Inlägg

Inlägg som froken har skrivit i forumet
Av froken

Eller någon av Samsungs modeller: 530U3B utan SSD eller 530U3B med SSD.

Av froken
Skrivet av ChipZ:

Hur får man studentkonto där egentligen??

När jag mailade och frågade sa de att de inte har några studentkonton, utan bara vanliga medlemskonton.

Av froken

Asus Zenbook U500 ska väl släppas snart om jag inte minns fel, den kanske skulle vara något?

Se till exempel här: http://www.sweclockers.com/forum/112-barbara-datorer-koprad/1... och här: http://www.sweclockers.com/nyhet/15812-asus-lanserar-zenbook-...

Av froken
Skrivet av Gurgalos:

Du får gärna berätta mer! Har precis fått hem min och den fläktar som ett djur. Har du några andra tips?

För övrigt är min windows-knapp paj, kommer igång ibland men för det mest funkar den inte. Även alt gr och alt är lite rostiga, blir nog till att skicka tillbaka han....

Fläktarna kan bli bättre om du uppdaterar BIOS, det är nog det bästa tipset. Kolla till exempel här för senaste version här: http://nbtsd.asustreiber.de/BIOS/UX-Serie/

Annars har vissa fått hjälp av att avinstallera Intel dynamic platform thermal framework, det verkar dock bara fungera tillfälligt. Dock verkar det inte riktigt finnas någon universallösning. Ett tips om du vill trixa lite är: http://www.computerbase.de/forum/showthread.php?t=1070494 Sidan är dock på tyska och det är inte garanterat att det fungerar, fläktprotokollen verkar vara ganska svåra att skriva över.

Av froken

På vilken nivå och vad studerar du? Jag skulle aldrig kunna tänka mig att sitta på en surfplatta när jag pluggar, det blir bara jobbigt i längden. Det fungerar antagligen utmärkt för att läsa, men inte om man ska skriva något själv. Så fundera på vad det är du behöver datorn/surfplattan till innan du bestämmer dig för något.

Av froken
Skrivet av El_Raspberry:

Har äntligen fått hem mitt ex, och har ett par frågor.

Datorn känns hyfsad från start, långsam, Intel-grafiken kraschar då och då, och bluescreenar när jag använder webcamen i Skype. Däremot har jag inga speciella problem med skärmen.

Är detta de problem som är "standard" med datorn, och kommer dessa lösas av att slänga in SSD, extra RAM och ominstallation av Windows?
Är produktnyckeln för Windows den som står på laddaren? Frågar då den inte verkar stämma med Microsoft Genuine Advantage Diagnostic Tool.

En vanlig Windowsbackup borde väl räcka för en systemåterställning till Asus installation? Om det skulle krävas.

Jag hade aldrig och har aldrig haft problem med krascher och bluescreens, så det låter inte bra. Inte hört något om att de skulle vara standard heller.

Produktnyckeln är den som står på laddaren. Vissa pratar om att man måste ringa till Microsoft för att göra telefonaktivering, men det ska tydligen gå fort.

Av froken

Enligt specifikationerna ska det vara med Windows 8.

Av froken

Vet någon om det är möjligt att få skärmen mörkare än standardinställningarna? Trycker jag fn+f5 tycker jag fortfarande att det är ganska ljust. Detta gäller då endast vissa tillfällen då jag vill få batteriet att hålla så länge som möjligt och jag antar att det är skärmen som drar mest.

EDIT: Förresten, ni som har bytt ssd och formaterat datorn. Har ni följt någon guide för drivrutinerna över vilka som ska med och vilka som inte ska det? Samt ordning att installera dem i etc.

Av froken
Skrivet av Ibjiba:

Jag har 4 flikar öppna i Chrome just nu, i en av dem spelar jag embedded video (som går skapligt men hackar ibland). I de andra har jag "vanliga" hemsidor. Jag har även Libreoffice öppet. I datorn har jag 10gb minne och enligt performance går min cpu på 10-65%. Jag har installerat en ren version av Win7 och drivrutiner själv.

Min Chrome är med detta alldeles för seg. När jag scrollar genom att dra scrollbaren ligger muspekaren alltid före och sidan kommer någon sekund efter.

Byter jag från Battery saving till performance blir det bättre men Chrome laggar fortfarande lite när jag scrollar.

Är det någon som vet varför det är så här, vad kan jag göra för att hitta felet?

Jag har bara rensat bloatware på min, har 10gb och kan sitta med väldigt många flikar i chrome innan det segar ned. Dock vet jag att Chrome har säckat ihop totalt för flera av mina vänner, som alla sitter på datorer av olika märken. Så innan du dömer datorn kan du kolla om det inte är Chrome som krånglar, testa till exempel att avaktivera tillägg och andra saker som kan sega ned det.

Kvarstår problemet om du kopplar i strömsladden? Har du rätt drivrutiner för touchpaden?

Av froken
Skrivet av trollhattan:

Tänkte äntligen beställa lite mer RAM till min UX32VD-R3001V, har tänkt göra det innan men tydligen har det varit lite krångel med vilket märke och vilken CL man skall välja ...

Så någon som uppgraderat sin UX32VD-R3001V och gjort det utan uppkommna problem som kan del amed sig av tips ?

Jag antar att det är samma som på r4002v och på den vill du ha 1600mhz/cl11. Det står en del om varför fyra-fem sidor bak i tråden. Om det behövs något speciellt märke är jag osäker på, men någon här ovan körde på kingston, kanske denne har några erfarenheter att dela med sig av.

Skickades från m.sweclockers.com

Av froken
Skrivet av Daemon:

Den kostade 1399 :- i helgen hos Inwarehouse så där missade ni något.

Och jag som väntade... Den sved.

Av froken
Skrivet av jockelundstrom:

Jag har ännu inte uppgraderat varken minne eller hdd.
Jag har avinstallerat mycket av det bloatware som följde med datorn. Trots det tycker jag att ramminnes-användningen är hög. Ständigt från 60% upp till
80% när jag tittar i aktivitetshanteraren. Hur ser det ut för er som inte kompletterat med mer minne? Kan det bero på att det dedikerade grafikminnet "tar upp plats"?
Min andra 3 år gamla dator med 3gb ramminne ligger på 20-30% ramminnes-användning.

Jag har 10gb i min och jag har rensat en del bloatware. För närvarande används lite drygt 30 procent av ramminnet. Startar jag lite tyngre program går den självklart upp, men aldrig upp i 100 procent som den nästan kunde få för sig att göra tidigare när man hade i gång mycket.

Av froken

Det är inte så att 24-varianten egentligen är en 32, fast det "dolda" utrymmet utgörs av en recovery-partition eller dylikt? Eller ligger den partitionen på 500-gbdisken?

Du borde kunna banta Windows annars, om du vill testa ändå. Tror att det går att förminska rätt mycket, kanske inte så mycket att du kan installera många andra program på SSD:n, men ändå tillräckligt för att få plats med webläsare etc.

Själv har jag kört på hybridlösningen och bara avinstallerat det jag inte velat ha, men tänkte skaffa en SSD någon gång ganska snart.

Av froken

Jag har mest hört gott om Samsungs ultrabooks. Tror definitivt att det fungerar för det du tänkt ha den till. Tyst ska den också vara, inte som Asus ultrabooks som lider av minst sagt konstiga fläktprotokoll.

Av froken
Skrivet av roosterx:

Kan bara hålla med, den fungerar inte alls like bra på min MBP med windows som med OSX, dock har jag inte behov av windows på någon bärbar och jag verkligen älskar Apple's touchpad, från tid till annan påstår vissa at nu är touchpaden lika bra eller nästinntill lika bra på IBM clones sidan.. något den långtifrån har varit när jag har provat, gissar dom som påstår dom är lika bra aldrig har använd mac'ens touchpad mycket...

Jag gick nyligen från en Macbook från 2008 till Asus UX32VD och det är knappt att jag vill använda touchpaden. Att scrolla är ett äventyr där man inte vet var på sidan man kommer att hamna, det krävs riktigt finlir.

EDIT: Fast nu kanske vi har tagit över tråden för mycket med detta prat.

Av froken
Skrivet av SkAliz:

Tack för alla svar!

På vilket sätt kommer trackpaden fungerar så mycket sämre i Windows än i OSX? Det jag stör mig mest på med trackpaden är hur ett finger man har vilandes som "klickfinger" i nederkanten på trackpaden stör ut pekarens rörelse om man råkar röra det fingret lite samtidigt som man rör pekaren med ett annat finger... Detta har verkligen endast fungerat smärtfritt på Macen, det är alltså inte främst alla mysiga finesser jag är ute efter.

Exakt hur det skiljer sig är jag inte säker på på rak arm, men mycket av trackpadens förtjänster på Mac handlar om mjukvara, som du alltså inte kommer ha tillgång till om du kör Windows. Om det problemet du har finns vet jag inte, det är ingenting jag lidit av varken på Mac eller PC. Som alltid vore det ju bäst om du kunde testa innan för att se hur det känns Sist jag satt i bootcamp var på en vit Macbook från 2008 och när man satt i Windows var trackpaden inte bättre än den på någon windowsdator, snarare precis likadan.

Skrivet av Highlaj:

Har aldrig heller gillat Macbooks speciellt mycket heller, kanske dels för att varje gång jag använt vännernas air/pro så har det varit en mardröm att surfa, starta nya flikar/program etc. Men det hela är ju en vanefråga.

Som du säger är det en vanefråga. Det man ska tänka när man sitter på Mac är att cmd gör allt ctrl gör på en windowsdator, sen är snabbkommandona likadana.

Av froken

Macs trackpad blir inte alls lika bra i Windows som i OSX, så köp inte datorn enbart för det. Bootcamp är lätt att ordna och fungerar ganska bra, dock kan det vara lite segt att behöva byta OS hela tiden beroende på vad man ska göra – om det inte är så att du gör allt i ett men använder det andra för något särskilt/några särskilda program.

Av froken
Skrivet av SleeZy:

Köpte min fujitsu nh532 för 5300. i73610 gforce 640m le. ingen direkt speldator men klarar wow på high/delvis ultra.
d3 maxxat.

på högsta upplösning. Så jo det går att fixa för din budget, dock beror det lite på vad du lirar.

bf3 på högsta osv så nja, då är du uppe i 15-20tkr klassen

Det kortet ska väl också vara ganska klockbart utan nämnvärt högre temperaturer?

Av froken
Skrivet av jockelundstrom:

Ok, tack för tipset:)
Jag känner igen ditt problem med susande fläktar... Inget stort problem men ibland lite irriterande. Får hoppas på en framtida lösning:)

De pratar om något av en lösning här även om den tydligen inte ska fungera perfekt. Det kanske kan vara värt ett försök.

Av froken

Fick reda på i dagarna att Asus är dåliga på att uppdatera just den sidan. Kollar man på varje enskilt programs sida -- alltså söker på dem på Asus supportsida -- så finns det senare versioner. Till exempel fanns det nyare drivrutiner för Intel dptf om man sökte på just det än om man kollade på ux32vd-sidan.

Skickades från m.sweclockers.com