Inlägg

Inlägg som Arcifer har skrivit i forumet
Av Arcifer

@Joppis: Problemet är det att jag kollar mycket på youtube och oftast så är det inga problem på flera dagar, idag har jag kört utan problem också, måste ha chrome, har provat att installera om och deleta cachen och alla inställningarna. Vet inte helt 100% om det bara händer med just chrome, men oftast eftersom det är där jag kollar på video. Undrar om det inte har hänt med netflix också (appen i w10)

Av Arcifer

PC Hänger ibland med youtube, Nvidia gpu går ner på -1% i task manager och fryser

Hej!

Vänder mig till er, då jag har det otroligt svårt att googla på detta problem jag har med min dator, "you are my last hope"

Först och främst specs då:

W10 x64 pro (10.0, b17763)
Z87 MPOWER MAX
i7-4770k
32gb RAM
GTX 970
Raid0 - samsung evo ssd 2x 500gb

Lite background story - Jag gjorde en windows refresh för att datorn inte kunde gå i sleep mode (hade flyttat dessa diskar från en laptop till stationär, så fick inte bort alla gamla inställningar).

Det fixade alla mina sleep mode problem, men nu istället så har datorn en tendens att krasha under video playback från typ youtube i chrome. Jag har stängt av HW acceleration och sådant för att testa om det gör skillnad, men det är fortfarande ett problem.

Det som händer är att videon börjar hacka och slutar spela, men ljudet är igång fortfarande.

Det är inte så datorn låser sig, har jag discord uppe kan jag skriva att min dator har krashar och jag måste starta om, men texten är seg som tusan.

När detta händer, så brukar jag öppna task manager, och det är då det konstiga syns. CPU/RAM och sådan info uppdateras inte, så det är samma värden, det uppdateras bara om jag switchar mellan flikarna, kollar jag på GPU load så är den helt plötsligt på -1%?

Ända sättet att komma ut det är att hålla ner knappen force reboota.
Om jag sparar ett dokument när datorn är såhär, då blir dokumentet korrupt också.

Datorn hänger sig aldrig när jag spelar eller så, bara ibland när jag gör något och har youtube. Ibland händer det en gång på en vecka, ibland händer det flera gånger på en dag.

Saker jag har testat:
* Fresh install nvidia drivers
* Kolla integriteten på windows installationen
* göra ram check
* disk check
* kolla temperaturerna (kör nu utan sideplate på chassit så att det är ännu mer airflow)

Har ni några frågor, hojta till så ska jag svara bäst jag kan. Är extremt less på det här problemet, för om jag sitter och programmerar och har youtube på andra skärmen, om det hänger sig så kan jag inte ens spara sista kodfilerna utan att det blir korrupt, och så ryker allt jag hade uppe.

Mvh

Av Arcifer

7000

Av Arcifer

Nötter funkar bra att käka från ett glas, eller från en mindre skål, typ "dricka" det. Annars blir det jävligt messy. Ibland käkar jag solrosfrön med sked, annars tappar man någon jävel... Chips, vet inte om det har med sorten där, men brukar oftast inte ha problem med det? har det i en skål så man inte stoppar ner hela handen i påsen och grisar ner, så använder man fingertopparna och plockar en chirre :P. Å andra sidan brukar jag inte käka snacks och spela samtidigt, visst om man kollar på film eller netflix. Så därför kletar man väll inte fullt lika mycket på tangentbordet...

Skönt med trådlösa hörlurar också, slippa hålla på att ta på eller av sig om "man ska bara".

Av Arcifer

6300

Av Arcifer

Har inte budat på swec förut men 6100, kan antagligen hämta från Huddinge eller Älvsjö så behöver nog inte postas

Skickades från m.sweclockers.com

Av Arcifer
Skrivet av kokkojambo:

Bra. Nu kan de lägga ner Facebook också, så vi kan gå tillbaka till ett bättre samhälle.

Hmmm, myspace, playahead och lunarstorm?

Av Arcifer
Skrivet av Joakim1024:

Fanns ingen PvP i Vanilla. Förutom att hoppa på folk ute på fält då...

Öh, det var på den tiden då man gjorde alterac valley i flera timmar där fighterna kunde gå på en hel dag.

WSG, AB, AV, och man kunde inte köa upp med en battlemaster utan man fick gå runt till respektive ställe.

Sen hade man ju gurubashi arenan också såklart...

Sen hade man självklart de stora slagen i hillsbrad.

Av Arcifer

@Mithras: Där ser man, det visste jag inte

Av Arcifer

@Mithras: Tack för svaret Min sabertooth p67 och med coolermaster v8 sen dag 1 så har den automatiskt klockat upp till 4.5~5 utan problem, utan att ens fippla med några inställningar manuellt. Det är nice.

Vad är det för fel specifikt på 720p? o_o

Av Arcifer

Min laptop i sig pajjade (transistor på grafikkortet, var för dyrt att byta). Fick höra att de äldre processorerna som var bra då fortfarande håller måtten. Därför jag bestämde mig för att bygga ihop min gamla desktop med i7 2600K. Ska byta ut mitt gamla 560Ti 2gb kort mot ett 970 som min polare säljer, känner att jag borde klara mig rätt bra då?

Av Arcifer

Fick själv på mig radiotjänsten under mina studentår, där jag använde TV'n till datorn bara. Hade varit borta flera månader och får ett samtal där en gubbe säger "Du ska betala". Efter flera om och men med överklagan, så frös de mitt ärende, så jag inte behövde betala medans de undersökte vad som hade hänt. Gubben som ringde mig, hörde av sig när jag jobbade i en annan stad i flera månader, och lägenheten stod tom... Hörde ingenting från Radiotjänsten på länge och tänkte att de lade ner skiten, men sen fick jag kronofogden på mig istället. Ringde radiotjänsten igen och de var de mest otrevliga människor jag har haft med att göra. T.o.m Kronofogden var mer tillmötesgående och förstående. Fick betala skiten till slut, och jag gav totalt upp att överstrida deras envishet. Tyvärr är vi många i den situationen där vi inte ens kan skriva ifrån oss radiotjänst. jag har bott utomlands till och från nu i flera år och betalar likförbannat... Hoppas på avskaffning för det är fanemej löjligt, drivs som mafian.

Edit: Vi behöver uppdrag granskning på detta fenomen... seriöst. Det är helt korrupt. Tanten jag snackade med på RT sa att de som är ute och kollar inte får provision eller så om de får någon att betala, nä det tror jag inte heller men de har garanterat en kvota som de måste nå som avdelning, med press från chefen. Eller så handlar det bara om skadeglädje, och att de verkligen gillar att utpressa folk.

Av Arcifer

Kollade just haveibeenpwned på min andra email adress, och då står det att jag finns med på några listor, frågan är, hur fan kan man kolla upp vad de är de har, så jag vet var jag kan byta, har inte vart duktig nog att hålla koll på exakt överallt jag reggat mig... men vet iaf att jag inte primärt har använt den email som var pwnad.

Av Arcifer

Anledningen till att vissa siter inte stödjer e-kort är för att de försöker kolla ditt kort med en tjänst och sen dra hela betalningen med en annan, och det får första att gå igenom men blockar själva huvudbetalningen, det är helt enkelt dålig implementation från affären, e-kort är designat att bara låta en aktör dra från kortet.

Av Arcifer

En sak som kanske inte har uppmärksammats här men om du följer martingale så kommer du också enbart göra en vinst på första bettet, men du ökar risken hela tiden.

Dvs om du satsar 10, förlorar, sätter 20, sen 40, 80...
Om du förlorar på 10, 20, 40 men vinner på 80, vad har du då gjort i vinst? 10.
Spelar ingen roll hur långt kedjan går. Enda settet är att köra ännu mer volatilt, dvs att du tripplar varje bet vid förlust, men detta kommer inte heller hålla i längden för att du 1. kommer få slut på pengar fort, 2. Kommer nå taket snabbare.

Sannolikheterna är inte i din tjänst när det gäller att vinna på någon form av gambling. Spela aldrig när du har behov av pengar, om du spelar för skojs skull, sätt dina gränser och tänk redan vid insättning att pengarna är helt borta. Om du inte gör det så går du ner för en jävligt brant spiral som är extremt svårt att ta sig ut ur, och det kommer förstöra ditt liv.

Casinospelande är legitimt underhållningsalternativ, men inte något man kan lita på öht för att tjäna pengar. Om du vinner stort någon gång, så ska du ta pengarna och aldrig någonsin i hela ditt liv spela igen, för annars kommer du bara dumpa pengarna igen och sluta som förlorare med resten av gänget.

Sås: Jag har jobbat i branchen, och jag har spelat en del också. Inte gått mycket back egentligen med insättningarna, men jag har spelat bort större vinster som kunde ha gått till flera långa semestrar eller bil.

Av Arcifer
Skrivet av KalBumling:

Fortfarande bättre än den gamla "goda" tiden när allt som krävdes för att komma åt e-kort var personnummer och personlig kod som kunde vara 6 tecken lång! Jag skrev till Swedbank och frågade hur i helvete dom kunde tycka att det var rimligt ur säkerhetssynpunkt att man kunde skapa e-kort när man var inloggad med bara personlig kod då i början när tjänsten lanserades. Fick aldrig något svar men dom ändrade det iaf efter något år.

Jag håller med, men samtidigt tyckte jag att det var smidigt att det var så lätt säkerhet när man skulle göra snabba köp, väldigt utdaterat dock, vi lever i andra tider nu. Klart att bank-id är säkrare, men ponera också att under login-processen för e-kort innan bank-id och du skrev fel lösenord, så fick du ett felmeddelande som säger att lösenordet eller personnummret är fel, altså vet man inte ens om personen i fråga är kund på swedbank. Men nu kan vem som helst kolla upp ditt personnummer på ratsit, gå in på swedbank, skriva in ditt personnummer, välja mobilt-bank ID och se direkt att du har konto hos dem genom att du får meddelandet "väntar på svar från appen", tror knappast att den säger det om du inte har konto på swedbank. Rätta mig om jag har fel.

Utefter den informationen kan folk jobba på att skamma dig, eller alternativt råna dig. Om du inte är så tekniskt kunnig eller läser vad du ser på skärmen, så kan någon annan logga in på din bank medans de tror att de verifierar sig själva, så får de direkt tillgång till alla dina konton, och kan flytta pengar till e-kort länkade kontot och betala ut alla pengarna... Jag är medveten om att man får ett meddelande nu i bank-id där det säger att flera anrop har gjorts, men det går att gå runt om man tajmar det rätt, som jag har förstått det.

Av Arcifer

Det var den enda anledningen till att jag har stått ut med swedbanks skit över åren, just för att de erbjuder e-kort. Helt sjukt att de ska ta bort den funktionen. Verkligen. Varför ska man då stanna kvar på swedbank? Måste kolla på andra alternativ nu, inte stannar man ju kvar för supporten eller sparräntan...

Jag har sett att det finns en svaghet i E-kort i kombination med mobilt-bank ID men de kunde ha löst det med tvåstegsverifiering av något slag.

EDIT: För de som inte fattar vitsen med ekort så är det 3 saker som gör den så bra.
1. Endast ett företag kan dra från de kortet, dvs du kan använda den för prenumeration, och även om någon annan skulle komma över uppgifterna så kan de inte dra längre.
2. Du kan sätta begränsning på kortet, t.o.m för 10kr i sånna situationer där t.ex de vill verifiera kontot med att du använder kortet.
3. Du kan sätta eget expiration date, så du kan göra kort som bara håller i en månad, då vet du att du inte behöver ora dig mer öht. Även om det finns verified by mastercard/visa nu, och jag använder det på vissa siter, så är det extremt användbart på mindre webshoppar eller tjänster som kanske inte har samma säkerhetsstandard, så man kan sova lugngt. Det handlar inte om att ha kortet kopplat till lönekontot, tekniskt sett skulle de kunna försöka dra pengar varje dag, så fort du sätter in pengar så beviljas det ju.

Av Arcifer

Jobbigt dilemma man sitter I nu. Lätt att vara kluven... Älskade första spelet, ledsen att det blev som det blev att det inte kom några DLC's.

Nu när det är hanterat av Ubi så blir man lite nojjig... Får se vad priset landar på, om man köper det dag 1 eller inte. Tvekar inte på att det är kul men undrar hur lång storyn är, och hur det ser ut med buggar. Vart det försenat för att de vill göra det helt rätt, eller blev det till slut släppt för att de inte orkar vänta längre?

Känner jag mig själv så... om jag inte har något bättre för mig på release dagen köper jag det.

Av Arcifer
Skrivet av Dockland:

Själv gör jag alltid post install clean up, oavsett OS.

Vet inte om man kan kalla det för post-install cleanup direkt, det tillhör ju hur systemet funkar, men däremot storleken som sätts på filerna beror helt på hur mycket RAM du har, och hur stor hårddisk du har (iom att pagefile brukar vara upp till 2x RAM, och hib upp till typ 10% av disken i vissa fall, eller så var det visa versa). Kolla med programmet jag nämnde https://windirstat.info/ Det är sjukt användbart för att se vart all plats gick åt.

T.ex har jag en SSD windows partition på 93.1GB, 43,4 används just nu.

30,9% = 13,4GB = "C:/Windows"
30,7% = 13,3GB = "C:/*.*" = Filer direkt i C mappen, var av:
--pagefile.sys = 6.9GB
--hiberfil.sys = 6.4GB
25,5% = 11,1GB = "C:/Users"
6,5% = 2,8GB = "C:/Program Files(x86)"
3,2% = 1,4GB = "C:/Program Files"
2,9% = 1,3GB = "C:/ProgramData"

Så du kan ju ändå se rätt tydligt att det inte är så farligt ändå.

Av Arcifer
Skrivet av Kaine_Uro:

Installerade Windows 10 rent 2016-01-09... utrymmet äts upp rejält fort. Inte installerat något stort program ännu. Bara småprogram som t.ex. MPC-HC, 7-zip och VLC.

Hur mycket RAM sitter du på? För du har ju hib filen och pagefile som tar massa plats om du inte stryper dem. Tanka ner WinDirStat och kör den på C:/, då ser du direkt chunks på hur det är fördelat.