Inlägg

Inlägg som Lerduvan666 har skrivit i forumet
Av Lerduvan666

Skönt som fan att höra. Då är det bara att köra om och testa. Tackar!

Av Lerduvan666

Det jag reagerade lite på var redan i installationsprogrammet så var, trots att den var formaterat C: redan angedd som systemdisk. Hittade inget alternativ som gjorde det möjligt att byta. Kanske ligger någon koppling i det? Måste jag ta bort alla partitioner från alla hårddiskar?

Av Lerduvan666

Windows 7 bootar ej med ny SSD

Har just införskaffat mig en Intel x-25m och märkte att det var svårigheter att installera Windows 7 x64 på den. Det verkade som om den inte riktigt hittades av installationsprogrammet så jag provade att installera det på min gamla hårddisk vilket fungerade.

Installerade sedan via Windows ett till på SSD:n vilket också gick galant, nu verkar det dock som om jag inte kan ha båda hårddiskarna markerade som aktiva i bios, alltså antingen väljer jag att ha den äldre eller också SSD:n beroende på vilken jag sätter som HDD nr 1.

Går att boota Windows från SSD:n om jag har den gamla hårddisken som boot device 1 och sedan när valet om vilket jag ska använda kommer fram väljer den versionen installerad på SSD:n.

Gör jag inte det får jag till svar "no bootable medium detected" eller liknande. Någon som vet vad jag gjort för fel?

Tacksam för svar.

Av Lerduvan666

Fråga om spdif-kablar

Har just köpt ett Creative Xtreme Gamer och det medföljde ingen spdifkabel som verkar ska gå mellan moderkortet och ljudkortet. Undrar om detta är för någon speciell funktion och om det räcker att helt enkelt använda en optisk kabel mellan ljudkort-förstärkare?

Av Lerduvan666

Hade samma problem som du, strömmen verkade inte stabil och tog mig inte någon vart. Flashade biosen och problemet löste sig.

Av Lerduvan666

prestandaförlust vid för låg vcore?

Sitter och klockar min q9550 e0. just nu kör jag den stabilt 10 rundor i IntelBurnTest när jag har 460x8.0. Vcoren kör jag i 1.2 volt i cpuz och har lagt märke till att många kör betydligt högre ström med dom värdena.

Undrar alltså om det är så att det kan kompromissa hastigheten även om den körs stabilt i IntelburnTest. tempen ligger i load 69-70 grader som varmast. Är en rookie på detta så jag undrar hur långt man vågar köra grejerna. Undrar även hur man kollar tempen på NB.

Något jag missat?

Tack på förhand / Joel

Av Lerduvan666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av E8400
Du bör dra upp fläkten manuellt när du spelar spel för detta kort är fanimej helt hopplöst med värmen på ena kärnan...

Spel låser sej och allt stannar upp osv på grund av att kortet blir varmt som en smält ugn...

Jag ska själv dra bort kåpan på kortet och montera dit en 120mm fläkt för ja orkar ej med ljudet i från fläkten när man drar upp den i varv... bra kort men kylare/fläkten/värmen hopplösa..

Tack så mkt för det, fixar upp en spelconfig och hoppas att det löser problemet, har du ändrat något när den klockar ner sig i idle eller har du allt annat stock?

Av Lerduvan666

Vet att frågan har diskuterats förut, men hittar inga konkreta svar på hur varmt ett hd4870x2 rimligen bör köras i..Har loadtemp på 91C.

Bör jag ställa mixtra i profiles eller är det en normal temp? Stalker CS hängde sig nämligen och bjöd på en fin blåskärm för ett tag sen och undrar nu om det kan bero på detta...Tacksam för svar.

Av Lerduvan666

Okej men det låter ju skönt, slipper jag gorma med det. Är ju inte heller en så rutinerad klockare så det blir nog inga avancerade tilltag. Tackar så mkt för era svar.

Av Lerduvan666

Tack för svar!

Kommer att köra på Vista Ultimatex64, det är väl samma sak där?
Hur viktigt är det att man håller biosar på moderkort och grafikkort (4870x2) aktuella om man tänkt sig på en klockning i framtiden?

Av Lerduvan666

Drivrutiner för quadprocessorer

Nu har jag för praktiskt taget första gången köpt en dator som är en icke vedeldad variant.
Frågan är alltså, är det något särskilt man behöver tänka på som drivrutiner för processorn eller andra tillbehör för t ex. moderkortet eller sköter windows update sådant automatiskt. Har ett Asus P5Q deluxe.