Inlägg

Inlägg som a.eriksson90 har skrivit i forumet
Av a.eriksson90
Skrivet av _NsMs_:

Sätt allt på ultra förutom textures som du sätter på high och stäng av msaa så kommer du klara dig fint på 560ti sli. Man behöver inte sänka allt bara för att det är en grej som sätter stopp. Sänk bara det som drar mycket minne vilket är textures och aa.

Angående agget så räcker det med 650w så länge du inte överklockar någonting. Du kan överklocka lite men då kommer du i princip ligga på aggets gräns och det kommer bli varmt, låta mycket och ha lägre livslängd.

Jag har just nu klockad grafikkortet till 950Mhz, org är ju 900, vinner egentligen inte mycket på att klocka, så små skillnader tycker jag. Det är ett http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=623543

Av a.eriksson90

Är det då värt att kosta på ett till grafikkort för en sån liten skillnad mellan high och ultra grafik?

Jag tycker då de ser helt gudomligt ut med high inställningar

Av a.eriksson90

Jag är inte alls insatt nå i olika grafikinställningar. Vet inte ens vad MSAA är eller AA eller vad allt nu heter. Har för mig jag läst på sweclockers recension om bf3 att de knappt syns nån skillnad med de där MSAA eller AA eller vad de nu stod. Konstigt att det funkar bra utan nå större lagg att köra ett 560 ti, och tycker väl det borde gå att köra 2 st 560 i SLI och höja inställningarna ett snäpp? Man märker ju inge lagg med HIGH inställningar

Av a.eriksson90

Jag har kikat dessa recensioner förut. Men blir det för små marginaler? Drar inte CPU'n en del ström också?

Eller ska komponenterna ha full ström hela tiden trots att man idlar datorn?

Av a.eriksson90

Själv kör jag min i5 2500k @ 4.2Ghz i 39 grader i 100% load (runt 27 grader i burken), med en Corsair H60 vattenkylare.

Av a.eriksson90

2 x Asus GTX 560 ti till 650W PSU?

Som rubriken lyder

Klarar mitt nätagg av att driva 2 st http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=623543 i SLI med detta nätagg jag kör: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=623444

Räcker 2 st gtx 560 ti i SLI för att köra ULTRA grafikinställning på Battlefield 3? Just nu kör jag på HIGH inställningar samt 1080p upplösningen med ETT sånt grafikkort.

I övrigt så kör jag en i5 2500k

På en brygga: Asus P8P67 PRO Rev 3.1

Tacksam för svar!

Av a.eriksson90

Än så länge är det inga fel

Men ibland när man kör igång datorn så vill den gärna starta om sig själv efter några sekunder, datorn bara dör och sen kör igång igen, vad är de för konstigt? Får inge "overclocking failed" eller nå sånt heller.

Av a.eriksson90

Uppdaterade min Force 3 60GB disk igårkväll till version 1.3.3 och det verkar funka bra än så länge. Jag har haft mycket problem med random frysningar när jag surfat osv. Så konstigt att den fryser utan att man gör nå större belastningar på datorn..

Av a.eriksson90

Har nu startat om datorn så nya drivrutinerna kunde installeras klart, och det gick smärtfritt och bra allting

Nu vet jag inte om det blivit bättre, men det känns kanske liiite snabbare lite här och var, eller om det bara är en synvilla.

Nya versionen jag uppdaterade till SSD disken syns i programmen everest och AS SSD Benchmark så det verkar som det har blivit rätt

Så nu återstår det att se om det blir mer random frysningar och sånt!

Av a.eriksson90

Nu har jag uppdaterat SSD-disken till senaste versionen. Jag gick igenom guiden till punkt och pricka och dubbelkollade flera gånger så jag valt rätt filer och uppdatera med osv.

Så nu får vi se hur datorn mår efter det här

Av a.eriksson90
Skrivet av janee:

Enligt denna sida så har du kopplat till rätt SATA port, det finns bara 2st gråa (vita på bilden) och det är Intel 6Gbit/s SATA controller http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67_PRO_...

Om du inte har uppdaterat Firmware till din SSD så kan du läsa denna sida http://bengansblogg.wordpress.com/2011/09/26/uppdatera-er-ssd...

Här kan du hitta dom senaste Firmware för Corsair SSD http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=100162

Ska testa det får se hur det går tack för hjälpen.

Av a.eriksson90
Skrivet av pumba-kung:

installera om windows och byt sata port
antagligen använder du en marvel port och dom har väldiga problem medd ssd's

EDIT 1
bumpning av tråd inte tillåtet

EDIT 2
googlade ditt moderkort
har du ssd's i en navy blue port så har du den i en marvel port
byt till en grå ska du se att det löser sig

Jag har ssd disken i en av de 2 vita sata portarna, i andra vita porten har jag en western digital black 1000GB.

Av a.eriksson90

Ingen som kan hjälpa?

Av a.eriksson90

Datorn fryser till ofta i windows, samt boot-problem!

Hej!

Jag behöver nu hjälp med något jag tröttnat på att jävlas med.

Det är en relativt ny dator som jag byggt ihop själv, 1-2 månader gammal.

Den vill gärna frysa i windows ibland när man surfar ibland eller ska trycka på något, det går inte ens att öppna aktivitetshanteraren för att avsluta t ex internet explorer som inte svarar. Och sen får jag lov att starta om datorn eftersom det inte går att göra nånting, när sen precis innan windows ska boota upp innan den där windows loggan kommer upp så kommer ett meddelande upp som lyder: "Reboot and Select proper boot device or Insert Boot Media in selected Boot Device and press a key"
Sedan resetar jag datorn igen och går in i bios för att kolla inställningar för boot och ibland hittar inte bios SSD-hårddisken som windows är installerad på. Så provar jag att starta om den igen men så finns inte hårdisken där ändå i bios, jag startar om igen och tillslut så hittar datorn SSD disken och den syns i bios. Ibland får jag lov att starta om flera gånger och får upp det där meddelandet jag skrev tidigare.

Jag har även klockat processorn genom programmet som följer skivan med moderkortet. Det programmet heter AI Suite II där man kan genom ett klick välja FAST eller EXTREME, jag valde FAST och då ska programmet klocka processorn och ställa in volter m.m och få den så stabil som möjligt. Nå annat har jag inte rört. Klockfrekvensen är nu 4.2Ghz med en Intel Core i5 2500k.

Windows 7 använder jag.

SSD-disk: Corsair SSD Force Series™ 3, 60GB
Moderkort: Asus P8P67 PRO REV 3.1
Processor: i5 2500k, 4.2Ghz

Är det något fel på SSD-disken? Eller något annat eftersom jag får detta problem.

Skulle vara snällt om någon kunde hjälpa så snart som möjligt!

//Andreas

Av a.eriksson90
Skrivet av inet.se:

Vi håller på att kolla på detta! Eftersom du har mailat in till oss också och det är mot forumets regler att ta upp enskilda ordrar här så tar vi och återkommer till dig via mail när vi vet mer!

Mycket typiskt att jag är den värst drabbade av alla, fler som beställt mycket senare än mig och även har fått sina grejer innan mig, då blir man inte direkt glad, vansinnig rent ut sagt! Kul att man själv ska få vänta en hel vecka medans andra bara behöver vänta 1-2 dagar på sina saker och när man ändå beställt innan de andra.

Av a.eriksson90

https://www.inet.se/kampanj/viktig-information

Ganska dåligt, då dom verkar ha varit klara med lagret för länge sen, och att de var i full gång med leveranser som vanligt för 2 veckor sedan.

Inget mail ännu här, usch vad besviken jag är. Att det ska ta en hel vecka att få grejer, vad jag tror, så skickar dom mina grejer imorgon och jag får dom först på torsdag, och i torsdags förra veckan som jag beställde.

Av a.eriksson90
Skrivet av Poison:

Visste inte att dom höll på med ändringar i lagret. Det står inget om det på deras hemsida att de lägger om lagret eller liknande och att det kan medföra längre leveranstid - annars hade jag självklart haft förståelse för det.

Men det verkar som att Inet går på övertid nu. Fick precis ett SMS om att mitt paket håller på att packas.
Det jag älskar med Inet! Saker går fel ibland men de ställer alltid upp och gör rätt för sig. Underbar service som jag aldrig upplevt hos något annat företag.

Det var iallafall lite goda nyheter, då kanske dom får iväg mitt paket ändå trots allt

Man har ju läst och hört så mycket gott om Inet så det vore synd om dom skulle ha väldigt väldigt långa leveranstider, visst man har ju överseende med någon dag extra men inte så långt som jag varit med om nu, annars tycker jag att dom borde ha skrivit något på deras hemsida om att dom grejar med nya lagret.

Av a.eriksson90
Skrivet av Broken-arrow:

Dom har väll inte fått ordning på lagret. Vet ni hur många ordar som kommer in varje dag? Gissar på det tar ett tag att få ordning på roboten. Många paket måste säkert dubbel kollas för det inte ska bli fel.

Sen har dom nytt packningsmaterial och det kanske är svårt i början att packa fort nog.

Jo men jag beställde ju i torsdags kväll förra veckan, och ännu har inget hänt, om andra går före så är det mycket konstigt. Och dessutom så har de sagt igår och idag att de skulle skicka, men det verkar inte ha hänt nånting. På så många arbetsdagar så borde dom ha fått iväg paketet för länge sen, i normala fall så skulle det väl ha gått iväg redan på fredagen förra veckan, men nu är det tisdag. Jag tycker det är lite dåligt trots att dom har nytt lager, hade överseende med att det skulle ta någon dag extra men nu har det gått 3 arbetsdagar och ännu inget skickat.

Av a.eriksson90
Skrivet av Poison:

Tycker ni har börjat att slacka lite på leveranserna.
Mina två senaste beställningar la jag ett antal timmar innan kl 17:00 men de har inte skickats samma dag.

Senaste beställningen gjorde jag 5/9 vid lunchtid och den har fortfarande inte packats (!). Det är två dagar det...

Jag lade en order den 1/9 och är ännu inte skickad, bedrövligt rent ut sagt. Men dom håller tydligen på att trimma in ett nytt lager, men dom sa att dom skulle få iväg grejerna som igår måndag 5/9, och nu är det tisdag och dom sa idag att dom skulle få iväg grejerna, men jag har inte fått något mail eller sms om att det är skickat. Jag fick sms igår kl 15.27 att dom plockade ordern, och även ett likadant sms idag fick jag kl 11.55, så nog borde dom ha plockat ihop grejerna och skickat vid det här laget.

Är det fler som har problem med beställningar?

Jag blir nästan tveksam till att nånsin beställa där igen. Jag lade en order hos komplett också i torsdags kväll förra veckan, dom skickade grejerna redan på morgonen på fredagen, och jag kunde hämta ut sakerna igår måndag på eftermiddagen, det är bra leveranstid.

Av a.eriksson90

Nej jag hade bara tänkt kört ett grafikkort till en början, är jag inte nöjd så köper jag ett till och troligtvis ett värre nätaggregat för att lira med lite större marginaler

Japp, det blir ett Arc