Inlägg

Inlägg som TheGrifter har skrivit i forumet
Av TheGrifter

Speltjänst

Om man erbjuder en speltjänst hur pass krävande är det att använda sig av ljudfiler istället för grafik?

Av TheGrifter

Statistik SPSS mattehjälp

Behöver hjälp med statistik och SPSS. Någon som är duktig på matte och som behärskar detta vore toppen om ni kunde ställa upp via Skype och guide:a mig och få mig att förstå grunder inom Statistiken som för mig är rena grekiskan.

Det gäller standardavvikelser, och de mest grundläggande i formler. PM:a mig så byter vi skype.

Av TheGrifter

Ekonomimatte

Någon som är duktig på att lära ut grunderna inom statistik på högskolenivå, och förklara så man förstår, det handlar om grundläggande saker som: standardavvikelser, korrelationer,konfidensintervall m.m.
Någon vänlig själ som dessutom är en rackare på IBMs SPSS? Statistics 20. Har fastnat och behöver hjälp . Tacksam om någon vill ställa upp. Skriv privat meddelande.
Behöver hjälp nu omgående i November månad.

Edit: *Tråd låst.*

Inget diskussionsvärde + korspost. - MOD

Av TheGrifter

Grundläggande redovisning på högskolenivå

Hej

Jag läser till ekonom på distans (universitet) och jag skulle behöva ett bollplank i någon som är duktig på redovisning och som kan genom mail/skype/fb/eller tele förklara hur man ska greppa olika redovisningsbudgetar , årsredovisningar, kassaflödesanalyser m.m

Någon annan som också läser till ekonom online?

Av TheGrifter

Statistik och SPSS

Hej,
Någon som är duktig på att lära ut grunderna inom statistik på högskolenivå, och förklara så man förstår, det handlar om grundläggande saker som: standardavvikelser, korrelationer,konfidensintervall m.m.
Någon vänlig själ som dessutom är en rackare på IBMs SPSS? Statistics 20. Har fastnat och behöver hjälp . Tacksam om någon vill ställa upp. Skriv privat meddelande.

Av TheGrifter

ekonomisk statistik

Hej,

Behöver hjälp med hur man genomför formler i excel och hur man beräknar följande. Eller en sån här uppgift är typisk i kursen:

För ett antal personer känner vi månadslönen (1000 kr) och åldern:
ålder: 20 30 40 50 50 60
månadslön (tkr): 17 30 27 26 38 37

En linjär regressionsmodell med månadslönen som beroende variabel
och åldern som oberoende variabel ansätts. Bestäm regressionslinjen.

Av TheGrifter

Bygga app

Hur pass avancerat är det att programmera en applikation som komprimerar (likt twitter:s 130 tecken) nyheter från en rad site:er? Alltså om jag vill ha en hemsida om motorsport så skulle den här applikationen uppdatera och formulera egna nyheter i säg ett twitter format med begränsat antal tecken från alla dom motorsports site:er som är utvalda + att man länkar dom så folk kan läsa helheten om man så önskar..ni som kan och förstår vad jag menar skicka internbrev till mig. Någon som vill göra detta i projektform och som har tid o kunnande hör av er..

Av TheGrifter

Ethernet styrenhet

Jag råkade avinstallera drivrutin till Ethernet styrenhet, och nu hittar inte datan någon drivrutin till enheten, så det är en okänd enhet för enhetshanteraren just nu.

Datan är en ASUS Intel Pentium duel core.

Jag hittar ingen drivrutin till Ethernet styrenhet på deras hemsida.

Tacksam om någon här inne kan hjälpa mig.

Av TheGrifter

Fallet är löst. Och Heroes funkar. tack för eran hjälp!

Av TheGrifter

När jag installerar Icke-collectors patchen 1,5 så står de att ja ska installera patch 1.4 först. Var hittar jag den?

Av TheGrifter

vad menar du med samlar versionen? collectors syftar du på i filnamnet. men det är ju så patch filerna heter på Ubisoft? dom filerna har fungerat innan ja ominstallerade Vista.

Jag har den vanliga versionen ja. Spelet ska vara korrekt installerat.
Vad menas med att det saknas rätt nycklar i win registret?

Av TheGrifter

patchstrul med Heroes 5

Jag har patch strul när det gäller spelet Heroes of Might and Magic 5. Jag kör Vista, och man ska installera alla patcher som finns på Ubisofts hemsida.
Får ett felmeddelande som lyder såhär från filen "heroes_might_magic_5_1.04_eu_collectors": Heroes of might and magic V is not installed. Patch cannot be applied.

Jag har fått igång spelet tidigare, men efter en ominstallation så funkar inte patcherna.

Av TheGrifter

Men det är enbart Heroes 5 som detta problem uppstår hos. Och det är först nu som det har hänt!!

Av TheGrifter

Virus eller bugg?

När jag lirar Heroes of might and magic 5 så har spelet nu plötsligt hoppat ut i Windows o det står "heroes of might and magic 5 har slutat att fungera" sök efter information för att hitta felet bla bla bla

är det virus, en bugg, eller är det möjligt att åtgärda detta utan att man behöver ominstallera Win eller spelet? är på väg mot slut tampen o känner inte just nu att jag pallar o börja om.

Jag har Win Vista.

Av TheGrifter

tacksam för hjälpen! det var precis som du skrev! jag fick börja om, o inta slotten med Markal! thanks

Av TheGrifter

Heroes 5 bugg?

jag är på 3:e kampanjen o 3:e banan. Jag ska ha tag i Staff of the Netherworld som man ska erövra när man tar slottet Ziyad med Markal.

Det slåttet har jag intagit för länge sen, men artifacten har jag inte fått.

Dessutom ska jag raise:a 20 Bone Dragons. Problemet är att jag inte har något slott där dom kan produceras. Det enda slottetsom vanligtvis producerar Bone Dragons är max-uppgraderat. Det går inte o bygga Bone Dragons där.

Jag har erövrat alla slott, o kartan e öppen. Endå är Orange player vid liv, hur det nu kan gå till. Finns ingen undergång var jag har sett.

Nån som vet?

Av TheGrifter

Vista strul

Jag har ett problem som flera kunniga personer har fått ta del av utan o kunna lösa. Min dator har dessutom varit iväg på service i 1 månad utan att problemet försvann. Däremot satte dom i ett nytt grafikkort i den " ATI Radeon X1700 SE". Det gamla hade för höga temperaturer och var trasigt.

Problemet har funnits nu i ca 3-4 månader. Datorn är exakt 1 år gammal. Så 2/3 delar av tiden har inte det här problemet funnits. Och den har inga problem med att maxa upplösning o spela dom nya spelen. Jag gjorde en ominstallation av Vista för o rensa datorn, o efter det har problemen uppstått. Jag använde mig av hp:s återställningsverktyg (hacka på f11 i uppstarten).

Spelen laggar, olika mycket dessutom. Laggar hela tiden: Fifa 08, spelarna rör sig i slow motion. Även Heroes 5 efter att nya grafikkortet sattes i.
Laggar ibland: NHL 08

Servicen skedde för ca 2v sen, och jag fick min dator i tisdags den 18:e. Och på checklistan så står det att dom har bytt grafikkort, uppgraderat/installerat drivrutiner och "övrigt" vad det nu är.

Jag misstänker att problemet ligger på Operativsystemet Vista. Vad tror ni?

Av TheGrifter
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lungre
Förstår jag dig rätt att felet uppstod efter att du gjorde en ominstallation av Vista och inte fanns där före? Gjorde du ominstallationen med hp:s återställningsverktyg eller ny-installation med en ren Vista-dvd?

X1700SE är förresten ett oem-specifikt kort som inte finns att köpa på marknaden. Kan kräva specifika drivrutiner.

mycket bra fråga. Ominstallationen gjordes med hp:s återställningsverktyg, alltså man hackade på f11 tangenten(om jag minns att de va rätt tangent) i uppstarten o sen följde man instruktionerna på skärmen. Men så vitt jag vet så tas inte allt bort, utan, de finns sparade saker i registrerna?

vad menas med ett oem-specifikt kort? och var finner man dom drivrutinerna isådanafall??

Fortfarande en olöst gåta...någon som kan o vill hjälpa mig?

Av TheGrifter
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ardala
Hur mkt ram-minne har du i datorn?

Kolla länken med produkt information.

Av TheGrifter
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gambit_2K
Vilka drivrutiner kör du med? Installerat alla drivisar för chipset och så? Hur varmt är ditt grafikkort? CPU?

Som jag skrev, det är dom drivrutinerna som teknikerna som servade min dator har installerat, så jag räknar kallt med att dom har installerat dom senaste drivrutinerna.

Core Temperature i RivaTuner är 57 grader i Windows när jag inte har några spel igång, utan bara några internet sidor uppe!

Mitt förra låg på 80 grader i Windows, de var överhettat.

Som jag skrev så tror jag precis som du verkar tro att det har med OS att göra - Vista. Nej jag har inte testat något än sedan jag fick tillbaka datan. Innan service:en så testade jag i kontakt med HP supporten, kunniga bekanta allt som gick. Gällande drivrutiner osv. Utan o nå framgång.

Ursäkta mitt fel, jag fick det om bakfoten. Jag hade ett RadeonX1700 SE o dom satte in ett nytt sådan likadant. Intressant det du säger om grafikkort till bärbar. Kolla länken:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c00880859...