Datorn dör och beter sig konstigt. Vad är felet?

Permalänk

Datorn dör och beter sig konstigt. Vad är felet?

Jag var ute och reste i många månader och rörde därför inte min dator under den tiden.
Då jag sen kommer hem och startar upp den igen så ser allting som vanligt ut. Tills efter ett tag då den stänger av och startar om sig själv. Detta upprepar sig varje gång jag startar upp den. Allting fungerar som vanligt ett tag och sen så startar den om.

Först tänkte jag att det berodde på damm. Jag har ju inge gjort något så det borde inte vara mjukvarufel? Jag dammsög därför hela datorn. Ingen förbättring.
Jag kollade tempen i bios och allt såg normalt ut. Den dör heller inte i bios.
Jag testade köra på bara ett ram-minne. Trots att jag körde med var och ett för sig så dog den ändå. Kan därför inte vara minnet.
Jag testade också att byta nät-agg.

Tillslut bestämde jag mig för att formatera och installera om windows ändå.
Installationen startar upp långsamt och det slutar med att den hänger sig på en procent i läget: expanding windows files.
Jag googlade och folk tipsade om att det kunde vara fel på cd-romen. Jag bytte ut och provade med ny cd-rom. Den hänger sig även då. Men då i 0%.
Har även testat med annan windows-skiva.

Vad är problemet?
Har proccessorn lagt av?

Permalänk

Om du har möjlighet: Ladda ner Ultimate Boot cd och bränn ut den. Boota från den och börja testa systemet med de olika programmen. Att springa köpa delar utan att testa sytemet är ingen bra ide.
Personligen så låter det som hårdisken, men det är en gissning.

Ge info om systemet

Visa signatur

Varje svensk medborgare borde ha minst 3 PC/pers där hemma !