Inlägg

Inlägg som immortalsuccess har skrivit i forumet
Av immortalsuccess
Skrivet av fläsklägg:

Bra inlägg!

Japp whinet slapp jag oxå i början, dröjde 3mån innan det dök upp. Så det är bara att vänta, hålla öronen öppna och hoppas på det bästa... Har förövrigt samma problem med coil whine på mitt moderkort på min stationära som också har någon Asuskrets som reglerar spänningen. Men jag antar att det har med spolarna att göra och inte kretsarna i sig.

Men hur du lyckas komma upp i 13 lök för datorn har jag svårt att förstå? Har du köpt en terrabyte-SSD eller hur lyckas du med det?? Ska du bedöma kvaliteten på datorn så får du ju i detta fall titta på vad själva notebooken kostade. Hade du köpt en dator från någon av high end-serierna som de dyrare tillverkarna säljer hade du kanske blivit mer nöjd? För 13k kan man få ganska mycket. Jag ser inte Asus som något kvalitetsmärke utan snarare som budget/värde för pengarna. Dock så hade de väl ändå bra RMA-statistik hade jag för mig? Iofs så folk som köper budget kanske inte reklamerar lika mycket då de kan ha lägre förväntningar och acceptera fler brister.

tack

Kanske en smärre överdrift med 13 papp, jag beställde mycket kringutrustning som extern dvd, sleeve och andra grejer, datorn kostade väll 8999 totalt men sen betalade jag 2000kr extra för allrisk-försäkring, eftersom jag brukar ha rätt otur med datorer.
Fick ni den för 6tusen låter det okej, när datorn väl fungerar är det faktiskt bra. Jag är mest sur på att jag la ut så mycket pengar på ett halvfärdigt projekt från asus... Jag vill tillägga att jag alltid varit ett asus-fan men nu funderar starkt på att få den reparerad och sen sälja den och köpa en macbook istället. Har aldrig haft en mac och jag har alltid varit starkt mot det, men nu vill jag bara att det ska flyta på.

Jag trodde nämligen att alla macbooks skulle krasha när Steve dog, men så var ju inte fallet.. ^^

Av immortalsuccess

tangentbordet tycker jag är rätt skönt... Fan jag som tänkte att jag skulle ge asus beröm för något, men det roliga är att jag kopplade ur mitt externa tangentbordet precis när jag skrev den första meningen, för att lägga mig i sängen och skriva klart, men det är klart asus lagt in nummer på "UIOJKL" vilket gör att när jag kopplar ur datorn från det externa tangentbordet så slår den inte på numlock automatiskt. Om man inte tittar på skärmen när man skriver så kan man ju råka skriva en halv uppsats helt galet, dessutom skulle det ta 1 år för den medelmåttiga dator användaren att komma på att det är fn+ insert man ska trycka för att få bort numlock.

tangentb6rdet tyc2er 1ag är rätt s2-nt,,, Fan 1ag s60 tän2te att 1ag s2433e ge as4s ber-0 f-r någ6t, 0en det r635ga är att 1ag 26**3ade 4r det externa tangentb6rdet *rec5s när 1ag s2rev den f-rsta 0en5ngen, f-r att 3ägga 05g 5 sängen 6ch s2r5va 23art, 0en det är 23art as4s har 3agt 5n n400er "" v532et g-r att när 1ag 26**3ar 4r dat6rn från det externa tangentb6rdet så ser det 4t så här, 36

Av immortalsuccess
Skrivet av majken_60:

Det ni skrivit om denna dator får mej att få rysningar.. Vill ha en felfri dator och iom att det verkar vara återkommande fel hos flera stycken så kommer jag inte att köpa denna.. Får helt enkelt leta vidare efter en "felfri" dator, visste ingen dator är väl felfri men när det är återkommande fel så tvekar jag..

klokt val

Av immortalsuccess
Skrivet av fläsklägg:

Jag har aldrig haft några problem med power4gear utan tycker nästan att det är en av de bästa funktionerna på datorn. Man får ju grym batteritid och datorn blir väldigt tyst. Kanske en dum fråga, men är du säker på att du har installerat alla nödvändiga drivrutiner?

Vad gäller pekplattan som du nämnde tidigare så fungerar den bättre om du lägger in senaste Synaptics-drivaren istället för den som Asus delar.

Överhettning har jag aldrig upplevt som något problem. CPU och GPU brukar ligga mellan 47-55c vid standardbruk. Spelar iofs nästan aldrig men har heller aldrig haft några problem när jag väl gjort det. Dina kylflänsar kanske glappar?

Men det är sant att datorn är långt ifrån problemfri. Har själv problem med coil whine och att jag får bluescreen då jag pluggar in min Galaxy S2 i den högra usb-porten (troligen problem med USB3-drivaren).

Ja, det glömde jag skriva, samma för mig, bluescreen med iphone 4 om jag drar ut den från usb3 porten.
whine har jag inte dock, vilket är konstigt men det kommer väll snart kan jag tänka mig

vad gäller styrplatan så har jag 2fingerscroll programmet och det fungerar, tänker bara på den plastiga "klickaren" i silver
under pekplattan, den är inte fast utan går att vicka på och om man trycker lite hårdare än normalt så känns det som den ska spricka.

Jag har i princip löst de flesta problemen men det har tagit mycket av min tid. Det jag pratar om när jag nämner power4gear är
att den inte hänger med riktigt vad windows egna energihanterare gör, så råkar du någon gång ändra i windows egna
så blir det genast buggigt och datorn vet inte vad den ska göra; sova , vakna eller bräsa på.

Och informationen att denna datorn även har en upplösning som gör det svårt att connecta med andra skärmar
lämnar Asus ogärna ut.

Datorn har ju en upplösning 1366x768, vilket man bör vara medveten om om man vill rendera bilder.. Då måste man ställa om upplösningen till det normala, vilket skapar svart yta på sidorna som inte kan användas. Samtidigt som man inte får den där svärtan som man vill ha.
Upplösningen skapar problem med äldre spel också, AoE fan som jag är (inte 3:an) har jag noterat problem med både bilden och upplösninge.n

Vill du stänga datorn och koppla in den till en extern skärm är det en lång procedur, självklart kan man koppla in den snabbt, men om du inte vill att datorn ska gå i vänteläge när locket är stängt blir det svårt, det kan vara ett hårdvarufel, det har jag ingen aning om, men alla mina inställningar står på ALDRIG (gällande både plugged/unplugged) och endå går datorn i hibernation mode lite random när locket är stängt.
(återigen, de sista problemet kan vara begränsat till min dator, inte ORKAT kolla upp).

Tillägg: Jag sparade några månader för att ha råd med lite bättre dator utöver det vanliga, jag fick en sämre dator... utöver det vanliga.
Jag betalade över 13 papp för datorn (med ssd och 8gigg) med inkluderad drulleförsäkring.. drulleförsäkringen täcker ju allt, men det tar minst 1 mån att få den reparerad, något som jag absolut inte har tid med då jag använder den minst 8h per dag i både jobb och studier. .. så man kan ju hoppas att den blir stulen

Av immortalsuccess
Skrivet av Rattnalle:

"Clean" installation blir det bara om man undviker att lägga in något program som det står Asus på, då fungerar den klockrent.

Sedan är väl detta ändå ett forum för någorlunda kunniga människor, alternativt med ambition att bli kunnig. Då är det absolut inte fel att rekommendera den med förbehåll för att man behöver installera om den, vilket i stort sett alla vi som har den nämnt när vi rekommenderat den.

Jag installerade om med endast drivrutiner, men eftersom batteritiden blev avsevärt sämre så testade jag att installera
asus power4gear, och fick på så vis en bättre batteritid utan att behöva gå in och tweaka alla inställningar själv.
Däremot så är deras enrgihanterare så buggig att den rentav är äcklig.

Jag får inte bilden av att ni rekommenderar datorn pga att man ska behöva installera om windows.
Eftersom en förvånansvärt stor del av de som köpt datorn rapporterar hårdvarufel av olika slag så rekommenderar jag
medel-dator-användaren att inte köpa datorn, tid är pengar.

Av immortalsuccess

Absolut, det kan vara ett måndags ex, men då brukar felen vara konstanta (behöver naturligtvis inte vara)
Men poängen är, efter att följt detta forumet och några andra, skulel du rekommendera denna datorn till någon som inte vill
eller har möjlighet att göra en clean installation av windows 7 ?

Skrivet av Irrationell:

Hört att många haft problem just med energispar-hantering efter ny "clean" installation samt att touchpaden inte varit den bästa.
Då du nämner bajs i nätverkskortet misstänker jag dock starkt att du råkat ut för ett måndagsexemplar. (;))

Av immortalsuccess

Köp inte den här pissdatorn. Har haft den i 3 månader nu och jag har aldrig varit mer missnöjd med någon produkt någonsin.
Datorn ser super bra ut på papper , men i verkligheten är den så fruktansvärt misslyckad.. Det finns inga ord att beskriva hur fruktansvärt dålig denna laptoppen är.

Jag har kört en clean kopia på win 7, lagt in rätt drivers och program och gjort allt i min makt att få datorn att fungera. Jag har byggt några datorer och jag har studerat datorvetenskap och jag kan ärligt säga till både studenten och medel svensson att detta inte är en dator för er (just pga allt jobb du måste göra för att din nya laptop ska fungera någorlunda).

Om du inte fått ett måndagsexemplar, som för den delen verkar vara i hög grad förekommande, så är det bloatware som ställer till det. Ställer inte bloatwaren til ldet så ställer Asus egna energi-sparar program till det. Ställer inte något av föregående till det så gör asus web-storage program att utforskaren hänger sig. Har du fixat det så ställer överhettningen till det, det går inte att fixa, men är du OK med att ha datorn i frysen när du arbetar så kommer du endå bli galen på den otroligt **** tattiga musplattan eller skärmen som inte kan visa svart eller nätverskortet som gillar att äta bajs.

Dessutom har datorns batteritid gått från 7h till 3h på 3 månader.

Jag har som sagt kört en clean install på windows 7 och lagt in all nödvändig vara.

Men sedan jag var i Holland för nån dag sedan så går datorn i hibernation mode lite titt som tätt.
(alla inställningar på både windows och asus egna energi program står på "aldrig")

Av immortalsuccess

" Processing " tråden

Jag hittade ingen tråd angående Java programering i Processing, så jag startar en.

Jag arbetar med ett program som ska kunna läsa olika sökord i twitter och sedan rapportera hur många av de specifika ord som jag har valt. Jag vill göra detta i realtid.

Så för varje ny Twitter-meddelanden som innehåller visst ord, visas en ny ikon.

Jag är inte en veteran I processing, men jag har lagt twitter4j
och fick programmet för att rapportera de senaste 100 inlägg som innehåller
ordet "ekonomi", men som sagt, jag vill ha det i realtid.

2 frågor:

1:
Hur får jag mitt program att söka i intervaller och hämta just den sista posten, men inte om den sista posten är samma som tidigare sökning?

2: Jag vill att processing visar resultaten som antingen färgade rutor eller ikoner i ett rutnät.
Jag har 4 nyckelord representerade med 4 färger eller ikoner. När någon "twittrar",Dyker en ny färg eller symbol upp bredvid föregående. Så småningom skapas ett mönster över skärmen.
Hur gör jag detta på bästa sätt?

Av immortalsuccess

någon som vet den snabbaste vägen till att kolla vilket av grafikkorten som körs?

Av immortalsuccess

tråkigt

Skrivet av immortalsuccess:

Jag hade exakt samma problem med min.. allt laggade.. alla spel.
och jag fick chrome och alla de där spelen nästan 12 st..

chrome slutade fungera efter någon dag och när jag tog bort allt bloatware från
enhetshanteraren så slutade utforskaen att fungera.

Jag sitter just nu och installerar om hela datorn med en clean windows 7 installation..
och hoppas att det ska fungera bättre... me njag har föga förhoppningar, inte fans ska man få en dator man behöver installera om...

jag är så jävla sur så det finns inget värre...

har du fått rätt på dina problem eller?

jag har nu, som många andra, formaterat datorn och lagt en clean installation.
Hoppas det fungerar nu.. inte hängt sig än så länge och jag slapp bluescreen vid start.

Jag kör en kombination av twofinger scoll och den sk. "Edge motion" - rullningen och det fungerar ganska bra.
Men man känner sig ganska pissed som kunsument. Jag har inte den tid som krävs för att sätta sig in i allt man behöver göra, samtidigt som man ska säkerhetskopierar/ kopiera allt flera gånger.. tur för dom att det är SSD disk i denna, annars hade jag spottat på datorn.

Jag har alltid tyckt Asus är ett kvalitets märke. Hur girig man än är får man inte passera bloatware linjen, då tappas intresse.

Av immortalsuccess
Skrivet av Dejch:

Ah tack för detta, märkte även att man fick google chrome med. Men fick ni också kvittot under datorn? Vad hade ni för typ av försegling, mitt var sådant rött tejp. Kan även påpeka att datorn skickades med Original lådan, dvs utan extra låda eller något bubbel-plast osv.

Jag vet att detta låter dumt, men jag är ganska noga med detta, eftersom jag vill ha nytt när jag köper, speciellt bärbara datorer.

Jag hade exakt samma problem med min.. allt laggade.. alla spel.
och jag fick chrome och alla de där spelen nästan 12 st..

chrome slutade fungera efter någon dag och när jag tog bort allt bloatware från
enhetshanteraren så slutade utforskaen att fungera.

Jag sitter just nu och installerar om hela datorn med en clean windows 7 installation..
och hoppas att det ska fungera bättre... me njag har föga förhoppningar, inte fans ska man få en dator man behöver installera om...

jag är så jävla sur så det finns inget värre...

har du fått rätt på dina problem eller?

Av immortalsuccess
Skrivet av TheNisse:

Ja, det specifika som gör att utforskaren kraschar är deras Web drive eller vad det hete, så det kan du slippa genom att avinstallera den.
Ja på övriga frågor också.

Så det är möjligt att installera om från en extern dvdbrännare från usb 3.0 porten? Behövs inte drivrutinerna för det?

Var bra på det här för 5 år sen, men tekniken åker expresståg förbi mig..
kan någon guida mig vilken kopia ska jag tanka?

Jag menar det måste man få skriva här, jag har ju cd key så jag har väll rätt att tanka programmet?

http://thepiratebay.org/torrent/5819873/Windows_7_Home_Premiu...)

fungerar den?

hittade nämligen det här
""""You will only be able to activate one copy of Windows 7 with the product key number being used for either the 32 bit or 64 bit version at one time, not with both. It will only allow for one installed copy with it to be activated. If you try to do it on both 32/64 bit versions, you will probably get the Your Product Key is already in use or The Windows 7 product key you typed is invalid for activation message"""

Av immortalsuccess
Skrivet av TheNisse:

Det är all skräpmjukvara som ligger på som förstör. Jag fick ingen riktigt ordning på det förrens jag installerade helt ren W7 och la på drivarna själv.

jo.. men gör dom så att utforskaren crashar så fort man går in i en mapp?

jag kan ju försöka köra en clean install..

men då måste jag alltså lecha win 7 och köra min key?

för mina backup cd som jag brände lär ju ha samma bloat skit....

Av immortalsuccess

tillägg:

nu slutade itunes att fungera också.

Skrivet av immortalsuccess:

köpte en
ASUS U36SD CI7 2.7 8GB/160 SSD GT520M 13.3" W7HP

på dustin home..

I hopp om att den skulle fungera...
Oj så fel jag hade..

Utforskaren slutar att fungera och tycker man på felsök problemet så startas utforskaren om och man får orginalbakrunden och den där j*** processor mätaren dyker upp igen... och så försvinner alla inställningar stup i kvarten samt att google chrome slutat fungera.. när man klickar på google chrome så händer inte ett smack.

dessutom är det glapp i musplattan ...

pissdator ..

har haft bra erfarenhet av asus men nu startar jag min anti asus kampanj... dra åt hela *********

Av immortalsuccess

va fasen

köpte en
ASUS U36SD CI7 2.7 8GB/160 SSD GT520M 13.3" W7HP

på dustin home..

I hopp om att den skulle fungera...
Oj så fel jag hade..

Utforskaren slutar att fungera och tycker man på felsök problemet så startas utforskaren om och man får orginalbakrunden och den där j*** processor mätaren dyker upp igen... och så försvinner alla inställningar stup i kvarten samt att google chrome slutat fungera.. när man klickar på google chrome så händer inte ett smack.

dessutom är det glapp i musplattan ...

pissdator ..

har haft bra erfarenhet av asus men nu startar jag min anti asus kampanj... dra åt hela *********

Av immortalsuccess

aoe serien är episk, förutom 3:an då, som sög lång lång svart påle.
AoeO verkar grymt, level 12 nu egyptian, utan att betala ett smack.. skitkul och kul att man kan hjälpas åt med quests..
Jag betalar lätt va fan dom nu kräver av mig för att få spela det, bara för jag är ett så stort fän av 2:an .. å fy fan va ja la ner timmar på zone...
Halflife 1 & aoe 2 exp 4ever yeeeaah

Av immortalsuccess

Asus eller Acer i 13"?

Har en gång i tiden kunnat det där med datorer, men tekniken har sprungit om mig 16 gånger nu..
Har en 4-taktars dieseldriven burk som, efter den dragits igång, puttrar allt för mycket...till på köpet
bränner mig på utblåset som ligger runt kokpunkten.

Jag kommer nu börjar plugga, under studierna kommer jag använda mig av adobes kreativa svit & spela strategispel.
Jag vill även att Elderscrolls uppföljare ska springa fritt på min kommande dator.

Datorn måste vara 13" och jag har kommit fram till 2 st potentiella

Jag har lagt upp dom brevid varandra på prisjakt
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=921876,922481

Det gäller

Acer Aspire TimeLineX 3830TG SSD
VERSUS ASUS U36SD-RX100V

har ni några andra möjliga kombatanter (förutom Alienware) så posta gärna...

Av immortalsuccess

Är det värt att köpa acern över asusen? har själv riktigt dåliga erfarenheter av Ejser, medans anus-sus brukar vara gediget byggda..
är gforce 520 så mycket sämre än 540?

kolla jämförelsen här:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=921876,922481

Av immortalsuccess

Re: Re: Problem efter installation

Citat:

Ursprungligen inskrivet av feffe_
Har precis samma problem. Måste ju vara att Windows lagt startfilerna på stickan. Frågan är varför den gjort så?

jag hade det problemet först... sedan såg jag på en sida att man måste starta upp windows helt så att allt är installerat och klart (komma in på skrivbordet) .. sen kan man dra ut stickan.

fick göra om det två ggr.

först hade jag ett usbminne som ej var kapabelt till skiten..

Av immortalsuccess
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DJBlazter
Tack immortalsuccess

Jag vill kunna spela på min asus som jag har beställt och då undrar jag vilket operativ jag ska ha?

inga problem

win spel fungerar ej på linux men
det finns ju spel till linux.. och det finns ett program som kallas wine där du kan simulera en windowsmiljö i ditt linux system så du kan spela vissa spel.. däremot kräver det mer kraft av din dator och eftersom asus inte är någon speldator vill man ha all kraft som finns möjlig...
sen är jag så van med windowsmiljön så jag väljer det frramför linux.... däremot så kan man banta ner windows med olika program så det tar mindre plats och mindre kraft.... (tex win lite)

Jag spelar cs 1.6, wc3, starcraft och mitt favospel zelda a link to the past
med snes emulator.... går alldeles utmärkt.... diablo 2 också...
mer kan man inte förvänta sig.. men jag gillar oldschool spel så det passar mig utmärkt