Permalänk
Medlem

Gigabyte GA-P55M UD2 vs UD4

Är i farten att köpa ny burk, och har då en liten fundering angående moderkortet. Funderar mellan dessa två

Gigabyte GA-P55M-UD2, P55, Socket-1156
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=486112&view=detailed#Pro...

Gigabyte GA-P55M-UD4, P55, Socket-1156
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=486111&view=detailed#Pro...

Grejen är att det var sån jäkla prisskillnad, och UD2-kortet är dessutom extra nedsatt i pris denna vecka. Är det så stor skillnad på korten så det är värt prisskillnaden?

Tacksam för snabbt svar!

Visa signatur

denna signatur är inte vettig, den är inte heller tänkt att ha någon djup filosofisk mening som man kan tro. allt jag vill säga med denna signatur är att jag inte har nånting att skriva.

Permalänk
Medlem

Båda är micro-Atx, ville bara klargöra det.

UD4 har bättre strömförsörjningssystem och bättre kylningssystem så det borde överklocka lite bättre. Det har också bättre ljudkort, stöd för SLI och bättre CrossFireX stöd (Handlar om några % i nuläget, mer i vissa spel, mindre i andra. Kanske blir större skillnader i framtiden). Det är väl de stora skillnaderna jag kan komma på nu. Tycker du det är värt de extra 560:- så slår du till. Annars tar du UD2:an...

Permalänk
Medlem

Hade valt UD-2:an, det är bara någon fläns som skiljer dessa åt samt att du får sli stöd. Båda korten har 12phase power så ingen skillnad där. och det inbyggda ljudkortet skiljer inte så mycket åt.

Visa signatur

®©

Permalänk
Medlem

e99mran jag tror att du har fel. UD2 har 4 faser samt inget äkta sli/crossfirestöd (den andra pci-e porten körs bara i 4x = meningslöst med crossfire). Den saknar även mosfetkylning, men mosfetsen blir iofs inte särskilt varma ändå på denna socket, givet att man har hyfsad chassitemp.