Inlägg

Inlägg som Dackis har skrivit i forumet
Av Dackis

Jag förstår inte riktigt din frågeställning. Varför vill du att FSB : DRAM ska vara 1:1?

1:6 är det normala, och det är inget konstigt med det. Och höja FSB ska du definitivt inte göra (överklockning sker helt via multipeln nuförtiden). Sandy Bridge hanterar ju överklockning annorlunda mot hur det var förr, FSB ska stanna på ~100MHz.

Av Dackis

Kör på.

Av Dackis

Regel nummer ett är att alltid köpa identiska RAM-minnen, och då menar jag identiska i alla avseenden, tillverkare, hastighet, latens, volt, modell, serie osv. Annars kan man råka ut för det du råkat ut för, inkompatibilitet.

Av Dackis
Skrivet av tomm:

Minnen: 8gb ddr3 billigaste eller skall man satsa på dyrare?

Dyrare minnen gör ingen skillnad.

Skrivet av tomm:

Har även ett Nexus NX-8060 600w nätagg, tror ni att detta nätagg klarar av den nya datorn, även med överklockning på i5:an till 4,3-4,5ghz.

Utan tvekan. Så länge det inte är ett skräpagg som inte kan leverera det det lovar (600W) så är det inga problem. Känner inte till märket sedan tidigare, så är du osäker på om det är kvalitet eller ej, kolla upp lite recensioner på nätet.

Av Dackis

Låter bra.

Av Dackis
Skrivet av DonRon:

Beställer redan ikväll(natt) om det kommer fungera lika bra.

Ska du bara ha ett grafikkort räcker det med 650W.

Av Dackis
Skrivet av MT85:

Skulle helst köra ett enkelkort. Datorn står i anslutning till vardagsrummet och ljudnivån måste hållas nere.

Kommer man kunna köra ex, BF3 och senaste COD på full-hd och lite ögongodis utan att lägga mer på grafiken? Eller kan man kanske gå ner lite i pris och köra mer budgetalternativ och ändå bli nöjd?

Jag föredrar också att bara ha ett grafikkort, det är enklare på alla vis och håller ljudvolymen nere som sagt. GTX 580 är ju det snabbaste single-GPU-kortet som finns på marknaden så det räcker definitivt till alla spel. Själv har jag ett GTX 570 och det fungerar också utmärkt.

Av Dackis
Skrivet av MT85:

Är allra mest fundersam över grafiken. Kan jag komma billigare undan eller är det värt pengarna?

Vill du ett enkelkort så blir det ju inte bättre än GTX 580. Kan du tänka dig att köpa två grafikkort istället så kan ju 2 x 6950 eller 2 x 560 Ti ge bättre prestanda för en billigare penning. Men två grafikkort i burken innebär ju mer värmeutveckling, högre ljudvolym, högre strömförbrukning och ev. mjukvaruinkompatibilitet också så du får balansera vinsterna mot de kostnaderna.

Av Dackis

Ställ den frågan i Inets tråd: http://www.sweclockers.com/forum/71-butiker-och-tillverkare/8...

Eller så ställer du den direkt till Inets support, så hjälper dom dig: http://www.inet.se/support

Men jag kan nog säga redan nu att om du bara ringer till Inet så kommer det nog inte vara några problem att få pengarna tillbaka.

Av Dackis
Skrivet av Gamelot:

Tack! Då undrar jag bara, behövs det inte mer när det är överklockat?

[Edit]
Om grafikkortet behöver 428 Watt och processorn behöver 340 W. Då behöver jag starkare än 768 W ?

Du har nog missuppfattat diagrammet jag hänvisade till. 435 W är vad hela datorn med ett GTX 580 i drar från väggen. Sen måste man också räkna med effektförlusten på 10% som sker i nätaggregatet, då landar man på 390 W för ett oklockat 580 med en överklockad i7-processor (se testsystemet Sweclockers använder).

Någon processor som drar 340 W finns inte, det är extremt. Runt 100 W drar en modern processor, mer om den är överklockad.

Summa summarum, även om ditt överklockade 580 drar 100W mer än ett oklockat 580 så har du fortfarande en god marginal med ett 650W-agg.

Av Dackis

Ser superbra ut.

Av Dackis
Skrivet av Gamelot:

Jag har två frågor, kommer det att räcka?

Ja. Se länken i min signaturen.

Av Dackis

Om du har problem med grafikdrivrutinen, testa att avinstallera den helt och installera den på nytt enligt stegen i den här guiden: http://www.tweakguides.com/NVFORCE_1.html

Av Dackis

Varför köpa en dyr CPU-kylare när du skulle kunna köpa en snabbare processor för pengarna? (i5 2500)

Dessutom så är ju i5 2300 inte överklockningsbar, så en dyr kylare är ju knappast nödvändigt.

Av Dackis

RAM-minnet är fel av flera skäl, dels så är 2000 MHz komplett onödigt, mer än 1600 MHz är helt värdelöst. Sen så ska du ha ett set med två RAM-stickor på 4 GB vardera, dvs. 2 x 4 GB, inte 3 x 4 GB som du har valt nu. Detta för att moderkortet kör RAM-minnena i två kanaler (dual channel), inte i tre kanaler (triple channel).

Det här moderkortet är beprövat och passar: http://www.inet.se/artikel/1901973/asus-p8p67-pro-rev-b3

Av Dackis

ASUS gör inga egna drivrutiner, så du ska alltid använda Nvidias drivrutiner. Vad Gamer OSD är vet jag inte, men det behövs nog inte då det finns många andra tredjepartsprogram som kan göra samma sak.

Kortet ser ut att vara en helt vanlig referensmodell, och kommer bara med en ynklig 10 MHz "överklockning" så att det skulle vara bättre i det avseendet är jag tveksam till.

Vill du ha ett kort som överlockar bättre så ska du nog välja ett med en specialgjord fläktlösning som kan kyla det bättre.

Av Dackis

Ser bra ut. 8 GB minne är ju mycket, men när det är så billigt kan man lika gärna slå till.

Av Dackis

Du kan behålla nätagget, chassit och kylningen och hårddisken om du vill. Resten bör du byta ut om du vill göra en seriös uppgradering. Jag skulle inte vilja säga att det är någon komponent som direkt flaskar, men allt du har är gammalt och slött så hela datorn är en flaskhals kan man säga.

Processor, RAM-minne, moderkort och grafikkort behöver du nytt om det är spel du vill lira, något annat skulle jag inte rekommendera då det vore att slänga pengarna i sjön. Att försöka uppgradera en enskild komponent skulle inte göra så stor skillnad då resten av komponenterna skulle hålla tillbaka den.

Av Dackis

Radeon HD6870.

Av Dackis

Du har valt fel moderkort.