Inlägg

Inlägg som Vulture har skrivit i forumet
Av Vulture

Microsoft's som kommer att bli...

Skrivet av Sisyfos:

Hahaha hans ansikte i pausat tillstånd på videon uttrycker verkligen "Inget Internet, then fuck you!"

Ja, men jag gissar att försäljningssifforna för den konsolen kommer att bli sådana att han får ta konsolen upp i a....t och det är vi som därmed F... honom!

Av Vulture

Importerar du från annat EU-land är det ingen tull eller moms. Bara att beställa, ofta är fraktpriserna lägre också. Skicka paket till England från Sverige kanske 350kr, från England till Sverige: 120 kr max!

Av Vulture

Jag anser också efter att ha grävt i många dammiga lådor att det är ett krav med dammfilter, dessutom förstår jag inte placeringen av strömbrytare mm. De flesta som har en tower-låda ställer den på golvet, skrivbordsyta finns inte tillgängligt alltid. Det innebär att man måste nästan böja sig ända ner till golvet för att slå på dator och sitter portar mm långt ner är det samma problem där med minneskort, CD, USB-tillbehör mm som ska stoppas in eller anslutas.
Kan det vara så svårt att göra likadant som Antec's "Hundreds"-serie (Three, Nine etc) att sätta brytare och anslutningar mm högst upp?
Jag och kamrater på jobb och privat väljer ALLTID bort lådor där inte det är samlat högst upp.
Sweclockers får gärna framföra det och lägga in det som något negativt i sina omdömen anser jag personligen iaf.

Av Vulture
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xcxcxc
AMD kanske ska börja tillverka bättre processorer, säger ju sig själv varför köpa AMD när du kan få en bättre INTEL processor för samma peng/mindre.

Visst, det ligger i sakens natur att man tillverkar bättre processorer.
Intel hade troligen inte brytt sig om att göra om sin befintliga netburst-arkitektur (P4) om inte AMD hade gjort en snabbare och effektivare processor än Intel.
Tillgång och efterfrågan styr ju marknaden, men det är lite knasigt om ett företag som har tappat 90% av sin vinst (!) väljer att sänka priset för att gå ytterliggare ner i intäkter.
Enligt ditt resonemang skulle Intels processorer bli dyrare (tillgång och efterfrågan) istället väljer man att säkna marginalerna ytterliggare.
Kan man inte resonera att Intel vill snarare slå undan benen för konkurrenten och hoppas att AMD går i konkurs innan de själva gör det tack vare sin större kassa.
Då kommer priserna att gå upp, det kan du lita på. En gång i tiden kostade en Intel processor mellan 5 000 och 10 000 kr, dit kommer vi nog igen i så fall.
Ett företag ska gå i vinst, så ser alla företagslagar ut i alla länder i regel. Att inte ta in sina utgifter för forskning och utveckling är inte god ekonomi och i mina ögon oschysst marknadsstrategi. Det parat med sättet man sätter press på datortillverkare vilket är nära olagligt eller olagligt enligt USAs konkurrenslagstiftning.
Oavsett om man gillar Intel eller AMD så gynnas vi små konsumenter av en hälsosam konkurrens, annars går priserna upp helt enkelt.
Intel har helt korrekt lånat ut sina licenser till AMD enligt ett avtal som de tvingades till när de skulle börja leverera processorer till IBM för vad som blev den första PC:n (personal computer), annars hade de inte fått sälja sin processor till Intel och de hade troligen inte varit det företaget de är idag.
AMD har också bytt (korslicensierat) teknik till Intel, ett exempel är vad vi kallar för x86-64 eller EM64T som är Microsofts 64-bitars versioner av Vista exempelvis.
Intel hade ju satsat stort på sin nya delade arkitektur för Itanium som de utvecklat tillsammans med HP. HP hade genom uppköp av Compaq fått äganderätten till DEC Alpha och den miljön som körde VMS. Nu lades den och HPs egna PA-RISC ner tillförmån för den nya Itanium arkitekturen vilken också var 64 bitars.
Den lyfte dock aldrig och när de flesta började gå över till AMDs EM64T eller x86-64 så var Intel tvungen att börja implementera samma arkitektur.
Så förhoppningvis inser väl Intel att de är lika beroende av AMD (antagligen därför de vill diskutera annars skulle de åka ut från den lönsamma servermarknaden eftersom Xeon bygger på AMDs 64-bitars arkitektur) och tar det lilla lugna i de diskussionerna.

Av Vulture
Citat:

Ursprungligen inskrivet av freddehboy
Hur blir det med t.ex. Intel i7-920 kommer den att sänkas?

Inte så troligt just nu.
Man tappar ju rejält med lönsamhet om man ligger lågt i pris på processorer, utveckling och forskning för att inte tala om att bygga en ny produktionsanläggning för processortillverkning är astronomiska. En fabriksbyggnad kostar flera miljarder att uppföra!
Sänker man priserna är det antingen på grund av utförsäljning av äldre processorer (vilket inte är fallet här) eller på grund av att man vill konkurrera med någon annan.
Någon annan i detta fallet ska uttalas som AMD tyvärr.
Detta gör att det gör det lite svårare för AMD att vara det ekonomiska alternativet eftersom de modeller som de nya AMD Phenom II ligger prestandamässigt jämförbart med alltså sänks i pris.
Jag hoppas att AMD kommer att ta marknadsandelar, annars kommer priserna på processorer rent generellt att gå upp igen. (Rejält!)

Core i7 är ju ohotat just nu i sin prestandaklass, därför är chansen att priserna kommer att gå ner. Det finns ju ingen anledning för Intel att sänka priserna, snarare tvärtom.

Det går dock att spara pengar på moderkorten för AMD-processorer som ligger bra till vid en prisjämförelse.
Jag hoppas på att fler satsar på AMD för att hålla priserna på processorer nere även i framtiden.

(Angående processorfabriker: Man bygger alltså i regel en helt ny anläggning när man tar fram en ny processor, det är svårt och dyrt att konvertera en äldre produktionsanläggning, ofta är det helt ny teknik som måste till.
Många av de äldre Intelprocessorerna tillverkas fortfarande, det var bara några år sedan som exempelvis 386 fasades ut. De satt dock inte i PC utan som inbäddade kontrollers mm i annan utrustning. Även den riktigt gamla 8088 går att köpa fortfarande, kan sitta i allt från mikrovågsugnar till allt möjligt.)

Av Vulture
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Neco
Det jag (och säkert många andra... framförallt dom som blivit av med pengar/uteblivna varor) vill veta är ju om denna datorbutiken kommer ha ett eget riktigt lager?

Förstår inte riktigt poängen med att köpa upp namnet, isåfall att parkera det och ha en forward till ett annat företagsnamn eller något, och använda kundregistret som en start för att skicka ut info (aka SPAM, egentligen...) om det nya företaget med lite lovord om att typ "vi vet att DB sköttes fel, men här är vårat eget nya företag som ska vara så mycket bättre osv osv".

Nåja, blir intressant att följa utvecklingen.

Jag förstår inte ditt resonemang alls. Datorbutiken.com hette aldrig företaget bakom den tidigare butiken, det är ett affärsnamn. Precis som din lokala ICA-butik är en franchise som egentligen kan heta Bosse Nilsson HB men tillhör kedjan ICA och får därför leveranser från deras distribution, sälja varor med deras namn osv.
En butik kan du öppna med ett eget inregistrerat företagsnamn och sedan döpa din webbutik eller vanliga butik till något helt annat. För övrigt är det inte tillåtet att registrera ett företag med ett namn som innehåller .se eller .com utan det får inte påminna om en webbadress enligt svenska regler , men du FÅR kalla det för det, det är något helt annat.

Viktigast är ju hur seriös den affärsmannen som står bakom verksamheten och som driver företaget.
Och det går faktiskt inte att vara seriös och ta på sig skulder som någon helt annan person/företag har skaffat sig till privatpersoner eller företag (om man nu inte heter Bill Gates eller Spiros och har en enorm förmögenhet bakom sig).
Svensk lag kräver faktiskt att du går med vinst om du ska driva ett företag, ideella föreningar kan gå med förlust så länge som någon täcker kostnaderna till dina leverantörer. Ett företag däremot måste göra vinst, annars ska det likvideras enligt lag. Det är hela idén men näringsverksamhet.

Av Vulture

Skulle absolut vara billigare att ha allt på ett och samma kretskort, men nVidia ligger lite efter AMD när det gäller att göra effektiva och kompakta kretsar just nu.
AMD var ju nere i 55nm teknik långt innan nVidia och står redo att gå ner på 40nm nu. Större GPU innebär mindre plats för allt annat på kretskortet som behövs (RAMDAC, strömreglering etc) vilket gör att nVidia inte får plats med allt på "en planka" som någon sade.
Dessutom har ju ATI/AMD lyckats bättre att optimera sina kretsar och få ett effektivare uttag prestandamässigt sett per antal transistorer och kronor än nVidia för stunden.
Vi får se när nästa generation av grafikkort stundar.

Av Vulture

Angående bildelar är marknaden lite speciell sett ur en oinvigds ögon, en bil består i runda slänga av cirka 5000 delar och de flesta förutom själva chassiet och och delar av motorn som motorblock (fast även där samarbetas det, en BMW diesel är egentligen en Peugeot-diesel) så tillverkas det av olika underleverantörer, exempelvis Bosch för insprutningsystem, olika pumpar, strålkastare etc. Samma underleverantör kan vara tillverkare av så kallade originaldelar till flera olika bilmärken samt ha en egen tredjepartsmarknad som du kallar piratdel. Samma förhållande gäller elektronikbranschen, det finns exempelvis bara några få tillverkare av LCD-substraten som skärs ner till LCD-skärmar, men du gör kanske eget chassi och elektronik (eller köper in även elektroniken som styr) till bildskärmen som sedan heter HP, Benq, Dell osv. När det gäller PCB och kretskort så kan det vara fabriker som tillverkar dem på beställning av stora företag som Sony, ATI mfl, få har egna fabriker i västvärlden med tanke på arbetskostnaden är högre än i Sverige, USA mfl länder.
Tittar vi på kameratillverkare började exempelvis Nikon med att tillverka piratobjektiv innan de 1948 gjorde sin första egna kamera. Canon började med att göra billiga kopior på Leica som i decennier var det ledande kameramärket även om det låter finare när de skriver sin egen historia att de "tog i sär de ledande kamerorna och försökte förbättra dem".
Jag har själv köpt elektronik från utlandet, men jag aktar mig lite för att köpa ifrån personer som inte har lång historik av nöjda köpare eller vissa länder som är kända för att bara lura köpare.
Det förekommer ibland på eBay att säljare skaffar sig en viss feedback genom skenförsäljningar till sig själv eller affärspartners. Lätt att genomskåda dock om du undersöker historiken och vilka produkter de sålt tidigare, eftersom de vill ha många positiva feedback döper de sina fejk-kunder till bokstavskombinationer som "sdfgh" eller "abc345" eller kanske säljer 200 servetter eller bordsunderlägg för att sedan försöka kränga en trasig eller fejkad Playstation 3 för superpriser.
Är det för bra pris för att vara sant, så är det troligen inte sant heller!

Av Vulture

Vad är statusen på detta? Har du fått igång datorn?
Om den inte kan boota på en skiva som är bootbar (kan vara problem med DVD-brännaren) så är det mest troligt i BIOS det är problem.
Har du testat med en annan DVD-läsare?
För det är där jag tror det kan vara problem.

Av Vulture
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=FULLMOON=-
Måste minst finnas 4 sata portar på ett moderkort idag. gärna 6-8st minst!

Det står att det är sex (6) SATA-portar på bägge korten? Då faller det väl in i den kategorin på 6-8 portar, eller?

Av Vulture
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sandstorm
Hur vore det om de kunde göra hållbara diskar först? ;)..

Håller absolut med! Jag lagrar data på mina diskar liksom, data som jag vill behålla och komma åt när det är dags.
Köper inte bara större diskar för att bräcka och jag klarar mig utan Seagate's alla krascher och stallande hårddiskar. (stalla uttalas ståla från flygterminologi)
Kör hellre på beprövad teknik som Western Digital.

Av Vulture

Skyll särskrivningen på Engelskan som lurar alla att tro att vi delar på alla orden i varje stavelse...
Angående Elgiganten; det är just därför jag undviker dem, de har en historia med lite liknande småstrul.
Kräv som sagt pengarna tillbaka och säg att du kontaktar kommunens konsumentrådgivare angående detta, de kan gå vidare med det om det behövs.
Det finns tidigare händelser när man måste anta att det är ett fel när det är stora skillnader mot ordinarie och inte ett lockpris. Tycker detta inte vore omöjligt för ett företag med så stor omsättning att locka med men i en prövning hos Konsumentverket skulle det nog hänvisas till detta.
Jag köper hellre på Dustin där jag får hyfsade priser, bra service och ett bra bemötande. Beställde ett paket med delar där för över 7000kr för två veckor sedan, men det dröjde eftersom vissa grejer var restnoterade. Normalt får man ju grejerna nästa dag. Då såg jag utförsäljningen på Datorbutiken.com som hade gått i konkurs och ringde och avbeställde med hänvisning till förseningen, visst sa Dustin och ett par timmar senare var pengarna inne på mitt konto!
Så behåller man kunderna!
Naturligtvis så beställde jag de delar jag inte hittade på konkursutförsäljningen senare på Dustinhome, bland annat en schysst 26" LG skärm för under 4000:-
Touchkontroller och höj och sänkbar, den ergonomin är inte vanlig för det priset.

Av Vulture

Det är bara att koppla in diskarna, det spelar liksom ingen roll för det begreppet existerar inte riktigt på SATA.
Föredrar du en viss disk eller RAID ska vara bootbara så sätter du dem på de första uttagen bara, där kommer BIOS POST-rutin att leta först.

Av Vulture

Köpte en Antec Nine Hundred i förra veckan. Trodde faktiskt kartongen var tom när jag lyfte den första gången. Väldigt lätt och fin låda faktiskt.
Det enda jag gjorde var att köpa nya 120mm chassifläktar för att få den knäpptyst, köpte då Scythe Slipstream ratade på 10,7 dB!
Parat med ett tyst och lätt nätagg så borde du få en hyfsat lätt låda.

Av Vulture

Tycker att artikeln om årets bästa grafik för pengarna på Toms Hardware svarar bäst på detta:
http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-geforce-graphics,2...
ATI/AMD ger just nu mer prestanda för pengarna. Ska du köpa ett GTX260 kan du lika gärna köpa ett ATI 4870.
Se även artikelns sista sida med Graphics Card Hierarchy där man rekommenderar endast att byta upp sig om det nya kortet är tre steg upp i hierarkin.
Ett AMD/ATI 4830 verkar vara ett mycket gott och prisvärt alternativ som ligger långt över ditt nuvarande grafikkort (11 steg) och kostar inte skjortan om du har en tight budget, men den ligger snäppet under dina nVidia alternativ.
Läs gärna även artikeln här om kapaciteten på olika Intel-kretsbestyckade moderkort, den visar att ditt moderkort faktiskt hänger på de nyare P35 och P45 rätt hyfsat med rätt bestyckning, så jag ser ingen anledning att byta moderkort.
Nytt grafikkort som är lite billigare så har du ju råd att köpa en snabbare processor med.
http://www.tomshardware.se/grafikkort/20081218/index.html

Av Vulture

Mitt svar är Google: Enklast att söka på namnet på aggregatet man är intresserad av och lägg till "review" efter namnet. Chanserna är att det är någon riktig hårdvarufreak med lite kunskaper som har testat det.
Köpte i veckan ett Corsair VX450 efter ha läst detta:
http://www.hardwaresecrets.com/article/540/10 (länk till summeringen)
Intressant att se att det är troligen Seasonic som har tillverkat både detta Corsair och Antecs motsvarande, men det är dyrare och bättre komponenter i denna.
Det är inte så avancerad matematik eller fysik för den som har läst Teknik i skolan, det är en normalfördelningskurva för hur effektiva nätagg kan vara, bäst verkningsgrad ungefär i mitten av effektkurvan. På topp krävs mer kylning naturligtvis, då kan det bullra mer...
Mitt nätagg är nu nästan helt tyst, men har en enkelt bestyckad dator. Det förra nätagget blåste ut varm luft, denna blåser bara ut kalluft.

Enkelt uttryckt; låg verkningsgrad = mer energi blir värme.
Hög verkningsgrad = mindre mängd värme.
Att den kanske är lite dyrare i inköp kompenserar detta nätagg med att den sparar min elräkning vilket inte är helt fel.
Sedan är ju frågan om hur mycket energi som datorn drar, har du en massa Crossfire eller SLI så drar den ju mer. Men Corsair VX450 kunde ju leverera motsvarade 570W på topp trots att den är bara märkt 450W är ju rätt häftigt och talar för kvalitén.
Hade ju gärna sett att den var modulär, men priset var ju också en fråga denna gången.

Av Vulture

Jag vill påstå att Asus var bra för 10 år sedan, nu har jag allt som oftast haft problem med mina Asus-moderkort. Det är dessutom lättare att klocka upp Gigabyte och andra kort, så för min del blir det aldrig mer Asus. Det är bara krångel med Asus tycker jag.
Satsa hellre på Gigabyte, MSI, Abit eller DFI.

Av Vulture

Jag hoppas ju på att Phenom II med 45nm SOI kommer lanseras så fort som möjligt. Mitt hem-PC avtal går ut då och jag kommer inte köpa loss den utan kan bygga helt nytt.
Frågan är om jag ska bygga riktigt billigt med AM2 moderkort och Phenom II eller vänta på ett AM3 moderkort och de nya Phenom II.
Det kan ju finnas mer utvecklingspotential i ett nya kort med nyare minnen etc, är ju inte låst till några delar utan allt blir ju nytt.
Kan ju inte vara utan dator särskilt länge iofs så när de kommer och hämtar mitt gamla vrak (Athlon X2 4400+, MSI K8N Platinum, GF7800GTS) så får jag väl handla vad som finns.

Av Vulture

TDP = Thermal Design Power är enkelt uttryckt ett mått på hur mycket energi eller ström en processor förbrukar, alltså 95W förbrukar processorn i detta fall eller för AMDs mer strömsnåla processorer som 4850e förbrukar 45W. Vilket är bra om man vill ha en HTPC som är tyst (mindre värme = färre och tystare fläktar).
Fast nu är det inte så enkelt eftersom Intel och AMD räknar på lite olika sätt. Se tidigare artikel:
http://www.sweclockers.com/recension/5790-vad_ar_tdp