Inlägg

Inlägg som snozan har skrivit i forumet
Av snozan
Av snozan
Skrivet av panpo98:

Välj i bios boot listan EXAKT vilken disk datorn ska starta från för att minska risken att den slösar tid med att USB.

Testa olika USB portar. USB Hub och USB kablar kan också orsaka startfel.

Testa om det verkligen är alla USB prylar som datorn har problem med eller bara vissa. Tex ha 1 av dom kopplad och se om datorn startar, stäng sen av datorn och testa nästa USB.

Edit:
Om felet blir värre så kan du behöva ta bort USB (tex delvis trasig mus) och nollställa bios innan datorn startar normalt igen så va beredd.

Dom sätt att nollställa som görs när strömkabeln är utdragen är bättre, fixar flera konstiga fel än sättet som finns i bios. Gör antingen som det står i moderkorts manualen eller ta bort batteriet som ser ut som ett mynt en stund.

Hmm, helst vill ja inte hålla på ändra saker i BIOS. de har ju funkat från mitten av December till nu. Nån form av garqanti borde man ju ha från Inet att de fixar inom ett år.

Ska testa att koppla in musen, sen tangentbordet och sist headsetet ensamt för å se om nån svarar korrekt. Finns ju inte allt för många USB portar för att undvara 3st

Av snozan

Krånglande USB?

Uppkommit ett skapligt irriterande problem idag.

Satte på datorn precis som vanligt. Först hände ingenting, men efter ett par omstarter (manuellt) kom jag till BIOS (?) Provade med att rycka ur allt (headset, mus, tangentbord). Då starta datorn upp precis som vanligt.

Satte in mus och tangentbord när jag väl kommit in i datorn och de är inget problem, allt funkar som vanligt. Startar jag om med mus/tangentbord i så kommer jag till "BIOS" och måste då upprepa att rycka ur allt och starta om manuellt igen för att få de att funka.

Kommer till den här skärmen

http://www.bilddump.se/bilder/20201001080537-94.254.12.106.jp...

Har inte ändrat nåt utan allt är som när jag fick den från Inet

Och detta är speccsen på den aktuella datorn (köpt i mitten av December)

Taurus Gaming (Ljuddämpad chassisida)
Intel Core i5 9400F
ASUS GeForce GTX 1660 Ti 6GB DUAL OC
ASUS PRIME Z390-P
HyperX 16GB (2x8GB) DDR4 2666Mhz CL16 Fury
Intel 660P 512GB

Intel Stock
be quiet! System Power 9 500W
Windows 10 Home

Av snozan
Skrivet av jocke92:

Vilken webbläsare? Har du uppdaterat alla drivrutiner?
Hur menar du med att den raderar sparade lösenord? Om det gäller webbläsaren så är det en inställning

Kör Firefox och efter lite sökning hitta ja att nya versionen innehåller "lockwise", så de löste sig med de

Drivrutinerna förutsätter ja är up to date - ja gör så att ja provar chrome/IE för att fastställa att de inte är webläsaren som är knas

Av snozan
Av snozan

Segt internet i win 10?

Då har man tuffat win 10 i ett par veckor och har märkt att öppna sidor eller hela internet för den delen går väldigt segt i Win 10 jämfört med Win 7 som jag hade innan.

Datorn är en Inet Taurus, så de borgar för god bygg kvalité. Är de nån inställning man behöver göra i Win 10 för att snabba upp saker å ting?

Har oxå märkt att de raderar alla lösenord man har sparade. Kan de va att de raderar alla prefetch filer per automatik?

Av snozan

ASUS GeForce GTX 1660 Ti 6GB DUAL OC

Var ju ett tag sen man bytte grafikkort. (GeForce GTX 570 DirectCU II). De var helt tyst även i load. Detta maler ett tjutande ljud hela tiden utan load. Min fråga är om de är vanligt?

Kan förstå att de är ljudisolerat chassi

Är en "Taurus Gaming GTX 1660 Ti" burk,

Av snozan

@Belzader: Alles gut där! Inga tecken - Tackar så mycket för hjälpen

Av snozan

@Belzader: De funka prima! Allt gammalt groll är puts väck. Behöver jag installera som alla drivrutiner igen (från moderkortsskivan osv)? Inget av de syns ju i kontrollpanelen under "lägg till och ta bort program"

Av snozan
Skrivet av Belzader:

Inte riktigt samma sak som att köra en installation från bootmedia men det går att göra en ominstallation ifrån Windows för att få bara Win 10.
"Settings -> Update & Security -> Recovery" och klicka på "Get started" under "Reset this PC".

Ah tackar 😊 ja kör en sån

Skickades från m.sweclockers.com

Av snozan

@janee: Japp. Alternativen är desamma som inne i bios "prio 1 SSD, Prio 2 WD disk Prio DVD, Men ingenting om USB

Precis uppgraderat från win 7 till 10 nu och är sjukt besviken att allt gammalt Win 7 ligger å skräpar överallt (program mappar osv). Väl medveten om att att de går att ta bort Win7 i diskrensning, men frågan är om allt försvinner

Av snozan

Skulle vilja göra en ren installation, men kan för allt i världen inte hitta "Boot from USB" i BIOS. Har ett "ASUS Maximus IV GENE-Z". Så jag fick öppna datorn som vanligt och uppgradera från win 7 till 10 den vägen.
Men som sagt skulle kännas bättre och göra en helt ren installation

Av snozan

Nu har jag provat allt ni föreslagit men de vill sig icke tyvärr

Har beställt en "Taurus Gaming GTX 1660 Ti". Mycket medveten om att jag hade kunnat plocka ihop en egen osv osv, men ja behövde en illa kvickt å att beställa en i fredags eftermiddag och den är påväg redan är alldeles för bra. Roliga i kråksången är att jag lagt all gaming på hyllan, men jag tänkte som så att även fast tekniken går framåt varje år kommer denna hänga med ett tag ändå. Precis som denna gjort i 8 år

Så... de blir att byta OS. Sambon/sonen behöver en bättre , då denna är en "Datorbutiken.com" klenod

Av snozan

Tackar tackar för all input Då har jag en del att prova imorgon (hinner ej idag).

Provar allt ni föreslagit och japp datorn är kopplad till TV'n via HDMI

Kanon, stort tack!

Av snozan

Svart skärm efter välkomst text

Starta upp datorn allt var som vanligt. Windows loggan å sen "välkommen" - Sen blev skärmen svart och endast muspekaren syntes och kunde röras.

Tänkte att de kanske va graffe kortets drivisar som krånglade (då de inte uppdaterats på ett tag, för de har ju funkat i ett par år (datorn i sign)
Hur som haver gick in i felsäkert läge å uppdatera, men de hjälpte föga.

Systemåterstälning är ej möjligt då OS (Win7 64 bit) sitter på en SSD (modell urgammal).

Hittar såklart inte skivan, då de va minst 7 år sen jag sist använde den. Å andra sidan har DVD spelaren gett upp för ex antal år sen.

Funderar på att ladda ner en Win 10 ISO istället om nu detta är problemet, va tror ni? Graffet eller OS?

Av snozan

Coolt att datorn i sign nästintill funkar

Skickades från m.sweclockers.com

Av snozan

Har fortfarande en original MX518. Har väl förbrukat 6-7 st. Akilleshällen för mej var alltid höger musknapp. Dock verkar denna musen vara byggd av ren kärlek då den håller än

Av snozan
Skrivet av perost:

Inte riktigt, grafikkortstillverkaren rekommenderar 500W för hela datorn. Men de har förstås ingen koll på vad du har för övriga komponenter, så de drar bara till med nått som täcker de flesta fallen.

Ett 560 Ti har en TDP på 170W (1024/2048MB) eller 210W (1280/2560MB) beroende på vilken modell det är, så hela datorn kanske kan dra upp mot 300W om du verkligen pressar alla delar till max. Så ett TX650M är kanske lite overkill, men det är ju å andra sidan ett väldigt bra nätagg som du förhoppningsvis kommer ha nytta av i många år framöver.

Ja, den är ju bara 10 år i år, ett par år till ska man väl kunna kräma ur den Spelandets tid är förbi nu mer, blir mest dagliga sysslor och en och annan stream.

Minns när jag förhandsboka Nvidia 7800 GTX. Man var då den coolaste killen på servern. stadiga 125 FPS i quake motorn gjorde att man kunde hoppa längre och högre

Datorns specs:

ASUS P5Q Pro
Intel E8500
Noctua NH-U12P
Muskin Redline XP2 -8000 2x2048
WD Velociraptor
Pioneer DVR

Så en riktig liten klenod

Av snozan
Skrivet av dunis90:

Jag ville inte heller lägga så mycket pengar på en äldre dator, slutade med att jag chansade på Corsair CXM, dock prissänkt i samband med kampanj.

Corsair CXM fick dåligt rykte när de släpptes men de senaste versionerna har fått OK recensioner. För din dator räcker egentligen 500w och ger ändå marginal för eventuella uppgraderingar.

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story6...
https://us.hardware.info/reviews/6981/11/corsair-cx450m-revie...

Fega ur. Ringde Inet å dubbelkolla. med största sannolikhet var de nätagget. Så de blev ett Corsair TX650M. Var länge sen jag beställde därifrån så jag har glömt bort hur fin service de har. Löste de inte mitt problem, vad de nemas problemas att skicka tillbaka de

Han fick sig ett gott skratt när jag nämnde hårdvaran: Velociraptor hårddisk, E8500 prolle osv

Läste nånstans att grafikkortet behövde minimum 500W, alltid bra med lite svängrum tänker jag. Prollen är fortfarande rolig att leka med (eller va, de va länge sen den datorn var igång nu)

Av snozan

Båda dessa är dyrare än Corsairs (de som först länkades)

Alltså burken är från 2008, sitter ett ASUS PQ5 Pro bräda, E8500 prolle, 560 Ti grafik. Så billigast och enklast är att föredra. Vet inte om de ens är nätagget som gett upp. Datorn har funkat. Nu går säkringen samma sekund som datorn startas. De är alltså på vinst eller förlust jag köper ett nytt nätagg, för de kändes som de mest logiska