tv. Har frågat två olika personer och båda säger samma... Kan vara dålig internkommunikation, vad vet jag.

Det jag helst ville ha var inget fast abonnemang, hemnumret kopplat till mobil och mitt asdl kvar. Det var visst helt omöjligt hos telia. Mycket synd för jag är väldigt nöjd mer deras bredbandstjänst

Hur går man tillväga för att skaffa iptelefoni genom telia med det modem jag har (zyxel), någon som har erfarenhet? router och sånt har jag som jag är nöjd med.

Visa signatur

Prylgalen
Karpen Medlem

Permalänk
Medlem

Alltså, ska du skaffa deras Tripel Play så måste du juh skaffa alla 3 tjänsterna (därav "Triple") men jag vet med 100% säkerhet att man som Telia-kund kan ha Bredband och Ip-telefoni utan att ha digitalTV-tjänsten och detta med eller utan deras extra SMART-tjänst (dvs. deras TG787 modem som man betalar 20:- eller 30:- för varje månad).

Det som kan vara missen i kommunikationen både här i tråden mellan oss och mellan kundtjänsten på Telia och dig är att när man skriver upp sig på Telias Triple Play (Kombo) så migrerar man utan några extra kostnader om PSTN (fast telefoni) till Ip-telefoni. Jag tror dock att om man där emot väljer att på egen hand säga upp sitt PSTN för att själv gå över till Ip-telefoni (och då givetvis ha kvar sitt BB hela tiden på samma lina utan förändringar) så kostar det en slant.

Men jag står fast vid det jag har skrivit ovan:
Du kan ha allt som finns i den sk. SMART-tjänsten med router/modem (TG787), Ip-telefoni (utan PSTN) och bredband utan att behöva ha (eller betala/abonnera för) någon digitalTV-tjänst.

Om du vill, har ork och fräckhet nog så kanske du ska försöka dig på en "Idiot"? Skaffa in dig på Triple Play och när du sen fått alla dina grejer så ringer du in till supporten och undrar "Va fan har hänt med min Ping?!?! Den har gått upp 20ms sen jag fick mina grejjer och nu förlorar jag varenda match när jag spelar CS och jag har blivit kickad från mitt guild i WOW!! Det är ert fel att jag är mobbad och utskrattad på InternetZzz! Nu har jag inga vänner kvar varken AFK eller på nätet!! Va?! Interleave?? Felkorrigeringsfilter för bättre kvalité på IPTV-tjänsten?? Är det såntdärna PING-FILTER??!!! Ånej, har ni förstört mitt liv med att lägga in ett ping-filter på mitt bredband!?! Jag ska fanimej anmäla er till KO, ARN och skicka brev till Sverker och Aftonbladet!! Det finns massa forum som ska få höra om hur illa ni behandlar era ovetandes kunder, era svin!" Då kommer dom säkert plocka bort din IPTV-tjänst utan problem sen efter ett par såna gnälliga samtal ska du se...;)

Och du fick din migrering från PSTN till Ip-telefoni på köpet

Permalänk

Hej!
Mitt namn är Liza Öfverström och jag jobbar inom Telias kundservice.
När det gäller det erbjudande vi har gällande våra paketpriser på bredband (adsl) så är det så att om man kan ha digitaltv så måste man teckna detta abonnemang. Samma sak gäller smart. Denna tjänst är en del av den typen av abonnemang som man beställer.
I vissa fall så kan man som kund inte ha digitaltv, då man bor för långt från telestationen. I dem fall så kan vi leverera iptelefoni och breband utan digitaltv. Det är dock samma pris som det skulle ha varit om man tog det med tv. Det som man inte betalar när man inte har iptv är ju kortavgiften på 249 kronor som tillkommer varje halvår.
Vill man vara utan tv (fast vi egentligen kan leverera detta) så får man i så fall ta bredband och traditionell telefon. Då kan man själv avgöra om man vill ha Telia smart eller inte.

Den här länken kan vara bra att gå in på om det är några fler frågetecken:
http://www.telia.se/privat/produkter_tjanster/fasttelefoni/ko...

Med vänlig hälsning
Liza Öfverström
Telia Kundservice

Visa signatur

Vi har nu en kundundersökning som vi skulle vilja att ni svarar på. Den går att nå här
Tack på förhand.

Permalänk
Medlem

Hej Liza.

Det är ju precis det som du säger som är problemet. Telia kan ju tyvärr inte bistå mig som kund med de tjänster jag vill har. Detta får du gärna framföra till dina överordnade som ett önskemål. Jag är helt ointresserad att betala 249:- i halvåret för nåt som jag aldrig kommer koppla in.

Jag är dessutom helt ointresserad av att ha ett traditionellt telefonabbonemang utan vill ha "hemnummret" kopplat till en mobil så som TRE mfl. kan erbjuda.

Telias bästa erbjudande var ju Ip telefoni och Adsl, vilket jag tog. Felet som gjordes av någon hos er eller någon av era samarbetspartners var att denna aldrig informerade om detta med digital tv , att det är man som kund tvingad till att ta för en kostnad av 500:- per år, samt med allt strul vad det innebär så som ipfilter m.m.

Frågan är vad det bara kostar att ha ADSL hos er om man säger upp det fasta och går över till 3 som kan erbjuda det jag vill ha.

Visa signatur

Prylgalen
Karpen Medlem

Permalänk

Innehållsdelning

Hej! Någon som kan hjälpa mig med mitt problem?
Har kopplat in en USB-disk i min gateway och aktiverat ftp server och följt alla instruktioner i manualen. Men när jag ska logga in från annan dator kommer jag inte åt den. Kan komma åt den via mitt hemnätverk men inte utifrån. Varför? fler som har samma problem?
Har också provat att stänga av brandväggen helt men det hjälpte inte.
Provade att pinga min IP men får inget svar, vet inte om man kanske inte kan pinga när man har en gateway?
Hoppas någon kan hjälpa mig! Tack

Permalänk
Medlem

Öpnnat rätt portar.. Eller går det ens med denna router?

Visa signatur

Prylgalen
Karpen Medlem

Permalänk

Jodå, har provat att stänga av brandväggen helt också, hjälper tyvärr inte

Permalänk
Medlem

TG787 kör linux os så använd inte ntfs på disken.

Permalänk

Godkväll!

Jag har Telia bredband 2mbit, med en TG787 Router som man fick med... Jag upplever problem med den ibland, tex när jag sitter och surfar och gör allmänna saker så hör jag routern säga *klick* så försvinner internetet. Sedan hör jag *klick* igen efter några 10 tals sekunder och internetet funkar igen!

Och så¨har jag ett till problem! Om man ska ändra tex: Routern trådlösa namn eller byta lösenord till det trådlösa så funkar det bra, men när man ska hitta det trådlösa så hittar man det och skriver in lösenordet jag angett, så funkar det inte att få någon koppling?

Lite hjälp skulle uppskattas!

MVH

Visa signatur

Main: ASRock Z390 Phantom Gaming ITX/ac | Intel Core i9 9900K | Corsair LPX 32GB 3200CL16 | EVGA RTX 2080 XC Gaming | Corsair SF600 V2 | Samsung 970 EVO 1TB | Louqe S1 Ghost Limestone

Permalänk

Wiggleforce: Skicka dina uppgifter till mig via formuläret jag och Liza länkat till tidigare i denna tråd. Skriv att det är jag som bett dig kontakta oss.
Problemet du beskriver kan bero på en korrupt databas så jag behöver få kika på det lite mer innan jag säger vad det beror på.

edit: glömde underteckna

Mvh
Johan Hedlund
Telia Kundservice

Visa signatur

Vi har nu en kundundersökning som vi skulle vilja att ni svarar på. Den går att nå här
Tack på förhand.

Permalänk

Har formaterat den i FAT32, när jag körde NTFS hittade den ingen disk alls.

Permalänk
Medlem

Jag har ett TG787 och försöker via spel- och programdelning forwarda ett antal portar för tex min ftp-server. Jag har problem med att min port-forwarding resetas hela tiden, ibland tar det en minut ibland kan den ligga i en timme men nästa gång jag tittar har alla mina port-forwards resetat. i tilldelade spel o program ligger mina regler kvar men om jag klickar på dem för att kolla inställningarna så är alla forwards borta. det står bara "Inga portmappningar har definierats för spelet eller programmet."
Finns det nån lösning? jag har följt guiderna för hur man ska göra.

Permalänk

Det låter lite udda det du beskriver.
Kan du skicka in dina uppgifter till mig via detta formulär: http://proof.telia.se/enkatpoll.asp?ProofID=15515
Var noga med att skriva i alla uppgifter som efterfrågas i formuläret.
Skriv vad du vill kalla programdelningen, vilket macadress målmaskinen har och vilka portar som gäller så ska jag lägga in den och kolla vad som händer med gatewayen när den resettar inställningarna om den nu gör det.
Jag kommer alltså inte att lägga in alla portforwards du vill ha utan bara en i felsökningssyfte.

Mvh
Johan Hedlund
Telia Kundservice

Visa signatur

Vi har nu en kundundersökning som vi skulle vilja att ni svarar på. Den går att nå här
Tack på förhand.

Permalänk
Medlem

Reply:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av gresve
Jag har ett TG787 och försöker via spel- och programdelning forwarda ett antal portar för tex min ftp-server. Jag har problem med att min port-forwarding resetas hela tiden, ibland tar det en minut ibland kan den ligga i en timme men nästa gång jag tittar har alla mina port-forwards resetat. i tilldelade spel o program ligger mina regler kvar men om jag klickar på dem för att kolla inställningarna så är alla forwards borta. det står bara "Inga portmappningar har definierats för spelet eller programmet."
Finns det nån lösning? jag har följt guiderna för hur man ska göra.

Har exakt samma problem som dig! Försöker öppna upp portar för mitt spel COD MW2 som jag försöker spela online, kan joina andra men inga vänner kan ansluta till mig och där står nat status: STRICT. är så pass teknisk av mig att jag vet hur man gör och har även gjort så men så fort du trycker spara och sedan går in direkt efter så är alla portarna raderade. Har en polare som testat och blev likadant för honom och då är han ändå så pass mycket högre upp i tekniker skalan än mig. Är det min mjukvara som har en riktigt bugg i sig? Har även ringt Telia och bett dem skickat hit en tekniker då jag inte får min bredbandtele att funka. Har kommit så långt så jag fått knappat in mitt lösenord och de kollar om jag kopplat in min telefon rätt och det hade jag tydligen och koden blev godkänd men efter det så funkar det inte att ringa. Kanske har något med routern att göra? Sen så är min digitalbox jätteseg i menyerna och har man tryckt på en knapp tar det cirka 3 - 5 sekunder innan den reagerar. Har en granne som oxå har Telia som fick sin digital box utbytad för de sa den funkade inte i ett brev och då hade han inte ens hunnit packa upp den, men han har inga fördröjningar, kanske är min router som klyddar där med? Tråkigt att Telia bara skitit i mig som kund och orkar inte ringa mer! Så nu har hört min klagosång! skönt att få skriva av mig!

TACK för mig o god jul

Visa signatur

** Fractal Design R4 Chassi, Corsair TX750w, Intel I7 4790K, ASUS Z-97A, 8GB Corsair Vengeance LP 1600mhz, 120GB HyperX Fury SSD, 2TB Seagate USB, NEC AD-7200s DVD, Gigabyte Geforce GTX980 G1 4gb, Windows 8.1 64bit (Classicshell), 27" BenQ XL2720Z 1ms, Logitech MX5500 Tangentbord och Mus **

Permalänk
Medlem

lånar tråden lite.

Hej Telia! Det är så att jag har tg787 men jag skulle vilja ha bättre wlan-längd.
Innan hade jag en netger router som jag kunde koppla ihop med en tp-link router. (repeat, eller vad det kallas för)
Dit jag vill ha det trådlösa står en xbox360 och en laptop.
Fast med denna tg787 kan jag inte hitta en enda funktion som gör att jag kan koppla in en repeat.
Tråkigt när man köper nya saker från er, sen funkar inte det som funkade förut.

Visa signatur

PC

| Core i5 2500K |Nocutua NH-U9BSE2 | ASUS P8Z68-V PRO | ASUS GTX 560 ti Direct CU II| Corsair Vengeance 1600MHz 4x4GB | Corsair HX 750W | WD Caviar Black 1TB | Fractal Design Arc |

Permalänk
Medlem

Lite sent svar. Antagligen så har Telia-Johan och problemhavaren redan löst problemet.

Här är en bild på hur man löser MW2-problemet med Telia Smart.

http://i.imagehost.org/0527/MW2NATOPEN.jpg

Permalänk

Hejsan igen!

Nu är jag tillbaks från min julledighet så jag tänkte jag skulle gå igenom några av dom frågor som jag får ofta här från forumet.
Som Lojje skrivit här ovan är problemen som varit med MW2 och Telia Smart lösta sedan ett tag tillbaks.
Det som är viktigt är att göra rätt portforward i gatewayen så att steam portarna är öppna samt inställningen som Lojje länkat till.
Jag skriver portarna man måste öppna i gatewayen till MW2 nedan.

Thomson TG787 portforwarding Cod modernwarfare2:
any 1500 1500 to 1500 any
any 3005 3005 to 3005 any
any 3101 3101 to 3101 any
any 27000 27000 to 27050 any
any 28960 28960 to 28960 any
any 4380 4380 to 4380 any

Naturligtvis är det samma sak som måste göras till alla andra spel som får fel som NAT restricted och liknande och det gäller generellt för alla routrar som inte autodetectar kopplingarna.

Jag har oxå fått många frågor om hur man gör för att få mediadelning att fungera.
I regel gäller det bara att öppna rätt portar i gatewayen samt att se till att upnp är aktiverat.
Har man då en mac så stödjer inte os x upnp så då löser man problemen genom att bara öppna rätt portar.

För att sedan komma åt sin server utifrån är lättaste sättet att använda en dynamisk dns tjänst, tex http://www.no-ip.com/ men det är självklart helt valfritt att använda och inget jag eller Telias vanliga support hjälper till med.

@Jaa_kola: Det finns inställningar för WDS i gatewayen men ska du bara ha en repeater ställer du bara in ssid i den så sköter den bryggningen. Du får dock halverad bandbredd iom att du bryggar uppkopplingen och kan även få vanliga radioproblem iom att du kör 2 radiodelar på samma kanal.
Om du inte gjorde så förut, hur gjorde du då?

Jag hoppas alla här på Sweclockers har haft en trevlig Jul!

Mvh
Johan Hedlund
Telia Kundservice

Visa signatur

Vi har nu en kundundersökning som vi skulle vilja att ni svarar på. Den går att nå här
Tack på förhand.

Permalänk
Medlem

Lånar tråden lite med en fråga till Telia-folket.

Har denna thomson gateway samt en D-link dir 655 router. Hade tänkt att ha Gatewayen först och sedan routern (främst för att mitt tidigare nätverk legat på den och det funkat felfritt samt att den trådlösa prestandan är bättre). Till routern vill jag koppla min dator, ps3:a samt digtal-tvboxen (Motorola VIP 1963). Gatewayen, router och datorn står i samma rum som första telejacket. PS3:an och digital-tvboxen står i vardagsrummet. Just nu går en väldigt lång (15-20m) nätverkskabel från routern till PS3:an (testade trådlöst men 720p och 1080p laggar när man streamar från datorn med PMS, funkar klockrent med kabel). Min idé var nu när jag fick digitaltv-boxen var att använda detta paket: D-Link PowerLine HD Ethernet Starter Kit DHP-303 för att slippa spika kabel, sedan skulle jag ha en D-Link DGS-1005D switch 5x10/100/1000 som delade linan till boxen och PS3:an.

Har dock stött på lite problem. Det verkar som att digital-tv:n måste vara direktansluten till gatewayen, är det så? I så fall antar jag att den inte heller funkar med Powerline-lösningen eller swtichen. Har hört att man kan konfigurera routern för att den ska kunna ta digital-tv signalen vidare men att det är rätt klurigt. Någon som har koll på det? Telia eller annan?

Vore super om jag kunde få besked. Har köpt Powerlinepaketet och switchen men inte packat upp så...

Om detta inte funkar vore jag väldigt tacksam för tips på hur jag skulle kunna lösa det smidigast.

Visa signatur

Lian-li PC-011 Dynamic Corsair RM750x ROG STRIX X570-E GAMING 5950X NZXT Kraken Z73 32GB Corsair Dominator 3200MHz Gigabyte 6800XT Master Corsair MP600 1TB + Toshiba NVMe 512GB Vertex Pok3r MX Brown Acer Predator XB323UGX Logitech G502+ & Powerplay ...lagrar gör jag på Synology 920 32TB.

Permalänk

Hallo där wounds!

Låt mig underlätta lite för dig.
Logga in på din gateway via adressen 192.168.1.254.
Om digitalboxen (mac: 00:02:9B:xx:xx) syns under anslutna enheter kommer digitalboxen att fungera. Om den inte syns har du inte switchat signalen korrekt.
Switchar fungerar och då även routrar om du konfigurerat dom rätt.

Mvh
Johan Hedlund
Telia Kundservice

Visa signatur

Vi har nu en kundundersökning som vi skulle vilja att ni svarar på. Den går att nå här
Tack på förhand.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TeliaKundservice
Hallo där wounds!

Låt mig underlätta lite för dig.
Logga in på din gateway via adressen 192.168.1.254.
Om digitalboxen (mac: 00:02:9B:xx:xx) syns under anslutna enheter kommer digitalboxen att fungera. Om den inte syns har du inte switchat signalen korrekt.
Switchar fungerar och då även routrar om du konfigurerat dom rätt.

Mvh
Johan Hedlund
Telia Kundservice

Grymt! Den fanns med. Dock var tydligen inte tjänsten igång ännu så det är därför den inte kommer igång.

Tack för hjälpen.

Visa signatur

Lian-li PC-011 Dynamic Corsair RM750x ROG STRIX X570-E GAMING 5950X NZXT Kraken Z73 32GB Corsair Dominator 3200MHz Gigabyte 6800XT Master Corsair MP600 1TB + Toshiba NVMe 512GB Vertex Pok3r MX Brown Acer Predator XB323UGX Logitech G502+ & Powerplay ...lagrar gör jag på Synology 920 32TB.

Permalänk
Medlem

Portar...

Hej, jag har problem med att öppna portar i thomson TG787 .
Jag har lyckats öppna TCP portar några minuter sen läggs dom av, och udp portar går inte ens att öppna. jag har följt guide på portforward men de funkar bara en stund.

( Jag testar ifall mina portar är öppna med PFPortChecker by portforward.com )

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nexxa
Hej, jag har problem med att öppna portar i thomson TG787 .
Jag har lyckats öppna TCP portar några minuter sen läggs dom av, och udp portar går inte ens att öppna. jag har följt guide på portforward men de funkar bara en stund.

( Jag testar ifall mina portar är öppna med PFPortChecker by portforward.com )

Din gateway har haft en gammal programvara.
Du skulle själv kunnat lösa detta problem igenom att göra en factory reset av gatewayen.
Gör man det så uppdaterar den automatiskt programvaran efter ett tag men den förlorar förmodligen kontakten med nätet så var inte orolig om ni inte kommer ut på nätet på 20 minuter eller att lamporna blinkar konstigt efter en reset.

Mvh
Johan Hedlund
Telia Kundservice

Visa signatur

Vi har nu en kundundersökning som vi skulle vilja att ni svarar på. Den går att nå här
Tack på förhand.

Permalänk
Medlem

Jag har testat att gjort en reset med de är fortfarande lika genom thomson gateway ( återgå till standardinställningar).

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wounds
Grymt! Den fanns med. Dock var tydligen inte tjänsten igång ännu så det är därför den inte kommer igång.

Tack för hjälpen.

Ok, det var ju inte riktigt så bra. Routern vill inte släppa igenom TV-signalen av någon anledning. När jag loggar in på min Dir-655 ser jag hur digitalboxen kommer upp för en kort stund för att sedan försvinna... Detta var först inget problem då jag kunde dra kabeln direkt till thomson gatewayen. Problemet uppstår i och med det är när jag ska spela upp film från datorn på min PS3:a via Playstation media server. Eftersom tv-boxen och PS3:an står bredvid varandra i vardagsrummet måste de gå på samma lina och då blir det svårt för PS3:an att kommunicera med datorn eftersom den sitter på dlink routern.

Min enda önskan är att låta thomsonen vara just gateway och bara ta in signalen utifrån och sedan transportera den vidare till D-link routern som sedan routrar trafiken i nätverket...

Ska det vara så problematiskt att få tv-signalen att gå igenom routern?

Visa signatur

Lian-li PC-011 Dynamic Corsair RM750x ROG STRIX X570-E GAMING 5950X NZXT Kraken Z73 32GB Corsair Dominator 3200MHz Gigabyte 6800XT Master Corsair MP600 1TB + Toshiba NVMe 512GB Vertex Pok3r MX Brown Acer Predator XB323UGX Logitech G502+ & Powerplay ...lagrar gör jag på Synology 920 32TB.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wounds
text

Problemet som du beskriver det här är att du vill att din router ska fungera som just en router.
Du måste köra routern i bryggat läge för att det ska fungera.
Får du det inte att fungera med din router föreslår jag att du köper en switch istället. Då behöver du inte konfigurera något.
Hela problemet du upplever sitter i hur du konfigurerar routern.

Får du det fortfarande inte att fungera tycker jag att du ska använda formuläret som jag länkat till tidigare i tråden så kan jag kika på gatewayen härifrån.

Mvh
Johan Hedlund
Telia Kundservice

Visa signatur

Vi har nu en kundundersökning som vi skulle vilja att ni svarar på. Den går att nå här
Tack på förhand.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nexxa
Jag har testat att gjort en reset med de är fortfarande lika genom thomson gateway ( återgå till standardinställningar).

Det finns inget generellt problem med portforwarding på gatewayen.
För att portforward ska fungera måste både datorn och gatewayen vara rätt konfigurerade.

Mvh
Johan Hedlund
Telia Kundservice

Visa signatur

Vi har nu en kundundersökning som vi skulle vilja att ni svarar på. Den går att nå här
Tack på förhand.

Permalänk
Medlem
Citat:

Det finns inget generellt problem med portforwarding på gatewayen.
För att portforward ska fungera måste både datorn och gatewayen vara rätt konfigurerade.

Och vad menar du med att datorn ska vara rätt konfiguerad, jag har stängt av brandväggen och öppnat portarna i datorn.

Permalänk

Tjenare. Jag undrar hur man kopplar en router till Thomson TG787?

Vad jag förstått så måste man stänga av b.l.a DCHP (eller vad det nu heter) på router#2, men är det något speciellt man måste göra med gatewayn?

MVH
Gustav

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TeliaKundservice
Problemet som du beskriver det här är att du vill att din router ska fungera som just en router.
Du måste köra routern i bryggat läge för att det ska fungera.
Får du det inte att fungera med din router föreslår jag att du köper en switch istället. Då behöver du inte konfigurera något.
Hela problemet du upplever sitter i hur du konfigurerar routern.

Får du det fortfarande inte att fungera tycker jag att du ska använda formuläret som jag länkat till tidigare i tråden så kan jag kika på gatewayen härifrån.

Mvh
Johan Hedlund
Telia Kundservice

Precis, min önskan är att använda min router som en router...

Jag ska försöka ta reda på hur man sätter den i bryggat läge. Återkommer om det inte funkar.

Visa signatur

Lian-li PC-011 Dynamic Corsair RM750x ROG STRIX X570-E GAMING 5950X NZXT Kraken Z73 32GB Corsair Dominator 3200MHz Gigabyte 6800XT Master Corsair MP600 1TB + Toshiba NVMe 512GB Vertex Pok3r MX Brown Acer Predator XB323UGX Logitech G502+ & Powerplay ...lagrar gör jag på Synology 920 32TB.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av brittaspjut
Tjenare. Jag undrar hur man kopplar en router till Thomson TG787?

Vad jag förstått så måste man stänga av b.l.a DCHP (eller vad det nu heter) på router#2, men är det något speciellt man måste göra med gatewayn?

MVH
Gustav

Man behöver inte göra något med gatewayen.

Mvh
Johan Hedlund
Telia Kundservice

Visa signatur

Vi har nu en kundundersökning som vi skulle vilja att ni svarar på. Den går att nå här
Tack på förhand.