Inlägg

Inlägg som Shoemaker har skrivit i forumet
Av Shoemaker

Och då ska jag försöka mig på att sälja i delar. Tack för all input.

Av Shoemaker

@Hugligan: Nej om jag var otydlig så har jag 20 ramminnen men moderkortet har bara 16 slots så alla kan inte användas.

Av Shoemaker

Vad kan jag begära för denna Server?

Hej!
Vad skulle jag kunna få för en server med dessa delar vid en eventuell försäljning.
Allt är taget ur en fungerande miljö.

1U
CPU: 2st Intel Xeon E5-2680 v1
Moderkort:Intel S2600GL
Diskkontroller: Intel Raid Module RMS25CB080 6G SAS LSI2208 baserat 1GB minne
Ram 320GB 20x16GB ( På stickorna står 16GB 2Rx4 PC3L - 12800R -11-11-e2-D3 ) moderkortet har 16 minneslots
Disk: 8st 72GB 10K SAS 2.5"
optisk media: DVD
PSU: 2st 750W
Inga: rackskenor licenser eller liknande.

Jag har svårt att få någon klar bild av vad det är värt då nypris går att hitta men det är svårare med begagnatpriser. Så vad tror ni?

Av Shoemaker
Skrivet av AkUs:

2680 kan boosta 3,5ghz så den kommer inte vara slö direkt. Men du påpekar din tjejs åsikter...
2x2680 utvecklar ungefär 4x 2600k i stock. Räkna till varmare moderkort osv.
Chassie storlek och framförallt ljudnivå kan ställa till det i förhållandet.

Så du tror inte på någon större förlust i spel, låter bra. Hon är absolut inte omöjlig men det kommer nog muttras lite. Värme blir ett kommande problem om jag väljer att påbörja projektet. Kanske får jag en bra ursäkt att testa på vattenkylning, vem vet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Shoemaker

Sandybridge i7 vs Xeon 2680 v1

Hej! Jag har idag en 2600k klockad till 4.5ghz. Jag har av en vän fått 2x xeon e5 2680 och lite ecc minne. Jag funderar på att investera en mindre summa i något passande moderkort till dessa xeons.
Jag bor idag i en mindre lägenhet och min tjej skulle inte bli allt för imponerad om jag utöver min nuvarande stationära ställde hit en till dator. Jag har tänkt använda servern för att labba och utöka mitt kunnande då jag precis är nyutbildad och har börjat jobba med IT.
Lite spelande blir det emellan åt och jag undrar om någon kan ge sig på en kvalificerad gissning på hur mycket sämre fps jag i snitt skulle få om jag flyttar över mitt grafikkort från min nuvarande stationära till den eventuella servern.
I och med att xeon processorn är lägre klockad antar jag att jag kommer tappa lite men tror ni vi snackar några få fps eller är det en stor skillnad?
Jag tänker inget särskilt spel utan mer generellt.

GPU r9 390

Av Shoemaker

Bump.
Har du kommit fram till någon lösning?`jag har exakt samma problem!

Av Shoemaker

asus 4870, koppla in AC twinturbo

halloj har ett asus 4870 1gb med ett AC twin turbo monterat. från kylaren går det en 3 och en 4 pin. dock ser det ut som tidigare ägare gjort något hemmapull och delat på kabeln. på grafikkortet passar ingen av dessa kontakter. och på moderkortet har jag testat sätta i Cha_fan1,2 och 3 och pwr_fan men fläkten startar inte. den som 4 pin hittar jag ingenstanns att placera. behöver jag någon konverterare av något slag? hur ska jag gå tillväga?.

/Per

Av Shoemaker

fläkt går i intervaller

Halloj.
Jag har ett antec 900. för någon vecka sedan började en av front fläktarna gå i intervaller. den går i ca 20 för att därefter stå still några sekunder. på/av hela tiden från att jag startat datorn. datorn är från 2008. Är det bara fläkten som gett upp efter några år eller kan det vara något annat?

Edit: jag har tittat på övriga fläktar och alla går som de ska.

Av Shoemaker

Halloj.
finns det någon co-op campagin till detta spel? i spelets multiplayer meny hittar jag bara ranked match och player match.

Av Shoemaker

Halloj. Jag skulle uppskatta om någon kunde skicka en invite. jag var hos en polare som saknade spotify i förra veckan så han fick min då jag trodde att man fortfarande kunde skaffa en utan invite men.. ja.. fail.

tack på förhand

shoemaker_big@hotmail.com

PS: en fundering. varifrån får folk alla sina invites? är det krav att man är betalande för att få invites?

Av Shoemaker

är det någon som vet hur man gör med röstbrevlådan när man har en iphoneklon? "vill du lyssna på senaste meddelandet tryck ETT" hur ska man göra detta då man saknar knappsats? någon som vet en lösning på detta problem?

Av Shoemaker

Fläkt på nordbryggan?

Halloj
I går när jag satt hos tandläkaren satt jag och läste ett nummer av pc för alla som var något år gammal. i tidningen stod det en annons som sa något om att byta fläkten på nordbryggan till något annat. Nu till saken. jag köpte min dator för lite mer än ett år sen köpte4 det del för del och satte ihop själv. moderkortet jag har är ett asus p5q deluxe som det följde med en liten fläkt till. ja satte av någon anledning inte dit denna fläkt. jag förmodar att den ska sitta över nordbryggan. nu undrar jag om det är något som behövs monteras? än så länge har ju allt gott bra. typ så här ser det ut nu utan nån fläkt.
http://techgage.com/reviews/asus/p5q_deluxe/asus_p5q_06_thumb...

Av Shoemaker

Jag ska ta och lägga på ny kylpasta idag. jag följde intruktionerna på arctic silver 5s hemsida och drog en sträng. förmodligen har jag tagit för myccket kylpasta.

Av Shoemaker

Hur kan det bli ojämnt monterat? kylaren är en acrtic cooling Freezer pro 7 den har Pins eller vad man nu ska kalla det dom man bara trycker dit och alla 4 sitter fast kan inte rucka på kylaren.

Av Shoemaker

Cpu temp program, vad kan man lita på?

Halloj
Idag böt jag ut kylpastan på min cpu till arctic silver 5. tidigare hade jag nån billig silikonbaserad smet. nu när jag har bytt började jag koll upp tempraturen i idle och load. jag har tidigare använt mig av core temp enbart. den visade i ideal temp 40 36 33 32 och i load 92 91 79 77 har en q6600 klockad till 3,2 tidigare var load inte över 70 i core temp. vad jag har förstått är det en inbränningstid på AS5 på 200h blir det bättre efter några veckor?`jag rengjorde noga innan jag applicerade kylpasta. jag följde instruktionerna på arcticsilvers hemsida och la en sträng över cpun http://www.arcticsilver.com/pdf/appinstruct/as5/ins_as5_intel... sida 4

Detta är tempen i några andra program

Core temp

40 36 33 32 - 92 91 79 77

Speedfan

34 28 26 25 - 81 79 68 65

Everest ultimate edition

34 29 26 25 - 81 80 68 65

CPUID Hardware monitor

41 38 35 34 - 91 90 78 75

Samtliga program är nyligen uppdaterade, vilken kan man lita på? och sen funderade jag på varför det är så pass stora hopp mellan processorkärnorna? mellan kärna 1 och 4 skiljer det ju ca 15 grader.

Av Shoemaker

Halloj

en fråga angående mängden kylarpasta. i guiden står det . "Det vanliga "måttet" är kylpasta som motsvarar ett okokt riskkorn i storlek på P4-processorer" jag har arctic silver 5 som jag tänkt applicera men nu blev jag osäker på mängden. Ska man ta ett riskorn eller Följa rekommendationen på Arctic Silver's hemsida som ser ut att vara mer än ett riskorn http://www.arcticsilver.com/pdf/appinstruct/as5/ins_as5_intel...
sida 4 processorn är en quad.

Av Shoemaker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elaazy
Man kan ju inte bli annat en irriterad på Scophone när dem vägrar lämna ut fraktkostnaden före man har beställt telefonen....

Om jag köper I68 "version 2" för 60$ vad kan slutpriset bli när jag får hämta ut den på posten? finns det någon maxgräns för shipping cost? så man inte betalar 3000:- spänn i frakt :P?

Men innan du betalar lär du ju få se den totala kostnaden? Sen kan de väll inte heller sätta ut fraktkostnad för det kostar väll olika mycket beroende på viket land man bor i?

Edit: The shipping cost is based on the weight of your item(s), delivery service and your location. Our system will automatically calculate the actual shipping cost after you order item(s) and check out (you will be asked to confirm some information, such as your location, delivery service and etc.). If you have any question, please feel free to contact us.

http://www.scophone.com/index.php?gOo=help_details.dwt&articl...

Någon som testat denna? http://www.scophone.com/product_1170.html ser ut att innehålla ungefär samma sak som det övriga men har wifi.

Av Shoemaker

installations problem BF2142

Halloj här om dagen installerade jag Battlefield 2. Jag startade spelet enbart för att se om det funka vilket det gjorde. Därefter installerade jag senaste expansionen men det fungerade inte. då valde jag att avinstallera alltihopa men nu vid ominstallation startar installationen men stängs av på direkt. får inte upp några meddelanden heller något. Jag har för vana att ladda ner spel innan jag köper bara för att se om det är något jag gillar. Men nu har jag blivit osäker på det köpta spelet kommer funka eller om det blir samma sak som det nedladdade.

någon som vet vad det kan vara för fel? Jag avinstallerade från program mappen. spelet finns inte kvar i sin mapp på C: men finns kvar i program och funktioner men därifrån startar bara avinstallationen sen händer inget mer. provade även avinstallera med ccleaner med samma resultat.

Av Shoemaker
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dawidowski
Körde min i 3.6. Måste varit en tur prolle, hade 1.376 i vcore och tempsen va 32-35 i idle och load 48-52

G0 + Minnena e samma som jag har nu

oj 1.376 har ju nästan jag i default vcore.

Av Shoemaker

hmm ja du kanske har en poäng där.