Inlägg

Inlägg som saabcool har skrivit i forumet
Av saabcool

Sitter me 4.94/5.04Gb nerladdat av patchen, nu får ja direkt "Connection to download server lost" när ja pausar och startar igen. FML

Av saabcool

Installerat alla skivorna, directX gick utmärkt, samt verifieringen på social club.
Sitter och laddar ner något nu, 55.11gb/60.04gb med ca 30-100kb/s Är det en uppdatering eller va är det. Laddade ner någon uppdaterig till social club nyss eller vart de var, det gick på 5-6Mb/sec.
Sitter också på 100/100 fiber..

Av saabcool

Jäklar va lång tid det tar att installera från skivorna..
Kunde ju vara billigare om de använde usb minne istället för 7st dvd skivor, men då är de ju inte "fysisk kopia" på samma sätt längre.

Av saabcool

Vi PC spelare får ju ett redan föråldrat spel när det väl släpps ffs, vilket jyckel.

Av saabcool

Superlim/snabblimm är oftast väldigt skarpt när det torkat. Betyder att det borde spricka loss/lossna hyffsat lätt (beror såklart på) men jag skulle säga att prova sticka in något i kontakten så du kan bryta och lirka lite på den och på så vis skulle kanske limmet spricka loss från kontakt och port + kontakten och porten har ju sådan blank 'glansig' plast som lim borde fästa sämre på än på mer "rough" yta.. är också en fördel
Såklart en bild skulle vara användbar för kan ju hända att man inte kan sticka in något i kontakten eller få tag med tång tillräkligt bra med..

Låter som något jag skulle ha gjort om jag blev stressad tillräkligt på en sån kontakt, eller så skulle jag lagt tejp på kontakten och kilat fast den bara eller dylikt

Av saabcool

Gillade inte designen på benen och stommen. ser ut som något en 10 åring har slipat av med vinkelslip o sandpapper-trissa bara. för att inte tala om svetsloppan på bilden där benet fäster uppe vid bordskivan där power inputs fins..

Av saabcool

Tjena! i slutändan blev det ett MSI Geforce GTX 770 Gaming för att det har god överklockningsförmåga samt relativt tyst kylare och inte så värst högt pris!

http://www.sweclockers.com/recension/17263-kfa2-geforce-gtx-770-ltd-oc-och-msi-geforce-gtx-770-gaming/3#pagehead

Av saabcool

Tack så otroligt mycket för svaren hittils!
Vilket jag än väljer så får jag en ganska god prestanda skjuts mot mitt nuvarande, fastän resten av systemet inte är någon höjdare.
Det är såklart frågan om ~130 euro extra men bättre är ju bättre

kollade in gtx 670 och det är ju snäppet billigare än 770, intresserar ju såklart lite, men nyare kort är ju alltid nyare med

Kommer att beställa ikväll så ännu kan jag ju bli övertygad. Jag kommer att köpa en ssd på samma gång, tror det blir bra.

Av saabcool

gtx 760 eller 770?

Tjena, sitter nu med systemet i sign. allting har några år på nacken förstås då det är en phenom II 940..

tänkte jag vill ha lite mer prestanda i spel, tills gta V och battlefield 4 kommer. Jag spelar i 1900x1200 upplösning.

borde jag satsa på gtx 760 eller 770? 770 kostar ju förståss en del mer, men lönar sig det för mig?

Det blir väl oavsett en pretsandaskjust "wow" effekt? att gå upp från gtx 275 till gtx 760 som är fabriksöverklockat?
Kommer troligen senare i år att uppgradera resten såsom: mobo, processor, minnen och moderkort.

Vad tycker ni

Av saabcool
Skrivet av jika:

Gott att det löste sig!

En bekant till mig använder sin S3:a mer "utan skärmen igång" än tvärtom. Ständigt någon ny app på G som samlar data, ftp-servrar som körs etc.. Androidanvändare har en förmåga att använda sina telefoner på mer egendomliga sätt än andra. Det var därför jag frågade

Det ska inte vara någon fara att ladda över natten, precis som du säger. Batteriet maxas inte utan kommer laddas nära fullt för att sedan laddadas ur en aning innan laddcykeln sätter igång igen. Att det sen står att den är fulladdad hela tiden är en annan femma

Jag blev riktigt lättad, och nöjd att det funkade efter en stunds research på nätet!
Jag förstod inte allt helt vad du skrev i första stycket. men att något nytt program eller någon ny app som startar av sig själv i bakgrunden och börjar käka ram-minne och sådant. tror jag att du menade men inte att använda på mer egendomligt sätt (att man kan starta och stänga av nestan allt precis hur man själv vill?)

Exakt, laddningen är inte nå farlig, men att den kanske lämnar på t.ex 96% men det står 100% ?

Av saabcool

Problemet är löst!

efter sista updaterigen, tror jag. så har mobilen slutat kunna 'kommunicera' med micro SD minnet, där alla bilder, musik och videos ligger.. den fortsatte att skanna det precis som när man lagt till något nytt dit.. fast jag t.om tog ut minnet!
-kom ju ihåg att från en viss tid började bilderna sparas i mobilminnet istället för sd kortet. samt då jag inte kunde kopiera dit mera musik!

Det var ju något skumt mellan mobilen och minnet alltså, gjorde backup på allt och formaterade minnet med mobilen, kopierade in det viktigaste på nytt (nu gick det!).
Sen gick jag och la mig, när jag kollade morgonen efter så var inte "media" igång över huvudtaget, den verkade helt normal igen.
Det som drar mest nu är skärmen som går mot 40% ibland. Jag hade 63% batteri idag när jag kollade samma tid som jag brukar. hade dessutom använt enheten mer än vanligt! success!

Skrivet av jika:

Media?
Hur använder du telefonen? Det vanligaste för mig är att skärmen dragit mest (30%+) men har du grejer igång som går när inte skärmen är aktiv (musikspelare etc) så är dina siffror inte så konstiga. Har du INTE det så bör du nog kolla över aktiva processer lite grand.

Vanligt bruk, facebookande, surfande. Har spotify Premium så kör det ibland, spelar lite musik från minnet ibland med.
Jag har såklart allt avstängt direkt jag "släcker" skärmen. Det visade inga direkt processer som kördes, förutom att "media" drog väldans massa ström.

Skrivet av Brexour:

Bara så att du vet sedan android 2.2 förlorar du bara batteri på att stänga av processer/program. Nu för tiden cachas program i minnet, för att snabbare och enklare startas upp. Rensar man det krävs det mer ström för att starta programmet helt från början.

Gå in på Swedroids forum, där kommer du garanterat få fler och bättre svar i redan befintliga trådar om ämnet!

Edit: PS, att ladda batteriet över natten är inte bra. Dagens batterier mår bäst av att laddas kortare perioder, och hellst oftast mellan 25-75%.

Tack för tipsen! men jag anser att det inte är någon över huvud taget som helst risk att ladda batteriet över natten. Mobilen har väl likadan funktion som t.ex laptopen att när batteiet är fullt så slutar det ladda själv Iallafall hoppas jag det..

Av saabcool
Skrivet av tcntad:

Knappen "Citera flera" sedan "Citera"
Tack! underligt nog fanns inte "citera flera" där när jag citerade första gången men nu!
Jag hade inga somhelst problem, men jag flashade ny rom via Odin, du/ni kanske har uppgraderat?

Jag iallafall skulle vela hålla mig ifrån att flasha om och sätta i ny rom osv. Hade inte tänkt börja leka med denna grej 'också'

Skrivet av Ctrl:

Hade kaliberringsproblem när jag ägde en ZTE Blade som jag lekte med ROMs på. Även om batteriindikator sade 100% var det inte fullt laddat. Kanske blir så när man kör customroms och flashar in de manuellt när batteriet inte är fullt laddat.

Skrivet av M.A.W.S.:

Uppdaterade min Galaxy SII igår, har märkt av hur batteritiden har försämrats markant. Jag undrar vad det beror på, telefonen är också alltid varm, något jag sällan la märke till innan uppdateringen.

Detta var ju förståss till S3 men min är också lite varmare i viloläge än vad den brukar vara, efter ett telefonsamtal är den mycket mera än ljummen varm.

Lade den på laddning nu kl: 20:30, den är nu 00:12 (Finsk tid) och batteritillståndet ligger på 20% nu när den laddats från helt tom. Borde ligga på över 50% nu tycker man...

Noterade en sak nu..
Inställningar\Batteri.
Media ligger på 81%, skall det vara så?
Skärm~8%
Android system 4%
WhatsApp 2%
Android OS 2%

Detta borde kunna vara mitt problem isåfall. undrar vad som orsakar så hög media "konsumption" då..

Av saabcool
Skrivet av MeckarN:

När jag uppdaterade min HTC IncredibleS till 4.0 så var batteriet helt värdelöst under 2-3dagar. Dog efter 4h eller nåt och laddade något otroligt långsamt. Men efter nån dag så var problemet borta och mobilen fungerade som vanligt igen. Kanske är så i början av en större uppdatering?

Hoppas det är så, att kapaciteten kommer tillbaka!

Tack alla för svaren hittils! Tyvärr vet jag inte var man citerar flera i samma meddelande men men.

DR_Spackel- Det borde vara rätt med kalibrerin osv. den gick ju trots allt till 100% ?

jika- Exakt dendär uppdateringen har jag gjort! märker inget att den skulle bli snabbare, bara att den drar va 450-500mb minne helatiden och slukar batteriet tomt på max 8h om den inte går i energisparläge. förut höll det ju 1,5 dygn vid normalanvändning.

Kan tillägga att om jag bara använder nätet, facebook och whatsapp. så när den är i laddningen så dras det mera batteri än vad den orkar ladda in.

Kan det vara så att man måste göra systemåterställning? får vänta och se..

Annars, har jag märkt att den inte kan hantera mitt micro sd minne heller, kan inte flytta saker från datorn dit längre ( står att det är skriftskyddat) lägger jag det i SD adaptern åck lock, sen unlock så ka njag t.ex kopiera en låt till minnet men inget annat går. fotona jag tar med mobilen sparas i mobilminnet osv..
Det är väl fel på micro sd minnet då antar jag och har inte med mobilen i sig att göra

Av saabcool

Galaxy s3 jelly bean 4.1.2 strömförbrukning

Tjena!
installerade jelly bean 4.1.2 igår och märkte direkt idag att strömförbrukningen har stigit något radikalt!
laddar alltid mobilen över natten, även denna. Efter normalt bruk ( ungefär lika mycket varje dag) så har jag runt 60% kvar av batteriet vid en viss tid på dagen (när jag kommit hem från jobbet.)
Men idag, har använt den t.om lite mindre, så fick jag meddelande om låg strömförbrukning redan ca kl. 15-15.30 (~6h efter den tagits ur laddningen, fulladdad.)

Har efter varje användning raderat minnet och stängt av onödiga processer ( gör inte det vanligtvis)
Startat om enheten för att vara säker på minimalt med program körs i bakgrunden ( gjorde det efter att jag märkte hur fort den var ner på 50% batteri)

Detta stör mig då något otroligt, har tappat humöret helt pga. detta idag, den laddar förövrigt även batteriet något fruktansvärt trögt märkte jag nu..

Har någon annan råkat ut för detta? hoppas det kommer någon fix! började direkt efter uppdateringen jag gjorde igårkväll innan läggdags.

Av saabcool

öppna agget och spraya ur det med med brakecleaner? allt smuts lossar + borde ju bli renere än att tvätta med vatten samt att det dunstar otroligt fort så borde ju inte behöva torka det nå extra heller?

Av saabcool

Runescape?

Av saabcool

Runescape?

Av saabcool
Skrivet av Oggaaaa:

Inte värt att köpa ett bra grafikkort till den cpun. vänta tills du har råd att köpa allt på en gång.

Skickades från m.sweclockers.com

Jo det vore kanske bäst! men jag vill ha mer prestanda nu för känner att det inte räcker till längre, tänkte därför köpa 'hälften' nu och hälften sen
Jag har råd att köpa, men självklart om man köper så behöver man pengarna efteråt. Alla tider på det viset

Av saabcool

Fina svar här. tack!
TiasE: egentligen borde ett nytt grafikkort + SSD vara epic win i mina ögon då, fast då blir det dyrt
skulle isf slå till på ett sådanthär: http://www.inet.se/produkt/1902189/evga-geforce-gtx-580-3072m... med 3gb minne osv

Inte illa Ignostic! något jag faktist borde fundera på! egentligen i prestanda @ Ghz är väl inte skillnaden så stor i spel mellan I5 och I7, samt överklockningsmöjligheterna.

Skulle ni uppgradera grafikkort nu och till sommaren uppgradera cpu, mobo och ram eller tvärtom? om ni förstod vad jag menade.

Meenn vi ska se nu

Av saabcool
Skrivet av tomten_alle:

En SSD gör kanska liten skillnad i spel, den påverkar mestadels laddningstider. En ny CPU gör nog störts skillnad, om du inte köper ett nytt grafikkort vill säga.

Jo lite på det sättet jag menade med SSD men fck inte fram det, men ingen märkbar skillnad i spel altså.

min cpu börjar ju bli lite gammalmodig, tror nog det är stor skillnad ifall jag köper en i7 och kör den i 4ghz++ borde ju tjäna ganska mycket på det.
Sen vill jag ha en generellt snabbare dator med, så kanske bäst med cpu,mobo och ram. Men det är ju förståss också dyrast.
Tack för ditt svar