Inlägg

Inlägg som Strepto har skrivit i forumet
Av Strepto

Varför inte båda? Kylare över kortet?

Av Strepto
Skrivet av Blackwizard:

Jo helst aktiva och sitter rätt nära så är lite ont om utrymme

Generell Hi-Fi eller studiomonitorer? Finns tips i tråden på båda sorter, letar själv efter lämpliga studiomonitorer så är du ute efter liknande så kan vi säkert utbyta tankar och idéer.

Av Strepto
Skrivet av Fetskaft:

Det finns väldigt många som är lämpliga i funktion men vad får det kosta? 500 kr? 5000 kr? Krav på flera inputs?

Ingen egentlig begränsning på budget men gissar att övre "bang for buck" segmentet är bra nog för mig. Än så länge är jag mest intresserad av att uppgradera mina aktiva studiomonitorer till modellen bättre, vart inne på Yamaha HS8 men blir lite trångt att ge utrymme för så blir nog någon mindre modell. På sikt kanske jag vill spela in men just nu försöker jag bara få lite tid att komma tillbaka till musikproduktion på dator endast.

Tack @Otur och @Jagers skall kolla upp dessa.

Av Strepto
Skrivet av mrqaffe:

Behringer B2031A Truth https://www.thomann.de/se/behringer_b2031a_truth_aktivmonitor...
De är väldigt prisvärda och du hittar inget som är direkt bättre om du bränner hela budgeten bara på högtalarna, men du har råd med vettiga tillbehör typ bra kablage och en fysisk volymkontroll, kanske en med integrerad hörlursförstärkare eller ett ljudkort med balanserad utgång.
Man kan också leta begagnat kring där man bor. https://hifitorget.se/

Har du tips på något lämpligt ljudgränssnitt/externt ljudkort för att köra balanserad input till högtalarna? Alltså XLR.

Av Strepto

"Your scientists were so preoccupied with whether they could, they didn't stop to think if they should."

Av Strepto

Förbokat? Nej, för bokningen krånglade så mycket av trycket att det inte gick att få igenom beställningen när de släppte förbokningen.

Av Strepto

Hade fått 9 om jag tänkt lite mer, ska jag känna mig gammal av detta resultat?

Av Strepto
Skrivet av Querth:

Kanske något Xilinx kan använda eventuellt när de tillhör AMD?

Precis det som spekulerats på r/AMD_Stock och ses som indikator för att sammanslagningen med Xilinx kommer gå igenom.

Av Strepto

Vilken modellbeteckning har den?

Av Strepto

Det du ska kolla efter är CCA (Cold Cranking Amps), eller det som mekonomen verkar kalla köldstartsström. Större kapacitet är ju trevligt men påverkar inte hur väl batteriet "orkar" att dra runt startmotorn.
https://www.autobatteries.com/en-us/how-to-choose-your-car-ba...

Med det sagt, är bilen trögstartad i kalla väder (eller överhuvudtaget) finns det fler saker som kan påverka än bara batteriet.

Av Strepto

Har inte riktigt förstått nyttan med en baby monitor men om ni är oroliga för SIDS är nog ett andningslarm bättre.

Av Strepto
Skrivet av glemmy:

Jag tolkade detta som all form av kollektivtrafik, det verkar som att den visar både buss, tåg och spårvagn sett till resultatet.

Har mycket svårt att tro att så är fallet, jag bor ute på landet och med "spårvagnen" så kommer jag 1-2km hemifrån på 30 minuter enligt appen, trots busshållplats ett stenkast bort.

Tänker att det finns vägar för tunnelbanor och kanske viss annan kollektivtrafik i kartorna i ett dolt lager som appen använder. Kan förklara varför jag på landet kommer en kort bit hemifrån om den räknar gångväg därimellan. I vilket fall som helst verkar den onekligen vara tämligen ovetande när det kommer till resa med buss.

Då appen bygger på openstreetmap kanske det saknas data i kartan, förstår att det kanske inte är något du är sugen på att lägga tid på men man kan bidra med data och taggning vad det verkar.
https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:public_transport

Av Strepto
Skrivet av glemmy:

För den som inte hört om detta tidigare så är det en karta som indikerar zoner på lika långt avstånd (i tid räknat) till en plats. Iso = lika, kron = tid

Jag har hittat flera exempel på nätet, men tyvärr verkar ingen stämma. Hade Commutetimemap.com bara visat rätt så hade den varit helt enligt mina önskemål. Kanske använder de olika alternativen samma källa.

Exempel på användningsområde: låt säga att man ska börja ett jobb i Göteborg som man vill åka kollektivt till och man vill se var det är lämpligt att bo för att få en viss restid till jobbet.
Exempel på fel är att buss Landvetter Resecentrum till Göteborg C=25 min, men Landvetter kommer inte med om man inte utökar till 60 min restid på kartan.

En dum fråga kanske, men hittar ingen ikon för val av buss, är det inte spårvagn som åsyftas? I källkoden på sidan har ikonen attributet data-icon="subway"

I övrigt, tack för tipset. Har undrat från och till om sånt här finns av just samma anledning och lite där till.

Av Strepto

2/10, försökte svara fel på allt i protest mot loot lådor så jag vet inte om jag ska se mitt resultat som bra eller inte...

Av Strepto

Vänta på verkliga tester och kom ihåg att olika benchmarks viktar prestanda olika:
https://techreport.com/news/31841/cpu-z-changes-benchmarking-...

Av Strepto

Väntar mig AMD Zen 3 APU, Zen 4 hade varit knockout men har svårt att se det. Om det skulle bli Intel så hade jag inte riktigt förstått det.

Av Strepto

Helt galet pris, flera månaders sparande av nöjespengar för underskriven, och då är det bara datorn. Jag börjar nog bli gammal men... det var bättre förr.

Av Strepto

Hade tidigare köpt en Volvo bilstol och konverterat till kontorsstol, har under sommaren byggt egen styrning av elinställningen på stolen, tänkte skriva av mig och dela bilder, källkod etc. när jag får tid.

Av Strepto

RTX 3000 och AMD 6000 serien till MSRP, i så fall ja tack. Allt över det kan lika gärna vara tumbleweed.

Av Strepto

Jag gjorde en hel del forskning innan lansering och landade på ett MSI X570 MAG Tomahawk Wifi, men fick då tag på det för 2400kr. Videon nedan är min motivering, har inte kollat priser sedan jag lyckades få tag på en 5950x i Inets första batch.
https://youtu.be/rD65w5RVmtY

Andras tips på RAM verkar vara vettiga, jag kör 3200MHz CL16 då jag hade ett kit sedan innan och jag inte orkar mecka för en marginell prestandaökning.