Inlägg

Inlägg som Rquired har skrivit i forumet
Av Rquired

Där ser man, alltid lär man sig nått nytt...

Applet: Med urusel grafik menar jag just det, min tre år äldre dator har flera ggr bättre grafik. Och, kanske missförstår men, har installerat om Vista ett flertal ggr men ifs aldrig försökt med Xp...

ska man inte kunna ha två operativsyst. samtidigt? dvs att man väljer när man startar? Så slipper man avinstaller/ installera om Vista. eller det blir inte samma sak som att bara ha xp i datorn?

Mvh Marcus

Av Rquired

Moxica: XP stödjer inte quadcore tyvärr...
Bengen: Det är lite lustigt, en del Dell datorer har inte ett enda problem medans en del har desto fler, kan ju bero på att 420 modellen är såpass ny?

Mvh Marcus

Av Rquired

Dell from Hell krånglande XPS420

Köpte i November en ny Dell XPS420. Problemen började omedelbart och datorn var tvungen att formateras och installeras om efter bara tre dar, och jag höll på att förlora all sparad data.

Sedan fortsatte problemet med:
- oanvändbart ljud (konstigt "elektriskt" skrapande)
-"enhetsbortfall" (enheter stängde ner sig)
- många olika program fungerar inte (krashar konstant)
-sideshowenheten hade ingen kontakt med datorn
- allmän instabilitet (gav upp och krasha och startade inte igen)
-startvägrade
-URUSEL grafik

Denna dator klarade aldrig av några större program eller spel utan att krasha, och efter att ha bytt hårddisk, minnen, grafikkort och ljudkort så bestämmde Dell sig för att byta ut den mot en ny likadan. Datorn lämnade mig allmänt strejkande.

Den nye datorn plockades upp med förväntan och startades...
hamnade direkt i Windows startrepetion, men efter en omstart gick den igång och jag kunde skapa mitt användarkonto. Det första jag kollade var om ljudet fungerade... men nepp samma skrapande.
Och nu ca en vecka efter att ha fått datorn så kan jag konstatera att problemen är kvar, utom grafiken som har blivit kanonskarp, dock så krånglar grafikkortet fortfarande. sideshow fungerar när den känner för det, datorn startar inte alltid, den kan använda 76% av CPU:n (Quadcore) när jag surfar osv.

som åtgärder har jag kontaktat tillverkarna av övrig utrustning och felsökt dessa med godkänt betyg. Har givetvis testat den på andra datorer...
Har även uppdaterat alla drivrutiner och installerat de senaste uppdateringarna till Windows Vista.

Nu ett par månader senare är jag almänt trött på denna dator som är almänt instabil och som knappt går att spela på, för tillfället får jag i alla fall ljud ur den, men endast med en inställning (4,0) skall tilläggas att den andre är stabilare och har betydligt längre tid mellan felen, ett steg i rätt riktning i alla fall...

Dator:
processor: Intel viiv Q660 quadcore 2,4Ghz
Grafik: Nvidia geforce 8600 gts 256mb
Ljud: creative x-fi xtreme gamer 7.1
Minne: 2gb
Hårddisk: 500gb
Skärm: Dell 22"
Stereo: Logitech Z5500 5.1
Operativsystem: Windows Vista home premium x86 (32bit)

Mvh Marcus

Skulle bli väldigt tacksam om någon kunde komma med reflektioner och tips på hur man skall lösa ovanstående