Inlägg

Inlägg som Afra har skrivit i forumet
Av Afra

Har undrat varför Väldigt stor kylare står som nackdel, för jag tycker det är en fördel med mycket kylförmåga.

Av Afra

Tycker spelet är riktigt bra och jag har i alla fall superkul med det fortfarande efter massor av tid i spelet.
Och Diablo känslan i världen har dem verkligen lyckats med.

Spelar det nästan dagligen en timme eller så efter jobbet. Kan bara rekommendera.

Av Afra

Jag använder DLSS 3 och DLSS 3.5 i flera olika spel. Helt enkelt för att slutresultatet är bättre än utan.
Har en ny dator med 4080, DDR5, I7 1300k, och OLED skärm

# Uppskalning i quality läget när det behövs för att nå högre FPS (bilden ser fortfarande mycket bra ut i quality för DLSS)

# Frame generation är guld värt för att öka flytet i allt som rör sig på skärmen om man inte redan är nära taket för vad sin skärm klarar av, Allt i rörelse blir tydligare och inte lika suddigt / hackigt vid rörelse med fler FPS.
Exempelvis 160+ fps är mycket snyggare än ex 90 fps. Det är i alla fall bra skillnad med en OLED skärm som är snabb nog att hinna visa varje bildruta skarpt. Ännu fler fps hade gjort det ännu snyggare.

Alternativt kan man slå på högre inställningar med Frame generation än vad man annars kunde ha gjort. Raytracing är ett bra exempel och kan göra spel tungdrivna men kan också göra spel väldigt mycket snyggare.

Av Afra

Jag gillar Diablo 4 och har väldigt kul med det, ser fram emot season 2.
Men tror tyvärr det kommer få utstå en hel del hat på steam, så vet inte om det är så smart drag att släppa det där i dagsläget.

Av Afra
Skrivet av _genki:

Tror inte att du förstod vad jag menade. Jag menar att bara för du slänger på en RT-reflektion på en vattenyta blir det inte per automatik realstiskt vatten. Bara för att du slänger på RT-reflektioner på diffusa material, gör dem inte automatiskt bättre. De må få mer korrekt reflektionsinformation, men det spelar ingen roll då diffussionen gör att du ändå inte kan tyda var reflektionsinformationen kommer ifrån. Då är renderingskvalitén av t.ex. SSR att föredra. Vilket syns i hagelbraken i Cyberpunk som blir väldigt lidande ifall du kör t.ex. 1440p DLSS Performance för att få bra prestanda.

Det handlar om HUR man implementerar RT, i dagsläget kan realtids-RT omöjligt simulera t.ex. reflektionen från riktiga vågor. Det simulerar inte "realism" utan fungerar snarare som ett material. En planar-reflection med mer ghosting och pixelifiering. Det estetiska jobbet vilar fortfarande lika tungt på tekniska artister för att skapa realistiska material.

Vad jag också beskrev är att alla spel behöver inte realtids-RT. det går att baka RTGI offline till bättre kvalité och med betydligt bättre prestanda. Så det är fortfarande viktigt att använda rätt teknik på rätt plats. Inget fel på strålspårning i sig. Det har funnits sedan urminnes tider, men realtids-RT är i dagsläget i sitt infantila stadie och behöver inte användas i alla spel.

Nedan bild renderas i 380fps. Med perfekt bounce lighting. Source2's offline-rendering av RTGI ser fantastisk ut.

var inte meningen att redigera mitt inlägg efter du svarat. trodde jag skulle hinna innan ni läste det

Tack för förtydligandet och förstår vad du menar nu. Tycker bara att helheten lyfts av RT i alla spel jag sett det implementerats i. Resultatet har blivit att helheten blivit mindre platt och fått ett större djup i bilden.

Men absolut för ett snabbt multiplayer spel är fler FPS att föredra för dem flesta. Och dessutom inte många som har grafikkort som klarar av bra RT ännu.

Av Afra

tycker raytracing är bättre än utan om man pratar grafiska framsteg. Också därför man renderar med raytracing i blender och andra 3d program, det ger otroligt mycket större möjligheter och rakt av snyggare (om man tycker realism är snyggt). Vad det handlar om i spel är om det är värt förbättringen relaterat till prestandan. Och där beror det mycket på vad man har för hårdvara om det är värt det eller inte.

Har precis spelat igenom a plague tale requiem med RT och det ger bättre grafik, Dem använder RT bara för skuggor. Skuggorna är mycket bättre och skapar ett större djup med skuggor på mer detaljerad nivå på fler objekt.

Spelar nu Cyberpunk med raytracing/pathtracing overdrive och DLSS 3.5. Det ser otroligt bra ut och mycket bättre ut än utan raytracing i mina ögon.

HDR och raytracing är det största som hänt spelvärlden på väldigt väldigt länge. Kommer bara bli mer och bättre kommande generationer av spel och grafikkort. Och anledningen är ju för att det blir just bättre grafisk upplevelse med RT än utan.

Av Afra
Skrivet av superapan:

Hyfsad meningslös teknik. Precis som Frame Generation så är det inte användbart när det verkligen behövs, under 60 fps. Om jag får 60 fps eller 120 fakefps i t.ex Cyberpunk med den ökade latensen är det verkligen inte att hoppa jämfota över.

Jag tycker tvärt om, tekniken blir riktigt bra att använda först vid 60 fps och uppåt för att få bättre flyt och rörelseskärpa i bilden.
Speciellt för en snabb och bra OLED skärm som ni har blir det märkbart bättre. Men nu har jag bara Nvidias version att utgå från.

Av Afra
Skrivet av Dyluck:

Varför bara interpolera en bild, varför inte 20 när man ändå håller på och ljuger upp FPS:en?

Man ljuger inte upp fps, det är högre fps och högre rörelseskärpa.
Däremot är det inte lägre latens vilket högre FPS annars också ger.

Jag skulle gissa att latensen skulle öka om man genererade fler bilder i dag, Kanske kan dem lyckas lägga in någon fler bild i kommande generationer? 20 interpolera skulle dock vara lite onödigt i dag då ex 60fps x 20 = 1200 fps vi behöver lite snabbare skärmar innan det bli någon nytta med det Det måste finnas en bra FPS i botten att interpolera från, går inte bara leva på interpolerade bilder.

Av Afra

Hoppas AMD nu också lyckas med detta för DLSS frame gen är guld värt.

Rörelseskärpan i spel blir markant bättre med DLSS frame gen på min OLED skärm och spel blir därmed snyggare och känns bättre.

Spelar a plague tale requiem just nu med Raytracing och får cs 90 fps utan DLSS frame gen. Men med får jag ca 160 fps.
160 fps med interpolerade rutor blir märkbart bättre än 90 fps utan.

Av Afra
Skrivet av Señor Hallon:

Tusan, BO671 här

Samma här Hoppas det går smidigt att uppdatera

Av Afra
Skrivet av 13ers3rk:

Det stämmer, tack för tillrättavisning. Det enda som stod är OW2 beta access, och eftersom att typ hela grejen med OW2 (om man tittar på marknadsföringen) skulle vara PvE läget så misstänker jag att folk köpte det för att spela PvE på Betan.

Vet helt ärligt inte exakt varför det blivit en sån stor grej, men förstår helt klart besvikelsen hos de "lurade" och smutskastningen som blizzard får.

Nej, det skulle aldrig vara något PVE på betan.
Jag köpte det för att få battlepass med ny hero och lite annat, typ in game valuta. Kan inte påminna mig att jag skulle få något PVE från det köpet. Finns inget om PVE i release trailern heller.

Har precis börjat spela igen efter en längre pause och har riktigt kul nya PVE läget är också kul (kort men kul) med snygga filmer

Av Afra

Jag förstår inte alls den hårda kritiken på patchen, men jag tycker också spelet varit för lätt för min frost Sorc, Har känt mig för OP, men det har också varit kul!

Av Afra

Ninjutso Sora är den skönaste musen jag ägt. trådlös på 47 gram och riktigt bra form.

Skulle personligen inte köpa en ny mus i dag som vägde över ca 60 gram, finns många lätta alternativ numera.

Har haft några olika möss från Razer, Xtrify och SteelSeries innan.

Av Afra
Skrivet av cyan69:

Lust länka din dator och alla komponenter till mig i pm? och har du lite snygga bilder på skärmen etc? och är det stor skillnad på hdr 300 och 1000 tex?

Har skickat ett PM
Jag har skärmen utan F, dem har lite olika egenskaper.

Har inte jämfört så mycket med HDR 400 Trueblack för att säga om det är stor skillnad på rak arm, var ett tag sedan jag provade olika inställningar.
Kom i alla fall fram till att jag gillade dessa inställningar i spelet med HDR 1000 läget på skärmen.

Av Afra

Spelar Diablo 4 på Ultrawide OLED i 175 fps/hz och HDR 1000 (Alienware aw3423dw) och är grymt nöjd
Stabilt 175fps i ultra settings med ett 4080

Ultrawide är perfekt till D4
Dem har verkligen gjort en bra implementation för HDR, gör spelet mycket snyggare
OLED fungera perfekt till dem mörka tonerna i spelet.

Av Afra

Kan tycka att kontrasten är på tok för dålig på IPS för att vara värt 7000 kr.
hade nog valt något billigare om jag skulle köpa IPS.

Av Afra
Skrivet av Levan:

Är det någon som haft problem med att grafiken är suddig när karaktären rör på sig? Exv. har jag svårt att läsa namn tags och man blir lite "åksjuk" av att titta på bakgrunden, svårt att fokusera. UI är knivskarpt dock

Har sett något DLL-fix (ladda ned och skriva över en fil varje gång innan man startar spelet), men det kanske har hjälpt marginellt.

Har ett 2080 och en C2 Oled som skräm.

Några settings eller annan fix ni kan rekommendera isf?

har försökt titta noga men allt ser skarpt ut i rörelse. OLED, 175 Hz/fps, HDR. 6 i sharpness och med ultrasettings.

Gissar du kollat att din FPS når upp till 120 fps? använder du uppskalning DLSS eller FSR kanske det gör det suddigt?

Av Afra
Skrivet av Tony Clifton:

Det står det på min launcher också. Men att inte lyckas lösa problemen efter så här många timmar är kasst.

På vilket sätt är det kasst? Har du information som inte vi har om hur omfattande attacken är. Tror tyvärr inte det finns några enkla lösningar för sådana attacker. Dem är inte direkt nybörjare på detta.

Av Afra
Skrivet av walkiii:

Nån mer än jag som skulle vilja kunna ändra färgen på cursorn i spelet? Jag tappar konstant bort den när det blir lite action på skärmen.

Det händer att jag tappar bort den med. Inget större problem då jag hittar den lätt igen men förstår vad du menar.

Tror det finns ett alternativ att ändra storleken på cursorn i en av menyerna om jag minns rätt. Har för mig jag såg det men gillar ändå att ha den liten så har inte provat.

Av Afra

Massor med Diablo 4