Inlägg

Inlägg som Foffe_87 har skrivit i forumet
Av Foffe_87
Citat:

Youtube säger:
Det här videoklippet har tagits bort av användaren.

Blir så på båda :S
Finns det andra länkar eller vad är det som är fel?

Av Foffe_87

Problem vid uppstart efter instalaltion av 2 hdd i samband med nyinstallation

Jag har nyligen fått allvarliga problem med min dator.

Härom veckan så skulle jag formatera datorn som har några år på nacken.
Eftersom datorn har två hårddiskar med snarlik lagringskapacitet tog jag ut den ena (ATA) för att inte riskera att formatera fel. (Den andra är SATA).

Formateringen gick bra och lika så installationen av XP pro sp1.
Men när alla drivrutiner var fixade så ville jag koppla in den andra hddn men där uppstod problem.

Det gick inte att starta datorn länge. Man kom inte längre än till XP-loggan, sedan försökte xp laddas medn det hände aldrig något.

Efter några försök tog jag ut ATA-HDDn. Men inte ville datorn starta för det.

Jag kopplade HDDn med OSet på (SATA) till en annan dator genom usb och körde chk dsk. Det hittades några problem och det åtgärdades. Sedan kopplades hddn in igen (ensam igen) och windows kom igång igen

Men det varade bara under kvällen, nästa dag vägrade datorn komma igång igen.

Nu är det ett nytt problem:
Datorn startas som den ska, men kort tid efter att windows kommit igång så blir det bluescreen och information om att någon hårdvara krånglar.

Jag har testat 'hk dsk' igen men till ingen nytta. Även om man startar datorn genom felsäkert läge så stänger den av sig, och lika så om man avaktiverar automatisk omsatt vid systemfel.

Vad kan det vara som är fel?
Är det moderkortet som lagt av? Det är ganska gammalt och kanske är det helt enkelt dags att byta delarna i datorn/skaffa ny?

Eller finns det några felsägningar kvar att göra som jag inte känner till?

Tack på förhand!

Av Foffe_87

känns lite märkligt att man måste ta hjälp av andra program för att lösa felet. Borde ju vara något i windows som inte är som de ska ju

Av Foffe_87

Var som administratör jag gjorde det. gäller XP btw.

Av Foffe_87

Jag har samma problem och har haft de länge på många mappar, de vägrar helt enkelt att ta bort skrivskyddet, eller rättare sagt jag tar bort de men när jag kollar egenskaper igen så finns de där. upptäckte att det bildats ett skrivskydd på en mapp när jag la in bilder från kameran idag i en ny mapp, men när jag skulle rotera några bilder gick de inte för de var skrivskyddade. Jag har testat det här ovan men det vill inte fungera. Tacksam för hjälp.

Av Foffe_87

Virus?-drabbad hdd

Jag har ett problem med en hdd vilket troligen kommer från virus? En dator därhemma vägrade starta helt plutsligt, typ lagom till den skulle lada windows (XP) så startade den om.

Jag har testat att reparera windows men de fungerar inte, o har hört att det kan vara något som ligger utanför windowskatalogen som förstör vid varje start.

Efter det misslyckandet har jag testat att stoppa in hddn i en annan dator men kommer inte åt windowspartitionen.

Vad ska jag göra? vill gärna kunna spara det som finns på den partitionen, o det som finns på den andra partitionen går att komma åt.

tacksam för hjälp

Av Foffe_87

Kan någom tipsa om bra usb-ljudkort med stereo-mic eller stereo-line-in för min bärbara har bara mono-mic Skulle bli glad om jag fick tips på något biligt o bra så man kan spela två på ultrastar