Inlägg

Inlägg som rAWTAZ har skrivit i forumet
Av rAWTAZ

Kan varmt rekommendera tilaa.com. Det är ett mindre företag i Holland, jag skulle jämföra dem med GleSYS på så sätt att man får en känsla av kompetent folk och flexibilitet, snarare än ett anonymt företag man inte får nån personlig kontakt med. De hänger även på IRC som andra nördar.

Har haft VPS där ett tag och det funkar kanon, snabba och bra. Går att välja SSD som disk om man vill, man får full spruta på Internetsnöret och ingen trafikbegränsning, IPv4 och IPv6 ingår. Bra helt enkelt. Dessutom mycket prisvärt i min mening.

En annan sak, som långt ifrån alla leverantörer har, är att om man har flera VPSer hos dem så får man ett eget internt nätverk. Detta kan användas för internkommunikation mellan maskinerna, och en del av VPSerna kanske man inte ens vill ha på Internet överhuvudtaget, då kan detta vara bra.

Se mer på https://www.tilaa.com/pages/vps/features samt https://www.tilaa.com/pages/vps/platform och slå sen till

Av rAWTAZ
Skrivet av Leovinus:

Jag kör med en sån här: http://www.dustinhome.se/kabel-adapterkabel-sata-hona-till-es...
Sedan har jag kopplat den på en vanlig satakabel. Den är hyffsat lätt att böja, men framförallt är den kort.

Menar du inte att du har kopplat en vanlig eSATA-kabel (med en eSATA-hona i varje ände), mellan denna adapter och din eSATA-port?

Edit: Kanske inte, verkar som att hane och hona i de här sammanhangen inte tolkas på samma sätt som med stift inom vanlig elektronik

Av rAWTAZ

Fepplar också med eSATA-SATA-kablage just nu. Detta för att koppla en SATA-disk till en eSATA-port.

Tog hem ett par sådana här: http://www.indomo.se/9859-AC-Ryan-eSATA-till-SATA-converter-k... (AC Ryan eSATA till SATA Converter 1m)
Tyvärr känns kvalitéten på dem rätt sunkig, och en av dem har ett bläck på eSATA-kontakten som inte "sitter ihop" med plastkärnan utan "spretar ut" lite grand.
Ännu värre är dock att SATA-kontakterna på dem har ett hölje (den del som man håller i då man monterar kabeln) som sticker ut c:a 1mm på sidorna om kontaktens (den del som sticks in i hårddisken/mammaplattan) sidor. Alltså; Höljet/gjutningen för kontakten är 1mm bredare än själva kontakten på vardera sida, och detta gör att den inte går att montera i en SATA-disk, eftersom den inte får plats då det sitter en strömmingkontakt i disken samtidigt.

Av den anledningen skall jag dra och köpa en http://www.kjell.com/?item=98428&path= på Kjell strax. Förmodligen är det samma kabel som du köpte från Inet (bortsett längden) då jag tror båda tar från Deltaco. I bästa fall funkar den bättre anslutningsmässigt.

Vad var det med den engelska kabel som inte funkade? Ingen kontakt med hårddiskarna, eller fungerade den inte att montera rent fysiskt av någon anledning?

Kanske lutar åt att vi får köra med en adapter såsom Leovinus nämnde