Inlägg

Inlägg som Rolls har skrivit i forumet
Av Rolls

Ajfan en bug! Ska naturligtvis inte stå lushastigheten. Skrev för snabbt...

Av Rolls

Stämmer i princip för vakuum men beror på ljushastigheten i aktuellt medium. Lushastigheten i en skruvmejsel, finner man det i några tabeller tro? Kanske beror på dimension och stålkvalitet?

Av Rolls

SNR är ju brusförhållandet, i och för sig. Men om det hörs störande brus så ligger det antagligen utanför spec. Verkar vara en måndagscitron
Eller så är tillräckligt många kunder/QA-testare redan lomhörda ...

I en helt annan era jobbade jag en smula med att sortera OP-förstärkare till pickupförstärkaren i hifi-maskiner. En rätt stor andel fick kasseras på grund av bl a popcorn-brus, om jag nu minns rätt. Övriga märktes med nagellack; ungefär som när Tomten provade dockor Det var helt enkelt billigare att köpa in många underspecade OPampar och kasta en del av dem.

Du kanske råkade ut för en av dem som borde ha hamnat på recycling?

Ett desperat skott i blindo kan vara att vända på elkontakten.

Av Rolls

Ja, jag ville bara hjälpa till med ett konstruktivt tips och har ingen avsikt att kriga om detta.

Men batterier är nu en gång inte helt binära till sin natur, utan de slöar till lite i taget när de håller på och tar slut. Min ringa erfarenhet är att i det skedet kan alla möjliga egendomliga värden dyka upp i bios eftersom nivåerna inte längre är väldefinierade. Ett enkelt test under felsökningen är just att sätta in en frisk knappcell och se om något händer, kostnaden är ju liten i både tid och pengar.

Mer än så har inte jag att bidra med. Ta det som ni vill, den som vill.

Av Rolls
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rolls
cmos-batteriet?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av joel.lindgren
?

Jag har clearat genom on/off flera ggr, och genom jumpring.

Men kan batteriet ha tagit slut? Du skriver att moderkortet är tre fyra år gammalt. Batterier lever inte heller för evigt Brukar vara en knappcell, 16 - 20 mm sådär. Kostar som en slät kopp kaffe.

Av Rolls

cmos-batteriet?

Av Rolls
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MORD
Min polare säger att de inte behöver ge ut ip nr.. men de är väl skyldiga till det när ipred lagen gäller? Men jag hörde nånstans att lagen inte drabbar dold..

Aha. Om det är sant vet vi ju vilka som EGENTLIGEN ligger bakom ipred... :-/
Åter till min madrasserade studio.

PS Dold skriver att det krävs två års fängelse i straffskalan för att de ska lämna ut.

Av Rolls

Det kan finnas annat man inte vill visa vem som helst. Tänk dig att du tänker avslöja att chefen är bedragare eller att privatkliniken åsidosätter hygienen, eller att du har i uppdrag att snoka upp företagsspioner, eller att du letar information om din ovanliga, skamliga sjukdom, eller att du kanske inte vill visa vilka sajter du surfar av andra skäl. Osv.

Vilka datorer du har sticker du inte under stol med i alla fall

Av Rolls

Men nu ville han ju spegla, inte öka prestandan.

Av Rolls

Kan finnas många goda skäl att vilja vara anonym på nätet, och inte alla har att göra med olagliga aktiviteter. Tvärtom, rent av. Kika i faq:en hos dold för några exempel.

Om man sen tycker det är värt en femtilapp i månaden är upp till en själv. Liksom ifall man vill lita på nån enda eller bara sitta i sin madrasserade Al-studio och sura

Av Rolls

Förlåt, då missförstod jag nog frågan.
Nu har jag dock inte läst man umask.
Står det möjligen något matnyttigt?

Av Rolls

man umask

Av Rolls

En vanlig fälla här är att man tror det står menu.1st men det betyder LIST. Bara med små bokstäver (och bara tre stycken:) Kan stjälpa vem som helst någon gång.

Av Rolls
Citat:

läderklädsel och ett fickvänligt format

Borde det inte stå flickvänligt format? Helst då en kinesiska med riktigt smäckra små fingrar...

Av Rolls

Jag är också för lat för att kolla själv, men har för mig att IBMs Thinkpaddor använder nån sorts "krockkudde" till disken. En accelerometer känner av att maskinen faller fritt och disken parkeras så att den inte ska kraschlanda.

Det kan ju finnas en risk att den här funktionen förloras om man byter till en icke-original disk... Värt en femöres tanke i alla fall?

Av Rolls

Klart det heter lapptopp! Det kallar jag min sen länge.
Du får en nia av mig. Hade blivit en tia om du förklarat hur man kommer loss. Eller räknar du med att bli sittande för alltid kanske?
Pigg, nyskapande lösning av ergonomin med minimala medel. Bravo!

Av Rolls

Hej suecoo,
Min gissning är att han menar kylflänsarna till processor m m. Sitter väl i luftkanalerna som fläkten betjänar. Klet där kan lätt bygga på sig en massa lort som isolerar, och då överhettar maskinen. (Dammsugning bör stavas med 2 m, hörni herrar! )

Sen får man komma ihåg att detta är mikro-elektronik och inte ska köras i diskmaskinen ;-D Fast inte heller i mikron, konstigt nog...

Tangentbord med läsk i lär kunna rengöras med ljummet vatten och/eller isopropylalkohol, har jag bestämt läst nånstans. Låt det bara torka flera dygn! Och ta loss det innan!

Antivirus är ett måste.

Av Rolls
Citat:

Ursprungligen inskrivet av boris_vodka

Tredje: Utgången på grafikkortet borde inte göra någon skillnad på vilken typ av skärm som är ansluten. En LCD-tv är samma sak som en datorskärm. Funktionen är ju den samma, bild skall visas på skärmen. Sen kan man ju ändra vilken skärm som är primär och sekundär.

För säkerhets skull bör man dock kolla hur det är i verkligheten. Bör är inte exakt samma som är Det finns t ex en by som heter Börsle

Seriöst nu. Var det inte så att (vissa) tillverkare av HDMI-utrustning byggde in "kopieringsskydd" för att "hindra" pirater? Minnet är bra litet och kort...

Av Rolls

rpm, väl? Fast det är nåra år sen jag körde Mandriva.

Nä nu går jag och knoppar!

Av Rolls

2B or not 2B

Citat:

Så de funkar med den pennan som jag nämmde innan 2½ HB?

Funkar gör det väl, men du lär få rita fler streck. 2½ = HB enligt en tabell jag hittade i en pennask från Kohinoor. 2 = 2B. Som någon sa är det olika mått på pennans "mjukhet" eller grafithalt i förhållande till fyllnadsmaterial. Eftersom det är kolets ledande förmåga du vill utnyttja för att modifiera resistorn, är det vettigt att välja en penna som har en passande kolhalt för uppgiften.

Men du gör säkert klokt i att prova dig fram och mäta, enligt ett annat tips här ovan. Du har väl tillgång till en vanlig multimeter? Skaffa det på en gång annars, som ett minimum om du ska hålla på och labba!

Det kan bli dyrt att famla i blindo!