Inlägg

Inlägg som user2385295823 har skrivit i forumet
Av user2385295823

Nu tyckte jag det lät OK, men om du vill ha bra kvalité på ljudet på youtube måste du ladda upp i helst minst 1080p.

Av user2385295823

Vill bara inflika om att alla seagatediskar jag har haft har gått sönder. Har kört WD sen dess och inte haft ett enda problem.

Av user2385295823

Du har gjort något fel. Windows 7 och 970 fungerade utmärkt för mig senast jag testade den kombon. Win 8.1 kan dra sig med sitt påtvingande skit.

Av user2385295823
Skrivet av lillman89:

har nu pratat med evga's support.... det netonnet säger stämmer inte alls. folk på netonnets kundtjänst säger tydligen saker för att slippa klagomål från sina kunder o ber dom höra av sig till evga, detta tycker jag är riktigt dålig stil som återförsäljarte.... -5 poäng till netonnet

.. Så vad sa EVGAs support? Ingen gratis uppgradering? Big supprise.

Av user2385295823
Skrivet av Timelord Sloth:

Varför ger du mer pengar till nvidia efter att de lurat dig?

AMD kanske inte har någonting som lockar personen i fråga? Så var det i alla fall för mig. Hade AMD haft något tillräckligt attraktivt så hade jag med glädje bytit "sida". Nu lyckades jag roffa åt mig ett 980 för 4500 och jag känner mig mer än nöjd. De får ju tillbaka sina sketna 970-kort som de undanhållit rätt och viktig information om. Vi får pengarna tillbaka, vem tar förlusten? NVidia? Återförsäljarna? Partnertillverkarna? Huvudsaken är att vi konsumenter som har blivit lurade inte får lida för andras misstag. Vad jag vet så har de inte undanhållit information om 980-korten, men i framtiden kommer man nog tänka sig för både en och två gånger innan man slår till på ett "most bang for the buck"-kort från Nvidia.

Av user2385295823

Fick pengarna tillbaka av Inet, var inga problem eller krångel på något sätt faktiskt. Gigabyte var mitt kort om det nu spelar någon roll.

Av user2385295823
Skrivet av Jontasa:

Är tyvärr budget man får köra ibland som student

Hursom är ju 750W långt över minimum. I länken jag postade tidigare löste sig även problemet för den användaren med EVGA Precision. Detta tyder väll ändå på att sensorer och fläktar inte kommunicerar korrekt med bara geforce drivrutiner? Då precision körs reagerar fläktarna korrekt.

Typ oerhört svårt att svara, men något är det som inte stämmer ja. Är det meningen att du måste ha det där programmet så är det bisarrt dåligt.

Av user2385295823
Skrivet av Ceogar:

Det är väl upp till dem att bevisa att du har gjort fel och du får stå på dig.

"Redigera" är rekommenderat om du vill dubbelposta flera gånger då är mot reglerna här. ( För att inte spamma upp forumen )

Alla 970 stänger väl av fläktarna när de inte belastas helt tror jag? Mina gigabyte ssc gör det iaf.

Gigabyte GTX 970 G1 Gaming gör inte det. Den ligger på cirka 30 - 40% hela tiden by default. Låter väldigt mycket gör den också.

Av user2385295823

Kan varmt rekommendera MSI Gaming 4G. Fläktarna börjar inte snurra förrän kortet kommer upp i cirka 60 - 62 grader och går då upp i ca 40%, trots detta så hör jag ingen skillnad från när de står helt still.
Hade ett Gigabyte 970 G1 Gaming som lät som fan innan, är sjukt nöjd med bytet. Kvalitetskänslan i både kartong och kort är långt mycket bättre också.

Av user2385295823
Skrivet av Jontasa:

Har nu bytt Nätaggregatet till ett 750w.

Problemet kvarstår tyvärr med bluescreen BCCode:116 :/

Nu återstår väll bara att kontakta EVGA...

Om någon har en annan idé så tar jag emot alla tips!

Vad är det för nätaggregat om man får lov att fråga? Jag vill veta tillverkare och modell. Det är totalt värt att lägga extra krut på bra komponenter i sitt nätagg. CX-serien är budgetklassad med mindre bra komponenter som följd. Ingen modell som jag skulle våga eller vilja låta mitt huvudsystem ligga bärandes på.

edit: Är nog EVGA du ska skylla på.

edit2: Verkar vara ett budgetagg du köpt igen om det är Cooler Master G750M.

Av user2385295823
Skrivet av Stavalol:

Så om jag ska hålla mig till en skärm så behöver jag oroa mig alls över det hela det pratas om?
Har ett MSI gaming moderkort. Därför lutade jag mig åt MSI kortet, då det ser bättre ut.
Men vill gärna komma billigare undan också.

Tips?
Och ska jag verkligen köra på ett 970?

Kan varmt rekommendera MSI-kortet om det har samma kylare som 980. Har än inte lyckats få fläktarna att snurra. Undvik Gigabytes G1 Gaming, det låter förfärligt mycket om du inte ordnar den biten själv.

Av user2385295823
Skrivet av xervz:

En liten uppdatering för min del. Mailade kundservice på inet och fick svar från Mats. Han var mycket tillmötesgående och skulle skicka en fraktsedel till mig som jag sedan kan använda för att skicka tillbaka kortet. Inga konstigheter!

Trevligt, var det din första kontakt med Mats? Första gången fick jag bara standardsvaret med att Inet ej marknadsfört det felaktigt. Fast efter lite mailande fram och tillbaka ändrades det ganska snabbt till att det hör löser vi så fort vi får in kortet och kan kontrollera det. (Det vill säga jag framförde att jag ville ha pengarna tillbaka och att det inte skulle vara några problem att lösa så fort de kontrollerat att kortet fungerar).

Av user2385295823
Skrivet av anon200632:

Jag skulle skicka in det för undersökning och kolla statusen på det, någon som vet va de menar med det?

Tänk om de testar kortet bara och ser det funkar och skickar tillbaka det.

De ska antagligen kontrollera så kortet är "fungerande". Det vill säga kontrollera så det inte finns några fysiska defekter på kortet skapat av köparen (det vill säga du). Är de inte rövhål så kommer du att få pengarna tillbaka om ditt kort nu är helt och fint.

Av user2385295823
Skrivet av carll:

Vad fick du för erbjudande om man får fråga?
Och hur?

https://www.inet.se/produkt/5411375/msi-geforce-gtx-980-gamin...
Jag var snabb och högg åt mig en. De gick åt som smör i solsken ska jag tala om för dig. Var 16 kvar när jag började knappa in uppgifterna, två var kvar när jag var klar.

Skrivet av carll:

Hej och tack för input.

En fråga till dig då.
Hur länge kan man vänta innan man byter in sitt kort?
Spelar detta någon roll eller måste det vara inom garanti tiden eller något?

Vet inte vad lagen säger, men Inet har uppmanat att göra det inom skälig tid.. och de ansåg vara skäligt att göra det innan sista februari.

Av user2385295823
Skrivet av Cityguysims:

Klagar över dålig kvalitet hos Nvidia = betalar ännu mer som förlåtelse...
Just sayin

Eftersom den uppgradering jag gjorde endast kommer kosta mig ca 700 kronor så tyckte jag det var värt det. 980 specsen har de inte ljugit om och jag är en nvidia fanboy, så varför inte när man fick ett så fint erbjudande av Inet? Jag är mer än nöjd över mitt byte!
AMD har tyvärr ingenting som lockar mig annars hade jag givetvis köpt ett kort från deras håll.

Av user2385295823
Skrivet av tyvar1:

Jag köpte detta pga att jag ville ha det bästa nätaggregatet man kan få. Och seasonic är kända för att just vara bäst. Så för mig så var det värt 2349kr! Men 1990? När var den så billig?

Hade tänkt att skaffa 1050 xp3 men den har inte kommit till Sverige ännu så fick bli 860 xp2

Skickades från m.sweclockers.com

2015-01-04. Som jag skrev tidigare... Antar att det är den beryktade dollarn som gjort nätaggregatet dyrare nu.

Av user2385295823

hmm.. har de fixat fläktkurvan nu!? Hade ett Gigabyte GTX 970 G1 Gaming och den låg ALLTID minst på 40% i fläkthastighet oavsett idle eller vad som... har nu ett MSI GTX 980 och datorn är tyst som i graven i jämförelse.

Av user2385295823
Skrivet av tyvar1:

haha bra där!

Skickades från m.sweclockers.com

Mycket bra

Det är för övrigt ett mycket trevligt nätaggregat med lite minus för styva och något korta kablar. Priset är även det ett litet minus, men vill man ha kvalité så får man betala för det antar jag. När jag köpte min så kostade den 1990:- och är nu uppe i 2349:- så det är en bra slant man får lägga.
Ljudnivån är himmelsk och jag har inte upplevt några andra problem med agget. Har du pengarna och vill lägga ut pengar på ett bra agg - köp.

Av user2385295823

Skickade mitt Gigabyte GTX 970 G1 Gaming idag... skickade med en lapp där det stod att jag kräver ett totalt återköp av Inet pga felaktig specificering av produkten. Har även pratat med en kundtjänst chef vid namn Mats som sa att det inte bör vara några problem att lösa det hela! Väntar ivrigt på svar från Inet nu. Har för övrigt uppgraderat till ett MSI GTX980 Gaming 4g och prisa gudarna vilken skillnad både vad gäller kvalitetskänsla och ljudnivå. Tack Inet för erbjudandet ni hade, jag hoppas att jag kan tacka er snart igen när ni sköter returen på ett snyggt sätt!

Av user2385295823

Jag har inte läst igenom allt det här, men displaypilot mjukvaran är ett jävla skämt. Som du själv har upplevt det så är den mer eller mindre värdelös och översättningarna är ett STORT skämt.

Ang. gamer presetsen så är tanken att du ska kunna skapa egna profiler som du sedan kan spara till gamer 1/2/3. T ex om du väljer standard som du sedan modifierar så kan du spara just dessa inställningar till antingen gamer 1/2/3. Då kan du använda snabbknapparna för att snabbt switcha mellan de olika presetsen som du själv ställt in.

Kör själv en XL2420Z och är ganska nöjd frånsett ett problem som jag har och det är displayportproblemet som jag har. Vet fortfarande inte riktigt om det är fel på skärmen eller Windows eller något annat. Varje gång jag stänger av skärmen om jag kör displayport så försvinner skärmen från windows om jag försöker starta upp den igen. Så resultatet blir "No Signal Detected" varje gång. Fungerar i BIOS/UEFI och Linux Mint live cd utan problem, men inte i windows.