Inlägg

Inlägg som Armor har skrivit i forumet
Av Armor

Ber om ursäkt för sega svar. Datorn finns kvar till största del, min systers sambo jag säljer åt har sålt delar privat vilket strulade till det lite. Kan ta PM över vad man är intresserad av, annars kommer en ny tråd komma upp med vad som är kvar inom någon dag.

Mvh

Av Armor

Allt noterat

Av Armor

Intressekoll på en lättare dator.

Tjenare!

Tänkte kolla lite snabbt vilket intresse som finns för en lite äldre speldator, men som fortfarande håller måttet till de flesta spel idag utan större problem.

I7 7700k
Asus z270 ROG Maximus IX Extreme
Corsair Vengeance RGB 16g CL16 3200mhz
Asus Strix 1080 TI
Kingston SSD 240gb
Samsung 970 evo plus 500gb m.2
EVGA GQ 1000w, dock inte helt säker på vart alla extra kablar ligger efter flytten, men ska gå att leta fram i värsta fall. Går att byta ut mot ett EVGA Super Supernova 850 G2 där jag har kartong samt kablar liggandes ifall det så önskas istället.

Datorn är byggd i ett Corsair Crystal 570X Rgb Tempered Glass med :
EK Coolstream Rad SE 360 Slim tripple
EK Coolstream Rad SE 240 Slim dual
6x Corsair Sp120 RGB led fläktar
Corsair Commander Pro
Ek Cryofuel blood red premix
EK-XRES 140 spc pwm classic rgb - plexi.
Start knappen på chassit fungerar inte som den ska, men jag har köpt till en extern sådan som fungerar.
Kåpan kring USB portarna är för nuvarande borttagen, men finns liggandes någonstans som går att skickas.

Jag ser helst att jag slipper sälja saker i delar, utan komplett, men allt går att lösa i värsta fall. Datorn kan skickas, men samma där, ser helst att det är på avhämtning eller att mötas upp inom en radie runt där jag bor i Jönköpings trakten vilket går att diskutera när det kommer till den punkten.
Finns det frågor så tveka inte att höra av er!

Med vänliga hälsningar,
André.

Läs hela annonsen här

Av Armor

Osäker på storlek på fittings.

Tjenare!

I min dator just nu har jag försökt skaffa fler fittings. Men det verkar inte finnas i min storlek någonstans.
När jag mäter med mitt skjutmått, så får jag fram innermått på slang 13 och yttermått på 16.
Och enligt min fitting är det 11 invändigt och 16 utvändigt.

Jag köpte hem 10/16 fittings ifrån inet och det var fel utav bara den, det då även trotts jag bad dem om hjälp.

Jag har en slang ifrån Biltema, PVC slang som jag köpte på 5 meter för 29:- som har varit bra, förutom att den är hård när man arbetar med den. Mäter jag när slang sitter på blir det 18cm utvändigt, är det 13/19 jag skall köra på?
Tycker nämligen det låter lite knepigt om det nu är så att mina 12/16 slangar passar problemfritt.

Av Armor

http://imgi.se/image.php?di=92HZ

http://imgi.se/image.php?di=96OF

Ursäktar att det blev otroligt dålig kvalitét på bilderna, har ingen direkt vidare mobil att ta kort med.
Och kabeldragningen ska fixas, skulle kolla temps och allt och titta om jag skulle behöva montera ned något innan jag skulle slutföra projektet

EDIT: Så som ni ser Eltejpen vid slangen vid reservoaren, som den ligger nu blir det ingen virvel så det är vad jag kommer byta när jag monterar ned.

Av Armor

Det jag lagt till är GPU block, 2 stycken i sli med en EK brygga

Av Armor

Har funnit ett sätt att få bort min virvel ur loopen åtminstone. Det har orsakat en del luft i loopen och därav också mer värme.
En av mina connectors är nästintill V-formad, och när den är på skruvad kan man röra den. När den låg ned så sprutades vattnet in nästan ifrån sidan och det gjorde en virvel, så ska koppla ned allt och byta nipple där.

Temps i load ser fortfarande lite mysko ut, även im mina grafikkort aldrig går över 45C i load såsom i Crysis 3, Wow, BF4 Metro Last night osv. CPU går upp till mellan 70-80c i 100% load. Jag tycker inte det bör spela så stor roll ifall vattnet går igenom GPU brygga först, sen till radiatorn sen till CPU sen till reservoar, för GPU's är kallare och därav får vattnet som går igenom längre tid på sig att bli lite kyligare?

Av Armor

När jag är i 45i idle, så hoppar den helt plötsligt upp till 66c i 2-5 sekunder sen drar den ned till 45-50c idle igen.

Av Armor

I load låg jag precis på 69-73C på BF4. Vilket jag personligen tycker är lite mycket kanske. Kommer antagligen få skaffa till en 240 Radiator att sätta i fronten. Förut hade jag så att jag kunde dra slang direkt ifrån pumpen till Radiatorn, så denna gången hade jag tänkt ha pumpen till CPU, sen cpu till radiator, radiator till GPU sen tillbaks till pump/reservoar. Grafikkorten ligger aldrig över 45c när jag spelar.
Med med tanke på att pumpen nu pumpar till mina GPUs först sen till radiatorn tänkte jag att det kanske blev fel där, vilket jag också personligen inte såg skulle spela så stor roll. Jag kommer nog byta kylpasta på processorn.

Av Armor

Vattenflow spelar det någon större roll? Temps konstiga.

Hejsan!

Igår monterade jag ihop allt mitt i min burk , då jag bytt chassi och satt på block på mina grafikkort.

När jag satt ihop allt igår så lade jag märke till att jag råkat koppla så min pump pumpar in i Grafikkortets EK brygga först, sen upp till min Radiator, sen ned till processorn och sen in i reservoaren. Förut innan jag bytte allt, så hade jag idle temps på 35c, och efter jag bytt nu och haft igång datorn en stund ligger idle på mellan 44-52c. Grafikkorten går aldrig över 44c. Jag har alltid haft jämna temps på processorn, så det ser t.ex ut som Core 1-4 32,32,33,34.

Funderar på om jag bör byta kylpasta för processorn, eller om jag ska låta det vara och se om det blir bättre.

Jag har en EK XTX 360 radiator, har en pump/reservoar hybrid från EK.

Jag har 4770k , inte haft problem med temps och just nu har jag 1.3v på 4.5ghz.
Och jag har 2x Asus 780TI med vattenkylning på båda.

Frågar lite snabbt för jag är skeptisk över till om det är värt mödan att koppla ned så jag kopplar bort CPU block , byter kylpasta och sen monterar allt igen.

Tackar på förhand

Av Armor

Synd att du inte äger Red Dead Redemption. Om du vill ha story, och sjukt bra karaktärer ska du spela det spelet.

Av Armor
Skrivet av axelito:

Det finns ingen adapter som kan funka då? som går i usb porten?

Det är endast ifall du har en Adapter som följde med, annars är det programvara som gäller.
Hörlurar som har Surround eller liknande har oftast ett eget inbyggt ljudkort i sig, och måste styras ifrån ett eget program.
Logitech G35 har sitt program - visserligen är det ett USB baserat headset, men det ska inte göra någon skillnad. Om du kör i vanliga uttag och har ditt ljudkort installerat kan du ändra i inställningar för t.ex Realtek och gå ifrån inställning Högtalare till 5.1 eller Hörlurar osv.

Av Armor

Om du köpte dem, så måste du fått med CD-skiva till dem. Är ganska säker på att det är som på Logitech G35 , de har också surround, men de fungerar endast ifall du installerar programvaran som tillhör, annars fungerar de som vanliga hörlurar.

Hoppas det hjälpte, annars får man söka runt på google.

Av Armor

Fortfarande aktiv tråd? Isåfall, testa att klocka ned Kortet när du är inne på Windows en gång. Dra bara ned Boost Klock från 1200 till låt säga 100. Vissa kort vad jag uppfattat det som kan reagera på Windows Aero och dylikt.

Har ett par kompisar som haft liknande problem som jag bett testa klocka ned kortet lite. Speciellt med tanke på du har Asus GTX 680 top, precis som jag vilket är ett radikalt överklockat kort från fabrik.

Av Armor

Fungerar desvärre inte,

läste en annan tråd som sa att det borde funka.

Har testat det och fungerar inte

Av Armor

Problem med upplösning i W7.

Tjenare !

Tänkte höra snabbt om någon vet någon inställning jag kanske missat eller något.

Installerade Windows 7 Ultimate x64 idag,

Har 1024/768 i upplösning i windows och skulle testa lira innan har 800/600 i cs t.ex och när jag startar det blir det som en liten ruta på skrivbordet trotts att det är ikryssat att köra i fullschreen mode och inget liknande.

Är det någon inställning som krävs eller kommer jag vara tvungen överleva detta?

Tack på förhand,

Mvh,
Sgt scar.

Av Armor

Testat klocka ner, Testat inte klocka något över huvudtaget, testat att ställa ned både processorn och grafikkortet.. Testat nya Drivisar, Gammla drivisar Beta drivisar. Nu har det hänt 1 -2 gånger att när man startar datorn det blir sån bild direkt i windows och jag vet inte varför.

Av Armor

Tackar så mycket för svar.

Jag Resnade datorn på damm för någon dag sen för att titta om det hjälpte, jag kollade fläkten på grafikkortet extra noga men såg ingenting.

Ska testa reseta bios totalt 1 gång och se hur det funkar !

Av Armor

Jo , mina tankar har varit grafikkortet. Eller överhättning av processorn eller något liknande.

Har inget grafikkort eller processor liggandes till datorn men det kan jag nog kolla upp för det med min brorsas dator antar jag.

Av Armor

Har inget annat grafikkort dessvärre liggandes, Vore extremt tråkigt om något hänt med det har inga pengar att lägga på det ellern något..

Kan det ha med nätaggregatet att göra?
Vore ju knepigt om det var för det men är väll värt ett försök om jag hittar ett annat !