Inlägg

Inlägg som anon132576 har skrivit i forumet
Av anon132576
Skrivet av landahl:

Jag är övertygad om att vi har besök av utomjordingar och eventuellt varelser från andra dimensioner.

Ja, det är väl utomordentligt väl etablerat vid det här laget, men vad för faktiska bevis baserar du den bergfasta övertygelsen på?

Det mesta du presterat hittils har varit utsägelser av personer som påstått att de sett något, alternativt talat med andra personer som påstår att de sett något, faller ju under religiös övertygelse snarare än något rationellt. En övertygelse på en osynlig molngubbe bygger inte heller på några faktiska bevis, utan stöds enbart av texter ("heliga" skrifter) och/eller uttalanden från tredje person (prästerskapet.)

Citat:

Om jag trodde att det hela är ett enda stort missförstånd och bluff då hade jag inte ägnat en sekund i denna tråden. Hur orkar man lägga ner energi på något som man absolut inte tror på?

Man kanske inte vill se Sverige och världen sjunka ned i ett irrationellt dyrkande av fantasier och nonsens.

Har du bevis? Presentera dem. Om små gröna män kommit hit från andra planeter och eller "andra dimensioner" (som vetenskapen inte har hittat bevis för att de existerar öht) under mycket lång tid borde ju något existera. Men det finns ju inget.

Inte ens de så av dig omhuldade kongressförhören ledde till presentation av några bevis.

Jag är inte religiös, för det finns inga bevis för att osynliga molngubbar existerar, och jag är inte UFO-dyrkare heller för det finns inga bevis för det heller. Dock kan jag ärligt säga att jag anser det långt sannolikare att UFOn existerar än osynliga molngubbar.

Skrivet av cyklonen:

Ser man en ljusprick på natthimlen ska man tänka planet, stjärna, flygfarkost eller satellit.

Kan även vara meteoriter (ganska vanlig feltolkning, tydligen), meteorologiska fenomen, typ moln på hög höjd nattetid, iskristaller i luften som ger underliga ljusbrytningseffekter osv. Även pyrotekniskt också (typ nödsignal osv), eller raketuppskjutningar.

Rent generellt verkar det som att nästan allt som folk i allmänhet sett som de inte förstår sig på väljer de att förklara med att de just åskådat något fantastiskt och extraordinärt, över det mer rimliga något vanligt och mundant. En trist truism, som ganska tydligt också förklarar den allt mer ökande mängden UFO-svammel man ser på nätet.

För vem skulle inte vilja vara den som ser utomjordingar anlända? Vore ju episkt, fan! Talar verkligen till narcissisten inom oss alla - JAG var utvald att vara med om detta otroliga! Måste posta på nätet om detta numedengång!

...Sedan att det verkligen bara var venus som speglades i träskgas, det är ju inte lika mirakulöst och underbart, typ.

Av anon132576

Är man automatiskt mer trovärdig om man är miljardär?

Nej. Det är man ju inte, såklart.

Han McAffee vadhannuhette var rik iallafall en gång i tiden - definitivt välkänd, och på sitt vis influentiell. Han dog helt skogstokig i ett fängelse efter att ha sagt en massa stolliga saker.

Finns älgar bland oss - peka ut dem. Vem som helst kan påstå vad som helst utan bevis.

Av anon132576
Skrivet av Perdonotknow:

Sen om ni vill ta typ allt i Windows.
Så kan man ta detta med.

Speciellt den tredje från botten...! Fyfaen för den alltså. Undras hur mycket plats den tar upp förresten. *googlar* Åhå hahaha... Microsoft alltså fan! Någon på Reddit påstår 1.4GB/50% mer än Chrome. Måste vara all telemetri de knökat in.

Snabbkollade Chromes mapp på systemdisken, 622MB totalt, vilket ju är klart mindre än 50% av 1.4GB... Kanske mer jox finns undanstoppat någon annanstans, jag visar just nu inte dolda systemmappar så kan inte kolla om det ligger skit och gömmer sig i users/appdata-mappen eller dylikt. Gissningsvis är det dock bara surfcache där, så det kan man ju inte räkna in.

Sinnessjukt i övrigt att en väbbläsare tar upp så mycket diskplats även om det "bara" är 622MB, snacka om bloatware alltså fan. Hela operativsystem brukade inte ta upp så mycket plats. (Grafikdrivisar är ju annars sjukt stora numera de också för övrigt.)

Skrivet av Rymdkryddan:

Jag brukar använda mig av Chris Titus Debloat (open source) om jag ska installera en ny dator eller efter stor Windows update.

Åhå! Man tackar tackar, ska definitivt ta en titt där!

Skrivet av jookeer:

Aktivera Automatisk backup av registryt
Aktivera F8 vid startup

Ja gudars, vafan plockade de bort F8-uppstartsmenyn för??? Fattar inte alls anledningen. EMÅ helt klart största anledningen av alla att inte "uppgradera" till Win10/11... Får ju krupp varje gång jag behöver in i felsäkert läge, måste börja med att leta upp på nätet hur fan man gör numera för jag glömmer ju mellan varje gång. Och det finns flera sätt, men alla är ju fan lika krångliga och struliga! Helt jävla sjukt alltså. Vad gör de så för, fattar inte!

Av anon132576

Förstår inte hur högre eller lägre mängd av bismak skulle ha något med filtrets miljöeffekter att göra.

Kanske något jag missat?

Skrivet av GooGeL:

Ett miljövänligt medel

Klordioxidens effektivitet beror på att ämnet är mycket reaktivt. Denna höga reaktivitet är även orsaken till att fri klordioxid bryts ner mycket snabbt av ljus. Vid nedbrytningen ombildas klordioxiden till syre och natriumklorid (m.a.o. hushållssalt) utan att efterlämna några spår av andra kemikalier, varför det gör det till ett mycket miljövänligt medel.

Bär solljuset med sig metalliskt natrium, eller varifrån kommer det...?

Gubbgnäll:

Gamla fassan å ja var på elbilsroadtrip nu i helgen i hans lilla Renault Zoe. I Kalmar gör fassan (85 bast, så inte bästa uppmärksamheten eller någonting annat heller) ett kanske litet osmidigt försök till filbyte inför påfarten till en motortrafikled. En jäkla tomte bakom oss tutar ilsket. Vi ryggar tillbaka och snubben gasar aggressivt förbi oss. Han förefaller vara typ 30-35 bast eller så, och kör också en pyttebil i någon ljusare nyans; gräddvit eller ljusgul eller ljusgrå eller något sånt. Snubbens bil förefaller till och med ännu mindre än vår.

När jag å fassan är på väg nedför påfartsrampen står tomtesnubben framför oss på bromsen och segar fram i typ 20 knyck, helt utan anledning. Han bara fortsätter och fortsätter att köra så, så jag sträcker mig över till ratten och ger honom en lång tillbakatut. Snubben ger sig dock inte, han får två småtut till, och sedan ger han upp - då har det redan samlats minst en bil till bakom oss. Han sular plattan i botten och pilar iväg i sin lilla skokartong till bil.

Känner du dig träffad kan jag meddela att både jag och fassan tyckte du är en riktigt trist typ! Arg över dina livsval? Att du inte har råd till en SUV? Penisstorleken? Vafan är det med dig. Vi var i Kalmar för första gången (sedan femtiotalet typ, för fassan) och hittade inte så bra. Man kan ju vara lite flexibel i trafiken och behöver inte börja bära sig åt som en jävla idiot bara för att någon annan begår ett mindre misstag som inte ledde till några konsekvenser över huvud taget.

Väl hemma i Göteborg igen skulle fassan å ja käka lite mat innan han åkte vidare. Under färden mot matstället var det en bil framför oss som med superkort avstånd kastade sig över i vår fil, rätt över heldragen linje och allting så denne inte missade sin påfart. Fassan skrattade till och frågade mig retoriskt "skulle jag ha tutat nu?"

Självklart gjorde vi det inte! Bara bromsade, och släppte fram den andra personen istället för att tuta och knö oss förbi som en buffel. Vi vet ju hur inte okomplicerat det är att köra bil i den här stan även under de bästa förhållandena, vilket det inte var just då (tät trafik.)

Av anon132576
Skrivet av Teddis:

Upptäcker du något i Raptor Lake (vilket tar sin tid att finna) så är det lugnt, för det ska ju ändå hållas hemligt under ett år, medan de fortfarande säljer produkten, och sen kan man tillkännage problemen i samband med att det finns något nyare för den snopne kunden att köpa.

Ett år? 90 dagar är det brukliga inom den här industrin, så att CPU-tillverkaren/na ska kunna hinna utveckla motgift mot attacken. Om mer än 90 dagar passerat utan motgift är det vanliga förfarandet att publicera dokumentation över, eller rent utav en full-lödig exploatering av buggen för att sätta eld under baken på processorjättarna.

Av anon132576

Allt jag önskar mig är en platt, 240Hz 4K/16:9 30-32 tum IPS med 1100+ zoners FALD och HDR1000.

Fan kört alltså att hitta något som sätter en bock i alla kryssrutorna. Att det ska vara så jävla svårt? 7000+ pixlar horisontellt blir jäkligt tungdrivet även med de värsta GPUer som finns ute på marknaden just nu.

Av anon132576

12 Pro Max här, köptes nära inpå släppdatumet, så fyller snart 3 år. Ligger på 91% batterihälsa numera, var på 100% i cirka ett års tid. Kanske mer. Sedan började det dock dala så smått.

Inte för att jag märker av det, batteriet räcker gott med mina behov. Har dessutom en magsafe batteripack till den också.

Laddar med en gammal iPad-laddare (12W) med smartladdning aktiverat, så den kör inte upp batteriet i 100% förräns på morgonkvisten.

Av anon132576
Skrivet av landahl:

Och vad ,är poängen? Man försöker såklart misskreditera honom.

Poängen är tydligen att din hjälte förefaller ljuga och försöker misskreditera en person som rapporterat om hans mentala problem.

Citat:

Ross som intervjuade David Grusch säger att han har pratat med många som backar upp hans påståenden.

Jag kan inte föreställa mig något värdelösare än en person som utan bevis backar upp en annan person utan bevis.

Återigen: extraordinära påståenden kräver extraordinära bevis. Bevishögen består av ingenting. Snackhögen når dock över karmanlinjen...

Skrivet av AlxMedia:

Ni som tror att allt som har med UAP/UFOs är dumheter, ta er en titt citaten där. Tror ni alla där bara är vilseledda - eller hur går tankegången?

"X antal flugor älskar äta skit"-argument är inte giltiga. Särskilt när man inte har några ufon eller små gröna män att visa upp.

Av anon132576
Skrivet av Aktsu:

Med den Model 3 jag hade så handlade det om kring 5 minuter extra per stopp, typ samma på i4an. Men det gör väl att laddstoppen blir 20 minuter istället för 15, så tycker helt klart det är värt den lilla extrakostnaden i pengar för att köra Ionity.

5 minuter hit eller dit, hur är det något att bråka om? Har man en hyfsad elbil idag kan man ju åka stockholm-göteborg på bara ett stopp - iallafall på sommaren. Och på en långresa lär man väl vilja sträcka på benen lite, gå på toaletten (om man är litet äldre iallafall, och/eller har barn med sig) och kanske ta en matbit också. Gramsa om fem minuter senare ankomst efter en tripp som tar 4+ timmar... Jösses typ.

Skrivet av Blomman90:

Jo, fast även om det finns en snabbladdare var 6:e mil så är en bil med 200 km WLTP-räckvidd enormt opraktisk på långkörningar. Man behöver ju mer eller mindre stanna i 40 minuter på varannan snabbladdare (alltså var 12:e mil). Det finns inte på kartan att du skulle få mig att köra exempelvis Stockholm - Malmö med sådana förutsättningar. Pauser och vila i all ära, men det hade ju varit helt orimligt.

Min pappa stresskörde från Stockholm eller om det var Uppsala till Trollhättan i sin första Zoe (av andra generationen) pga min mor blivit akut sjuk medans han var på besök hos sina släktingar. Tog honom hela dagen i det närmaste... Gen 2 Zoe har vad är det, 36kWh batteri eller något sånt, och bara AC-laddning. Så han rök på typ fyra eller fem laddstopp på över 40min stycket.

Små bilar i all ära, men i vissa fall är de inte särskilt praktiska. Å andra sidan, att dimensionera bilen efter den där 0,1%-spillran när en småbil hade räckt de övriga 99,9%en är ju inte särskilt vist...

Skrivet av Holmgren3n:

Men jag är lite fundersam på hur mycket den kommer rasa i värde, är det värt att sälja den idag och köpa något annat eller ska man ha kvar den och köra den i 10 år tills garantin är slut…

Har du chansen att hitta något som är reellt billigare? Om du har 10 års garanti och fordonet uppfyller dina krav eminent - och särskilt om du är nöjd i övrigt - verkar det väl ganska rimligt att bara sitta lugnt i båten? Ok om andrahandsvärdet inte är något att hänga i granen om 10 år, men vilken bil kan stoltsera med något sånt? En hypersportbil tillverkad i ett fåtal exemplar kanske, men inte så värst många andra. Nästan allt kommer rasa i värde på ett decennium.

Skrivet av MrWIB:

Jo det är fina bilar, med kort leveranstid, men är inte riktigt övertygad.
Tycker EV6an har en väldigt tilltalande kombo av räckvidd, laddhastighet, utrustning, lastförmåga och förmånsvärde (i fallande viktning för mig).
Mercan saknar lite laddhastighet och lastförmåga, har bra räckvidd och tillräcklig utrustning (inte riktigt EV6 klass) men snäppet högre förmånsvärde.

Om jag hade behov av en bil och pengar till en Merca hade jag ju absolut köpt en. EQ-serien har ju erkänt hög byggkvalitet, mycket hög bekvämlighet och inte minst - är extremt väl ljudisolerade (gäller ju EQS/E speciellt.) Men visst. Vi gör ju alla våra prioriteringar!

Av anon132576
Skrivet av Aktsu:

Finns många bilar som får stor nytta av att få över 150 kW, Teslorna, BMW i4, Taycan, Ioniq/Kia EV osv.

Nämnde ju själv både Taycan och Ionic 5 (Kian är samma arkitektur under huven), och alla tre av dessa är ju kända som ganska medelmåttiga presterare på 400V-laddare. Taycan kan väl extrautrustas med en fetare DC-DC-konverterare som ger lite bättre flås, men 150kW tror jag inte man får ur den öht ens den bästa av dagar om jag ska vara ärlig. BMW i4 är dessutom verkligen skitdyr, så inte direkt en Svensson-elbil direkt...

Många ANDRA bilar än just dessa modeller + Teslor verkar inte ha så otroliga laddkurvor, VW ID-serien inkluderat vill jag minnas, eller iallafall tidiga exemplar av dessa.

Citat:

Laddar man 5-60% och hoppar mellan laddare blir det rätt stor tidsbesparing.

Löst definierat. Hur stor är stor?

Skrivet av MP-Jan:

<Uppladdad bildlänk>

Din bild ser närmast ut som någon slags orgieliknande sado-masochism... lol

Av anon132576

Inget hål alls denna gången, men så körde de ju bara i 2.7s ungefär (av tänkta 5s), och med reducerad motoreffekt. I vilket fall, ingen större risk för fler hål/nedgrävning i marken - stål är ju aningens tåligare än betong liksom.

Har inte tittat på nätet om det kommit upp någon info om anledningen till att testet avbröts så abrupt - 4 motorer stängdes ned tidigt tydligen, men var det verkligen anledningen till att hela testet avbröts i förtid? Raketen har ju möjlighet att individuellt stänga ned motorer trots allt, det såg vi ju om inte annat under första testet.

Marcus House publicerade ju sin veckorapport bara dagen innan detta - taskig timing. lol

Av anon132576
Skrivet av Aktsu:

Circle K ger som sagt bara 150 kW om det är två som delar vilket ju är sämre då det tar längre tid att ladda ifall det är mer än halvfullt när man kommer fram

Med de laddkurvor de flesta fordon har, är det egentligen någon praktisk skillnad på 150kW och 300+kW? Riktigt fort går det ju bara inledningsvis med de flesta modeller - Taycan och Ionity 5 har tydligen väldigt bra laddkurva om man kopplat in sig på en 800V-laddare, men annars verkar det som de flesta droppar av betydligt ganska snabbt.

Och okej om det går lite snabbare på en 300+kW-laddare, men fem-tio minuter skillnad på en långresa är ju inget att gaffla om. Har man bråttom är det bättre att ge sig iväg ut på resan tidigare isåfall... Får ju vara en avsevärd tid för att det ska vara värt att bråka om'et.

Av anon132576
Skrivet av landahl:

Så måste det ju va, du har löst problemet och du borde presentera dina fakta för amerikanska kongressen , David Grusch, Ryan Graves och David Fravor.

Allt som tidigare postare skrev om mänskligt minne, hågkomst osv är välkänt inom vetenskapen, men även polis och rättsväsende med mera. Detta är odiskutabelt sant, massor med forskning underbygger detta. Satanisthetsen under 1980-talet till exempel var helt och hållet skapat av fanatiska personer som ville tro en "sanning", och/eller kändissökande/penninggiriga personer som körde på i samma hjulspår för egen vinnings skull, och med ledande frågor fick "utsatta" att "minnas" allt möjligt som aldrig inträffat (dvs, falska minnen, som tidigare postare tog upp.)

Din cynism förefaller med detta i åtanke som tämligen felbedömd...

Annars, det är så här fanatikerns sinne fungerar - fullständigt immun mot faktapåståenden som går på tvärs mot ens personliga övertygelse, men sväljer okritiskt allt som stämmer överens med övertygelsen - även om de bara är ej faktaunderbyggda påståenden som inte är förda i bevis.

Jag anmodar dig att vara rationell och bara lita på riktiga fakta och vetenskaplig forskning där det finns redovisade källor/källkritik samt referentgranskning (även kallad "peer review"), annars finns ju risken att bli emotionellt (eller ekonomiskt!) utnyttjad. Grusch med flera har inte presenterat några fakta, ingen i de här kongressförhören har presenterat fakta. Bara ej underbyggda påståenden.

Du är fortfarande fast i ditt auktoritetstänk. Dags att släppa det. Ufo-påståenden blir inte mer sanna bara för att de upprepas oftare (något som för övrigt var pådrivande under tidigare nämnd satanisthets); ekokammare är bara fulla av ekon. De är inte riktiga bara för att någon (kanske hög hatt) påstår det mycket och ofta.

Av anon132576

Har personligen bara bra intryck av Webhallens butiker. När de låg nära Kungshöjd i Götet tog de emot en Razer MMO-mus jag köpt och sedan inte pallade att använda pga spionprogramvaran man var tvungen att installera och registrera med en epost-address (som de sedan kunde skicka spam till såklart) för att kunna använda musen. De tog emot musen även fast förpackningen var öppnad och gav pengarna åter, inget tjafs.

Bra, hjälpsam personal numera också i butiken i Nordstan. De tog tillbaks en trepack fläktar jag köpt för mycket till mitt nya datorbygge, igen inget tjafs. Fina fisken för en person som mig som inte gillar näthandel.

Av anon132576
Skrivet av Miljon3:

Hade denna implementering i Windows styrt hårdvarufrekvensen också eller bara frekvensen som själva datorn skickar ut?

Vad är det för "hårdvarufrekvens" du pratar om?

Grafikhårdvara på PCn har sedan 90-talet haft programmerbara upplösningar och uppdateringsfrekvens, det finns som inte EN frekvens, utan det varierar beroende på faktorer redan innan vi blandar in relativa nymodigheter som VRR...

Traditionellt är det i själva verket två (tre!*) frekvenser - horisontell radfrekvens, och vertikal bildfrekvens - ibland även kallad vblank. Kommer från gamla onda CRT-teknologin där bilden ritades rad för rad uppifrån och ned på ett fosforskikt med en/flera elektronstrålar som avböjdes från skärmens mittpunkt med hjälp av magnetfält skapade med ett flertal spolar fästa på vakuumrörets utsida. Vertikalfrekvensen är antalet bildrutor som ska ritas per sekund, och radfrekvensen styrs av hur många bildpunkter (dvs rader) varje bildruta har i vertikal riktning. Klassiska var 60Hz och 31kHz radfrekvens, med en användbar bildyta på 480 rader, men 70-75Hz var vanligt även det på bättre skärmar.

*Tredje "frekvensen" om man kan säga så är pixelklockan, som styr antalet bildpunkter som ritas per rad. Litet överkurs...

Trivia:
Ursprungs-DOOMs något udda interna uppdateringsfrekvens på 35Hz kom från VGA-upplösningen som användes och dess 70Hz skärmfrekvens. Spelet var med andra ord hårdkodat att rita en bildruta varannan vblank. Har inget med inget att göra... Bara en kul grej typ.

Av anon132576
Skrivet av Donnerstal:

Nja. Ska han spela i 4k så kan skillnaden mellan 3700X och 5800X3D vara ganska liten.

Beror på spelet - lirar man MMOer exv så har ju 3D-proppen en ganska stor fördel där.

Av anon132576
Skrivet av evil penguin:

Men både 144 och 120 är förstås multipler av 24, så poängen med att byta från 144 till 120 för film måste ha med något annat att göra?

Och om själva poängen är att det sparar ström när man ser film, och filmen är 24 bildrutor... varför inte byta till 24 (om möjligt)?

Har inget svar på det då jag inte är den personen som skrev det inlägget - kan bara spekulera. Och vilka PC-skärmar har freesync-spann ända ner till 24Hz? Kan inte minnas jag sett någon med så stort omfång.

Misstänker att många TV-apparater med 24FPS-stöd fuskar och i själva verket kör skärmen i 48 eller 72Hz istället. Men det funkar ju inte om man samtidigt ska ha stöd för VRR...

Av anon132576
Skrivet av Flagstaff:

Jag förstår, tackar! Är det minst 4070 som gäller då?

Det beror på hur kompromisslös du är och hur tufft Starfield är mot dagens hårdvaror... Cyberpunk med ultra-inställningar och max raytrace i 4K utan DLSS får ju även en 4090 att nästan däcka, så det finns som ingen övre gräns egentligen.

Nu är ju detta extremexemplet, tror inte Starfield kommer bli i denna stygghetsklassen. Verkar inte som Bethsoft satsar i den riktningen, även om de haft en historik av sugig prestanda förr i tiden (morrowind ritade ett hav under marken överallt utomhus till exempel vilket mördade dåtidens slöa grafikkort ganska hårt, Skyrim i originalversion kompilerades utan stöd för SIMD-instruktioner vilket sänkte FPSen rejält när många NPCer var synliga osv.)

Om man är någotsånärt normal dock och inte vill lägga ut 20 papp på ett grafikkort (eller vad ett 4090 kostar nuförtiden) så blir väl ett 4070 ett bra alternativ istället... Hehe.

Av anon132576
Skrivet av dlq84:

Om man ändrar hur bilderna levereras till skärmen (VRR vs icke-vrr) så kan det lika gärna vara hårdvaran som är problemet, inte själv drivrutingen.

GPUn ställer RAM-klockan för högt vid användande av skärmar med hög fps, detta är en mjukvarubaserad grej. Sannolikt sitter det en dedikerad CPU med egen firmware inbakad i GPUn som styr strömsparfunktioner och klockfrekvenser mm. Det är där skon klämmer, när RAM-klockan går upp i topp ökar strömförbrukningen markant, som synes.

Av anon132576

Känns som ett gladpris skulle jag säga spontant. Väldigt gammalt grafikkort - släpptes mitten 2016. Ingen DX12 Ultimate och allmänt ganska mög prestanda med dagens mått - mindre än 6.5TF, är väl som en Xbox One X eller därikring, typ hälften av PS5 eller nått sånt.

Hyfsat ny CPU dock, kom för "bara" 3 år sedan typ (dvs ingen garanti längre...), 6/12 kärnor/trådar. Går säkert att lira okej på en sådan propp. Tämligen liten SSD också, såklart.

Nätdelen kan ha ganska mycket garanti kvar, och EVGA har mig veterligen gott rykte. Resten är nog utan garanti helt och hållet vid det här laget. "Billiga" begagnade datorn blir ju inte så billig om fläktarna på grafikkortet från hedenhös lägger av eller den lilla SSDn växes ur - och om mammabrädan pajar står man ju finansiellt där med skägget i brevlådan. Finns bara andra begagnade sådana mammabrädor att få tag på idag och de kan ju vara hur hårt körda som helst, det vet man ju inte.

Försök pruta av ett par-tre tusen iallafall, vill inte säljaren skulle jag skippa.