TViX HD 6500-A blu-ray problem

Permalänk

TViX HD 6500-A blu-ray problem

Hej,

Köpte nyligen ovanstående mediaspelare för kring en vecka sedan.

Då jag har en blu-ray läsare på min bärbara, och antalet blu-ray filmer, fast ingen optisk ut för 5.1/7.1 ljud tänkte jag att jag skulle rippa över filmer till TViXen och spela dem från dess hårddisk (Samsung F2 1.5TB, 5400 rpm). Jag gör filerna till .img genom vanlig avspegling och flyttar över dem till disken.

Väl vid uppspelning får jag meddelandet "This is an internal test, you have x/100 times left" där x minskar varje gång jag ser på filmen (började på 100), och filmen börjar. Dock spelas inte någon meny upp eller liknande, utan mediaspelaren hoppar direkt till filmen, som går bra i ca 30 sekunder men sedan börjar få fasliga FPS-droppar och ljudet försvinner helt (ungefär som att spela upp 1080p på en Pentium III...)

Har kollat och dubbelkollat kablar och överföringshastigheter emellan hårddisk och TViX, och hittar inget fel här. Har också kollat att min bärbara kan spela upp .img speglingarna, och det var inte heller några problem.

Någon aning någon?

Permalänk
Medlem

är det en ren bluray-ripp måste du nog ha rätt firmware för att kunna visa den på tvixen. Läs mer hos importören: http://forum.canman.se/forumdisplay.php?f=49

Visa signatur

P6T, i7, gtx295, 12gb ram, en massa disk, x10 projektor, lite kameror (5dmk2, 85/1.2, m.m). Mb pro i7 & lite annat crap.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av beetle
är det en ren bluray-ripp måste du nog ha rätt firmware för att kunna visa den på tvixen. Läs mer hos importören: http://forum.canman.se/forumdisplay.php?f=49

tack,

men vad jag kan hitta på forumet verkar det som att http://forum.canman.se/showpost.php?p=37348&postcount=20 är senast med inläggen ang blu-ray. däremot är inlägget postat tidigare än senaste stabila firmware (1.3.168), vilket får en att fundera om inte 168 borde ha samma funktioner som 1.3.132?

är det bara jag eller rekommenderar de nästan direkt att man kodar om .ts filerna till en .mkv istället? verkar som att tvixen inte har fullt stöd för dekrypteringen om jag förstått rätt