Inlägg

Inlägg som Cryx har skrivit i forumet
Av Cryx

Är missnöjd över min klockbarhet

Har köpt en Q9450 och ett 9800gx2 tillsammans med Gigabyte P45-DS3P och 450w Corsair.

Datorn funkar hur bra som helst med extern hårddisk och ipod inkopplad, alltså nätagget klarar av datorn, bra fps i spel.

Tänkte att jag skulle klocka lite, så jag läste lite guider och förstår att man ska dra upp fsb samt vcore, om det behövs. Såg att folk kunde dra upp sin Q9450 till runt 3.2ghz med originalkylning, så jag tänkte "äh, drar väl upp den till 3,0ghz så får man se sen". Då startade inte datorn, så jag drog upp vcore från original 1,25v till runt 1,265 eller vad nästa steg är, då startade datorn.

Jaha, tankade RivaTuner, för nu ville jag ju klocka gx2:an också. Drog upp skiten:

Core Clock: 695
Shader Clock: 1671
Memory Clock: 1162

Nu vet inte jag vad som är högt, kanske är det. Hursomhelst så hängde sig CoD 4 fyra gånger i rad, ställde även ner processorn mellan gångerna, nu sista gången hade jag den på 2,8ghz, tänkte testa nu när jag klockat ner den till original. RivaTuner har jag stängt av också, men icke på de 4 gångerna innan, så det kan ju vart något hög shader clock som gjorde allt.

Vad tror ni? Jag borde ju kunna dra upp min Q9450 till iaf 3.2ghz utan problem, hur gör man? Hittar fan ingen som har en likadan processor som dragit upp nån guide.

Och lämplig klock för GX2 (om det finns nån här som har en bra klock) så skulle det vara tacksamt.

Av Cryx

Läste inte igenom allt på sidan, men har du testat detta:

http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/8821027804/m/2481036...

Av Cryx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av edgren
Har du läst när de artiklarna på Gamereactor skrevs? På FZ finns ju Half-Life 3 med i deras speldatabas, men artikeln "Half-Life 3 under utveckling" skrevs ju den 18 mars 2004. Dvs långt innan de ens hade bestämt sig med att fixa in episoderna istället för Half-Life 3.

Aa jo. Det var det jag kom ihåg också. Det fanns redan skisser och story för hur HL3 skulle se ut, men det var även planerat episoder.

Aja, man får väl helt enkelt vänta och se. Låter bara konstigt att nästa HL skulle helt plötsligt heta Half Life 4, när det inte finns Half Life 3, utan bara Half Life 2:Episode 1, 2 och 3. Kolotecken betyder ju att det är expansioner.

Av Cryx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av edgren
Ja, det hade dom, men nu är det även som så att Half-Life 3 är just episoderna som Valve har släppt, o ska snart släppa den tredje. Men det är ju nu. Vi vet ej vad Valve kommer o göra med serien efter dessa episoder.

Så är det dock inte om man läser vad Gamereactor har skrivit som har personligen besökt Gabe Newell 2 gånger.

Av Cryx

Tänkte just på att HL2 hade ju ganska revolutionerande ansiktsuttryck, tänk er HL3 då. Lär ju ha lånat lite från Pendulum Studios, kanske till och med bättre. Valve kör ju jämt sitt egna race.

Av Cryx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av realluca
Kör faktiskt med öppen låda. Inte nog me det, har en stor bordsfläkt riktad snett mot grafikkortet för att få bort värmen

Läste lite om geforce 9800gx2 och det verkar som om den ska bli ganska varm så det kanske bara är normalt, och felet är något annat. Runt 70 grader är det nu, med öppen låda och bordsfläkten.

Ingen fara med det. Mitt GX2 ligger närmare 75 i load och jag får inga hack. Säkert Northbridgen på moderkortet som spökar. Testa kyl den med en liten fläkt, finns en guide här:

http://forums.amd.com/forum/messageview.cfm?catid=22&threadid...

Fast njaaa, den ska ju redan kylas på det där moderkortet, den har ju Heatsink så.

Av Cryx

Oj, sorry Aaanddyy. Glömde skicka PM till dig också:

"Hej, hade du fortfarande problem med dina fpsdrops i spel? Min pappa fixade min brorsas problem genom att ta en liten budgetfläkt och sätta mot northbridge på moderkortet, platsen precis under cpun. Här finns en länk om hur du bär dig åt:

http://forums.amd.com/forum/messageview.cfm?catid=22&threadid..."

Av Cryx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kempi
Hej igen
jag provade att bara ha i 6 pinnars sladden då startar datorn men sätter jag i bara 8pinnar sladden så startar den inte.

Jeppe det är en annan liten sladd typ som power switchen

Om det är den jag tror du menar så är det inget att bry sig om. Det är så att du kan spela HD-ljud ut, när du använder HDMI-kabeln till TVn, tror jag.

Tror inte det är fel på ditt nätaggregat. Har du möjlighet att kunna testa ett annat grafikkort som kräver Pci-e 2? Man vet ju aldrig om grafikkortet kanske fått sig en smäll eller något.

Av Cryx

Tänkte på Planet Blupi a.k.a Eggbert i senare 2D-spel. Nån som minns det?

Av Cryx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ...Dubadai...
Hej, vill inte skapa en ny tråd då det gäller samma nätagg, jag undrar också om den kmr räcka till min dator, den består av:

E8500 @ 4.4ghz
XFX 780i
2GB Corsair Dominator
4st hdd's
HD4870 (790/1100)
Vattenkylning
4st 120mm fläktar

Den räcker till min signatur. Plus extern hdd och ipod inkopplad. Dock skulle jag nog köpt ett 520/550w eftersom du kör så många hddiskar.

Av Cryx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MarkSix
Hmmm missade visst att du kör på stock speed.. dvs 2.66Ghz då det stämmer som palme säger. Du måste klocka upp den lite så kommer du säkert att få bättre siffror.

Här är med 9800gx2 som har klockat sin Q9450 till 3.2Ghz har får 17514
http://service.futuremark.com/compare?3dm06=7581588

Aa, men då låter det iaf rimligt. Tackar.

Av Cryx

Okej, jag ska ta och fixa senaste drivrutinerna till graifkkortet så får man ju se vad som händer. Men som sagt, spelen fungerar ju hur bra som helst.

Av Cryx
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xerbee
Jag fattar inte den omvända frågeställningen, eller snarare brist på frågeställning, som trådskaparen har.

Är det inte lättare att svara på andras frågor när det är aktuellt, än att arbeta i någon sorts förebyggande syfte och skriva svaren på frågor som ingen ställt?

Jo, fast om det är nån person med detta problem så kan ju denne söka på Google och få fram från detta forum. Men jaa, lite skum trådtitel t.ex.

Av Cryx

Ja, min sitter i den undre porten, och då ser det ut som jag postade ovan.

Av Cryx

Hmm.. Såhär ser det iaf ut för mig:

http://data.fuskbugg.se/skalman01/-saa.jpg

Varför finns inte 177.79 på Nvidia hemsida för? Hittar bara 175.xx

Av Cryx

Enhetshanteraren.

Av Cryx

Sitter på ett 450w Corsair till mitt system i sign. Plus ipod och extern hdd inkopplad utan problem. Dock följde det inte med någon adapter, så jag mailade Corsair och fick en gratis, fraktfritt. Finns även att köpa 4 till 8-pin kabeladapter.

Av Cryx

Corsair äger. Köpte ett 450w nätagg från dem, sen såg jag att det inte följde med nån PCI-E 4 to 8-pin kabel. De skickade en gratis (helt fraktfritt direkt från Canada) efter jag mailat dem.

Av Cryx

All right, får bli så. Problemet är bara att jag är rädd att den ska bli ännu varmare än vad den redan är. Lägger jag en hand på chassiet typ vart som helst så är det ganska hett, så processorn får ju plågas där inne. Dock har jag inga problem med temperaturer nu såvitt jag vet.

Corsair 450w ger ifrån sig jävligt mycket värme. Skulle säkert tippa på att det är runt 40 grader varmt ovanför nätagget på chassit.

Av Cryx

3dmark 06, fråga ang resultat.

Ja jag vet att det finns många trådar, men det är olika system till och från varenda person så jag måste helt enkelt fråga själv.

Är lite fundersam över mitt 3dmark06-resultat.

Jag har systemet (oklockat) i signatur samt Vista 64-bit och jag fick:

14337
SM 2.0 Score 5390
SM 3.0 Score 7026
CPU Score 4006

Borde jag inte få 1500 overall-poäng till tycker man? Eller är jag bara glömsk och tror att jag har sett andra personer med mer poäng med t.ex. sämre processor.

I spel är det inga problem med prestandan, allt på högsta i t.ex. Cod 4 och över 100 fps, men man kanske kan få ännu mer fps om jag kanske listar ut vad som hindrar att jag inte får mer poäng än 14337. Jag vet att man inte ska jämföra spel och 3dmark, but still.

Klocka kanske?