Inlägg

Inlägg som Dackis har skrivit i forumet
Av Dackis
Skrivet av Salle86:

skulle dock vara riktigt trevligt att kunna maxa

Det blir nog inga problem att maxa det mesta idag med det där. De allra flesta spel som släpps till PC är ju designade för betydligt svagare Xbox 360. Du kommer nog kunna spela det mesta även om 2 år med lite tur, men vid det laget så får du nog dra ner lite på inställningarna.

Av Dackis
Skrivet av KKay:

Varför jag är sugen på att byta är väl bara för att jag vill helt enkelt, är nöjd med min dator jag har idag, men det är ju så kul att bygga nytt

Ptja, har du pengar så det räcker och blir över och inget annat att spendera dom på och tycker det är roligt så visst, kör på. Pengarna kan du ju inte ta med dig när du dör...

Av Dackis
Skrivet av m4goo2:

Men jag spelar ju inte överdrivet mycket. När jag spelar är det isåfall cs, kanske tänker börja med ovanstående spel dock. Så visst ett bra grafikkort. Men 3000 för ett sådant känns lite overkill faktiskt

Ja, det är det nog för dina behov i så fall. Du kan nog hitta ett bra kort för halva summan. T.ex. detta GTX 460 kommer du rätt långt med. Black Ops t.ex. är inget överdrivet krävande spel, och de flesta PC-spel nuförtiden är ju portade Xbox 360-spel men lite mer högupplösta texturer (och sämre optimering och fler buggar också kan jag väl tillägga).

Av Dackis

Lägger du till 200-300 kr så kan du få 6GB RAM-minne, osäker på om det behövs i dagsläget men det kanske är nyttigt i framtiden.

Grafikkortet är kanske lite svagt om du ska spela mycket. Tittar du på detta prestandaindex så ser du att det inte precis tillhör toppskiktet. Men dina val beror helt på vilka behov du har och vad du ska använda datorn till. Ska du bara spela WoW (t.ex.) så spelar det inte så jättestor roll vad du tar.

Av Dackis
Skrivet av Rickard11:

Spelar ingen roll om det har Sata 3 eller 2 då disken aldrig kommer upp i de läs och skrivhastigheterna ändå. Skillnaden mellan WD och F3 är minimal, om det ens finns någon.

+1

Skrivet av -Z-A-N-G-I-E-:

Jassådu... vad är det då för mening att ens ha en 6Gb/s då om det är som du säger?

Ingen större mening, om man inte använder SSD-hårddiskar. Men använder du SSD och inte är nöjd med överföringshastigheten så har man nog ganska speciella lagringsbehov.

Av Dackis
Skrivet av D00mbr0s:

vilket märke? räcker det bra eller ska man gå på en 1000w?

Corsair t.ex. har ju rykte om sig att göra bra nätagg. 850W räcker nog till det mesta skulle jag gissa, men du kan räkna ut (väldigt ungefärligt) vad du behöver här: http://www.antec.outervision.com/

Av Dackis
Skrivet av kalkih:

Får jag fråga vad det är för skillnader mellan 2600 och 2600K modellerna?

Om du inte ska överklocka den så kan du lika gärna köpa den som är 100 kr billigare, de är helt identiska.

Av Dackis

Kortfattat, nej. i5 760 eller i5 2500 slår de processorna du har valt där på fingrarna. Vill du ha en dator som håller längre så kan det nog vara värt att lägga några extra hundralappar på i5 760 eller i5 2500. Men det är klart, ställer du inga större krav så räcker dom processorerna gott och väl till de mesta som man gör idag. Vill du ha bäst prestanda/pris så rekommenderar jag dock nog minst en i5 760, eller i5 2500 om du har råd.

Av Dackis
Skrivet av Göteborgaren:

hans paket hade jag satsat på, kan du spela alla spel på.
sandy bridge blir nog lite väl tajt med den budgeten.

Lägger du till 200-300 kr så får du Sandy Bridge, och då drar du bara över budgeten med en eller två hundralappar ungefär. Om inte det är värt det så vet jag inte vad som är det. Men det kan ju bara TS avgöra förstås. Mitt tips ser du nedan om du inte ska överklocka.

http://www.inet.se/artikel/5309985/intel-core-i5-2500-3-3ghz

Av Dackis
Skrivet av wilson:

2 137 för oss med studentrabatt.

Vilket bra pris det är oavsett!

Av Dackis

Det ser ju inte precis ut att vara något vidare fel på den dator du har nu? Sandy Bridge verkar vara bra högpresterande processorer som framförallt är väldigt prisvärda, men det är ingen revolution precis. Din dator håller nog definitivt ett tag till, vänta och se hur Bulldozer blir, och efter det så kommer ju Ivy Bridge runt hörnet också. Sandy Bridge är egentligen bara en fortsättning och förfining av Intels nuvarande i5/i7-serie. Säljer du nu och köper nytt så lägger du ut ganska mycket pengar för en inte så stor prestandaökning, om det är värt det kan bara du avgöra.

Av Dackis

http://data.fuskbugg.se/dipdip/H%E5rddiskar.JPG

Har bara en hårddisk (tre partitioner), men vill också vara med i namnleken. (som synes så behöver jag inte mer än en hårddisk heller)

Av Dackis
Skrivet av ewizion:

Jag har provat mw2 med bara ett 460 och det rullar i 91fps hela tiden på högsta inställningar.

LCD-skärmar är väl låsta till 60 Hz refresh rate, dvs. skärmen kan inte visa fler än 60 bilder i sekunden även om grafikkortet klarar av att producera 100 FPS?

Av Dackis

Vill du verkligen köra med 85% belastning på nätaggregatet? Det lär nog försämra livslängden på ditt nätagg skulle jag gissa, dessutom blir det nog mer värme och fläktljud. Energieffektiviteten minskar också vid så höga nivåer = dyrare elräkning. Skaffar du ett 1000W så sitter du ju definitivt på den säkra sidan, dessutom så drar ju agget bara den ström som datorn använder, samtidigt som energieffektiviteten ökar. Rätta mig gärna någon om jag har fel, men jag tror inte det är klokt att spara på nätagget om du vill ha en driftsäker dator som håller i längden.

Av Dackis

För varje match du spelar online så tjänar du pengar (credits) som kan användas till att låsa upp nya delar till din rustning eller t.ex. ett färggrannt visir på din hjälm. Ingenting som påverkar spelet såsom perks gör i CoD alltså. Sen går man förstås upp i grader och får nya militära beteckningar, precis som i Battlefield och de flesta andra onlinespel nuförtiden. Liknande CoD så finns det speciella uppdrag som att få ett visst antal headshots på en dag, om du klarar dessa uppdrag får du bonus credits.

Jag lånade spelet i två veckor och spelade det ordentligt, och kan rekommendera det varmt. Både single- och multiplayer håller hög klass och man tröttnar inte i första taget. Jämfört med Halo 3 så finns det nya egenskaper man kan välja när man spawnar, som t.ex. jetpack, sköld, osynlighet, hologram som alla gör spelet roligare och mer varierat. Definitivt ett av de roligaste spelen som finns till 360, och en av de allra bästa konsolshooters som finns.