Inlägg

Inlägg som Elviii har skrivit i forumet
Av Elviii

Grym artikel! Full-HD varianten verkar ha väsentliga fördelar gentemot den av Q-HD+. Batteritid, avsaknaden av fläktljud vid flera tillfällen, mattskärm (ofta) - nu har jag en rejäl funderar under helgen huruvida jag slår till eller väntar till sommaren/höst för ytterligare alternativ.

Redigt köpsugen. Visst, det lär finnas perioder då krispigare text, mer detaljrik film, kanske något mer skärmyta, ter sig i bättre skick vid användandet av den högre upplösningen som erbjuds för cirka 3000:- ytterligare. Men full-HD med kombination av 13.3" gör sig knappas bristfärdigt.

Som sagt, svårt val med avgörandet att vänta närmaste timmarna.

Av Elviii

Kört mera volt och det ser inte ut att fungera med just det. vcore går inte att höja för mig utan ligger vid 1.3500 eller någonting i stilen. Lite mer hjälp med detalj,tack. Alltså i cpu-z så ser man inte,för mig, timnings för minnerna osv, bara att det är 2048mb. Så några inställningar måste vara dåligt inställda för mig.

Av Elviii

överklocking för cpu och minnen

Hej!

Jag har läst mycket om dels moderkortet, gigabyte DS4,Corsair TWIN2X 6400cl4 och core 2 duo E6750 hur man ska överklocka, men jag har fastnat av den lilla kunskap jag har om dessa "små" saker jag tyvärr inte kan och har lärt mig. Har undvikt att skapa en tråd om detta men efter all läsning och prövade varianter har jag tyvärr inte haft många andra val för att låta systemvaran vara på en rätt låg nivå. Tex att minnerna körs i CL5 mode.

Senaste gången jag var inne i BIOSEN och prövade att ändra både cpu:n Mhz till 400x8 och minnerna i 4-4-4-12 läge så startade inte datorn längre och började istället boota om automatiskt efter varannan 5 sekund.Dock startade datorn efter en stud igen, men normala standart inställningar.Men mycker därför jag vill få allt i bra skick och störa er tid istället för att förstöra datorn, vilket kan inträffa utan att jag haft kanske "turen" med mig den gången...

Nä väl. Tänkte höra med er som har likadan setup som mig och skulle berätta i detalj hur jag ska ändra i BIOSEN för att få ett bra resultat utan för hög som kan skapa för mycket värme. Jag vet att även om man har likadana hårdvara grejer så kan det skillja sig i resultat. Men jag vill inte få ut max, utan bara i en liten överklockning utav cpu:n samt att få minnerna att ligga i CL4 läge m.m.

Jag hoppas ni tar er tid och förklarar i detalj hur jag ska göra och säga om det är någonting man ska tänka på innan. Samt om några av er inte har tid, länka i så fall en länk på tidigare forum's trådar men likadana problem som jag har. Men jag skulle uppskatta en guid av er personligen istället.

Tack på för hand!

//Mvh Elviii

Av Elviii

Hallå!

Jag har lite problem med att fixa till biosen. Min setup är tillsammans med DS4; Corsair TWIN2X 6400cl4 2048 mb, Core 2 Duo E6750 och annat som kanske inte så så intressant i det här fallet. Nå väl, jag har hört och sätt själv att dessa minnen körs i 5-5-5-18 och jag har försökt att fixa till dessa till 4-4-4-12(?) och höjt volten med 0.30 (2.1), men utan framsteg. Skulle vara grymt schysst om någon skulle berätta i detalj hur man får till och ändrar dessa till riktiga cl4 lägen, och samtidigt också hur mycker jag kan clocka cpu:n men standard kylare. Dessutom hur jag ska köra den med X6,X7,X8 eller X9? Berätta gärna om det är någonting man bör tilllägga i båda fallen för jag är lite av en nybörjare och vill gärna veta och få råd av er som jag vet kan grymt mycket om datorer och framför allt om detta moderkort Gigabyte DS4 Även om jag framkommer som kanske "ovetande om bios" osv så skulle det som sagt vara om ni berättade fullt ut hur man gör i dessa "småa" problem i biosen.

// Mvh Elviii

Av Elviii

Tack så mycket,TubularBoy! Jag hade glömt den kabeln uppe till höger plus att grafikkortskabeln inte satt hundra fast, (vilket måste gjort ljudet). Men nu är det i ordning och jag har börjar fått igång allt. Sitter till och med vid den nu :- ) Så åter igen, tack för hjälpen!

Chokla: Satt vid laptopen och mest stressade fram inlägged pga jag ville få datorn fixad :- ) Men förövrigt är det en C2 E6750.

Av Elviii

Antec+Corsair 520w=?

Hej!

Jag undrar om någon här anväder antec900 och corsair 520w? Jag under därfär corsair fläkten ligger i botten av aggregatet och då man och placerar det i botten av chassit. Alltså vet jag inte hundra om det gör att agget blir instabild av höga temperaturer pga det? Eller kanske det inte spelar stor roll? Tacksam för svar!

Mvh// Elviii

Av Elviii

Nybörjare problem med nybygge

Hej!

Jag har ett problem, ett stort sådan enligt mig som inte är kunnig med att bygga datorer. Jag beställde och fick hem i förmiddags ett paket som jag valt ut: Antec 900,Gigabyte DS4 p35,Corsair 6400 cl4,XFX 8800 320mb,Samsung 400gb,corsair 520w. Jag började bygga och följde installation och kabeldragningar, men. när jag slog på datorn så gav den ifrån sig ett mycket högt pipande, och ingen bild kom det på skärmen.

Jag erkänner att jag inte sökt på forumet . men jag ska själv undertiden försöka hitta vart felet är och hoppas medans att om jag skulle misslyckas med det, att ni hjälper mig.

Så har ni tips, eller helt enkelt fulla svar på felet. snälla, skriv och hjälp mig!

Mvh// Elviii