Serverracket.

Här kommer lite bilder på mitt serverrack som jag införskaffade för ett tag sen.

Jag kan börja med att säga att detta inte är ett super-snyggt, speciellt eller coolt bygge för den delen, utan jag ville bara dela med mig av mitt ställe där jag har mina servrar och min huvuddator!

Skåpet är ett Rittal 19" 2000mm högt, 600mm djupt och 600mm brett, telefonsystemskåp,
så det fanns ingen ventilation i skåpet alls, så det fick jag börja med att såga ur. Hålen blev in särskilt bra eftersom bladet tydligen inte var anpassat för maskinen, det ville gärna flyga ur och fastna i plåten, även om dem sa att det skulle passa i affären.

Sedan köpte jag fyra stycken Silverstone Air Penetrator 140mm Fläkt, för att flytta in och ut lite luft ur skåpet.
Jag skaffade även filter till två av dessa.

För att ge ström åt fläktarna och fläktstyrningen inne i skåpet använde jag mig av ett 300w noname nätagg jag hade liggandes efter en gammal dator, och för att få allt att fungera använder jag mig av ett trasigt moderkort. (Jag vet att man kan kortsluta men detta gick snabbt och smidigt)
Sedan har jag även tätat dörrarna och sidorna med vanlig tätningslist för fönster för att få det ännu tystare, och tystare har det blivit, sänkte ljudnivån rejält i rummet än om att jag ahde haft allt ståendes.

Det är fortfarande lite pill med skåpet såsom kabeldragning, tätning i toppen för fläktarna där, någon annan lösning än moderkortet osv. Förslag tas gärna emot på vad man mer kan göra!