Inlägg

Inlägg som Rosik har skrivit i forumet
Av Rosik
Skrivet av Zormac:

Det där är ju bara dikt och förbannad lögn. Comhems börsiffror har aldrig varit så höga.
En bra kundservice ger naturligtvis mycket mer kunder än vad man kan tänkas dra in på att försöka sälja på förbannade kunder mer tjänster.

Dikt och förbannad lögn? Värst vad du var insatt!? eller är det bara din högst personliga åsikt?

Nu råkar det här vara förstahandsinformation, så jag skulle tro att det är ganska säkert. Det är klart att man inte går ut och "skryter" med en sån sak men det finns säkert att läsa i deras årsrapport.

Börssiffror? Menar du börskurser? Vilken börs hittade du ComHem på? ComHem ägs av riskkapitalister och börsintroduktion var planerad men det sket sig tydligen, så det blev en försäljning istället.

http://imgs.xkcd.com/comics/duty_calls.png

Av Rosik
Skrivet av Zormac:

Men hur tänker du människa?

Det är samma kampanj dom kört med i 100 år, det står klart och tydligt vad som gäller i all reklam dom kör, inte bara i avtalet.

Du köper ett XL-abonnemang för 99:-/mån i 3 mån sen 349:-/mån.
Du har sen möjlighet att nedgradera under dom här 3 månaderna.
Comhem förskottsfakturerar, alltså tar dom ut den högre avgiften en månad innan om du inte gjort något val.

Du har naturligtvis fortfarande lika mycket tid att nedgradera, nu har du ju bara fått en förvarning.

Så på vilket sätt är det dålig stil och på vilket sätt har du blivit vilseledd?

Men herre gud, hur svår ska det vara?

Om man har haft samma erbjudande i 100 år och, enligt min mening, vilselett folk. Betyder det att det är OK då!? Bara för att det har hållit på länge? Menar du att jag ska följa deras reklam i TV och vara insatt i hur detta företag binder upp sina kunder!?

Det jag fick ett erbjudande om var att prova XL i 3 månader och sedan får jag ett val att behålla det eller ta ett annat. Det betyder att jag ska få göra det valet. Det som är vilseledande är att man (jag i detta fall) inte fick veta att om jag missar att säga till i tid så blir jag fast med XL i 12 månader. Det är klart att detta står i avtalet, annars skulle de inte kunna göra så. Men det är lik förbannat vilseledande att inte förklara det tydligt i telefonen. Det är precis samma sak som med de där tidningserbjudandena förr. Du fick 2-3 nummer för 99kr och sen blev du automatisk prenumerant. Det vara bara det att det där sista var väldigt otydligt. Numera är sådant förbjudet vad jag förstår.

Nu hade jag ju i och för sig inte missat det. Utan det jag blev arg på var att INNAN jag hade fått skansen att välja så fakturerade de mig för XL OCH fick meddelandet att jag var tvungen att betala det först och sen ev. skulle jag få pengar tillbaka. De skulle tex. kunnat skicka ett email, brev på posten eller ringt i god tid och bett mig göra ett val och meddelat att om jag inte gör något val så fortsätter jag automatiskt med XL (i annat fall är de jävligt duktiga att fylla brevlådan med en massa reklam om sportpaket hit och filmpaket dit som jag just nu kan få till ett riktigt bra pris om jag bara skriver på med mitt blod och binder mig till deras tjänster).

Jag kan berätta en intressant sak om detta företag och hur de binder upp kunder (Detta är från en anställd på ComHem som har varit där ganska länge):
Det är ju ganska välkänt att detta företag har det sämsta ryktet vad gäller service och kundtjänst. Självklart vill de bli bättre och det har de också blivit. De har tydligen minskat strömmen av arga kunder som ringer kundtjänst betydligt. Detta är ju bra för kunderna och för företaget, som får en bättre image och kanske inte behöver ha lika många anställda som tar emot klagomål. Men det visade sig att att det inte bara var en bra grej för företaget. I och med att klagomålen minskade så minskade också strömmen av kunder som de band upp vilket i slutändan är pengar i fickan för storfräsarna. Varför då kan man undra? Jo, för i och med så många ringde till företaget så kunde de i kundtjänst samtidigt personligen erbjuda nya abonnemang! Vilket inte var så svårt. När en arg kund ringer så försöker man lösa problemet (eller kanske inte, vad vet jag) men samtidigt erbjuder man tex. ett fint sportpaket, och som kompensation är det gratis (3 första månaderna). Sen får du så klart punga ut 2-300 spänn i 12 mån. Det är mycket lättare att övertyga någon på telefon än om man får hem ett erbjudande i posten. Det är därför man alltid hör "Detta erbjudande gäller bara nu om du tar det via mig" från alla telefonförsäljare som försöker sälja på dig en massa skit. Detta är faktiskt ett allvarligt problem för ComHem just nu (har jag hört ).

Skit, det blev visst lite längre svar än planerat. Men jag är bara så jävla trött på alla företag som hela tiden försöker lura en.

Nu löste sig ju mitt problem till slut men det ska inte behöva ta ett antal vändor till kundtjänst för varje lite sak!

Over n' Out!

Av Rosik
Skrivet av distortion10000:

Nej, jag håller inte med dig. Du tecknar ett abonnemang och under 3 månader HAR DU MÖJLIGHET att nedgradera till något annat än XL. Gör du ingenting fortsätter du med XL. ComHem har inte gjort något val åt dig, det är du som inte gjort något val. Och så länge som du inte gör något val så fortsätter XL, det är precis vad som står i erbjudandet.

Sedan blir en konsekvens att om du väntar med bytet tills just innan de tre månaderna gått ut så kommer ComHem skicka ut en dyrare faktura. Men det kan man se som en bra grej, för då upptäcker man att man glömt ringa och byta ner sig. Precis som du säger går det ju inte att byta ner sig efter de tre månaderna så det är ju bra att ComHem skickar ut en dyr faktura innan dess vilket gör att man upptäcker att man glömt välja

Det är möjligt att det står så i avtalet...alla läser säkert allt som står i avtalen...
Men det var inte den informationen jag fick per telefon när jag tecknade avtalet (ungefär som telefonförsäljarna utanför gallerian, de lovar guld och sen står det något annat i avtalet som du skriver på). Återigen, man blir vilseled till att ta ett dyrare avtal. Återigen, det är jävligt dålig stil.

Av Rosik
Skrivet av Zormac:

Alltså vad menar du att dom gör fel? Dom fakturerar en månad i förväg, du har inte gjort något val, således faktureras full avgift för XL eftersom det är det enda som finns registrerat på dig. Menar du att Comhem ska kunna se in i framtiden vad du beställer? Tänk innan du skriver nästa gång.

Om du sen i efterhand nedgraderar paketet kommer fakturan justeras, och då får du själv välja om du vill betala hela avgiften eller om du vill skippa räkningen och betala dubbelt nästa.

ok, kanske var lite otydlig...

  1. Det var ett ett erbjudande från ComHem som skulle gälla i 3 mån, sen skulle jag få välja. Nu gjorde de istället valet åt mig vilket är ett sätt att lura in folk i det dyraste abonnemanget.

  2. När jag sa att jag inte ville ha det dyraste abonnemanget så sa hon i telefonen att jag i alla fall måste betala denna faktura och så får jag pengarna tillbaka vid nästa faktura. Jag är väl fan ingen bank åt ComHem!

  3. ...och nä, jag kan inte ändra det i efterhand. För om jag inte skulle kommit på dem, och inte sagt till i tid så skulle jag vara fast med XL i 12 mån. För det går inte att nedgradera under bindningstiden. Men du får ju alltid uppgradera, och betala mer. Det är så ComHem jobbar.

Nu visade det sig, när jag ringde upp dem igen och fick prata med en annan tjej, att de visst gick att få en ny faktura, denna gång med de rätta siffrorna på. Det verkar alltså som att det beror lite på vem man snackar med i kundtjänst.

Så nästa gång kanske det är DU som ska tänka efter innan du skriver och gnäller på någon!

/D

Av Rosik

Kanske lite off-topic, men detta är ju ändå ComHem-Tråden...och vad jag har förstått så följer folk från ComHem denna tråd så de kan få ta lite kritik nu.

För ett tag sen blev jag itutad ett erbjudande för Tv-kanaler. Jag fick det största paketet i 3 mån för 99kr/mån. Erbjudandet går ut typ i mitten av oktober, innan dess måste jag välja om jag vill behålla det stora paketet eller byta ner till ett mindre. Fick precis en faktura av ComHem för TV och Bredband. TV-delen är då fakturerad till 31/10 för det stora paketet! När jag ringer och frågar vad det är frågan om så säger de att SYSTEMET inte kan avgöra om jag ska behålla det stora paketet eller inte OCH de måste fakturera en månad i förväg.

  1. Det verkar som att SYSTEMET har avgjort! och det har då valt att avgöra att jag ska ha det stora paketet.

  2. Finns det inga människor som jobbar på detta företag och som kan göra vettiga val när SYSTEMET inte kan det?

  3. ...svaret på #2 är NEJ, tjejen i kundtjänst kunde inte göra någonting åt det...

Om det inte är olagligt att göra så här så är det i alla fall jävulskt girigt och dåligt. Har inte detta företag tillräckligt med "Bad will" mot sina kunder?
Fan vad trött man blir på att ständigt bråka med detta företag, och då har jag bara varit kund i 2,5 mån. Det är nog dags att prata med hyresvärden att om att dra in lite fiber så att man kan välja en vettig leverantör av TV och internet. Hade tex. Bahnhof i ca 10 år tidigare, pratade med supporten 1 gång, sen funkade allt felfritt!

ComHem, hur svår kan det va!?

Av Rosik
Skrivet av hesten:

Skulle det vara modemet eller likanande som va överbelastat pga för många anslutningar skulle det påverka annan trafik också men eftersom annan trafik går bra när bara torrents är slött kan det uteslutas.

Jag har dessutom har jag testat att ta hem en torrent jag själv seedat på en burk när jag hade kass fart med allt annat avstängt vilket ger en anslutning och farten jag fick va samma som man hade på dialup tiden ändå, samma fil via ftp gick så klart bra.

Hmm...vet inte om det är helt sant, eller jag ska väl säga att jag helt enkelt inte har testat. Jag har alltså inte testat att ladda ner via FTP samtidigt som jag tankar med Bittorrent. Men det är ju lätt att kolla...återkommer med resultat.

Av Rosik
Skrivet av Rosik:

...Det jag är ute efter nu och skulle vilja ha hjälp med är att på något sätt visa att det visst är fel på ComHem's tjänst (eller om det är mina inställningar trots att de funkar på andra nät). Har testat wireshark och hittar massor av paket med fel i checksum men kan för lite om programmet och nätverksprotokoll för att dra några vettiga slutsatser av det.

Finns det någon kunnig här på forumet som kan slänga ihop en punkt för punkt lista på hur man kan felsöka detta och dokumentera det så att man kan slänga det i fejjan på ComHem när de säger att "vi skiter i dig och dina småproblem, ring din datorsupport". Om det är fler som kan dokumentera samma problem så måste de ju göra något!

Tack på förhand!

Hmmm...det verkar som att det inte vara så många nätverkstekniker på detta forum

Anyway, jag har funderat lite. Skulle det kunna vara så att problemet är så enkelt som att ComHem får problem med för många samtidiga anslutningar till en enskild användare. Jag menar, man kommer ju knappast upp i några 100 Mbps från en enskild användare via Bittorrent utan det krävs ganska många anslutningar.

Skulle det vara jämförbart att testa att tanka typ 20-30 källor via FTP och se om man får liknande resultat? Eller skulle det uppstå andra problem, flaskhalsar på andra ställen, protokoll, mjukvara etc.? Är det någon som har någon input på det?

/D

Av Rosik

Hej Alla!

Jag har läst lite på denna tråd för att försöka skaffa mig en uppfattning om hur det ligger till med ComHem hos andra användare. Och det verkar som att många har liknande problem. Därför tänkte jag att man skulle kunna styra upp det här lite.

Själv har jag haft 100/10 tjänsten (CG3100 modemet) sedan första Juli. Det har bara varit strul sen dess. Först var hastigheten rent allmänt skit men efter några veckor av gnäll hos supporten så verkar det funka OK förutom just Torrent-downloads. Har främst använt en laptop för att test allt men har 3 burkar till hemma som visar samma problem.

Situationen:
Bredbandskollen - oftast > 80 Mbps
HTTP - oftast > 80 Mbps
FTP - oftast > 80 Mbps
Bittorrent - mellan 50 och 10 Mbps

När jag stänger av NAT går hastigheten upp något och hoppar vilt mellan 80 och 20 under en nedladdning. Medelhastigheten går sällan över 50.

Detta är med en kabel (cat.5e) direkt till modemet och inget annat anslutet. Har främst använt uTorrent för testerna, både v2.2.1 och v3.0 med olika inställningar som endast gör marginell skillnad. Jag har dock sett till att det inte "seedas" något (förutom filen jag laddar ner, oftast runt 100 kbps) under testerna.

http, ftp och bittorrent är testat mot filer från ftp://ftp.sunet.se/pub/Linux/distributions/ubuntu/ubuntu-cd/1...

Samma dator fungera helt felfritt (alltid > 90 Mbps) med samma tester från andra nätverk, tex jobbet (också 100-lina).

Har snackat med supporten MÅNGA gånger och de har anmält felet till sina tekniker 2 ggr. Senast v34 uppdaterade supporten mitt modem med den senaste firmware. ca 1 vecka efter varje anmälan har jag fått svaret "Vi har efter felsökning bedömt att det fel ni anmält inte kvarstår" Sist jag pratade med supporten (igår) så var killen skitförbannad på mig och sa att det är absolut inget fel från deras sida och att jag får ringa min datorsupport för det är min dator det är fel på. Han hade ju mätt upp hastigheten till mitt modem och fick då 80 Mbps, så då är det inget fel.

Det jag är ute efter nu och skulle vilja ha hjälp med är att på något sätt visa att det visst är fel på ComHem's tjänst (eller om det är mina inställningar trots att de funkar på andra nät). Har testat wireshark och hittar massor av paket med fel i checksum men kan för lite om programmet och nätverksprotokoll för att dra några vettiga slutsatser av det.

Finns det någon kunnig här på forumet som kan slänga ihop en punkt för punkt lista på hur man kan felsöka detta och dokumentera det så att man kan slänga det i fejjan på ComHem när de säger att "vi skiter i dig och dina småproblem, ring din datorsupport". Om det är fler som kan dokumentera samma problem så måste de ju göra något!

Tack på förhand!

Av Rosik
Skrivet av ma00aem:

kanske att x264 versionerna är olika och ej jämförbara? ...gissar...

Det är ju inte meningen att man ska jämföra dem. Testerna vid de olika tillfällena är ju utförda på olika system och kan därmed inte jämföras med varandra. Utan man kan bara jämföra de prollar som är med i ett specifikt test, alltså en graf, inte mellan olika grafer. Siffrorna i graferna är dessutom helt meningslösa. Det är bara förhållandet mellan prollarna i en graf som säger något.

Måste kanske läsa det jag skrev till de första graferna tidigare i tråden för att fatta...?

Av Rosik
Skrivet av zeagan:

Du är inne på rätt spår men har tyvärr gjort en graf på felaktig data.

Vad är det jag har gjort för fel?

Av Rosik
Skrivet av Zapust:

agreed!

Kan du göra en till med gamla siffror som Sweclockers har från 3dmark, spel o dylikt på intel i5-750 och i7-920?

http://www.sweclockers.com/recension/6193-intel-lynnfield-cor...

De hade varit top notch!

/Tack på förhand!

Här kommer siffror från det gamla testet...gjort på samma sätt som förra gången...

Tog inte med några 3D-tester eller högupplösta speltest, det har man ju grafikkort till, inte CPU:n i första hand.

Börjar med lite priser (billigast från Prisjakt):

Intel Core i7 950 (3,06 GHz) 5 016 kr
Intel Core i7 920 (2,66 GHz) 2 225 kr
Intel Core i7 870 (2,93 GHz) 5 039 kr
Intel Core i5 750 (2,66 GHz) 1 733 kr
Intel Core 2 Quad Q9550 (2,83 GHz) 2 373 kr
AMD Phenom II X4 965 BE (3,4 GHz) 1 573 kr

http://lh4.ggpht.com/_neKYNEyOOAY/S9dSulSuyuI/AAAAAAAAALM/E2F6J4...

http://lh3.ggpht.com/_neKYNEyOOAY/S9dSuct-i9I/AAAAAAAAALI/pTes-l...

http://lh6.ggpht.com/_neKYNEyOOAY/S9dSumDcCyI/AAAAAAAAALQ/9i02NG...

http://lh4.ggpht.com/_neKYNEyOOAY/S9dSvTHHrBI/AAAAAAAAALY/EW8t0n...

http://lh4.ggpht.com/_neKYNEyOOAY/S9dSvIectzI/AAAAAAAAALU/XBJaOV...

Av Rosik
Skrivet av Zapust:

agreed!

Kan du göra en till med gamla siffror som Sweclockers har från 3dmark, spel o dylikt på intel i5-750 och i7-920?

http://www.sweclockers.com/recension/6193-intel-lynnfield-cor...

De hade varit top notch!

/Tack på förhand!

Ska nog kunna fixa lite ikväll....

Av Rosik

Eftersom det är så stor skillnad i pris på de jämförda prollarna så tänkte jag att det kunde vara intressant att se samma jämförelse relaterat till pris.

Här har jag lagt in värdena från SweClockers tester och relaterat de till priset för varje prolle.

Jag har bara valt ut några tester...man ser snabbt en tydlig trend Jag tog bara med ett spel eftersom det inte är så stor skillnad mellan spelen, förutom möjligtvis Modern Warfare 2.

Och här säger själva siffran egentligen inte någonting utan det är jämförelsen mellan processorerna som är intressant.

Jag har använt följande priser (billigast från Prisjakt):

AMD Phenom II X2 555 BE (3,2) 933 kr
AMD Phenom II X4 965 BE (3,4) 1 573 kr
AMD Phenom II X6 1090T (3,2) 2 739 kr
Intel Core i5 661 (3,33) 1 839 kr
Intel Core i7 870 (2,93) 5 039 kr
Intel Core i7 950 (3,06) 5 016 kr
Intel Core i7 980X (3,33) 9 180 kr

Rubrikerna beskriver hur jag har räknat...

http://lh5.ggpht.com/_neKYNEyOOAY/S9bzlgIgUUI/AAAAAAAAAKc/jShBjg...

http://lh6.ggpht.com/_neKYNEyOOAY/S9b3kqVpwfI/AAAAAAAAAKk/emtFog...

http://lh5.ggpht.com/_neKYNEyOOAY/S9b5D6hfkhI/AAAAAAAAAKo/7Y50tQ...

http://lh5.ggpht.com/_neKYNEyOOAY/S9bzlzw3HxI/AAAAAAAAAKg/aM9SBX...

http://lh6.ggpht.com/_neKYNEyOOAY/S9b5EHS7nwI/AAAAAAAAAKs/jqZ1FZ...

Av Rosik

Hur svårt kan det va?

Om nu SVT/radiotjänst vill börja sända på nätet så kan de väl göra som alla andra tusentals- miljontals siter, ANVÄNDARKONTON!

Hur svårt kan det va? se till att alla som vill kolla på SVT på nätet måste skapa ett användarkonto där man anger personnummer eller organisationsnummer mm. och så kan de ta betalt på de sättet. Då kan alla som vill titta, titta och betala, och alla andra som inte vill kan fortfarande "äga" en dator.

Men det är klart då får de ju inte in alla stålar från alla företag med hundratals datorer (en licens per 10 "tv-mottagare").

Men allvarligt...hur svårt kan det va?

EDIT:
ehh ok, nu såg jag att det var visst fler som hade tänkt på det...tydligen fler än på radiotjänst i alla fall.

Av Rosik

D-Link DNS-323 prestanda!?

En lite fundering bara...

Har en DNS-323 hemma i mitt nätverk och har haft det nu i ca 6 mån, allt funkar finfint.

Sen ett par veckor tillbaka har jag dock funderat på överföringshastigheten till denna lagringsstation. Tyckte faktiskt att den är lite seg, helt subjektivt. Så jag bestämde mig för att mäta lite.

Det visar sig att hur jag än mäter så kommer jag max upp i ca 15 MB/s vilket, enligt mina beräkningar, är lika med 120 Mbit/s. Detta kan ju inte stämma, tänkte jag, det måste vara något fel. Jag kör ju Gbit-nätverkn hela vägen. Men efter lite surfande på olika siter så visar det sig att det är just precis vad denna burk klarar av. Samma siter lovordar den till och med för denna "fantastiska" prestanda! Den suger ju! eller?

Bör man inte få mer kräm ur en NAS? Eller är det för att det är en "billig konsument produkt"? Vad är då meningen med att skryta om Gb-nätverk om man knappt kommer över 100 Mb? Jag hade i min vilda fantasi räknat med kanske 60-70% av vad diskarna klarar av och de ligger på ca 70-80 MB/s.

Är det någon här som kan reda ut begreppen? Har jag missat nåt? Var i ligger begränsningen? Man känner sig lite lurad.

Undrar
En frustrerad men ändå rätt nöjd DNS-323 ägare.

Av Rosik

hmm...jag antar att det är ett ganska speciellt problem, jag har ju inte kunnat fixa det själv

Jag hoppades på att det fanns riktiga datornerdar (mer nerdiga än jag) här på forumet. Men jag ska prova ditt förslag också.

Tack för tipset.

Av Rosik

Har varit med om något liknande.

För min del verkade det som att BIOS inte kunde identifiera/hitta diskarna. Jag upptäckte att det berodde på att IDE1/IDE2 - Master/Slave var fel konfiguerat.

Jag hade Windowsdisken på IDE1 - Master, en annan disk på IDE2 - Master och CD på IDE2 - Slave.

Vad jag upptäckte var att man först måste fylla IDE1 innan man börjar på IDE2, alltså fyll IDE1 Master och Slave innan du lägger till enheter på IDE2. Se också till att ha alla "juprar" rätt. Använd inte "Cabel Select" utan ange Master/Slave korrekt.

Det kan ta lång tid första gången du bootar efter du har flyttat om enheterna, för att BIOS måste hitta och identifiera enheterna. Men sen ska det gå fortare.

Hoppas det hjälper.

Av Rosik

Lång "Driver Delay" under WinXP boot.

Här är ett intressant problem för alla experter där ute...

För en tid sedan upptäckte jag att mitt WinXP bootar lite väl långsamt. Kollade så klart allt i autostart, utan resultat.

Det är en 30-40 sek lång paus precis innan skrivbordet kommer fram då det inte händer något alls. Jag surfade runt lite och hittade ett fiffigt program från självaste MS. Programmet heter Bootvis och analyserar just själva bootprocessen och visar vad som händer varje sek. se skärmdumpen här.

Inforutan "Driver:unknown" är alltså om den långa gröna stapeln, från 39 till 69sek.

Det ser alltså ut som att det är strul med någon drivrutin. Jag har letat efter "LanmanDatagramReceiver" överallt. Det finns inget på HD:n och inga referencer i registret.

"Lanman" verkar vara något gammalt autentiseringsprotokoll för nätverkstrafik från innan WinNT-tiden men varför det strular för mig har jag ingen aning om.

Jag har inga strulande enheter i enhetshanteraren förutom en:
"Parport" under "Non-Plug and Play Drivers" (om man visar dålda enheter). Vad jag förstår så har det med parallellporten att göra.

Frågan är alltså: Hur blir jag av med min 30sek långa delay (jävligt störande)?

Hoppas att det är någon som har några tips, jag orkar inte installera om skiten.