Inlägg

Inlägg som Naess har skrivit i forumet
Av Naess

cool and quiet, väcker inte alltid cpu när jag vill.

ibland märker jag att Cool´n quiet inte drar igång cpu på max trots att jag gör krävande saker där prestandan skulle bli bättre om den körde för fullt. . Min undran är då om det finns någon möjlighet i windowsmiljön att själv "väcka" upp cpu´n?

Av Naess

OM du väljer TN så är detta mkt mer prisvärt: BenQ TFT 24" V2420 LED - Inet.se
Säger dock inte emot expertisen ovan om att dellen är bättre.

Av Naess

har hänt mig ett par gånger när jag spelat en längre tid, flera andra har nämnt det också. Har inget svar på varför dock.

Av Naess

Vidare undran.

Ibland märker jag att Cool´n quiet inte drar igång cpu på max trots att jag gör krävande saker där prestandan skulle bli bättre om den körde för fullt. . Min undran är då om det finns någon möjlighet i windowsmiljön att själv maxa upp cpu´n?

Av Naess
Av Naess

Beror nog mest på upplösning. Men sc2 kör på två kärnor så det bör fungera ypperligt. Lycka till !

Av Naess
Skrivet av Nizze_Trial:

Beror lite på vilken storlek du är ute efter, men om du vill ha en 15" så är denna ens tark kandidat. Mycket bättre än den du föreslog
Elgiganten - Acer Aspire 5551G

Och om du vill han 13" så är denna GRYM: Komplett.se - Acer Aspire TimelineX 3820TG 13.3"HD LED

Hur är det med temperaturen och amd nuförtiden?

Av Naess
Skrivet av Dreas89:

Lägg till några hundra och ta en U2311H

Jo förstås, men det är ju svaret på frågan vad jag skulle köpa om jag ville lägga ytterliggare 500-600kr på en skärm. Där är jag tyvärr inte. Så vad som återstår är huruvida det finns någon relevant skillnad mellan de två jag nämner i mitt tidigare inlägg.

Tack ändå för förslaget Dreas. Men jag närmar mig hellre 1500 än 2500:- Lite därför jag vacklar mellan den extra hundralappen för V2420.

Av Naess

Hej ni.

Någon som kan motivera varför jag ska välja V2420 före hdbl där den förstnämnda är 100kr dyrare. Produktjämförelse hos Prisjakt

Jag söker en motivering gällande t.ex prestanda. Inte design och liknande.

Tacksam

Av Naess
Skrivet av Havrefras_:

Varför tycker du jag bör sälja samsungen, är den sämre på något vis?

Använd dom bägge och avgör vilken du tycker mest om. Prova t.ex att göra samma saker med dem bägge och se vilken du uppskattar mest. Ingen annan som kan bestämma vilken du tycker mest om.
heja

Av Naess

jag har förövrigt gjort samma jämförelse som dig, kom fram till att hdbl var mitt val, (ska handlla imorgon eller eventuellt på söndag) och efter jag bestämt mig för led-varianten dök också Benq V2420 upp som en konkurrent, 100kr mer än hdbl, lanserad 2010, och snyggare design enl mig. kanske värd att väga in också ( WEBHALLEN.com - Benq 24" LED V2420 (5ms / DVI) )

Lycka till

Av Naess
Skrivet av joFa^:

Jag står med och väger mellan dessa skärmar. Jag har ingen nytta av HDMI men den är ju ca 300 kr billigare. Så det blir ju:
HDMI och 300kr eller "LED". Som jag har fattat det. Så vad tycker ni? Är HDBL värde 300kr mer?

Om skärmen är igång ca 10 timmar per dag är kostnadsskillnaden intjänad på 3 år. HDBL gör att du sparar ca 115kr/år vid 10 timmars användande per dag. Sen gör du ju såklart en miljöinsats för kollektivet också, men det är ju ganska svårt att värdera

Av Naess

Ja det verkar vara ett gott alternativ. Vore dock skönt att komma upp i 120mm fläkt för att sänka ljudnivån ytterliggare.

edit: Cooler Master Hyper 212 Plus verkar vettigt.. får väl kolla så den riktas rätt med moderkortet.

Av Naess
Skrivet av Wanner:

Kolla vilket håll du kan montera den åt, vad har du för moderkort? Om jag sätter en fläkt i taket på mitt chassi så droppar den ca 4 grader vid load eftersom utblåset från min freezer7 är där.
Freezer Pro 64 finns ju också som är speciellt för AMD, och den hade hamnat på "rätt" håll på mitt moderkort iallafall. Kan dock inte uttala mig om den presterar lika bra som Freezer7.

har ett_: M4A785TD-V evo ( Asus M4785TD-V EVO DDR3 - Inet.se )
har inte möjlighet till takfläkt så det vore ingen god idé med en fläkt som blåser uppåt.

Av Naess
Skrivet av Wanner:

Hej. Jag kör 3.3GHz och kan nog komma upp i 3.4GHz också utan större problem med en freezer pro 7 rev 2. Du behöver inte lossa moderkortet eller nåt sånt. Beroende på vilket moderkort du har är risken dock stor att du får montera den åt "fel" håll, dvs så att den blåser ut uppåt i chassit, så är det på mitt gigabyte 890gpa-ud3h. Men jag ligger inte över 51-54 grader när jag kör prime95 så om du bara ska upp till 3.3 - 3.4 så räcker freezer pro 7 rev 2 bra.

edit: Om du är intresserad så kan du få köpa min, endast använd i en vecka och fungerar bevisligen bra eftersom jag håller acceptabla temperaturer vid OC :). 200:- + frakt , eller om du bor i Göteborg kan du ju hämta den direkt av migl. Bestämm dig innan helgens slut, annars returnerar jag den till butiken.

Tack för infon! Lär väl landa på en freezer eller liknande. Kanske någon lite mer kraftfull. Tack för erbjudandet, men skicka tillbaka till butik du, då får du allt tillbaka samtidigt som 200+frakt ligger nära butikspris om jag skulle välja en freezer7.

Av Naess
Skrivet av Wanner:

Nej, ska sätta in två extra chassifläktar nu i helgen så jag får lite bättre luftflöde i burken, sen ska jag se vad temperaturerna blir då och eventuellt gå vidare. Har fortfarande inte provat att ändra volten. Funderar på om jag ska byta min Freezer Pro 7 r2 till något bättre var på vippen att plocka upp en Mugen 2 men så tog dom slut.

Glöm inte av att när du höjer FSBn så ökar även HT, NB och minnena i hastighet. Jag fick rådet på overclockers.com att hålla HT runt 2000MHz och NB runt 2000-2400 MHz. Minnena får du klocka ner eller se till så dom får tillräckligt med volt.

Vad har du för kylning till din?

edit: Beställde en Mugen 2.

Jag har endast standardkylaren. Planer på inköp av annan, inget avancerat dock. Tänker som sagt inte överstiga stockVolt vilket gör att jag nöjer mig med ca 3,3-3,4 ghz.

Behöver man lossa moderkortet för att få fast en Freezer pro 7 rev2? (fästen på baksidan mao)

edit: tack för tipsen/info alla!

Av Naess

Provat något mer? Funderar på att börja fingra lite på min cpu också.. O klocka så högt jag kommer på standardvolt.

Av Naess
Skrivet av Frasse92:

Funderar själv på att köpa den, har mailat inet och frågat när de tror de får in den.

Här finns specc: ZapsOnline - Acer G245HAbid Crystal bright 80000:1 2ms Full HD 24" Wide LCD Monitor AXET.FG5HE.A03

Återkommer med info när jag har köpt den / fått svar från inet.

Vilka sladdar får man med?

edit: om det nu blev något köp...

Av Naess

Någon som råkat ut för detta felmeddelande när ett game ska starta: "the launch of this game makes referecene to mod or map dependecies which are no longer available" ?

hindrar mig från att kunna spela ..

Av Naess
Skrivet av Robster1986:

snicksnack!

rly? Welcome to Battle.net prova manage account...

edit: hehe.. nu kom det upp igen