Inlägg

Inlägg som 09tomlin har skrivit i forumet
Av 09tomlin

Min Wifi uppkoppling slutade nyss att fungera. Jag råkade trycka "glöm" och nu går det inte att ansluta igen. Den går såhär: Ihågkommen > Autentiserar > Frånkopplad. Sen så hoppar rutan för lösenord upp hela tiden och man måste skriva om det. Sen upprepas samma sak igen... Hur fixar jag detta? :/

Av 09tomlin

Laddas ert batteri också väldigt långsamt? Det tog 3 timmar och 20 minuter att ladda från 0 till 100%. Telefonen var avstängd och jag laddade genom eluttag och inte usb. Ska det verkligen ta så lång tid?

Av 09tomlin
Skrivet av tommypeters:

Har du allt på? Dvs Bluetooth, GPS, Wi-Fi... Hur är mottagningen där du är på dagtid?

Jag har allting avstängt och min mottagning ligger nästan alltid på max :/ Däremot så är det alltid massa appar som kör i bakgrunden som öppnas igen automatiskt efter man stängt ner dom.

Av 09tomlin

Hur är batteritiden för er? Jag upplever min som usel.
Jag går upp kl 4.50 på morgonen med batteriet på 100%. Jag kommer hem igen kl 17.00, alltså cirka 12 timmar senare och då är batteriet näst intill slut.
Jag lyssnar kanske 1-2 timmar musik, surfar lite facebook, mail osv, sms:ar och eventuellt kollar på en ~30 min lång tv-serie.
Jag tycker att jag borde kunna få ut lite mer tid av den i alla fall. Finns det någon bra app som kan förlänga batteritiden? Eller finns det andra sätt att förlänga batteritiden på? Jag har letat men inte hittat något.

Av 09tomlin

Jag bytte nyss från kontantkort till abonnemang och använder nu ett nytt SIM-kort. Att ringa och sms:a fungerar men internet fungerar däremot inte.

Jag gick in på Inställningar > Trådlöst och nätverk > Mobila nätverk och valde "Använd paketdata". Då fungerar internet men är det så man aktiverar det eller finns det andra sätt? För när jag kryssa i den så kom det upp "Varning. Anslutning via paketdata kan medföra ytterligare kostnader. Vill du fortsätta?"

Förövrigt är jag mycket nöjd med mobilen. Jag tycker dock att den är lite för stor och att batterietiden är ganska kass. Detta är i och för sig min första smartphone, men jag kan rekommendera den till er som inte köpt en än

Av 09tomlin

Jag fick hem min SGS S2 igår och nu undrar jag vad jag bör göra först? Ska jag uppdatera något?

Mitt SIM-kort har inte blivit aktiverat än, hur lång tid tar det innan det blir det? (Har flyttat mitt nummer från Comviq kontant till Tele2 Smart Abonnemang)

Jag kan inte koppla upp mig mot Wifi hemma, kan det bero på att SIM-kortet inte är aktiverat?

Jag är helt ny med smartphones så jag har ingen aning om nått, har bara haft min Sony Ericsson T700 innan

Av 09tomlin
Skrivet av OlliBoss:

På ebay finns allt redan.. billigt också, du kan köpa fodral för 10kr inklusive frakt (vilket nästan är dyrt för ebay, det kommer nog sjunka till 6 öre inom kort).
http://shop.ebay.com/ctg?_kw=samsung%20galaxy%20s2%20case&_ds...

Jag köpte för en vecka sedan ett paket med fodral, laddare till bilen, hållare till bilen, micro-usb till usb sladd och plastskydd till skärmen, allt för 70kr. Skulle du köpa detta i butik i sverige skulle du säkert behöva ge 300 kr bara för hållaren... Ebay <3

Håller med! Jag köper alltid alla tillbehör på Ebay.
Förstår mig inte på folk som ska köpa t ex skyddsfilm till displayen för 200 kr, när man kan köpa 5 st på Ebay för 10 kr typ

Av 09tomlin
Skrivet av moire:

Okej gött Och jag får väl också det aktuella erbjudandet som var när jag förhandsbokade den, även om det går ut innan jag får mobilen?

Av 09tomlin

Om jag förhandsbokar den på Tele2 med abonnemang, så börjar väl inte abonnemanget att gälla förens jag fått telefonen?

Av 09tomlin
Skrivet av Janne1:

NFC kommer ju komma ut på minneskort inom en snar framtid.

Mer info om detta vore intressant!

Skrivet av OlliBoss:

vafan har jag gjort!? beställde igår kväll sgs2 från Tele2 med kompis surf för 89 kr månaden... så jag kunde med andra ord ha fått ett mycket bättre abonnemang för 10 kr mer i månaden ? :S
Men hur länge gäller det med 99kr/mån? går det över till 169kr/mån efter ett visst antal månader?

Jag borde ju fortfarande kunna byta.. jag har ju ångerrätt...

Edit: Hittade info om smart abonnemanget och där stod att det var sänkt till 99 kr/månaden under första halvåret. Ska nog ringa å se till att jag får det bytat till smart abonnemanget och sen bytar jag efter 6 månader till kompis surf.

Ja precis, det gäller dom första 6 månaderna, sen är det 169kr/mån som gäller. Men jag ska nog bara ta 12 månaders bindningstid och se hur abonnemanget är och se om jag ska behålla det eller byta till något annat efter

Av 09tomlin
Skrivet av moire:

NFC är inte så viktigt, kommer nog bli stort om ett två år kanske.

Jo det är sant, det kanske inte används så mycket i Sverige än?
Men jag har nog tänkt att ha telefonen i minst 2 år.
Dock känns det ju lite dumt att köpa en nu, om det om en månad kommer ut en med NFC, men samtidigt vill jag ha 99kr/mån erbjudandet

Av 09tomlin

Jag hade ju tänkt beställa en SGS 2 från Tele2 med Smart innan 17/5 eftersom det är 99kr/mån (Ord. 169kr/mån) i 6 månader då. Men jag vill gärna ha NFC och det verkar ju inte komma nu? Någon information om när det kommer en version med NFC?

Av 09tomlin
Skrivet av Oldskool:

Det kommer att komma versioner med 32Gb och NFC i slutet av sommaren, men vill du ha en nu får du nöja dig med 16Gb.

Tjena!

Finns inte NFC på den versionen som släpps nu i maj?

Av 09tomlin
Skrivet av ggustavsson:

Nej man kan inte ta bort den, eller jo man kan, men en del program kräver att en sådan finns
Du kan minska den däremot, till kanske 1-4Gb

Om diskrensning bara tog bort 5Mb så kan du inte valt systemåterställningspunkter också.

klicka diskrensning, bocka i vilka typer av filer som ska tas bort, klicka rensa systemfiler, du får upp samma fönster igen, men nu med ytterligare en flik "fler alternativ" välj den och sedan rensa under systemåterställning och skuggkopior.

Kan jag flytta den till en annan hårddisk då? Jag testade att göra en diskrensning igen och jag antar att jag fick bort lite mer saker: http://oi52.tinypic.com/erbbk8.jpg

Av 09tomlin

Det var växlingsfilen som tog upp cirka 16 GB ledigt utrymme

Behöver man en växlingsfil egentligen? den fungerar väl så att den använder minne från hårddisken om RAM-minnet tar slut? Men jag har 16 GB RAM-minne och det är ingen risk att jag gör av med allt det. Kan man ta bort växlingsfilen helt då?

Av 09tomlin
Skrivet av ggustavsson:

växlingfil, hibernatefil, skyddade systemfiler och återställningspunkter, + lite till
gör en diskrensning så får du tillbaka det mesta spar sista återställningspunken, sedan kan du kanske slå av hibernate + minska ner hur många GB ska användas till systemåterställningspunkter, samt om du har rejält med minne kan du minska på växlingsfilen, men ta inte bort den.

Vidare kan man flytta på "mina dokument", och även skrivbordet om det kniper till annan disk.

Diskrensning tog bort typ 5 MB. Hur ändrar man växlingsfilen? Jag har valt att visa dolda filer men ändå visar "egenskaper" att endast 25GB är upptaget.

Skrivet av eXale:

Förmodligen är det SWAPfilen och Hibernate filen som sitter och drar utrymme. Hur mycket RAM har du?

Jag har 16GB, vilket borde vara tillräckligt för det mesta

Av 09tomlin

Vad är det som tar plats på min systemdisk?

Tjena!

Såg nyss på min dator att jag börjar få lite ont om utrymme på min systemdisk. Det står att jag har 7,5 GB kvar (av 55 GB), men högerklickar man på egenskaper så står det att endast 25 GB är upptaget. Så vart är mina cirka 30 resterande GB?

http://oi56.tinypic.com/j0aan7.jpg

Av 09tomlin

Datorn verkar hänga sig ibland vid spelande, så jag skulle vilja klocka ner processorn lite, men hur gör man det? Jag har ju inte ens överklockat den något...

Av 09tomlin

Jaha då förstår jag. Men är inte 4.4GHz lite väl mycket? borde den inte gå upp till 3.4GHz? Jag har inte överklockat något själv.

Av 09tomlin

Är min dator överklockad och har mina minnen rätt hastighet?

Hej!

När min processor är obelastad så går den i 1,6GHz (se bild Windowsmiljö) men när man använder program, spel osv så går den upp till 4.4GHz (se bild belastning av processorn). Dessutom står det 4.4GHz, 30% overclock (se bild Benchmark). Varför går den i 4.4 GHz på belastning men bara 1.6GHz annars?

http://data.fuskbugg.se/skalman02/4d9715f99074c_cpu.JPG

En till sak. Mina minnen ska gå i 1600MHz men CPU-Z visar att dom bara går i 800 MHz: http://data.fuskbugg.se/skalman02/minne.jpg

Vad beror det på?

Mvh