Inlägg

Inlägg som Hogge124 har skrivit i forumet
Av Hogge124
Skrivet av simpa975:

Min PS4 Pro är dock inte tyst. Måste fått en konsol med dåligt applicerad kylpasta, möjligtvis att fläkt tillverkare är olika i Europa och USA vilket kan vara orsaken till att min PS4 Pro låter mer än vanligt?
Hör konstant ett hiss från PS4 Pro'n även när jag sitter längre bort från konsolen, till skillnad från min PS4 "Fat" som var helt knäpptyst vid release, måste säga att jag är grymt besviken på Sony. Jag förstår att masstillverkning av en konsol resulterar i att vissa konsoler blir "sämre" än andra men seriöst, så jävla tråkigt!

Köpte precis en PS4 slim och kan även säga att den inte heller är direkt tyst. Läste någon användarrecension som skrev att slimmen var så himla tyst jämfört med den "vanliga" ps4:an. Om denna är tyst så undrar jag hur högljudd den gamla va? Visst den håller väl ungefär konstant samma ljudnivå och inte varvar upp och ner men ändå betydligt mycket värre än jag hade förväntat mig. Skulle aldrig kunna tänka mig att använda den som en dedikerad blu-ray spelare.

Av Hogge124

Är också intresserad av GPU:n ifall personerna ovan drar sig ur.

Av Hogge124

Tack för snabba svar. Ska kolla in din tråd för tips.

Har inte bytt kanal men har haft funderingar på det. Troligtvis knökfullt på befintlig kanal då det är många lägenheter i huset. Kan vara värt att prova det först, dock tror jag att skåpet ändå skärmar av för mycket.

Så ni kopplar en switch efter routern för att distribuera till övriga rum. Har också två uttag i varje rum så får prova det och se hur det fungerar innan jag kollar på ny router/Ap. Ev. behöver jag ändå införskaffa något mer då antalet trådlösa enheter har växt en hel del i vårt hushåll.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hogge124

Köpa ny router eller accesspunkt?

Jag har precis flyttat till en ny lägenhet med patchpanel för fiber i ett kopplingsskåp som är placerat i hallen. Som förväntat blir routerns trådlösa signal nästintill obefintlig i lägenheten om routern placeras innuti kopplingsskåpet. Jag har idag en Asus RT-N56U.

Jag har ett distributionsnät i väggarna till alla rum så absolut lättast är väl att bara köpa en/flera accesspunkter och placera ut på lämpligt ställe och ansluta med tråd. Vad ska man tänka på när man köper en accesspunkt, tips på någon väl fungerande accesspunkt? Påverkas hastigheten på nätverket av vilken accesspunkt man köper eller beror allt på routern?

Jag har sedan tidigare gått i tankarna att köpa en ny router (en Asus RT-AC68U eller en RT-AC66U) då den trådlösa signalen varit lite till och från i min gamla lägenhet. Så alternativ 2 är att köpa en ny router och sätta upp min gamla router som en acesspunkt. Då kommer dock min fråga hur detta kommer att påverka prestandan. Kommer den gamla routern begränsa prestandan i nätverket?

Ett tredje alternativ är att dra en tråd från patchpanelen till ett av uttagen och sedan sätta routern i ett av rummen men då kan jag inte använda uttagen i de andra rummen och det vill jag helst göra. Eller kan jag sätta upp den gamla routern i kopplingsskåpet och bara låta den agera som en switch så att jag distribuera ut signalen till de olika uttagen och sedan ha en ny router placerad i ett av rummen?

Har en del idéer men vet inte riktigt vad och hur de fungerar. Jag skulle väldigt gärna ha lite mer input från någon som har mer/bättre koll.

Tack på förhand.

Av Hogge124

Ingen i3 Skylake för stationära? Har inväntat Skylake inför nytt HTPC-bygge för att få dess uppdaterade grafikdel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hogge124

Panasonic släppte väl redan förra året BDT700 som klarar 2160p (4K Ultra HD), dock i formatet AVC/H.264.

Av Hogge124
Skrivet av Patan77:

Sen beror det ju även på vilken "färg profil"du kör tv:n i, om du kör t.ex dynamisk så är det större risk för ghosting än om man kör t.ex THX Cinema (som jag), men vist kanske jag har haft väldigt tur med min panel med.

Hade jag köpt en tv för 15000kr och använt profilen dynamisk så hade jag ju lika gärna kunnat kasta pengarna i sjön. Givetvis har jag kalibrerat tv:n utefter de förutsättningar som jag har i mitt vardagsrum.

Men ta en statisk bild med hög kontrastskillnad t.ex. skärmsläckaren i Netflix som är ljus vit text mot en mörkare röd bakgrund. När netflix-symbolen flyttar sig så ser jag en lätt spökbild trots att den inte ligger på någon längre stund. Det är egentligen inget problem då det inte är något som jag uppfattar från soffan men som syns när jag kollar på skärmen från ett kortare avstånd. Sen beror det givetvis på inställningar där jag inte har riktigt samma som THX Cinema.

Av Hogge124
Skrivet av Patan77:

Min VT60 har inte ens varit i närheten av inbränning, fast har haft statisk bild direkt från datorn i flera timmar massor gånger, jag tror inte det är ett problem med inbränning nått mer, Dock finns det ju andra problem med plasma.

Med inbränning antar jag att du menar IR /Ghosting där en spökbild framträder men som inte är permanent. Inbränning som begrepp blandas väldig ofta ihop med detta men där inbränning av en panel är permanent.

Hur som helst min VT60 visar spökbilder om jag visar statiska bilder en längre tid. De försvinner oftast bara av att titta på något annat men att säga att detta fenomen inte förekommer längre än felaktigt, det är betydligt bättre än tidigare men det ligger liksom i tekniken. Dock tror jag att det kan variera från panel till panel, har läst om vissa som har väldigt stora problem med inbränning även på nyare modeller. Så antingen har du haft tur att få en riktigt bra panel eller så har du inte kollat tillräckligt noga.

Finns många problem med plasma men enligt mitt tycke så är dessa fel betydligt enklare att ha överseende med än de problem som LCD dras med. Lämnade tillbaka en Sony w905 och bytte mot min Panasonic VT60 och skulle aldrig vilja byta tillbaka igen. Väntar dock med spänning vad som händer med OLED-tekniken men anser att den fortfarande lider av för många barnsjukdomar.

När vi ändå pratar om OLED är det ju många som glömmer att även den tekniken lider av inbränning och är faktiskt mer mottaglig för inbränning än plasmatekniken. Får se när Svensson börjar klaga på det.

Skrivet av Swedish Berserk:

Hur går det med OLED egentligen? Tycker det varit ganska tyst om det länge och det finns enbart till väldigt dyra TV apparater. Angående plasma har jag inte haft det men tänker genast på inbränd bild när jag hör plasma faktiskt. Annars verkar LG vara dom som satsar mest på OLED vilket är bra men det verkar vara problem med att få ner priserna.

OLED lider också av inbränningar/ghosting. Har sett flera exemplar i butik som har haft loggor som ligger kvar. Anledningen till att LG är de som satsar mest på OLED är för att de för tillfället är de enda som klarar av att serietillverka paneler till vettiga priser. Samsung har ju t.ex. gått ut med att de väntar med OLED och därför satsar de istället stenhårt på att övertyga Svensson att de behöver böjda tv-apparater och annan dynga.

Av Hogge124
Skrivet av Oneone:

De billiga ja , dock inte top end modellerna.

Vet inte hur det är med årets modeller men förra året var nästan alla modeller (oavsett top end eller low end) kantbelysta. Lite olika baserat på märke men majoriteten hade fortfarande det. Sen någon halv taskig låtsas local dimming som inte var mycket att hurra för.

Nej problemen med dagens tv-apparater ligger absolut inte i upplösningen så väntar gladeligen tills OLED har växt ifrån sina barnsjukdomar och börjar droppa lite i pris på storlekar runt 60"

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hogge124
Skrivet av Zadrok:

Testa och rengöra flänsar och lägga ny kylpasta.

Det fungerar problemfritt igen efter att jag har rensat och installerat nya drivrutiner. Tycker bara att det är konstigt att felet återkommer med jämna mellanrum. Gjorde rent kylflänsen/fläktarna på grafikkortet förra gången det krånglade men märkte ingen skillnad utan problemet försvann först när jag hade installerat om drivrutinerna. Får väl kanske testa att ta bort den helt och lägga på ny kylpasta också. Konstigt bara att det fungerar utan problem under flera veckor och sedan helt plötsligt så får jag tillbaka samma problem (nu i samband med en uppdatering av BF4).

Någon som har en tanke om min frågeställning om att BF4 uppdateringar möjligtvis påverkar drivrutinerna?

Av Hogge124
Skrivet av Zadrok:

Du har den setupen jag hade och jag hade aldrig några problem med fläktarna, ladda ner Asus GPU Tweak och ställ dem manuellt om du inte redan gjort det.

Fast nu är ju i och för sig problemet förmodligen att kortet blir överhettat och därför stänger av sig. Då hjälper det ju inte om man ställer fläktarna manuellt eller på auto. Att fläktarna stegrar är ju inte problemet som sådant.

Av Hogge124

Problem med grafikkort (HD7950) vid uppdatering av BF4.

Jag har ett problem med mitt Asus HD7950 DC2 3GD5 3GB. När jag spelar (i dess fall har det varit BF4 och Splinter Cell Blacklist) så stegrar hastigheten på fläktarna tills dess att kortet dör och skärmen blir svart.

Problemet har uppstått flera gånger men varje gång har jag kunnat lösa det genom att rensa drivrutinerna till GPU:n helt (m.h.a. Driver Fusion) och sedan installera nya.

Anledningen till detta inlägg är att jag idag tänkte lira en match BF4 efter ca 3 veckors uppehåll (p.g.a. semester och tidsbrist). Kan tillägga att senast jag spelade fungerade allt perfekt. Nu så börjar jag med att ladda ner och installera en uppdatering till BF4. Så fort matchen börjar så hör jag att fläktarna börjar stegra och skärmen slocknar. Suck, tänker jag.. inte igen.

Min första tanke är att det måste vara något fel på mitt grafikkort eftersom det kanske är 4-5:e gången detta händer nu. Den andra tanken som dyker upp i mitt huvud, är att det finns en möjlighet att detta fel har uppstått varenda gång efter att jag har installerat en uppdatering till BF4. Jag är inte 100% säker att det är så men möjligheten finn. Så till min fundering, kan det vara så att uppdateringen till BF4 gör något med mina drivrutiner? Har någon annan varit med om detta?

Om inte, har ni någon idé vad som annars kan vara fel med mitt grafikkort? Jag vet, svår att svara på men om ni har någon tanke så tar jag gärna emot den.

Min setup:

Asus P8Z77-V
Intel i5 3570K 3,5GHz
Asus HD7950 DC2 3GD5 3GB
Corsair Vengeance 8GB RAM
Corsair 520W HX

Lagring o.s.v. orkar jag inte gå in på.

Av Hogge124

Jag har problem sedan jag uppdaterade till AMD's senaste drivrutiner. Har dock ett HD7950.

Fungerade perfekt i alla spel tidigare men så fort jag försöker spela nu så stegrar fläktarna på grafikkortet och sedan blir skärmen svart. Har avinstallerat drivrutinerna och nu installerat gamla men fortfarande samma problem.

Av Hogge124
Skrivet av Navicula:

Är tvungen att bumpa detta då jag stött på samma problem och inte lyckats lösa det. Flyttade msdia80.dll till C:\Program\Common Files\Microsoft Shared\VC\msdia80.dll och skrev sedan detta i CMD som administratör:
regsvr32 C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VC\msdia80.dll

Och nej jag har ingen Program Files mapp på datorn. De heter bara "Program" eller "Program (x86)". Någon som vet hur jag fixar detta?

Skriv som de har nämnt tidigare men använd små bokstäver på microsoft shared.Det var det som ställde till det för mig. Glöm inte citationstecken. Det vill säga

regsvr32 "C:\Program Files\Common Files\microsoft shared\VC\msdia80.dll"

Sen vet jag inte riktigt om det ska vara i Program Files eller Program Files (x86) eftersom den sökvägen finns också.

Av Hogge124
Skrivet av stefan1981:

Skitsnack. Du kan byta precis allt in en iPhone. Jag personligen har bytt ut min docknings kontakt. Tog ca 15 min för mig att göra. Hade aldrig öppnat en telefon innan men lyckades enkelt med hjälp av lite youtube. Kostade mig 250 kr att byta i min ip 4
Sluta kom med massa falsk info om du inte vet vad du pratar om.

Eftersom du har bytt din iPhone kontakt så betyder det att alltså att allt går att byta, eller? Som jag skrev så har jag inga fakta/bevis på att mitt påstående är sant men jag anser att jag har visst belägg att det är så. Eftersom jag har varit med om att få telefonen utbytt för reparation av en viss komponent men inte för en annan. Jag måste väl ändå kunna dela med mig av mina egna erfarenheter. Men jag är inte speciellt påläst om deras policys och huruvida det går att byta vissa komponenter eller ej så jag kan mycket väl ha fel.

Av Hogge124

Lånar tråden lite. Jag har samma problem med mitt Radeon HD7950 DCII 3GB från Asus. Har de enda drivrutinerna som finns på Asus hemsida.
Ligger på ca 30grader i Idle (har då fläktarna på ca 10%) och kanske +10grader vid spel och fläktarna något högre.

Vad bör spänningen ligga på?

Av Hogge124
Skrivet av XrOo:

Jo men apple har en policy att byta ut hela luren även om det är småfel på själva enheten.

Utan att ha några fakta tror jag att inte detta beror på Apple skulle vara "snällare" än andra tillverkare utan snarare så att deras tillverkningsmetoder tvingar dem att göra så. Det går helt enkelt inte att byta vissa av komponenterna i produkterna och därför byts hela enheten ut istället.

Av Hogge124
Skrivet av Pellepelikan:

Jag köpte detta batteri som fungerar bra. Jag ville inte ha ett 12-cells då batteriet blir större. Skrev lite mer om det i ett tidigare inlägg.

Undrar bara hur lång tid det tog att få batteriet levererat? Har nämligen själv precis beställt ett och vore bra och veta mellan tummen och pekfingret.

Av Hogge124
Skrivet av TheDaemon:

Har du ett mATX-chassi eller tänkte du skaffa mATX-mobo på rent jävelskap bara?
PCI-E layouten är tajtare (eftersom mATX har 4 expansion slots) så ja i regel måste man "stapla" korten och det är ju inte att alltid direkt något att rekommendera för ventilation med mera eller ens fysiskt möjligt för många grafikkort, det beror på vilka du köper.

Ang 7850 vs 7870 så skulle jag kört på 7870, tycker man får ganska mycket mer.

Vidare kan du läsa Sweclockers slutsatser och bilda din egen uppfattning
http://www.sweclockers.com/recension/15131-amd-radeon-hd-7870...

Nej jag har ett ATX chassi sen förut men funderar på att skaffa ett mindre för det är så jävla klumpigt. Sen såg jag att vissa tidigare i tråden rekommenderade att köra på mATX eftersom man ofta inte behöver alla extra exp.platser och kan få lite andra funktioner istället.

Tack för länken, ska kika på det.

Skrivet av Tempel:

Du tappat 3 exp platser men hur många exp kort har du tänkt att använda?

Skickades från m.sweclockers.com

Förmodligen inga just nu, det skulle väl vara ett ljudkort men det kommer ju förmodligen inte få plats i så fall.

Av Hogge124

Mycket bra tips att tänka på för mig som för tillfället håller och bygger ihop en dator. Flera av de komponenter jag själv tänkte köpa fanns med här men har lite funderingar som nån här kanske kan svara på.

Hade tänkt köpa ett Asus P8Z77-V plus Sapphire Radeon HD7850 OC HDMI Dual-DisplayPort 2GB. Efter detta funderar jag dock på att skaffa HD7870 kortet istället och ett billigare moderkort. Hur stor skillnad är det mellan 7870 och 7850, är det värt de 500-700kr mer som 7870 ändå kostar?

Om det blir HD7870 kortet måste jag dock skaffa ett billigare moderkort för att inte spräcka min budget. Jag är dock väldigt förtjust i Asus och funderar på att skaffa Asus P8Z77-M Pro kortet istället för AsRock kortet. Vad är det jag förlorar genom att skaffa ett mATX kort egentligen om man jämför med AsRock kortet? Funderade även på P8Z77-V LE men då förlorar jag som sagt hastighet på andra PCI-E platsen och SLI stöd ifall jag skulle vilja uppdatera med ett till kort i framtiden. Fast det kanske blir svårt att få plats med två grafikkort på ett mATX kort?

Var väldigt länge sedan jag byggde ihop min senaste dator så har inte riktigt koll på allt längre. Oerhört tacksam för hjälp, datorn ska primärt inte användas som en speldator men det är givetvis ett plus om det klarar spel. Kommer användas som en allround dator, lite spel, 3D modellering i Catia & Pro/E, surfande m.m.