Inlägg

Inlägg som sommarfjäril83 har skrivit i forumet
Av sommarfjäril83

Ok, min boot-video

Kvallen blev inget vidare, men det duger. Rebooten börjar alltså vid 7 sekunder och håller på till 32. Försöker för allt i mitt liv att fokusera på resultatet mot slutet av videon, utan att lyckas:( Man skulle ha en stor prolle som du:)

Av sommarfjäril83

25 sekunder

Jag kommer åt BIOS under uppstart, den skärmen kommer upp.

Är inte helt insatt i de nya processorteknikerna, men de 1,4 gHz jag har motsvarar ju inte direkt processorerna med samma klockfrevens ett par år sedan.

Eftersom jag stängt av grafiska uppstarten skulle inte en video visa så mycket, utan just tillträdet till BIOS. Efter BIOS bootas är skärmen svart till dess att windows är färdigladdat. Vet inte hur mycket det sänker tiden - tycker bara det är onödigt att sitta och kolla på. Men kan lägga upp en video om du nu vill. Har du förslag på sätt att spela in en uppstart utan cam.

Av sommarfjäril83

Kan jag absolut göra, kirrar ikväll efter jobbet.
Jag själv skakas och förvirras av boottider under 20 sekunder Jag har nog nu nått golvet vad mitt bios och windows klarar av med min "rigg"... Jag kommer helt enkelt nog inte längre.

Och jag trycker återigen på det. Läs i andra tråden.. Flera stycken där under 30 (och 20) sekunder...

Hur ser det ut för dig, du verkar inte helt nöjd. Provat att modda något?

Av sommarfjäril83

I andra posten kommer folk ner under 20 sekunder...

Jag har helt sonika den bärbara datorn Acer TravelMate 8371-944G16n med windows 7 x64 som jag moddat lite i för att få ner boottiden. Modden består i huvudsak kring avstängning av autostart i programmen, icke grafisk uppstart, utan ljud, utan inlogg, och inga fonts som laddas.

Av sommarfjäril83

Jo, i för sig. Men ni länkar ju till samma script.

Men ok. Min restart med scriptet är 26 sekunder. SSD ftw!

Av sommarfjäril83
Av sommarfjäril83

Finns redan en exakt tråd för detta...

Av sommarfjäril83

26 sekunder restart med TS program.

Av sommarfjäril83

Du har ju på filer att du bara vill ha autobalanserade spel - ta bor det ska det gå bättre...

Av sommarfjäril83

Har någon provat SSD-versionen (http://www.dustinhome.se/pd_5010367392.aspx),,,

är sjukt sugen på att köpa, verkar vara bra spec till vettigt pris.
/Andrew

Av sommarfjäril83

Är det inte så att windows inte laddas förrän efter ett par sekunder, först efter det att BIOS är inläst? Och det är här jag tycker det är så konstigt,,, eftersom fläkten går igång direkt då jag trycker på on-knappen, trots som sagt att datorn stått avstängd hela natten och såleds bör CPU inte vara varm. Således bör det ju inte ha betydelse om jag skulle köra i felsäkert läge ändå. Men jag ska prova för att vara säker.

Jag har även provat att dra ner powerplan till "powersaving" från "High porformance" utan resultat.

Hur som helst, genom att använda SpeedFan 4.38 beta 10 står det att core tempen ligger på 46 grader efter 1 timmes användning, med CPU usage på runt 2 procent per kärna. Det som är synd här då är att jag inte har någon insyn alls i fläkten. Jag trycker på "fan" tabben, men sidan som kommer upp är tom.

På min förra dator hade jag betydligt mer att ändra i BIOS, men nu är det jag kan ändra mycket begränsat. Jag kan inte ens dra ner på klockfrekvensen på CPU för att se om det skulle hjälpa. Och HP vill inte ta sig an problemet eftersom de inte stöder support för Win7. Jag skulle iofs kunna hävda att jag kör Vista, och se vad de säger då.

Finns det andra fläktstyrningsprogram, eller typ moddade BIOS med större val?

Av sommarfjäril83

Fläkten går alltid på max

Fläkten på min bärbara dator har på senare tid inte visat någon som helst vilja att variera sin hastighet, utifrån belastning och värme, utan kör på max fläkttal hela tiden. Därav låter det sjukt mycket.

Fläkten går igång på max direkt vid datorstart, dvs innan windows är inläst, och datorn har stått avstängd under natten.

Jag har provat det vedetagna programmet som folk rekomenderar för fläktstyrning, men den hittar inte min fläkt.

Fläkten byttes en månad sen.
Bios uppdaterades igår.
Flänsarna dammades av igår.
Kör Win7 64 på en HP NX6325 med 3 gig minne och minimal programsetup.

Vet någon tänkbar lösning på problemet?