Inlägg

Inlägg som Rosen70 har skrivit i forumet
Av Rosen70
Skrivet av mehkr:

16000kr om möjlighet till frakt finns.

16000kr går jag inte med på.

Av Rosen70

MSI RTX 4090 Gaming X Trio

Hejsan, tänkte sälja mitt 4090 då jag inte spelar längre. Inköpt oktober 2023 på inet.se.
Inga konstigheter med kortet, knappt något coilwhine med min config. Har kört kortet med -10% powerlimit. Kvitto finns. Ser helst att grafikkortet hämtas.

https://www.inet.se/produkt/5413040/msi-geforce-rtx-4090-24gb...

Läs hela annonsen här

Av Rosen70
Skrivet av kolbackx:

Tack för alla svar. Vågar man köpa ett okänt märke från Amazon? Just strömaggregatet känns ju som en komponent man inte vill att det ska bli fel på. 😛

Just Seasonic skulle jag nog påstå är en av dom bästa tillverkarna i världen när det kommer till nätaggregat.
Denna skickades även från Amazons lager vilket är det säkraste genom Amazon.

Av Rosen70
Av Rosen70

Har du köpt en vara som finns fysiskt i butik, eller har du beställt en vara som enbart finns i beställningssortimentet på hemsidan? Med tanke på att du har köpt en dräneringsbrunn skickas den troligtvis direkt från leverantören hem till dig. Desto mer du hör av dig till kundtjänst utan att ha fått ett svar, desto längre kommer det ta för dig att få återkoppling då ditt mejl hamnar längre ner på ”kö listan”.
Returfrakten borde leverantören stå för då det är dem som har skickat fel vara till dig.
OM det är en vara som enbart finns på beställningssortimentet kan dessvärre personalen i butik ej hjälpa dig då det är kundtjänst som hanterar dessa ärenden, så att kontakta butiken kommer tyvärr inte att hjälpa dig med ditt problem.

Av Rosen70

Enligt manual är felkods färger: ljusblå för CPU, blå för RAM, svart för GPU och lila för "no boot device found".
Kopplat DP/hdmi i moderkort istället för GPU? Nya nätaggregat eller begagnade?

Av Rosen70

Var i samma sits nyligen. Jag tror inte att 212 kommer räcka.
Köpte 13600kf med dark rock pro 4. Med automatisk vcore (med uppdaterat bios gigabyte z790) så var den uppe på 98+ och nosade. Har sänkt vcore manuellt och håller "stadiga" 80grader på cinebench 23. Vcore gör oerhört mycket på temperaturen.
Angående ram så köpte jag DDR5 32GB 6000mhz cl36 ("forskade" oerhört mycket innan köp och detta verkade vettigt). Denna kombinationen fungerar utmärkt.

Av Rosen70
Skrivet av m_persson:

Det finns inga inställningar i routern tyvärr.
Polarn funderade vad jah har för jäkla skit till router...

Googlar du så ser du att det inte finns några inställningar i stort sett.

Du har laddat ner appen för routern va? Det är där alla inställningar är..

Av Rosen70
Skrivet av Aene:

Får man fråga hur länge sedan det var ni köpte den? Köpte en för kanske runt tio år sedan som fungerade bra, men tyvärr spillde barnen en del i den och vi bestämde oss att byta ut den mot en likadan. Den nya kändes dock inte lika bra utan uppvisar en del av de problem du nämner. Har dock kvar den i väntan på något bättre samt att vi inte har någon bil så det är inte helt lätt att bli av med den.

Vi köpte den för ungefär 2år sedan!

Av Rosen70
Skrivet av anon315148:

Funderar nu på att slå till på schäslongsoffan Aarhus från Jysk som har 50% rabatt (samma rabatt på alla soffor ur serien). Om inte Mio kommer med någon rea på Nevada eller ev. County.

Vi har haft en Nevada från mio och det är den värsta soffan vi har haft. Vi hade en "3-sits soffa med flyttbar schäslong". Den blev så fruktansvärt nedsutten och klädslen rörde sig på kuddarna så dom såg helt snea ut. Vi hade den i typ 8 månader innan vi sålde den för 1000:- bara för att bli av med den. Köpte sen en Grönlid från ikea och skulle aldrig kollat på en mio soffa igen. Ville bara dela med mig av våran erfarenhet av nevada.

Av Rosen70

Har samma problem dock Samsung A52S och enbart denna har problem över wifi. 4G funkar som det ska att ladda ner. Kör amplifi HD. Våra iphones/ipads/tvs funkar som dom ska. Haft så väldigt länge. Har inte bahnhof som leverantör

Av Rosen70

Det kan inte vara så enkelt som att en processor från 2007 inte längre orkar med? Jag menar, det har ju hänt rätt mycket på 14 år.
Hoppas du hittar någon lösning

Av Rosen70

Finns en väldigt fin Galaxy S10+ med minimalt med repor och 2x original skärmskydd i Värnamo om du har vägarna förbi.
Kan även få med en Galaxy Watch 46mm och galaxy buds.

Av Rosen70

@axelboje: Ja, TVn kostade cirka 18000 när vi köpte den. Den har utgått ur sortimentet nu och priset på hemsidan stämmer ej. Nya modellen heter 8303 och kostar cirka 20000:-.
Jag tycker ambilight syncar klockrent med det mesta. Du har även olika inställningar för den. T.ex. om den ska vara överdriven, naturlig, för sport etc. kan även ställa ljusstyrkan på den.

Av Rosen70

Har själv en https://www.philips.se/c-p/75PUS7803_12/7800-series-ultratunn... , philips 75" med 3sidig ambilight. Jag hade personligen aldrig kunnat köpa en ny tv utan ambilight.
Tycker det ger så oerhört mycket och bilden blir ännu större. Jag kör 3 hue lampor syncade med tvn's ambilight och det fungerar kanon, för mig iallafall. Däremot så är jag inte jätteimponerad över "Android TV". Kan bli rätt slött och funka lite som det vill.

Av Rosen70
Skrivet av ItsLea:

hej!

går och funderar på en ny mobil då min gamla iPhone 6s börjar ge upp med batteriet och jag har börjat sakna Android.
senast jag använde android var runt 2012, så den mobil jag letar efter får gärna vara så stock Android som möjligt, vill ha det simpelt och streamlined.

var mycket inne på en s10+ innan men hörde något om att processorn i EU marknaden fick en sämre än i NA som ger mycket sämre batteritid, så är väl inte direkt intresserad av den längre. inte heller någon huawei.

kraven för mig är lång batteritid, är trött på att inte ens kunna gå en dag utan att behöva ladda.
hyfsat futureproof, vill inte behöva byta mobil igen om ett år.
multitasking utan att det laggar.
minst 16gb intern lagring.
helst inte över 4000kr.
spelar inga spel direkt på mobilen, det är väl Old School Runescape, och så Småningom RS3.
annars är det bara telegram, instagram, webbläsare, youtube och spotify.

den jag har hittat är en Asus Zenfone som vad jag kan se iallafal har bra batteri, men är det dålig prestanda, och har ni någon bättre idé?
länk till zenfone: https://www.mediamarkt.se/sv/product/_asus-zenfone-max-pro-m1...

tacksam för svar

Jag gick personligen ifrån en iPhone 8+ till en S10+. Visst är det en annan processor i EU. Men telefonen är ruggigt snabb ändå, batteritiden är väldigt bra den med. Själv så kan jag rekommendera det bytet för det var värt alla dagar i veckan, och du som har en ännu äldre iPhone kommer inte bli missnöjd. Supersmidigt att föra över alla kontakter, appar och sms till S10:an från iPhonen var det med.

Av Rosen70
Skrivet av ScrewFearMe:

Jag gör det imorgon, ska sova nu.
Ja jag tror nog att hdd burarna sitter lite i vägen

Skickades från m.sweclockers.com

Om du inte löser det själv så har jag eventuellt vägarna förbi jönköping imorgon och skulle mer än gärna hjälpa till

Av Rosen70

Någon annan som har haft problem med skärmen? Fick min för ungefär exakt en månad sedan av elgiganten. Den har fungerat utan problem, inge döda pixlar och inget annat nämnvärt. Tills idag.
Satt och spelade så blev det helt svart, kom till slut fram till att det var skärmen som felade. Kopplade ur strömmen och väntade en stund, när "adaptern" svalnat så gick den igång igen, men enbart efter 1 minut så dog den igen.

Har även testat den i ett annat rum med ett xbox one istället, lät den stå i 3 timmar nu och skulle testa. Fungerade i cirka 1 minut igen sen bara slocknade den.

Någon som haft liknande problem? Är inte så sugen på att lämna iväg den redan och av erfarenhet så tar ju det rätt lång tid...

Av Rosen70

Bytte nyligen från en i5 3570K till en i5 9600K, värt varenda krona.
Kör med ett GTX1060 och fps har ökat väsentligt.

Av Rosen70
Skrivet av CreativeX:

grejen är att min dator startas om konstant även med originalbatteriet. Eller om jag säger så, min dator startades o om konstant och det kunde ta lång tid innan den kickade igång. Men varje gång jag startade den så ressetades datorn konstant i all evighet.. och hela bios startades om.. så jag bytte till annat batteri från GAMMALT moderkort.. och problemet kvarstår... Men märker att VBat är sjukt kass, misstänker att i originalbatteriet är det samma sak... Ska undersöka det igen..

Pröva köpa nya batterier istället för gamla som kan var urladdade. Finns på ikea eller valfri butik.