Inlägg

Inlägg som slackr har skrivit i forumet
Av slackr

Deluge.

Av slackr
Skrivet av jokklo:

jag är ganska säker på att svarta är tyngre än blåa

Så är det och bruna är liiiite lättare än blå, snarlik taktil kurva, inget klick.

Läs: http://www.overclock.net/t/491752/mechanical-keyboard-guide#p...

Av slackr

Varför missar du vissa tangentslag? Trycker du för löst och vill då trycka hårdare, eller du klämmer inte brytaren förbi sitt aktiveringsläge och vill därför ha mjukare tangenter?

Det känns för mig som en ganska konstig fråga, svart kan väl vara schysst för button-mashing-spel, ger "ordentligt" motstånd så du inte trycker ner fel knappar av misstag, medans rött är väldigt följsamt med lite taktilitet och kräver otroligt lite kraft. Har du blå i dagsläget och missar knapptryckningar låter det som du har en tendens att inte trycka särsklilt hårt, men samtidigt låter det märkligt då klickljudet är väldigt markant vid aktivering så du borde "lärt dig" när aktivering skett.

Jag har röda på jobbet, de är väl ok men i min smak något veka, bruna hemma för gaming men skulle nästan vilja skifta det ett hack å köra bruna på jobb och svarta hemma för gaming.

Som någon skrev, dra till mediamarkt eller något nätcafe å prova lite?

Av slackr

Känns lite konstigt med ett ITX-kort i en fullsizelåda, för 1400 kan du nog välja ett mATX eller ATX socket FM2 kort med samma funktionalitet inkl en processor för samma pengar, då får du dessutom lite mer oomph i CPU.

Jag kör med det nätagg du valt i min HTPC, det fungerar väl bra och är prisvärt, men inte det tystaste man kan hitta.

Annars var det väl schyssta prylar, lycka till med bygget!

Av slackr
Av slackr

Ganska precis ett liggande FT03 med lite fler fläkthål, tror jag sätter kapen i det jag har istället

Av slackr

Du behöver ju inte köpa alla diskar samtidigt, börja med 4-5 eller något och sätt upp din raid6 eller vad du nu ska ha och expandera sedan arrayn efter behov. För visst fasen måste en så dyr NASprodukt kunna utföra en så fundamental operation?

Då får du som "bonus" också i alla fall diskar från ett par tre olika batcher.

Av slackr

Om ditt moderkort då kör den porten i x4 PCI-E så har du 2000 MB/s tillgängligt, annars kanske det splittar 8x/8x och har 4000MB/s tillgängligt.

P35 och P45 är stort sett identiska.

Om du kör kontrollern i en PCI port kommer den bara kunna leverera 133 MB/s.

Sata2 är ingen jättebegränsning, det är mest random read/writes som gör någon skillnad.

Av slackr

Semiedit:

Beroende på vilken PCI-E slot du väljer kommer du antingen få full bandbredd (beroende på kontrollerkort) eller 500 MB/s på 1x. Se bild

http://www.madboxpc.com/wp-content/gallery/p45/p45_blockdiagram....

Av slackr
Skrivet av rSon:

Jag hade köpt ett separat RIAA-steg, kostar ju inte så himla mycket. Jag antar att du har tänkt att ha kvar dina vinylskivor ett tag, så om du alltid ska köpa en förstärkare med phono-ingång så begränsas ju urvalet kraftigt i framtida uppgraderingar.

Detta är vettigt.

Inbyggda RIAA steg brukar dessutom vara sisådär i kvalité, särskilt om man tittar på stereo eller flerkanalssteg med flashiga displayer och annat.

Av slackr
Skrivet av lanbonden:

Funderar du på prisklassen runt h40 bör du ta en antec kuhler 620 istället, mer prestanda för pengarna helt enkelt.

Fast ska man köpa något sådant kan man lika gärna köpa en Corsair A70 istället, billigare och bättre, eller något från Thermalright (silver arrow?) eller noctua (d14?).

Givetvis förutsatt att man har plats, men överväger man H100 så går det nog.

Av slackr
Skrivet av Gimbergsson:

Exakt samma sak händer mig oxå, så tror det är normalt. Men om du höger klickar på en video och väljer inställningar och sedan inaktiverar makinvaruacceleration så kommer den inte använda grafikkortet.

Så använder den CPU istället, vars mjukvaruavkodare är mindre effektiv än den i grafikkortet.

Det är inte dåligt att nyttja moderna funktioner i moderna kort, fint att OP noterade det men det är fullständigt normalt.

Av slackr
Skrivet av DaBone:

Synology Disk Station är vad jag hört rätt användar-vänliga och smidiga..

Ovanstående är allt du behöver veta.

Av slackr
Skrivet av Micke O:

Det enda jag känner mig lite osäker på är autofokusens kvalitet under filmning och ljudupptagningen men det lär ju skilja från modell till modell.

Canon har ingen autofokus under filmning öht, 5d mkIII skulle få det med firmware men det har de tagit tillbaka.

Som jag ser det har de olika kamerorna olika syften, för att göra "bra hemmavideo" på ungar som kutar omkring och annat på ett enkelt och snabbt vis, kör på en "videokamera". Om man vill lägga ner mer tid, pengar, energi etc på att fixa bra utrusning ljussättning etc och utvecklas som indie-filmare, absolut kör på en DSLR.

Jag har bara spelat in ett par korta filmklipp med min 60D, på relativt statiska objekt, men utan stativ eller axelrigg är det väldigt svårt att bibehålla stabilitet. Behöver man dessutom skifta fokus, vilket kommer krävas med smal DOF och en unge som kutar omkring så går en hand åt till det. Visst man kan skaffa fokusskivor, men ta en titt på en instruktiv video om hur man använder sådana (mäter upp fokuspunkter och markerar i förväg, lycka till att regissera ungen till att följa instruktioner?).

TL:DR DSLR filmning kan ge jättebra kvalité, men det är inte så jävla enkelt, tänk på användaren.

Av slackr

Det beror på vad för fläkt du sätter på din radiator, hur fort den snurrar och vilken pump du väljer.

Lite som att svara på frågan hur långt är ett snöre. Om du syftar på "färdiga" lösningar som Corsair H60-100 så skulle man kunna säga "lika högljutt" till "lite mer" jämfört med bra tornkylare, egenkomponerade lösningar med bra fläktar och stora radiatorer kan bli väldigt tysta. Jämfört med standardfläktar är skillnaden väldigt stor, mot andra eftermarknadslösningar är skillnaden mindre.

Fördelen med vattenkylning är främst en möjlighet till att koppla den värmealstrande komponenten till en stor avkylningsarea som inte mekaniskt belastar moderkortet, samt en större termisk massa som kan jämna ut effekttransienter.

Av slackr

Köp något annat.

Panasonic, LG, Samsung eller så...

Av slackr

Jag hade sirap i mitt nät efter ~24 dagars uptime på routern med v28. Efter forced reboot sög den åt sig v30 och startade om igen, nu går det som det har gjort tidigare och som det borde.

Problem med minnesläckor i v28 tro?

Av slackr
Skrivet av Cybertsen:

Om det nu verkligen är så TS menar så är det verkligen att krångla till det...K.I.S.S.

Jo och med tanke på val av subforum, men min poäng var främst att det är väldigt enkelt att sätta upp det med ubuntu. Om hans poäng nu var att göra en dedikerad seedbox så verkar det väldigt onödigt/dumt att krångla till det med en windowsinstall och kompilering från source.

Mina råd fungerar fint i Windows också afaik, det finns förkompilerade windowsinstallers och så där med, om man nu tvunget vill. http://dev.deluge-torrent.org/wiki/Download

Av slackr

Prova en cmosreset, det kan vara så att den defaultar till DVI-utgången. Om det inte fungerar, prova att ansluta till någon av de andra skärmutgångarna, DVI först, sen HDMI eller displayport om det finns och din skärm kan ta de anslutningarna.

Det ska inte behövas något grafikkort förutsatt att du inte köpt en i5 utan grafikdel (så speca modellnamn exakt från kartongen).

Det går att reda detta oroa dig inte och du kommer bygga fler datorer!

Av slackr

rtorrent går ju installera via apt-get om du nu vill ha det, lär dig styra det i SSH om du nu vill ha "lättvikts". Om du tvunget vill ha webinterface som är lättinstallerat å fungerar bra så: apt-get install deluged deluge-web och surfa in på din maskin på port 8112 så är det klart!