Inlägg

Inlägg som Elfstrand25 har skrivit i forumet
Av Elfstrand25

@jagardaniel:

Jag har samma tangentbord, det går att låsa med FN+ -> eller FN + <-. Dock så strulade mitt en del med att CAPS Lock låste sig till CTRL och det gick inte att återställa. Med ny FW från Varmilo så funkar allt nu.

Av Elfstrand25

@Peggis_123:

Hej,

Kul att du har kommit igång men tråkigt att det strular. Utan att ha koll på din setup så låter det som att du har ett layer2 problem mellan dina swtichar. Ett enkelt sett att verifiera trunkar och accessportar är att ansluta en enhet i "första" swtichen och sedan kontrollera mac-tabllen i anslutande switch för att se om mac-adressen från enheten i den första switchen syns.

Om den inte syns så har du troligen konfigurerat trunken eller vlanet fel. Har du lust att slänga upp lite screenshots på din trunkkonfiguration för alla eller valfrittt vlan?

Av Elfstrand25

@Peggis_123: Exakt, endast taggat på trunken. Otaggat in och otaggat ut mot boxen.

Av Elfstrand25

@Peggis_123: Ok, troligen så handlar det om en multicastström för TV, se då till att aktivera IGMP och IGMP snooping för TV vlanet på switcharna så att multicast kan strömma hela vägen genom LANet.

Ja du har fattat det hela korrekt. När det kommer till att konfigurera vlan och trunkar så finns det väldigt bra guider för respektive tillverkare på internet så det klarar du nog av utan problem. Det enda som kan vara lite svårt att greppa om man gör det första gången är tagged vs untagged.Untagged=accessport på ett specifikt vlan, Tagged=Taggat vlan som skall skickas över en trunk.

Av Elfstrand25

@Peggis_123: Absolut! Jag kan iaf rekommendera Ubiquiti för kommande uppgraderingar, väldigt lätt att konfigurera både LAN och Wireless från samma gränssnitt.

Av Elfstrand25

@Peggis_123: Beror helt på hur häftigt du vill ha det. Billigast är kanske att köpa t.ex. en Netgear GS108Tv2 eller motsvarande. Kör en sådan själv och den fungerar bra men webgränssnittet är fruktansvärt långsamt. Om du har större budget så kanske du kan kika på Ubiquiti och deras mindre switchar.

Av Elfstrand25

@Peggis_123: Oftast så är tjänstefördelaren färgmarkerad för det olika tjänsterna och eftersom TV nu sänds otaggat till användarens utrustning så antar jag att en eller flera portar är avsedda för just TV. Enda kravet på din sida är att du kan konfigurera vlan och trunka dessa mellan dina två switchar. CoS märkning är kanske inte nödvändigt, det hänger mest på prestandan hi din utrustning samt hur stora interface köerna är.

Ja din mediaspelade kommer att kunna kommunicera med filservern om dessa ligger på samma vlan/subnät. Kravet är som sagt att du kan trunka vlan mellan switharna. Om du idag bara har en accessport mellan switcharna så måste du bygga om denna till en trunk. Det är alltid lättare om du skissar upp din målbil innan du börja härja i nätverket. Skapa några vlan för olika funktioner som t.ex. Internet, LAN, TV och kanske IP-Telefoni. Jag tycker själv att det är kanske smidigt att välja att ta in Internet på ett eget vlan så att jag kan plocka ut det på valfri switchport. Även internet är otaggat så välj då att använda t.ex. untagged vlan 10 på internet port mot BBB.

Av Elfstrand25

@Peggis_123: Om du har switchar som kan tagga vlan så är det inga problem att lösa detta i befintlig infrastruktur. Om BBB lämnar av allt på en port så har de troligen redan taggat vlan för TV, vlan 845 gäller hos Telia men jag vet inte hur det är hos BBB. I vissa fall kan du behöva märka trafik i TV vlan til CoS4 för att slippa eventuella kastade paket i interface kön.

Om BBB levererade en egen tjänstefördelare så finns där antagligen redan en dedikerad TV-port vilken du kan koppla till en accessport på din switch vilken du har konfigurerat till ett "eget" TV-vlan. Detta vlan kan du sen tagga till din switch närmast boxen och ansluta boxen på en accessport med detta vlan konfigurerat.

Hoppas att det gav dig lite vettig information.

Av Elfstrand25

Själv kör jag Sophos UTM 9 vitrtuellt hemma, är gratis upp till 50 users så det beror helt på hur många enheter du har på insidan. Den har egentligen allt i gratis licensen, Full UTM, VPN, lastbalansering you name it.

Av Elfstrand25

Jag har ingen erfarenhet av XG270 men jag har en XB271 och det är en underbar skärm. Kanske mest för att det är en IPS men G-Sync ger ett helt annat flyt och 165Hz skadar ju inte heller. Jag lyckade köpa en för 6500:- för att kartongen var defekt.

Av Elfstrand25

Swecklockers MSI

http://i.imgur.com/HHmvOhz.jpg

Prisjakt Swecklockers MSI

Fokus på tyst drift med bra kylning som ger rum för överklockning. Dubbla M.2 diskar ger snabba uppstartstider samt lite extra boost vid laddning av spel.

Av Elfstrand25

Det diskuteras i denna tråd: http://www.sweclockers.com/forum/trad/1449348-battlefield-1-p...

Min i5 är iof klockad till 4,2 så jag klarar mig kanske pga. det.

Av Elfstrand25

Detta har tagits upp tidigare och det verkar vara kopplar till CPU. Personer med i5 eller andra fyrkärniga CPU'er utan hyperthreading upplever detta problem. Jag har själv en i5 men märker inte av detta.

Av Elfstrand25

@emilakered: Tack för infon..

Av Elfstrand25

Jag kan inte heller skapa en annons, står att jag saknar behörighet. Jag har kunnat skapa en annons tidigare. Har ni fortfarande problem med buggar?