Inlägg

Inlägg som Triphys har skrivit i forumet
Av Triphys

Är det någon som har koll på hur det kommer fungera med ens gamla playstation. Om jag nu får min PS5 på release så har jag lovat en polare att få låna min PS4a för att kunna spela igenom några spel som jag har installerade på den. Kommer det gå eller kommer min PS4a bli inaktiv så fort jag kör igång PS5an? Kommer det fungera som så att han bara kan spela lokalt då det inte kan vara två personer "uppkopplade" på samma PSN ID samtidigt? Någon som vet?

Av Triphys

2000:-

Av Triphys

Ah, okej! Kan vara så ja.
Laptopens skärm är fortfarande aktiv när hon ser på film.

Borde nog rensa upp hennes burk lite då den är allmänt full med skit, borde hjälpa till lite samt uppdatera drivrutiner.

Tack så mycket!

Av Triphys

Fråga ang. lagg med inkopplad extern LG IPS 27" skärm (VGA)

Tjenare,

tänkte kolla lite då det var ett tag sen jag pillade med grafik, externa skärmar och kopplingar.
Var så att min tjej köpte en LG 27" IPS skärm igår på min inrådan (har själv en 22" som jag är väldigt nöjd med).
Hon vill ha den inkopplad till sin laptop så att hon kan glo på film osv.

Saken är den att hon har en Toshiba laptop (budgetmodell) ca 2 år gammal med endast VGA utgång så vi kör skärmen på VGA då datorn inte har HDMI-stöd.
Vi kan dock köra 1080 upplösning på skärmen så upplösningen blir ju bra.
Men till problemet! Det laggar rätt mycket när man kollar på film nu, när man kollar på laptop displayen laggar det inget alls, men på externa displayen så laggar det rätt rejält.

Vad kan detta bero på? Min första tanke var att det har att göra med VGA kopplingen.
Finns det VGA - HDMI adaptrar så att man i så fall kan komma runt det eller finns det någon annan lösning?

Tack på förhand!

Av Triphys

kanske underlättar om ni ser sidan i sin helhet:
Dedikation.se

Av Triphys

Sidan är totalt 1000px bred och popcontainer är 970px för att det är vänster och högermarginaler på 15px styck.

Jo, det känner jag med. Men det är featured images scriptet (wordpress plugin) som genererar en ny popcontainer för varje thumb.. Känns ju som att den bara ska generera en för alla thumbs...

gällande class="attachment-featured-thumbnail wp-post-image" så ligger den i functions.php som

add_image_size( 'featured-thumbnail', 230, 150 );

Av Triphys

Irriterande problem med divvar som vägrar ligga på rad i Internet Explorer

Hej

Håller på med en sida där jag nu stött på ett verkligt irriterande problem. Har en header med en div där jag kör ett script som lägger upp thumbnails till "featured posts". Det ska ligga 4 thumbnails på raken, och detta fungerar i alla browsers förutom IE, där lägger sig thumbsen på höjden istället... Blir galen snart.

I exemplet så har jag dock bara två thumbnails, men principen är densamma.

Alla browsers:

http://www.triphys.com/problem/browsers.jpg

IE:

http://www.triphys.com/problem/IE.jpg

koden för headern ser ut som följer:

<div id="featured"> <div class="popcontainer"> <div class="popthumb"><a href="http://www.com?p=4" title="Ett test"><img width="230" height="150" src="http://www.com/1.jpg" class="attachment-featured-thumbnail wp-post-image" alt="1" title="1" /></a> </div> </div> <div class="popcontainer"> <div class="popthumb"><a href="http://www.com?p=4" title="Ett test"><img width="230" height="150" src="http://www.com/1.jpg" class="attachment-featured-thumbnail wp-post-image" alt="1" title="1" /></a> </div> </div> </div>

och css ser ut såhär:

#featured { border-bottom: 1px solid #C7C7C7; height: 164px; } .popcontainer { margin-left: 21px; padding: 0px; width: 970px; } .popthumb { background: black; float: left; margin: 6px 10px 0px 0px; padding: 1px; width: 230px; }

Vore oerhört tacksam om någon kunde hjälpa mig, för jag tvivlar på min egen förmåga att tänka rakt just nu

Av Triphys

Behöver lite hjälp med "unik" slideshow för wordpress

Nu har jag varit runt hela internet och letat känns det som, men hittar ingen information över huvudtaget. Lite skumt, för funktionen jag letar efter känns som något som borde efterfrågas mer än det tydligen gör.

Vad vill jag ådstakomma?
Jag har en portfolio på min sida där man kan gå in på varje projekt och läsa om det mer specifikt. Längst upp i posten (varje projekt är en wordpress post) så ska det vara en 700x400px bild på hemsidan/bilden eller vad det nu är för något. Där vill jag placera en slideshow med kanske 2-3 bilder (olika från inlägg till inlägg).

Jag har hittat ett schysst jquery script som inkluderar alla bilder i en <div id="featured"> tag och gör en slideshow av dem, men iom att denna funktionen ligger i "single.php" så kommer ju samma bilder laddas för varje projekt i portfolion.

Då tänkte jag använda mig av funktionen:

<img src="<?php echo get_post_meta($post->ID, "p_full", true);?>" alt="" />

där "p_full" är ett content field i min post med länk till bilden jag vill inkludera. Detta fungerar finfint, men om jag vill ha flera bilder då?
jag prövade att lägga till tre stycken content fields vid namn "p_full" i posten med länkar till bilderna, men endast det första laddas. Så det gick tyvärr inte.

Jag tänkte då köra ett php script som kollar av hur många bilder som ligger "attached" till posten och skriver ut dessa. Använde mig då av följande script (inom #featured taggen):

<?php $number_of_images = 0; for ($i=1; $i<=10; $i++) { $image = get_post_meta($post->ID, 'p_full'.$i, true); if ($image && $i == 1) { echo "<img src='".$image."' id='p_full".$i."'>"; $number_of_image++; } elseif ($image) { echo "<img src='".$image."' id='p_full".$i."' style='display:none;'>"; $number_of_images++; } } ?>

Men det ville sig inte heller (då vägrar den visa några bilder alls)...
Så nu sitter jag aningen fast och tänkte därför kolla om det är någon som skulle kunna hjälpa mig lite på rätt väg? Vore toppen!

Av Triphys

Ring genom datorn med hjälp av iphone

Tänkte bara kolla om det är någon som har koll på detta.
Finns det något program som ger dig tillgång till din iphone i datorn så att du kan ha iphonen inkopplad och sedan ringa med den genom datorn och använda datorns mic och högtalare?

Hade varit awesome när man sitter hemma och har ihponen dockad.

Mvh.
Örjan

Av Triphys

Snabb fråga ang. <ol> och "bulleted lists" med bilder

har en ordered list (<ol>) på min sida men istället för bullets så vill jag ha ikoner. Enda problemet är att dessa ikoner är lite stora (30px) så texten som bara är 12px hamnar väldigt långt ner. Finns det något sätt att alignea texten till mitten?

koden ser ut såhär:

<h2>Qualities</h2> <p> <ol> <li>Coffee</li> <li>Milk</li> </ol> </p>

och mitt stylesheet ser ut såhär:

#fac-q ol {list-style-image: url(images/q.png);}

Såhär ser det ut på sidan:

http://www.triphys.com/li.jpg

Några bra idéer?

Av Triphys

Problemet är väl egentligen bara att texten inte blir alignead så som jag vill samt att marginalerna mellan divvarna inte stämmer, men jag kan inte fatta vad som är snett :/

Av Triphys

argh, crap. Mitt fel, det är ordnat nu

<div id="latest_content"> <?php $lastposts = get_posts('numberposts=3&offset=1'); foreach($lastposts as $post) : setup_postdata($post);?> <div id="latest_date"> <?php the_time('M d'); ?> </div> <div id="latest_text"> <ul> <li><p><a href="<?php the_permalink(); ?>"><?php the_title(); ?></a></p></li> </ul> </div> <?php endforeach; ?> </div>

Av Triphys

Tack för hjälpen, har aldrig brytt mig om att sätta mig in i "RSS världen", men nu är jag en lyckligare människa

Av Triphys

Håll koll på bloggar med hjälp av... vad?

Finns en hel del bloggar jag läser och jag skulle vilja ha ett smidigt sätt att hålla koll på alla utan att det ska bli alldeles för krångligt. Har kört bloglovin' ett tag men ska jag vara helt ärlig så tycker jag det är värdelöst, reklam överallt och osmidigt.

Finns det något bättre, snabbare och enklare sätt? Helst ett plugin till google chrome och ingen sida.

Av Triphys
Av Triphys

Liten liten fråga ang. några div-taggar

Undrar lite ang mina inställningar för några div-taggar. Såhär ser det ut på min sida just nu:

http://www.triphys.com/dump/css/fore.jpg

Och såhär vill jag att det ska se ut:

http://www.triphys.com/dump/css/efter.jpg

(Varje div har background-color så att ni ska se hur hur de ser ut för tillfället. Dessutom har de två översta en "content" tagg runt sig och likaså de två understa)

Såhär ser min kod ut i home.php:

<div id="contentcontainer"> <div id="content"> <?php query_posts('showposts=1'); if(have_posts()) : ?><?php while(have_posts()) : the_post(); ?> <div class="post" id="post-<?php the_ID(); ?>"> <div id="contentdate"> <p id="date"><?php the_time('M d'); ?></p> </div> <div id="contenttext"> <h2><a href="<?php the_permalink(); ?>" title="<?php the_title(); ?>"><?php the_title(); ?></a></h2> <p><?php the_excerpt(); ?></p> </div> </div> <?php endwhile; ?> <?php else : ?> <div class="post"> <h2><?php _e('Not Found'); ?></h2> </div> <?php endif; ?> </div> <div id="latest_content"> <?php $lastposts = get_posts('numberposts=3&offset=1'); foreach($lastposts as $post) : setup_postdata($post);?> <div id="latest_date"> </div> <div id="latest_text"> <ul> <li><p><span><?php the_time('M d'); ?></span><a href="<?php the_permalink(); ?>"><?php the_title(); ?></a></p></li> </ul> </div> <?php endforeach; ?> </div> <div class="clear"></div> </div>

och såhär ser CSS'en ut:

#contentcontainer { /*background-color:#898b8a;*/ width: 1000px; position:relative; } #content{ background-color:#d3d3d3; clear:both; text-align:center; width: 700px; border-top:1px solid #D9D0BF; margin: 10px auto 10px auto; } #contentdate{ background-color:#90bcdd; width:100px; float:left; padding-top:14px; } #contenttext{ background-color:#e56060; width:600px; float:right; } #latest_content{ background-color:#d3d3d3; clear:both; text-align:left; width: 700px; margin: 0 auto 0 auto; } #latest_date{ background-color:#e5c460; width:100px; float:left; padding-top:14px; } #latest_text{ background-color:#6de560; width:600px; float:left; padding-top:0px; } #latest_text p{text-align:left; margin: 0 0 0 0;} #latest_text span{float: left; margin: 0px -30px 0px -150px; text-align: right; width: 70px;} #latest_text li{padding: 8px 0px 7px;} .post{ padding: 0px 0 10px 0; } .post h2 {text-align:left; color:#b2976c; letter-spacing:1.5px; font-family:'nevisBold', Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:1.5em; line-height:1.5em; padding:0 0 0 0; text-transform:uppercase; text-decoration:none;} .post p#test {text-align:left; color:#b2976c; letter-spacing:1.5px; font-family:'nevisBold', Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:1.5em; line-height:1.5em; padding:0 0 0 0; text-transform:uppercase; text-decoration:none;} .post p {text-align:left; margin: 0 0 0 0;} .post p#date {color:#4d4d4d; letter-spacing:1.5px; font-family:'nevisBold', Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:1.5em; line-height:1.5em; padding:0 0 0 0; text-transform:uppercase; text-decoration:none;}

Jag har prövat med allt möjligt, men mina problem är att jag får inte datumen och rubrikerna i de undre divarna att droppa det enorma avståndet under varandra. Dessutom så vägrar rubrikerna lägga sig helt till vänster i diven. Vad gör jag fel?
Tror garanterat att det är något simpelt som jag bara missat.

Av Triphys

Argh, förlåt! Jag känner mig helt förvirrad, har suttit med mitt WP tema hela dagen och ingenting ville fungera så jag tog sönder allt och började om på nytt så jag är aningen förvirrad
Okej, då klarnar saker och ting

tack så hemskt mycket för hjälpen!

Av Triphys

Alright, läste någon guide där det stod att man skulle använda sig av den för att få ner footern, men det funkar ju fint utan
Fast jag fick fortfarande inte ner social-rutan trots att jag tog bort push, vad kan det bero på?

Nopes, det bara blev så he he. Vad är default på position?

Av Triphys

Snabb fråga till, Som du kanske ser nu så ligger den röda "social" rutan en rätt bra bit ifrån footern (på höjden). Försökte korrigera det med margin-bottom men fick inte till det riktigt. Any ideas?

Av Triphys

Ahhhhh! Jag älskar dig! Tack
haha, höll på att bli galen