Inlägg

Inlägg som slackr har skrivit i forumet
Av slackr
Skrivet av Phunky:

Hum men portinställningar behöver du väl inte göra utan NAT? Då går trafiken rätt igenom. Testat factoryresett? Modemet kanske fick krupp av upp och nedgraderingen?

Upp och nergraderingen gav mitt totalkrupp, portforwards försvann, hastigheten blev ungefär 10/1. Löstes genom mjuk reboot.

Av slackr
Skrivet av Phunky:

slackr

Plats: Skaune = Skåne? Du borde i så fall ha fått v27 sedan igår om du startat om modemet och då finns inget känt fel. Starta om modemet och testa.

Ligger på 26 än, kanske hade fått 27 och blev tillbakarullad igår för allt var uppe på hemmafronten igår men mina portforwards (som ligger kvar i config) fungerar inte... Tyst i lurarna idag igen.

Av slackr
Skrivet av skogsvilden:

"Once you go Silverstone you never go back"

Om man är lite händig så finns ju även Silverstone FT03 om man gillar tetris-liknande utmaningar.

Ja det är spännande att bygga dator i FT03, jag hade verkligen inte rekommenderat crossfire i det dock. Redan ETT stock 6950 blev varmt och högljutt.

Av slackr

Några kommentarer från Comhem på problemen med stabilitet med routern? Det är jäkligt enerverande att den går ner och inte ens rebootar utan bara slutar svara. Det händer ibland med mycket last och ibland med knappt någon alls, så jag förstår inte riktigt vad som skapar problemen.

Jag strömmar musik från en server hemma när jag sitter på jobbet t.ex. och att då behöva byta till spotify free eller något annat är skitstörigt.

Får väl prova att slå av NAT och wireless och koppla in min gamla linksys och se om det hjälper.

Av slackr

Haft min G9 i drygt 4 år, många tusen dotagames, ett par hundra sc2 och närmre tusen hongames, många utslitna logitech ultra-x flat, applekeyboards och annat å den är still going strong. Så G9x är min rekommendation, funderar på att köpa en bara för att ha redo när G9an ger upp, inte för den visar några tecken på det än!

Av slackr
Skrivet av grizzly666:

Jag skulle bli VÄLDIGT förvånad om det skulle fungera.
Då jag aldrig har varit med om att när ett annat moderkort (så länge det inte bytts med ett av samma märke,modell,revision) har stoppats i att windows funkar efter bytet.

Har vid ett tillfälle bytt ett Gigabyte GA-P35-DS4 rev 1,0 till ett Gigabyte GA-P35-DS4 rev 2,0 vilket jag trodde skulle vara ok men nej win7 ville enbart visa en bluescreen vilka inställningar man än gjorde.
Så troligen var det väl nått som gigabyte har förändrat på moderkortet trots att det är indentiska specifikationer på dom två.

Sen för att inte tala om hur mycket som förändras när du går från ett gigabyte till asus och inte nog med det utan du byter även ut 1156 sockeln mot 1155 och även byter ut cpu till en helt ny generation.
Om jag skulle få gissa så skulle ENDAST ett av dom tre övre bytena leda till att det KRÄVS en ominstallation av win7.
Men visst jag kan ha fel och skulle igentligen föredra att jag hade fel så låt oss veta när du vet svaret själv.

Jag har bytt från GA-P35-DS4 rev2 till Asus Maximus II Gene P45 och från P45 med ATI 5750 till H67 med intel IGP nooo problems! Visst fan blinkar grafiken i några sekunder och man får installera lite nya drivers men det funkar hur bra som helst.

Av slackr

Det kommer fungera utan problem. W7 är inte XP och har mycket mycket mycket bättre drivrutiner att falla tillbaks på.

Av slackr
Av slackr
Skrivet av ZaInT:

500-600 Gb bör ta lite under 500-600 sekunder vilket blir 8-10 minuter. 500-600 GB kanske blir lite mer tidskrävande, men varför behöver du skyffla så mycket data?

Troligtvis menar han 500-600 GB, vilket tar 8 gånger så lång tid.

Är det faktiskt frågan om backup låter det otroligt oeffektivt, lägg en diff på det så bara filer som ändrats skeppas över igen.

Av slackr
Skrivet av nillas85:

ett 650-700watts räcker säger du, då borde jag med andra klara mig med mitt nuvarande? ett Hiper mkv-r2 680 watts, det ligger på 85% effiency.

kan man köpa en mätare på tex kjell, som man sätter i väggen för att mäta hur många watt datorn ligger på, sen utifrån det räkna på om ja kan trycka i ett kort till?

Ja, de har kanske inte den bästa precisionen men det ger ändå en indikation och är väldigt intressant!

Med de komponenter du listat ovan skulle det nog kunna fungera med ditt nuvarande nätagg, även om det inte är "high end", du kan ju alltid googla fram lite reviews på det och se om du får fram några noggrannare mätningar på själva agget och sedan jämföra med dina egna mätningar från väggen med din burk.

Hittar du sen lite siffror på effektökning från single 560Ti till SLI på t.ex. anandtech så är du hemma

Edit: Det fanns inga siffror på 560 Ti i SLI på anandtech, men 460 SLI drar 137 W mer än single 460 i load, vilket borde vara en bra indikation.

Av slackr

Beställ nåt annat/mer pålitligt från någon av de snabbare internetbutikerna som dustin eller inet.

Typ ett corsair eller fractal, det borde duga gott med 650-700w vilket du borde få för de där pengarna.

Av slackr
Skrivet av Cable:

En annan sak jag undrar är om det verkligen är värt med en numpad eller inte, de flesta som köpt utan numpad säger att det är de bästa de gjort, men jag är fortfarande osäker gällande detta. Jag är extremt sugen på ett Ninja Majestouch-2 (även om det är amerikansk layout på den, då jag levt med ett G15 v1 med amerikansk layout, och jag gillar verkligen den smala enter knappen).

Här är tråden (notera det är på engelska) gällande "tenkeyless" i alla fall. Någon som har ett tenkeyless tangentbord här? Är det verkligen mer bekvämt?

Jag kör TKL hemma, men ett med numpad på jobbet. Använder aldrig sifferknapparna på numpad-delen men jag saknade dock enter längst ner till höger när jag gick till TKL.

Allt snack om musen närmre etc vet jag inte om det spelar så stor roll, märker inte av några problem på jobbet, hemma har jag dock ett riktigt litet skrivbord (ca 80cm brett) och en stor gamingmusmatta, så den extra platsen är nice.

Av slackr

HoN!

Av slackr

I Silverstone Fortress FT03 finns ingen 5.25, bara en slimline slot-in DVD, själv använder jag ingen DVD alls just nu, tänkte dock klämma in en i HTPCn för att rippa lite CDskivor.

Så det finns alternativ där man slipper 5.25 helt och hållet

Av slackr

Den första.

Av slackr

Ja det vore det, det finns gott om alternativ och ärligt talat är de tvåkärniga i5orna ett "jäkla bra val" om man ändå bara ska spela spel, det finns gott om andra moderkortsvalmöjligheter och många är bra, jag gillar inte Gigabyte särskilt numer, Asrock är nog bästa budgetalternativet, men även asus och zotac är stabila.

(jag kör själv 2500K, mest för jag hade en Q6600 tidigare och det kändes konstigt att "byta ner sig" men ärligt talat hade jag gott klarat mig på en i3)

Det får bara plats den 120mm fläkten i det chassit, men det är väldigt litet (läs trångt) men har rätt god passiv ventilation.

Av slackr
Skrivet av Ackee22:

Nu fungerar länken! Ser bra ut tar man bort grafikkortet så har man riktigt bta pris!
Men tycker du det är värt o vänta på bulldozer så kanske man får en AMD 1100 till bra pris samt att moderkorten stödjer den?

Hur är luftflödet i chassit?

Det enda skälet till att vänta på bulldozer är för att köpa bulldozer, det finns inget skäl över huvudtaget att köpa en 1100 om man har en 955 när man spelar spel.

SG05 har rätt bra luftflöde för ett ITXchassi, 120mm fläkten i fronten snurrar på fint och grafikkortet kan suga från hål i sidan.

Av slackr
Skrivet av Ackee22:

Det där kortet ser verkligen intressant ut, är det kanske likvärdigt med Zotac z68 som ligger här på swec marknaden?

Jag har inte valt någon sida överhuvudtaget i kriget AMD vs INTEL, jag kör med en budget dator nu med en Amd 955 BE oklockad och jag märker inga fel alls!
Men då är frågan, hur kommer prisbilden se ut när Bulldozer kommer ut? När det kommer ut, finns det något datum?

Hade tänkt behålla mitt 5770 XFX från början men sen tänkte jag sälja iväg min dator istället för att försöka få delarna sålda för sig.
Då är väl ett 560 Ti det mest vettiga alternativet just nu? Men för mig kanske ett billigare alternativ likt 460 OC fungera?
SSD disken tnäker jag endast ha Windows 7 Ultimate och HoN på och kanske Dota 2 när det kommer så storleken kommer att fungera för mig, har en Raptor på 150 gb som jag kan lägga in skit på senare!

Chassit ser trevligt ut men kommer 450 watt att räcka? Dock vet jag inte om priset?Lian li ligger på cirka 750 kronor på prisjakt när SG05 ligger på 900, dock med inbyggd nätdel så det kanske är vettigare om SG05s nätdel håller måttet?

Din länk från Inet fungerar inte, vet ej om det är ditt fel eller inets dock...

Vad som är fel med inetlänken vet jag inte, står den är publik å jag kan öppna den. Hursom...

Det är sjukt ovärt att uppgradeea från 955BE till 1100T och att köpa 880G för bulldozer med låg tdp hade jag inte gjort. Till sandy bridge är det en viss prestandavinst, men ska du köra AMD så vänta med uppgrade tills det finns 980-itx kort och bulldozer processorer tillgängliga.

Att behålla 5770 låter vettigt, i Hon märks inget ändå.

Av slackr
Skrivet av Ackee22:

Zotac länken kommer jag till en massa olika så inget specifikt..
Okej, jag vet inte rikktigt va du menade men datorn kan vara på 24h några få gånger men spelar bara HoN och surfar på den så jag gissar att det inte är någon fara?
Om du skulle lägga ihop ett paket vad skulle du välja då?
Har inte skithög budget så skulle vilja ligga runt 6-7 tusen!

http://bit.ly/o1LeDL här är en fungerande länk till zotac kortet, det funkade visst bara på tyska.

Tyvärr (personligen hade jag gärna köpt AMD, men det går inte motivera prismässigt i dagsläget särskilt för itx), hade jag då valt ett paket med intel, typ: http://www.inet.se/kundvagn/visa/697707/2011-08-04 där jag tog ungefär samma grejjer som du hade i din kundvagn. Chassit jag valde har plats för färre hårddiskar men rymmer ändå grafikkort upp till ungefär 6870 eller 560 Ti.

Givetvis är 560 Ti ett väldigt vettigt alternativ, mitt paket blev 300 billigare än ditt och intelprocessorerna i s1155 är väldigt bra för pengarna, givetvis kan du lägga en hundring extra och ta 560't, själv hade jag nog tagit en större ssd än 60gb, typ en intel 320 på 120 gb eller så, blir något över budget men jag kände mig rätt instängd på de 80 GB jag hade på en intel x25 g2.

Hon kräver dock inte i närheten av det här men för dota2 kan det vara bra att ha lite marginal, vad som fungerar bäst av nvidia och amd för valves sourcemotor vet jag inte men 560 är bättre än 6870 så det är bara att bestämma hur mycket du vill lägga

SG05 är dock ett väldigt trevligt chassi med kompetent inbyggd nätdel som spar både några slantar och lite plats, även om lianli chassit är snyggare.

Av slackr
Skrivet av Ackee22:

Okej, finns det något annat Mini Itx moderkort som stödjer denna processor?
Tack så mycket båda för hjälpen.

Den här påstås klara 140W http://www.zotac.com/index.php?page=shop.product_details&flyp... , det finns även: http://www.jwele.com/news_detail.php?847 men samma historia som asus kortet, 95W.

Det finns nog om du googlar folk som kört X6or på både minix och asuskortet, så det "går säkert" men kan kräva lite extra kylning på VRM'erna och kanske inga 24 timmarskörningar av intel burn test etc