Inlägg

Inlägg som Rober har skrivit i forumet
Av Rober

Vet inte riktigt vad Dell håller på med.

När jag kom hem från jobbet idag så hade jag fått ett mail där de hade försökt ringa mig, men inte fått tag i mig. De flyttade fram lev.datum till 25/2. Jag beställde 21/1.

När jag går in nu på kvällen har det ändrats till fas 4?? Det här händer alltså på samma dag som de flyttade fram lev.datumet. Ursprungligt lev.datum var 7/2 som nu verkar hållas.

De verkar inte ha 100% koll på det där stället.

Av Rober

Hur tycker ni att senaste BIOS-versionen har fungerat? Jag köpte 2 gb OCZ Gold till och systemet startade inte ens med 0608. Flashar till 0703 och det fungerar hur bra som helst hittills.

Hur har det fungerat för er?

Uppdatering: Har upptäckt lite konstiga saker som händer. Det går inte att packa upp .rar filer t.ex. får crc-fel hela tiden fast jag vet att det inte är fel.

Kan detta verkligen bero på bios?

usch vad problem det är med det här moderkortet.

Av Rober

Uppgraderade bios till senasta 0703 versionen.. Fungerar hur bra som helst hittills. Jag håller tummarna,

Av Rober

Jag kör P5N-E SLI med 4 IDE-diskar och en SATA. Fungerar hur bra som helst.. Bara att köra på.

Av Rober

Problem med uppgradering

Hej!

Jag har problemmoderkortet Asus P5N-E SLI. Efter en hel del strul har det frungerat bra med OCZ Gold-minnen.

Nu har jag försökt uppgradera minnet från 2gb till 4gb, men systemet startar inte alls. När jag testar med 3 gb fungerar det bra.

Är det nån som har funderingar på vad det kan bero på?

Av Rober

Systemet har kraschat en gång under bios-uppstart sedan jag fick hem den, under minnestestningen.

Hoppas att det var en engångshändelse.

Vill verkligen inte skicka in den igen.

Angående kompensation:
Prisavdrag kanske? Har haft systemet utan att kunna använda det en längre tid. Dels har systemet förlorat i värde och dels har jag kostnader för ränta på lån.

Kanske något mer datorgodis i sådana fall. Det var vad jag trodde avsågs med godis. Till exempel en mus, webcam, eller nåt sånt. Uppgradera till ett lite vassare grafikkort eller nåt liknande för att kompensera.

Men jag förstår att det är en kostnadsfråga och att kompensationen är en imagefråga och inte är något ni måste göra. Enligt konsumentköplagen är ju prisavdrag aktuellt i första skedet först om inte felet avhjälps.

Av Rober

Uppdatering

Fick tillbaka datorn idag måndag. Verkar fungera ok. Db har bytt ut minnena mot andra likvärdiga minnen.

Jag håller tummarna att det ska fungera nu.

Frågan är ju hur mycket datorn testades innan den skickades iväg förra gången när de nu upptäckte att minnena var defekta? Inget alls troligtvis.

Kompensation för 2 månaders trassel? En massa hårda karameller med db.com tryck på?? hehe

De skickade även med instruktionsböcker och manualer till ett annat grafikkort än det som finns i burken? Fin kompensation?

Sist men inte minst, en fri frakt.

Sammanfattningsvis så var det väl ingen kompensation att tala om direkt. Ett råd till db.com till nästa gång är att diskutera kompensationen med kunden innan man skickar iväg paketet. Kanske finns de som uppskattar hårda karameller mer än andra.

Bara att hoppas att datorn fungerar nu.

Av Rober

datorbutiken.com:

Tack för dina snabba svar. Jag ser nu att det händer något med min retur. Minnena verkar bytas ut mot ett annat märke. Corsair mot OSZ. Har läst att de ska fungera bättre på det här moderkortet.

Jag hoppas att jag får hem en fungerande dator den här gången, samt kompensation för allt strul.

Jag mailar dig returnumret.

Av Rober

Ok, då missuppfattade jag ditt tidigare inlägg. Jag trodde att du menade att jag fick skylla mig själv för att jag plockade ihop ickekompatibla delar och att ni var snälla nog att hjälpa mig trots detta.

Men nu när du ändå är här i tråden från datorbutiken så kan jag fråga dig:

1. Tycker du att det är rimligt att en testad dator inte ens startar upp när den kommer fram? Är testningen tillräckligt utförlig då?

2. Tycker du att det är rimligt att man ska behöva skicka tillbaka sin dator när man precis fått den?

3. Är det rimligt att det ska ta över 2v att titta på datorn när jag skickat in den? När jag ringde och försäkrade mig innan jag skickade in den om att den skulle kunna gås igenom direkt när ni fick den?

Av Rober

Jag är tveksam till att systemet kan ha testats. Någon testrutin måste ha missats i detta fall.

Jag fick hem datorn. Startade upp systemet och det fryser direkt. Efter kanske 10 uppstartsförsök kommer jag till välkomstinställningarna i windows, men det går segt som tusan och regelbundna blåskärmar, frysningar.

Jag hittar problemtråden på sweclockers forum angående Asus P5N-E SLI och efter att ha följt råden i den tråden så får jag igång systemet och det fungerade hyggligt.

Hur menar då personen från datorbutiken att det är testat och att det är hos mig felet ligger för att jag inte plockat ihop rätt delar? Är det inte det jag betalar 900kr för? Att systemet ska fungera! Ifall delarna på något sätt inte är kompatibla kan man väl meddela kund och föreslå andra minnen?

Men efter vad jag förstår från problemtråden så är det problem med alla minnessorter och detta moderkort.

Av Rober

Saken är den att det är det problemfyllda moderkortet Asus P5N-E SLI som sitter i. (Jag visste inte att det var så mycket problem med det när jag beställde)

Det är väldigt minneskänsligt. Efter att ha läst i forumet så flyttade jag minnena till de andra minnesplatserna och höjde minnesvolten. Ställde även in timings manuellt. Efter detta fungerade systemet mycket bättre.

Det är alltså ingen transportskada då detta är ett vanligt problem på just det här moderkorten. Något som de skulle upptäckt om de testat systemet.

Jag har pratat med dem på supporten. De är väldigt trevliga. Men det händer inte så mycket. Det tar lika lång tid för det.

Av Rober

Det vet vi.

Den kan omöjligen ha skadats under transporten. Det är inget fel på delarna. När jag packade upp den kom jag inte ens in i windows. Systemet kraschade under uppstart. Men efter att jag ändrat inställningar i bios så kunde jag få igång systemet.

Nu krashar det ungefär varannan uppstart. Så knappast transport- eller handhavandefel då jag gjort systemet stabilare än när det var när det kom.

Av Rober

Jaja, men leveranstiden överskred den uppgivna. Men det är inga problem om datorn väl fungerat när den kom.

Saken är den att man betalar för test av systemet. Det kan omöjligt ha gjorts när systemet kom som det gjorde.

Jag kunde med några enkla justeringar i bios få systemet mycket stabilare, men det krashar ändå ibland. Så tveksamt om de ens satte på systemet efter att OS installerats.

Saken är den att jag betalar för att få ett fungerande system. Men det fick jag inte.

Av Rober

Dåligt datorbutiken.com!

Jag har haft rejäl otur med mitt köp hos datorbutiken.com!

Jag beställde en dator med montering och installation av OS och test av systemet. Jag gjorde det för att slippa alla problem med installationen. Det var inte billigt, tror det kostade 900 kr för denna tjänst.

Problemen började med att leveransen drog ut på tiden. Sedan när jag väl fick hem mitt datorpaket så startade det inte ens. När det väl startade upp blev det blåskärmar, omstarter och frysningar.

Efter mycket dividerande med supporten kom vi överens om att jag skulle skicka in paketet igen.

Jag ringde innan jag skickade in det och frågade om kötiden och de sa att de låg i fas. De skulle kunna titta på det direkt när det kom in. Jag skickade det innnan jag åkte iväg på semester för 2v sedan.

Nu ringer jag efter 2v och de har ännu inte tittat på det! De säger att det är prioriterat och att de eventuellt ska titta på det i slutet av veckan eller i början av nästa vecka.

Det har nu gått över 2 månader sedan jag beställde mitt paket för ca 10 000 kr. Jag har fortfarande inte kunnat använda det som man ska.

Ska det få gå till på detta sätt? Hur mycket ska man behöva acceptera?