Inlägg

Inlägg som dcxs har skrivit i forumet
Av dcxs

Vänta tills 10:e juni då Nvidia släpper nya kort

Av dcxs

Vänta tills 27:e maj som sagt.

Skulle även rekommendera att lägga lite mindre på nätagget och köra på 500gb SSD istället, 250 tar slut snabbare än man kan tro!

Av dcxs

Hur vet man att man har fått Battlefield 4 inklusive China rising? Står det någonstans på origin eller skickar butiken ut en till cdkey när det släpps?

Av dcxs

Corsair SP2500, men vilket ljudkort?

Hej,

Hade tänkt att införskaffa ett Corsair SP2500, men vilket ljudkort är att rekommendera? Det jag har fundrat på är detta: http://www.dustinhome.se/product/5010462820/asus-xonar-d1-7-1...
Kommer man märka skillnad?

Skulle även vilja ha en fjärr till ljudet, kanske det finns något ljudkort med denna lösning, eller finns det något annat sätt att fixa detta?

TLDR:

  • Ljudkort till Corsair SP2500?

  • Märker man skillnad?

  • Fjärrkontroll till ljudet?

Av dcxs

Jag vet inte hur audiofilisk du är men jag skulle helt klart köra på ett par corsair som ger en bättre helhetslösning, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=804547 . Tycker de har betydligt bättre tryck när man drar på jämnfört med ett par 2.0 högtalare i den prisklassen och jag antar att det är det du är ute efter med tanke på vilken musik du är ute efter. Låter bra gör de också såklart. (trött orkar inte rättstava )

Av dcxs

Funderar också på 2.1, starkt på denna lösning;
http://www.fynda.se/show_prod.php?prodid=3790
http://www.fynda.se/show_prod.php?prodid=5069

Endast lite tveksam på förstärkaren.
Blir dock lite orolig att ingen länkar till denna lösning :S

Av dcxs

Tack för alla tips, var och lyssnade på ett par hyfsade små/stativ högtalare för ca 4000;- samt Audioengine 5+ , föredrog helt klart Audioengine högtalarna men när man verkligen drog på så hängde de inte riktigt med om man körde någon låt med mycket bas. Borde inte ett sånt här system vara bra http://www.fynda.se/show_prod.php?prodid=3790 ? Och sen köper man en förstärkare till det. Att ha en bas verkar vettigt då den då den kan underlätta för högtalarna genom att ta dom tyngsta tonerna.

Av dcxs

Grejen är den att jag "måste" ha relativt små högtalare pga flytt osv, glömde nämna det. Jag lyssnar ju inte på klassisk musik men det är väl ungefär från David Guetta (dunka dunka) till kent / Mumford & Sons (kan nada om musik bevisligen) men så ni har en ide av vad jag pratar om. Tack Svensktiger för förtydligande, http://www.rehifi.se såg bra ut. En annan fråga, Watt kan väl inte vara irrelevant när man kollar på förstärkare, eller?

Av dcxs

Ok tack för svar, att slippa förstärkaren känns onekligen skönt måste jag säga, såg att högtalarna låg på 260W totalt är det verkligen mycket? Jag vill kunna dra på rätt rejält ibland. Beganade högtalare är jag lite rädd för då det känns omöjlig för mig som lekman att veta om de låter som de ska.

Av dcxs

Prisvärd stero lösning (för musik)

Hej!

Har funderat på att uppgradera mitt z-906 logitech system då jag inte tycker det riktigt hänger med i "riktiga" låtar. Har läst runt lite på internet och jag kan inte säga att jag blivit så mycket klokare men här kommer iallafall ett förslag på en lösning som jag tycker verkar vettig, ska användas för spotify lyssnande på stationär dator

Nytt ljudkort: http://www.inet.se/produkt/6303360/creative-sound-blaster-x-f...
Beg förstärkare http://www.blocket.se/skaraborg/Pioneer_5_1_forstarkare_39608... (ingen aning om vad man ska ta här länkar till nått random)
Hyffsade nya högtalare: http://www.hifiklubben.se/produkter/hogtalare/stativsma/bw_dm...

Hur ser detta ut? Kommer det låta bra? Finns någon enorm flaskhals?

Kostar i runda slängar ändå 7k vilket är ganska mkt för en student, finns kanske billigare lösningar?

Av dcxs

Är i samma situation och blir inte klok på alla alternativ, läste att LG var sådär då de är ganska tunna och mer fokus låg på design än ljudkvalite... Skulle också vilja prova dom i stockholm då komplett ändå hade bra rabatt. Var hittade du Z-906 för 1600kr på hemsidan? 3000 kostar det för mig..

TLDR: Bra ljudsystem för 3000kr, vad?

Av dcxs
Av dcxs

Finns ett test med P55 på tomshardware och svaret är NEJ! Jag var intresserad av CF 6870 och kom fram till att det var en enorm prestanda förlust. Det sklijer också mellan olika chipset så PCI-Ex hastighet är inte allt.

Av dcxs

Inge problem såläng det inte är ace of sweden kvalitet. Skriv gärna vilken exakt modell du har

Av dcxs

lägg till en hundralapp på nätaget så du kan köra Crossfire iframtiden.

Av dcxs

6870 är såpass mkt kraftigare att jag skulle köra på det... Men Crossfire strular ju mer än ett single kort så du får göra en avvägning om det är värt det, men för 3k är 6870 CF helt oslagbart.

Av dcxs

Jag gillade faktiskt ditt första paket just pga framtidssäkerheten, jag ångrar verkligen att jag inte valde ett riktigt SLi/Crossfire mb då det skalar så bra nuförtiden.

Av dcxs
Skrivet av AMD_PERA:

Ett nätagg med 80+gold på 7-800w.
Corsair TX & AX funkar alltid.
Nya CX serien är inte 80+ men det har kommit en V2 revition med 80+
Den gamla hederliga CX400W var nog ett kraftigare agg från början, typ 450w med lägre typsiffra.
Helst ett nätagg med 4 Pci-E kontakter för att vara säker.
Ca 1000:- får man räkna med om man inte vill vara dummsnål.
Det finns ju alltid kampanjpriser lite här och där.

Skämtar du? Ett 600W 80+ räcker mer än väl för CF 6870... http://www.inet.se/artikel/6900306/fractal-design-tesla-650w-... blir nog lagom.

Av dcxs

försök spara ihop till åtminstonde http://www.inet.se/artikel/5409267/powercolor-radeon-hd6770-1... för lite spel prestanda.

Av dcxs
Skrivet av Fidel Castro:

Hej Killar...lönt att byta mitt GTX 480 Soc mot ett 5970...jävligt bra pris...köpsugen!
Har haft ett 4870x2 tidigare som jag gillade...tills det la av minnena brann upp:)
Annars brukar jag vara nöjd med dubbelmackor!
Haft 6600gtx2 (GV-3D1) sedan tidigare samt just 4870x2 (Powercolor) och de kortet åt alla spel till frukost när de var nya samt en lång tid därefter.

Njaee känns inte värt, Att hitta ett till 480 kanske är en bättre uppgradering?