Inlägg

Inlägg som froken har skrivit i forumet
Av froken
Skrivet av Highlaj:

Länka gärna källa på påståendet angående det första du skriver. Hon vill ha en 15.6" skärm men du antyder att det går lika bra med en 12". En standardvikt på 11-12" är 1.5-6kg (enligt prisjakts info, finns inte 13" i TS budget) och det kan knappast rättfärdiga 4/5-tums skillnad. Enda alternativet är X220 men då är den tjock som ett as.

Går det att få det billigare än 5400kr? Vore intressant!

Får jag fråga vad du menar i första stycket?

Angående det andra kan jag inte se just den länkade datorn, men till exempel HP ENVY Ultrabook™ 6-1090eo kostar enligt Mecenat.se 9990 ny och 6990 med studenrabatt. Rabatten tycks dock variera ganska mycket beroende på vilken dator det är, men mellan 500-3000 kanske.

Av froken

Kan hon tänka sig att gå ned i storlek till 13 finns det flera fina alternativ bland ultrabooksen, se till exempel Samsungs modeller som kommer i flera olika varianter.

Acer har ju sagt att de bättrat sig, så deras modeller kan vara värda att titta in (framför allt för det förmånligare priset). HP är väl mest kända för värmeproblem, så det kanske är något du vill undvika.

Av froken

Är det inte Windows han har som operativsystem? Varför har han i så fall OS X-versionen av Skype?

Av froken
Skrivet av marm0t:

f.ö http://www.inet.se/produkt/1969549/asus-zenbook-u500vz mycket intressant, eftersom jag hade tänkt ha den till att gamea lite spel som typ dota2, ets2 osv osv

vad tror ni?

Så länge värmen inte flyger iväg är det nog en jättefin dator. Du kan ju kolla här, lär samlas lite intryck från folk som köpt den: http://www.sweclockers.com/forum/112-barbara-datorer-koprad/1...

Av froken

Tyskarna använder qwertz-tangentbord i stället för qwerty, men som sagt ovan så kommer du att lära dig hur tangenterna sitter om du väljer en annan layout. På ett engelskt tangentbord skiljer det sig väl nästan ännu mer med frågetecknet där vi har punkt osv. Men du kan använda vilken layout du vill genom OS:et. Sätt på klisterlappar med rätt symboler på tangenterna om inte annat.

Av froken
Skrivet av sebbeharry:

Går det att få en tunn och lätt laptop som har I5, 4GB ram, Någon form av ssd (även liten del) för under 7000kr?
Inte fel om det faktiskt ser bra ut också.

Den här uppfyller kraven i alla fall: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1071967

Dock hybridlösning med SSD+mekanisk och inte bara det tidigare.

Av froken

Hon hade tydligen inte stängt av hårdvaruaccelerationen och det fungerade bättre när jag hade gjort det. Det är dock svårt att säga om det gjort någon faktiskt skillnad då datorn brukar fungera bra under vissa stunder. Jag har inte haft SSD förut så var inte så inne på det här att man måste uppdatera firmware, men såg att det funnits de som haft problem med just den Verbatimdisken hon har. Jag tänkte klona hennes disk och sedan uppdatera firmwaren, får hoppas att det löser problemet för gott.

Av froken
Skrivet av DellCare:

Hej

Den er lidt tricky, denne her.

Det første jeg vil anbefale, er at du downloader den seneste firmware fra Verbatim. Du nævner samtidig, at der ikke er problemer når du spiller, men mest oplever det når du bruger Flash. Prøv at højreklik på f.eks. en Youtube video, gå til "properties" og deaktiver hardware acceleration.

Sidste ting du bør gøre, er at prøve at køre en PSA på systemet, for at checke for evt. hardwarefejl. Det kan være en defekt harddisk.

Du kører en PSA ved at trykke F12 ved opstart (Dell Logo), og derefter vælger du diagnostics.

Med venlig hilsen

Karina Hansen
Dell | Social Media & Communities Professional
Følg os på Twitter: @DellLyssnar

Tackar för svar!

Ska titta på de olika sätten. Det tar ju lite tid att felsöka eftersom felet inte alltid visar sig. Testar nu i alla fall, återkommer.

Av froken
Skrivet av pontahehe:

Den fanns inne på det lokala media markt har jag för mig och det är ju visst ett dedikerat grafikkort i zenbook'en jag linka? "GPU-typ GeForce GT 620 M"

Det om grafikkortet var inte riktat till dig utan till ovanstående om det finns UX-modeller med enbart SSD. Den du länkar till har SSD-cache vilket är annorlunda, men det tror jag vi har gått igenom.

Då får du passa på att sno åt dig en innan de försvinner

Av froken
Skrivet av stirrah:

Jag tycker zenbooken är helt klart snyggast Finns väl en zenbook med endast ssd i?

Jo, men då saknar den dedikerat grafikkort tyvärr.

Skrivet av pontahehe:

Tack för tipset! tror jag tar denna: http://www.inet.se/produkt/1969476/asus-zenbook-ux32vd-r3001v då den iaf har ssd-cache(och som det sas så kan man formatera så får man en 30gb ssd.) och om jag blir sugen framöver så köper jag en ssd! Känns endå värt med ett dedikerat grafikkort då det verkar betydligt enklare att byta till en ssd än att knåpa in ett grafikkort )

Jag tror att du kommer bli väldigt nöjd Men finns den inne någonstans? Slut i lagret hos Inet. I så fall måste du satsa på UX32VD-R3001H som kommer med Windows 8 i stället för 7, men den verkar tyvärr kosta lite mer.

Av froken

Jag får ut mer än 4 timmar på min Asus UX32VD, det är klart att den inte håller längre om man spelar någon timme. Sitter du bara och gör enklare saker ska den hålla ännu längre.

HD3000 ska du undvika om du vill spela, HD4000 klarar vissa spel på låga inställningar. Om det är en prioritet är dedikerat grafikkort nästan ett krav. Här kan du se en jämförelse mellan det interna och det dedikerade i UX32VDn:

http://i.imgur.com/oQevd.png

Taget härifrån: http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-Zenbook-UX32VD-Ultra...

Av froken

Kan tillägga en lite underlig sak som är att den fungerat nästintill felfritt de två senaste dagarna, men i dag säckade den ihop helt och vill inte någonting alls. Saken är att det hänt förut, att den varit jätteslö ett par dagar för att sedan fungera felfritt igen. Det kommer och går med andra ord.

EDIT: Kan det vara ett värmeproblem ändå? För när man sitter i webbläsaren går ju inte fläktarna särskilt högt, men när man spelar kör de på för fullt. Tänkte mest att felet känns mycket som ett värmeproblem.

Av froken
Skrivet av pekkasteele:

Hur blir det om du sätter i den gamla mekaniska disken igen?

Och den Windows installation du har på SSD är helt ren, inte en cloning av den gamla installationen om jag förstår det rätt?

Har inte haft tid att prova det än, tänkte sätta mig i morgon och försöka lösa det.

Ja, det är en helt ren installation.

Av froken

Dell studio 1555 stannar upp helt korta stunder men fungerar sedan felfritt

Först lite wall of text där allting beskrivs lite mer utförligt, tl;dr och specifikationer finns längre ned.

Min flickvän har ett underligt problem med sin Dell studio 1555. Vi satte in en SSD (Verbatim 128gb) i den och sedan dess har den betett sig riktigt underligt. Vid vissa tillfällen stannar datorn upp helt, det går inte att göra någonting. Ena stunden fungerar den hur bra som helst, det är till exempel aldrig några som helst problem med att spela på den, men samtidigt kan de frysa totalt bara man försöker öppna en ny flik i webbläsaren (där vi har testat alla olika vi kunde komma på). Det är inte bara webbläsaren som stannar upp, utan hela Explorer säckar ihop. Har man vid dessa tillfällen uppe aktivitetshanteraren ser man att processorn inte går över 2-3%, så det tycks inte bero på att processorn maxar. Inte heller ram-minnet slår i taket.

Dessa problem fanns alltså inte innan vi satte i SSDn, men har dem med den att göra? Jag funderade på om det kunde ha med flash att göra, för många av felen tycks hända i samband med att flash används, men ibland lägger den av även utan det. Den kan till exempel säcka ihop totalt även när man går igenom mappar och det kan ta upp till en-två minuter utan att det går att göra någonting. Detta alltså samtidigt som det går att spela utan några som helst problem.

Eftersom problemen inte fanns innan vi satte i SSDn, har vi funderat på att ta ur den igen, men jag skulle vilja försöka lösa problemet och ha den kvar i. Det jag tänkt göra är att försöka lösa det utan formatering, om det inte går så formaterar jag den och i sista hand sätter jag tillbaka den gamla mekaniska disken. Därför skulle jag vilja ha tips på saker att prova för att lösa problemen.

Kan det ha med drivrutiner att göra? Typ att någon saknas eller att någon har blivit fel. Eller är det någon inställning för SSD som vi har missat? (Har ändrat till AHCI i bios, samt energiinställningarna så att den inte ska somna). Eftersom det aldrig händer i spel utan bara när man är vid skrivbordet – kan det ha med den interna grafiken att göra?

Kan det ha med något externt program att göra? Kollar man under vilka program som finns installerade så går det att se att det finns två Adobe Flash, kan det ställa till det? För stänger man av en utav dem så varnar Firefox (som fungerar aningen bättre än Chrome för tillfället) för att flash saknas. Båda måste alltså vara igång av någon anledning.

Det enda problemet som tidigare funnits med datorn är att den hade värmeproblem i våras, men det löste sig då vi dammsög den och den har fungerat felfritt sen dess. Och eftersom det fungerar att spela så känns det inte som att det är problemet den här gången.

Är det någon som har några tips på vad man kan göra?

tl;dr: Satt i SSD och installerat Windows på nytt. Ena stunden är datorn precis så snabb som man kan förvänta sig, i nästa säckar den ihop totalt och det är ingen idé att försöka göra någonting. Processorn går dock bara på 2-3% vid dessa tillfällen och inte heller ramen maxas. Detta händer i Explorer och i webbläsaren, det är aldrig några problem att spela utan då fungerar den som vanligt. Vad göra?

Datorns specifikationer:
Windows 7 Professional 64-bit SP1
Bios: Ver 1.00 BIOS A13 PARTTBL
Processor: Intel Core 2 Duo P7350 @ 2.00Ghz
Ram: 4096MB
Grafikkort: ATi Mobility Radeon HD 4570
SSD: Verbatim 128gb SATA-II 3Gb/sec (köpt under Alinas rea tidigare i år)

Av froken
Skrivet av pontahehe:

Tack för svar! Det är ju så svårt att välja nuförtiden. Jo jag hoppas att cachen ska fungera någorlunda iaf. Skadar inte att man kan slö spela lite!

Förvänta dig inga underverk från grafikkortet bara. D3 och CS ska den klara, kanske inte med allt på max men så att det flyter.

Men som sagt vill du nog sätta i mer ram då det som sitter i är i klenaste laget. Det kostar dock inte särskilt mycket och är välinvesterade pengar. Det är inte alls svårt att byta heller, bara sök på Youtube så kan du se hur man gör.

Av froken

Den du länkar till fungerar bra, speciellt om du ska spela. Den har ssd-cache, så någorlunda rapp är den, möjligtvis att du måste sätta i mer ram för att den ska kännas riktigt bra.

Av froken

Vet inte om de ändrat något från R4002V, men där skulle man ha CL11 och 1600mhz, så hitta någon med det så borde det gå bra. Jag köpte ett Corsair Vengance, men det är ju cl10 vilket gör att minnena bara går i 1333mhz... Kanske inte gör någon jätteskillnad annat än det psykande med att minnena inte går på maximal nivå.

Av froken
Skrivet av Nyberg1:

Har satt i en SSD i min och installerat operativsystemet på den. Men jag skulle vilja använda iSSDn som vanligt lagringsmedia, går det och hur gör jag i så fall?

Här hittade jag det här: "I used diskpart to clean/delete any volume on the iSSD, then use Disk Management to Initialized the disk, then right click to Create a New Volume, and tada, 22GB of storage (This is a newer UX32VD , comes with only 24GB iSSD)".

Hoppas det hjälper.

Av froken

Kör du allt native blir texten antagligen för liten, för att sätta det i perspektiv kör jag 125% zoom både i Windows och i webläsaren för att det ska bli bekvämt, men det är ju inga problem att göra det och när man väl ställt in det fungerar det hur bra som helst. Skärmen är helt underbar och själv har jag knappt någon backlightbleed att tala om.

Fläktarna kan vara lite jojo, men det är egentligen bara störande i ett helt tyst rum. Dock har jag inte haft det problemet som vissa har att fläktarna går på absolut max då och då, utan min går bara igång lite smått i några sekunder när jag laddar om en hemsida etc. Annars tycker jag inte att de behöver kämpa så mycket.

Det enda du behöver göra är att sätta in lite extra minne, då det är i minsta laget. Angående grafikprestandan så är den inte extrem, det är trots allt bara ett GT620m, men det duger för enklare spelande. Så jag tycker inte att det är att ta i om det är SC2 du vill spela.

Som du kanske förstår är jag väldigt nöjd med min (jag har R4002V-versionen) och kan gladeligen rekommendera den till dig också. Det kan finnas vissa problem, men köp den i en affär som låter dig lämna tillbaka den utan krångel om du till exempel skulle få mycket backlightbleed (dvs ger dig en ny över disk bara du visar att problemet finns). Det blödande jag hade försvann efter en dags användande, så det kan vara värt att använda datorn innan du lämnar tillbaka den om du skulle få en med det.

Av froken
Skrivet av Svatos:

Lång tråd nu. Har ju beställt denna UX32VD-R4002V.
Min tanke är att direkt jag får den ominstallera den och få en ren Windows installation, utan Asus tillägg, kanske även uppgradera till Win8.

Kunde man lägga Win installationen på SSD disken för att få ett snabbare OS?
.. och använda andra disken mer för lagring.

Tacksam för tips och varningar kring detta

Det går, men du måste i så fall se till att du har den SSDn som är på 32gb, för den som är på 24 är för liten. Även om Windows får plats så hamnar det vissa filer där senare när du installerar program, vilket gör att utrymmet på SSDn tar slut. Har du den på 32gb kan du kolla här: http://forum.notebookreview.com/asus/672616-guide-ux32vd-how-...

Om du inte redan gjort det är ett hett tips att sätta i mer minne. Kanske också sätta i en större SSD i stället för den mekaniska hårddisken.