Inlägg

Inlägg som Zertex har skrivit i forumet
Av Zertex
Skrivet av ASUS_Caroline:

Hej,

Kylningen på Strix-grafikkorten är semi-passiv, och fläktarna ska inte gå igång förrän GPUn går över 65 grader. Att din GPU ligger på 67-70 grader underbelastning låter som väldigt bra temperaturer. Du kan köra ett benchmarking-program belasta grafikkortet ännu mer bara får att se så att fläktarna går igång vid högre temperatur. Däremot om temperaturen är uppemot 80 grader och fläktarna fortfarande inte börjar snurra, då är det något fel på kylaren.

Hej!

Tack för ett snabbt svar. Jag har nu kikat lite och som jag sa så har det upp till 71c som max i några spel. Eftersom jag inte hållt på med sånthär sedan geforce lanserades så kan jag inget om datorkomponenter alls.

Jag har även programmet Gpu tweak II. Jag använder inga settings i det alls utan ser bara hur varmt det blir osv. Nu undrar jag hur illa det är att sätt på t ex. Gaming/Oc mode. Vad händer och kommer det påverka kortet negativt?

Av Zertex

lång tid att skriva @

Vet inte vad som hänt, men helt plötsligt tar det lång tid att skriva ett @.

Fruktansvärt irriterande när man ska skriva sin mail och man råkar skriva lite för fort så @ kommer längre fram i texten eftersom det tar typ en sekund för det att komma fram.

Någon som vet varför det blivit så?

Av Zertex

Asus r9 380 Strix Gaming 4gb fläktproblem.

Har precis köpt ett Asus r9 380 Strix Gaming 4gb kort och undrar över en sak. Jag ligger på ca 67-70c när jag belastar kortet och fläkten verkar inte gå igång alls. Detta för att kortet har någon slags heatpipes som ska vara bra osv.

Ska jag fortsätta köra på detta och låta det vara eller ska jag köra Gpu Tweak och köra manuellt på fläkten?

Av Zertex

Blue screen med konstigt meddelande.

Hej!

Jag har som de flesta försökt installera Windows 10 på min dator. Det är inga problem när man väl gör installationen. Har installerat både via dowload och via ett usb-minne med ren installation.

Alllt funkar perfekt tills jag ska starta om datorn. Då fryser windows eller så får jag en bluescreen, bifogar fil. Windows 7 funkar klockrent på datorn och det är inga som helst problem. Har aldrig haft någon bluescreen innan.

https://onedrive.live.com/redir?resid=75F5CAF029C9C608!7052&a...

Microsoft säger att jag ska göra en installation igen. Detta har jag redan gjort. Flertal gånger.

Microsoft säger även att det är fel på min hårdvara fast ändå inte när den funkar med windows 7. Alltså, de har inget svar.

Min dator är följande.

Notebook: Asus G73J (G73 Series)
Processor: Intel Core i7 920XM
Graphics Adapter: ATI Mobility Radeon HD 5870

Tacksam för svar.

Av Zertex

Datorn har fryst 2 gånger nu

Min laptop, G73Jh frös inatt när jag spelade Kingdom Rush. Mitt i allt frös skärmen och ljudet brummade precis som sista ljudet går i loop. Fick göra en hardreset och starta om. Senare sen på morgonen så frös datorn när jag kollade på en video på nätet. Samma brummande ljud. Hardreset funka.

Datorn är inte för varm och Det är en relativ ny installation av Windows 7 med nog det senaste av alla drivrutiner till det mesta.

Vad kan det vara för fel? Ram-minnet som bråkar?

Av Zertex

Det har nu blivit Fear 3 och Dishonored. Funderar på något av settlers-spelen. Någon som har koll på vilka som är värda en slant?

Av Zertex

Spel värda att spela.

Jag har precis införskaffat mig en dator som faktiskt klarar av att spela spel. Söker därför efter tips på spel som ni tycker är värda att spela igenom.

De genres jag är intresserad av är Rts, Story-drivet fps (Ej cod-serien). Självklart kan andra genres vara intressanta om spelet är bra. Spelen behöver inte vara purfärska heller

Skriv gärna varför man borde spela just det spelet som du tycker.

Av Zertex
Skrivet av Dajel_Deker:

Har en 8 månader ASUS ROG G55VW (15 tums 1080 skärm, ett Nividia GTX660m (2GB) grafikkort, en i7, 8 GBs RAM, 750GB hårddisk (ej SSD).). Om jag skulle lägga ut den på blocket vad skulle vara ett rimligt pris att ta för den? (Originalpris 10.995).

(Antog att det här var rätta stället att/om posta frågan annars är det bara att radera/låsa tråden)

Jag köpte min Asus Rog g73jh 17.3" full-hd som har en i7 1.73-2.7Ghz, 6Gb ram, Radeon hd 5870m samt 500gb hd. Denna dator köpte jag beg. för ca 3 veckor sedan via webhallen som klass 3 vara(var ett par små repor i gummit på locket som man inte ser direkt) . om priset var måttligt eller inte bryr jag mig inte så mycket om, men jag fick iaf betala 4900:- för den och då ingår 1 års garanti.

Har ingen aning om ifall din är bättre eller sämre. Där har du iaf något att gå på.

Lycka till med säljandet.

Av Zertex
Skrivet av Paer86:

Hej!

Är på jakt efter ny laptop, såg den här på Webhallen och undrar om den är något att ha? Kan inte så mycket om komponenter så letar efter råd här. SKa ha den som arbetsdator och för moderna spel, men kanske inte på högsta inställningar.

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/175726-asus_k55dr-sx1... .

Ha det fint!
Per

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/187484-asus_g53sw-sz1... Full-hd skärm

Här är lite benchmarks på grafikkortet. http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-460M.33612.0....

Av Zertex

Asus g73jh Lågt ljud i mic

Har ett problem med min Asus G73Jh. Det är så att när jag använder t ex. Skype så har jag fruktansvärt lågt ljud i micen. Ibland hör de jag pratar med knappt mig. Jag hör dem hur bra som helst men de hör knappt mig. Det verkar som det ibland funkar och ibland inte. Provade koppla in headset och då fick jag ha micen i munnen för att det ens skulle höras något.

De jag pratar med säger att det ibland låter som jag pratar i en burk och ibland är ljudet helt perfekt.

Har sökt lite på interwebben och hittat lite info om att micen kan vara dålig men det torde juh finnas någon lösning på det.

Av Zertex

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/187484-asus_g53sw-sz1... ..Jag skriver det igen. Gammal, ja visst, men för de pengarna får du en dator som klarar lol i 60fps. Klass 3 vara som är beg men du får 1 års garanti och 14 dagars öppet köp, kolla webhallen för mer info om deras öppet köpgrejj. Köpte modellen över som var en klass 3 vara och den fungerar utmärkt. Kör Battlefield 3 på ultra, lol i 60 fps på max , wow funkar utmärkt i high/ultra samt de flesta spel är spelbara med hyffsad grafik. Värt att kolla upp denna dator då den är bra myclet bättre än de du kan få för samma pris nya.

Av Zertex

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/187484-asus_g53sw-sz1... . Jag vet att jag länkat denna dator i många trådar men om man ser över vad m an får för det priset i dagens läge så är den ett kap. Den klara dagens spel utan direkta problem med lite tweaks.

Av Zertex
Skrivet av Supersimon97:

Hej! Köpte häromdagen en dator från netonnet: http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skarmstorlek/laptop-1...

Och tyckte den verkade ganska bra, men såhär efteråt så undrar jag om någon här på forumet vet någon liknande dator men med bättre prestanda för max 5000:- Helst 13-15,6 tumsskärm och ha bättre prestanda än den datorn jag redan köpt. Det jag ska ha den till är till enklare 4-5 spårig inspelning av mitt band samt spel te.x. WOW, men behöver inte spela på hög grafik bara datorn klarar av det utan att lagga.

Hoppas nån har koll! Mvh

Jag tänkte köpa den datorn men valde istället en Asus G73Jh. Det var en klass 3 fyndvara på webhallen. Jag är grymt nöjd över den.

Så här kommer mitt tips till dig.

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/187484-asus_g53sw-sz1... ....14 dagars ångerrätt och 1 års garanti klass 3 vara.

15" med full hdskärm och ett gfx som klarar wow t ex i high/ultra.

Av Zertex
Skrivet av tempest:

Okej, hittar inte att det står om det är sodimm? för kan väl ändå inte vara vanligt ddr3 som man har i stationära?

Jag är rätt kass på det där själv. Kolla med Webhallen så det blir rätt minnen, dvs rätt mhz å grejjor. Sodimm dock rätt vad jag vet.

Av Zertex

Hört talas om Bluray-spelare. De ser ut precis som en dvd-spelare.:)

Av Zertex
Skrivet av tempest:

Är det avancerat att stoppa in mer minne i en laptop? Gissar på att man får börja ta isär den rätt rejält för det

Nej, Det är en STOR lucka på undersidan du kan skruva upp. Där under har du allt så som Hårddisk, Ram osv. Det är typ bara att trycka dit dem, rätt, i en slot egentligen. Inget större problem. Se upp med statiskt elektricitet.

Av Zertex

Köp till extra minne om det inte skulle fungera. Dock tror jag att det inte ska vara några problem att spela Diablo 3 och Sc2 på High-settings på Asus datorn.

Av Zertex
Skrivet av xBumbiBjörn:

gaming laptop 5k ?....

Fullt möjligt beroende på vilka spel man ska spela.

Av Zertex

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/187484-asus_g53sw-sz1... Klass 3 vara dock. Men för en billig peng får du ganska bra prestanda och borde kunna köra på High respektive Ultra med lite tweaks så som av skuggor osv.

Av Zertex

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/187484-asus_g53sw-sz1...

Jag har Själv en G73 som har en i7 istället för i5. Sedan har min ett 5870M istället för Gtx 460M. Min fungerar bra i Diablo 3, även om diablo 3 är fruktansvärt dåligt optimerat. Sc2 kommer inte vara några problem alls. Även om det är en klass 3 dator så tror jag inte det är några problem. Kanske någon repa på locket eller så. 1 års garanti hur som helst.