Permalänk
Medlem

DWA-547 och DIR-825

Vi har en DIR-825 här hemma (med två trådlösa nätverk, ett på 2.4GHz och ett på 5GHz), som jag är ansluten till via mitt DWA-547. Signaltypen är 801.11n.

Men problemet är att jag inte hittar 5GHz nätverket. Kan det vara så att DWA-547an bara klarar av 2.4GHz? Mina efterforskningar har inte lett till något resultat.

Så, min fundering är alltså varför jag inte ser 5GHz nätverket.

/Gurrewe

Permalänk
Medlem

Ditt kort har bara stöd för 2.4 GHz.

Permalänk
Medlem
Skrivet av molk:

Ditt kort har bara stöd för 2.4 GHz.

Attans bananer! Men tack så mycket för hjälpen.
Då får det nog bli att jaga efter ett nytt kort.

Permalänk
Medlem

Stjäl tråden lite fort här, vilka trådlösa nätverkskort stödjer 5Ghz bandet just nu? Jag sitter i samma sits som Gurrewe här men jag har en E4200 och hade väldigt gärna velat komma åt 5Ghz bandet också. Helst ska jag få hyffsade hastigheter internt också så ett kort för 1000kr spelar ingen roll.

Permalänk
Medlem

Har följande kort själv och är nöjd, http://www.davido.se/shop/product_info.php?cPath=52&products_...

Kortet har Ralink kretsar precis som min router ASUS RT-N56U, och de verkar trivas bra tillsammans.

Under w7 rekommenderar jag att du ansluter kortet och installerar den senaste hemladdade drivrutinen från ovanstående site, därefter bootar om för att det skall fungera bra. I drivrutinen finns ett bra verktyg för att se andra nät, samt hastighet (på upp och ned) för det trådlösa. Övriga operativsystem som stöds är Vista,XP,2000,Linux,Mac.
Provade kortet på en Linuxburk med Ubuntu 10.10 och den installerade sig själv utan att behöva göra något alls(förutom att lägga in WPA2 nyckeln för AES krypteringen).Blir säkert mer optimalt med specifika drivrutiner.